header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Cloud Data Warehouse-markt zal USD 28,61 miljard bereiken in 2030 als gevolg van groeiende datavolumes en toenemende nadruk op databeheer

Sep 19, 2023 9:00 AM ET

Cloud Data Warehouse Marktoverzicht:

Volgens het onderzoek van SNS Insider wordt de groei van de Cloud Data Warehouse Markt gedreven door het vermogen om schaalbaarheid, kostenefficiëntie, geavanceerde analyses, wereldwijde toegankelijkheid, veiligheid en compliance te bieden.

Het rapport van SNS Insider geeft aan dat de cloud datawarehouse-markt in 2022 een waarde van 5,57 miljard dollar heeft bereikt en naar verwachting aanzienlijk zal groeien tot 28,61 miljard dollar in 2030, met een verwachte samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van 22,7% tijdens de prognoseperiode die loopt van 2023 tot 2030.

Ontvang een gratis monster van het Cloud Data Warehouse Market Report 2023 @ https://www.snsinsider.com/sample-request/2736

Belangrijke spelers in het rapport zijn:

– Marklogic
– IBM
– Pivotal
– Microsoft
– Microsoft
– SAP
– Snowflake
– Microfocus
– Teradata
– 1010Data
– Oracle
– Cloudera
– Yellowbrick
– Veeva Systemen
– AWS
– Actian
– Netavis Software
– Oplosser
– Accur8 Software
– AtScale
– Panoply
– SingleStore
– Transwarp
– Andere spelers

Markt repertorium reikwijdte

Een cloud datawarehouse is een moderne en geavanceerde oplossing voor gegevensopslag en -beheer die gebruikmaakt van de kracht van cloud computing om enorme hoeveelheden gegevens op te slaan, te verwerken en te analyseren. In tegenstelling tot traditionele datawarehouses op locatie, die afhankelijk zijn van specifieke hardware en vaak beperkingen hebben op het gebied van schaalbaarheid en prestaties, bieden datawarehouses in de cloud talloze voordelen door gebruik te maken van de mogelijkheden van de cloud. Cloud datawarehouses zijn zeer schaalbaar, waardoor organisaties hun gegevensopslag en verwerkingsmogelijkheden eenvoudig kunnen uitbreiden naarmate hun behoeften groeien. Hierdoor zijn er geen dure hardware-upgrades nodig en kan de flexibiliteit worden aangepast aan veranderende gegevensvereisten.

Marktanalyse

De cloud datawarehouse-markt heeft de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt, gedreven door verschillende factoren die het veranderende landschap van datamanagement en -analyse weerspiegelen. Cloud datawarehouses bieden ongeëvenaarde schaalbaarheid, waardoor bedrijven hun dataopslag en verwerkingsmogelijkheden naar behoefte kunnen uitbreiden. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat bedrijven zich kunnen aanpassen aan veranderende databehoeften zonder grote investeringen in infrastructuur. Cloud datawarehouses ondersteunen geavanceerde analyses en machine learning, waardoor organisaties diepere inzichten uit hun data kunnen halen. Dit stimuleert innovatie en helpt bedrijven om beslissingen te nemen op basis van gegevens. Cloudproviders investeren zwaar in beveiligingsmaatregelen en compliancecertificeringen. Dit zorgt ervoor dat gevoelige gegevens die zijn opgeslagen in cloud data warehouses worden beschermd, wat vooral belangrijk is voor sectoren zoals de gezondheidszorg en de financiële sector met strenge datavoorschriften.

De marktsegmentatie en subsegmentatie omvatten:

Naar toepassing:

– Bedrijfsinformatie
– Klantenanalyse
– Modernisering van gegevens
– Operationele Analytics
– Voorspellende analyses

Per type:

– Enterprise DWaaS
– Operationele gegevensopslag

Op inzetmodel:

– Publieke cloud
– Private cloud

Op organisatiegrootte:

– Grote ondernemingen
– MKB

Op verticale markt:

– BFSI
– Energie- en nutsbedrijven
– Overheid en publieke sector
– Gezondheidszorg en biowetenschappen
– IT en ITeS
– Productie
– Media en amusement
– Detailhandel en consumentengoederen
– Telecommunicatie
– Overige

Impact van Recessie

De impact van een recessie op de cloud datawarehouse-markt kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de ernst en duur van de economische neergang, de branche en individuele organisatiestrategieën. Hoewel recessies in eerste instantie investeringen in technologie kunnen vertragen, kunnen de kostenefficiëntie, flexibiliteit en schaalbaarheid die cloud datawarehouses bieden, ze positioneren als een waardevolle aanwinst voor bedrijven die zich willen aanpassen en gedijen in uitdagende economische omstandigheden. De markt kan dus schommelingen doormaken, maar zal waarschijnlijk veerkrachtig blijven en zijn groeitraject op lange termijn voortzetten.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft verschillende variabelen en onzekerheden geïntroduceerd in de cloud datawarehouse-markt. De oorlog heeft bezorgdheid gewekt over gegevensbeveiliging en -soevereiniteit, maar heeft ook de vraag naar disaster recovery en cyberbeveiligingsmaatregelen gestimuleerd. De impact op lange termijn zal afhangen van de duur en de ernst van het conflict en hoe bedrijven en leveranciers van clouddiensten zich aanpassen aan de veranderende situatie. Het is cruciaal voor organisaties om op de hoogte te blijven van geopolitieke ontwikkelingen en hun datastrategieën hierop aan te passen.

Belangrijkste regionale ontwikkelingen

Noord-Amerika, met name de Verenigde Staten, is een belangrijke drijvende kracht achter de cloud datawarehouse-markt. De regio is de thuisbasis van verschillende prominente aanbieders van cloud datawarehouses, waaronder Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure en Google Cloud Platform (GCP). Europa heeft een gestage groei gezien in de toepassing van cloud datawarehouses. Hoewel Noord-Amerikaanse aanbieders de markt domineren, wenden Europese bedrijven zich steeds vaker tot deze clouddiensten om hun data-infrastructuur te moderniseren. De regio Azië-Pacific heeft zich ontpopt als een belangrijk groeigebied voor cloud datawarehouses. De toenemende digitalisering van bedrijven in landen als China en India heeft geleid tot een aanzienlijke vraag naar dataopslag en analysediensten.

Vraag naar het rapport @ https://www.snsinsider.com/enquiry/2736

Belangrijkste resultaten van de Cloud Data Warehouse Market Study

– Het Business Intelligence-segment ontpopt zich als een krachtpatser binnen de markt. BI-tools zijn essentieel voor het verkrijgen van bruikbare inzichten uit gegevens. Bedrijven van alle groottes, van starters tot gevestigde ondernemingen, omarmen BI om snel geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen.
– Grote ondernemingen spelen ook een cruciale rol in het domineren van de markt. Grote ondernemingen genereren dagelijks enorme hoeveelheden gegevens en hebben robuuste oplossingen voor datawarehousing nodig om deze gegevens effectief op te slaan, te beheren en te analyseren.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de markt voor datawarehouses in de cloud

– Rasgo, een toonaangevende innovator op het gebied van data-analyse, heeft zojuist een baanbrekende toevoeging aan hun suite van oplossingen onthuld: Rasgo AI. Deze geavanceerde generatieve AI-agent belooft een revolutie teweeg te brengen in het landschap van enterprise data warehouse analytics door een nieuw tijdperk van efficiëntie, inzicht en datagestuurde besluitvorming in te luiden.
– SAP, wereldwijd marktleider in bedrijfssoftware, heeft Datasphere onthuld, de geavanceerde evolutie van zijn cloud datawarehouse-oplossing. Dit innovatieve platform betekent een grote sprong voorwaarts op het gebied van datamanagement en -analyse.

Inhoudsopgave – Belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1. COVID-19 impactanalyse
4.2. Gevolgen van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3. Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 Krachten Model
7. PEST-analyse
8. Cloud Data Warehouse Marktsegmentatie, per toepassing
9. Cloud Data Warehouse marktsegmentatie, per type
10. Cloud Data Warehouse marktsegmentatie, naar implementatiemodel
11. Cloud Data Warehouse marktsegmentatie, naar organisatiegrootte
12. Cloud Data Warehouse marktsegmentatie, per verticaal
13. Regionale analyse
14. Bedrijfsprofielen
15. Concurrentielandschap
16. Gebruikersgevallen en best practices
17. Conclusie

Over ons:

SNS Insider is een van de toonaangevende marktonderzoek- en adviesbureaus die wereldwijd de marktonderzoekindustrie domineert. Het doel van ons bedrijf is om klanten de kennis te geven die ze nodig hebben om te kunnen functioneren in veranderende omstandigheden. Om u te voorzien van actuele, nauwkeurige marktgegevens, consumenteninzichten en meningen, zodat u met vertrouwen beslissingen kunt nemen, maken we gebruik van verschillende technieken, waaronder enquêtes, videogesprekken en focusgroepen over de hele wereld.

Koop volledige PDF van Cloud Data Warehouse Market Report 2023 @ https://www.snsinsider.com/checkout/2736

Lees meer ICT-gerelateerde rapporten

Akash Anand | Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie | Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | E-mail: info@snsinsider.com


Keywords:  Cloud Data Warehouse Market,Cloud Data Warehouse Market Size,Cloud Data Warehouse Market Share,Cloud Data Warehouse Market Growth,Cloud Data Warehouse Market Trends,Cloud Data Warehouse Market Analysis,Cloud Data Warehouse Market Forecast,Cloud Data Warehouse Market Report