header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor digitale klinische proeven zal tegen 2030 USD 12,56 miljard bereiken als gevolg van een grote verschuiving naar gedecentraliseerde klinische proeven (DCT’s) en de nadruk op een patiëntgerichte aanpak

Sep 19, 2023 9:00 AM ET

Volgens SNS Insider wordt de groei van de Digital Clinical Trials Market gedreven door een combinatie van technologische innovaties, ondersteuning van de regelgeving, patiëntgerichte benaderingen, verbeterde gegevenskwaliteit, kostenefficiëntie en snellere uitvoering van trials.

Zoals aangegeven in het rapport van SNS Insider, zal de markt voor digitale klinische proeven, die in 2022 werd gewaardeerd op 7,94 miljard USD, naar verwachting een waarde bereiken van 12,56 miljard USD in 2030. Deze markt zal naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 5,9% tijdens de voorspellingsperiode van 2023 tot 2030.

Reikwijdte van het marktrapport

Digitale klinische proeven, ook bekend als virtuele of gedecentraliseerde klinische proeven, zijn een revolutionaire benadering voor het uitvoeren van medisch onderzoek en het testen van de werkzaamheid en veiligheid van nieuwe medicijnen, medische hulpmiddelen of interventies. Deze onderzoeken maken gebruik van digitale technologieën en platformen om verschillende aspecten van het onderzoeksproces te stroomlijnen, van het rekruteren van deelnemers en het verzamelen van gegevens tot monitoring en analyse. Door de integratie van digitale hulpmiddelen willen deze trials de efficiëntie, toegankelijkheid en betrokkenheid van patiënten bij het onderzoeksproces verbeteren.

Gratis PDF-voorbeeldrapport: https://www.snsinsider.com/sample-request/2690

Marktanalyse

De markt voor digitale klinische proeven heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, gedreven door een convergentie van technologische vooruitgang, veranderingen in de regelgeving en de toenemende vraag naar efficiëntere en patiëntgerichte benaderingen van klinisch onderzoek. De verschuiving naar gedecentraliseerde klinische proeven (DCT’s) is een belangrijke groeimotor. DCT’s maken gebruik van digitale hulpmiddelen om patiënten in staat te stellen thuis deel te nemen aan studies, waardoor geografische barrières worden geëlimineerd en de werving en retentie van patiënten wordt verbeterd. Deze aanpak versnelt niet alleen de tijdlijnen van studies, maar verlaagt ook de kosten die gepaard gaan met bezoeken aan locaties en het werven van patiënten. Regelgevende instanties, zoals de FDA, hebben de potentiële voordelen van digitale technologieën in klinische studies erkend. Ze zijn in toenemende mate voorstander van het gebruik van digitale oplossingen, op voorwaarde dat ze voldoen aan bepaalde normen voor gegevensintegriteit, privacy en beveiliging. Deze wettelijke aanvaarding heeft farmaceutische bedrijven en contractonderzoeksorganisaties (CRO’s) aangemoedigd om digitale hulpmiddelen te gebruiken in hun onderzoeksprocessen.

De belangrijkste spelers in het rapport zijn de volgende:

PPD, Inc, Stignant health, Human first, CRFweb, Data Management 365, IQVIA, IBM, Deloitte en andere spelers.

De markt voor digitale klinische proeven is als volgt gesegmenteerd:

Naar producttype

 • Digitale draagbare apparaten
 • AI-gebaseerde apparaten
 • Apps voor de gezondheid

Per type

 • Gedecentraliseerde/virtuele klinische proeven
 • Hybride klinische onderzoeken

Per Fase

 • Fase I
 • Fase II
 • Fase III
 • Fase IV

Per eindgebruiker

 • Farmaceutische bedrijven
 • Biotechnologische bedrijven
 • Contract Onderzoeksorganisaties (CRO)
 • Overige

Impact van recessie

Hoewel een recessie de markt van digitale klinische proeven voor uitdagingen kan stellen, is het belangrijk op te merken dat het inherente potentieel van de sector voor innovatie en aanpassing sterk blijft. Bedrijven, onderzoekers en investeerders kunnen samenwerken om creatieve oplossingen te vinden waardoor de markt kan blijven groeien, zelfs in het licht van economische onzekerheid. Door prioriteit te geven aan betrokkenheid van de patiënt, kosteneffectiviteit en pleitbezorging voor regelgeving, kunnen belanghebbenden de uitdagingen het hoofd bieden en zich positioneren voor succes op de lange termijn in dit veranderende landschap.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft een veelzijdige impact gehad op de markt van digitale klinische proeven, variërend van verstoringen in de toeleveringsketens en de werving van patiënten tot verhoogde bezorgdheid over gegevensbeveiliging en een toegenomen gebruik van digitale oplossingen. Hoewel er zich uitdagingen hebben voorgedaan, heeft de sector ook veerkracht en aanpassingsvermogen getoond, wat heeft geleid tot de verkenning van innovatieve benaderingen die de toekomst van de uitvoering van klinische proeven vorm kunnen geven.

Belangrijke regionale ontwikkelingen

De Noord-Amerikaanse regio, die de Verenigde Staten en Canada omvat, loopt voorop bij het invoeren van digitale oplossingen in de gezondheidszorg. De gevestigde infrastructuur van de gezondheidszorg, geavanceerde regelgevende processen en een sterke aanwezigheid van farmaceutische en biotechbedrijven hebben de adoptie van digitale klinische studies versneld. Europese landen hebben digitale gezondheidszorgsystemen omarmd, wat heeft geleid tot een groeiende acceptatie van digitale klinische proeven. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) is proactief in het ondersteunen van digitale initiatieven, met als doel het stroomlijnen van testprocessen en het verbeteren van de betrokkenheid van patiënten. De regio Azië-Pacific heeft een enorm potentieel voor digitale klinische studies vanwege de grote en diverse bevolking, de toenemende prevalentie van chronische ziekten en de groeiende infrastructuur van de gezondheidszorg. Landen als China, Japan en India hebben een snelle vooruitgang laten zien in de toepassing van technologie en zorginnovatie.

Hebtu een rapport op maat nodig volgens uw bedrijfsbehoeften? Vraag het hier: https://www.snsinsider.com/enquiry/2690

Belangrijkste resultaten van de Digital Clinical Trials Market Study

Het segment van digitale draagbare apparaten is een belangrijke katalysator voor een revolutie in klinische proeven. Deze apparaten, variërend van smartwatches en fitnesstrackers tot biosensoren en tools voor monitoring op afstand, bieden ongeëvenaarde toegang tot real-time patiëntgegevens. De integratie van wearables in klinische studies versnelt het verzamelen van gegevens, vermindert de last voor de deelnemers en versnelt uiteindelijk het hele ontwikkelingsproces van geneesmiddelen.

Farmaceutische bedrijven spelen een centrale rol in het digitale ecosysteem van klinische proeven. Hun aanzienlijke middelen, onderzoeksexpertise en uitgebreide netwerken plaatsen hen in een unieke positie om het potentieel van digitale technologieën te benutten. Deze bedrijven erkennen steeds meer de voordelen van het gebruik van digitale tools om het ontwerp, de rekrutering, de monitoring en de analyse van studies te optimaliseren.

Recente ontwikkelingen op de markt voor digitale klinische proeven

Accenture, een wereldwijde leider in consulting, technologiediensten en digitale transformatie, heeft een strategische investering aangekondigd in Virtonomy, een baanbrekend bedrijf gespecialiseerd in digital twin-technologie voor de medische technologiesector. Deze samenwerking heeft als doel de manier waarop medische technologiebedrijven producten ontwerpen, ontwikkelen en op de markt brengen te revolutioneren door gebruik te maken van de kracht van digitale tweelingen.

QuantHealth, een baanbrekend bedrijf voor het ontwerpen van klinische studies, heeft onlangs een indrukwekkende financieringsronde van in totaal $15 miljoen binnengehaald. Dit is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf en onderstreept de groeiende interesse in innovatieve oplossingen voor de gezondheidszorg.

Koop het volledige onderzoeksrapport: https://www.snsinsider.com/checkout/2690

Inhoud

Hoofdstuk 1 Introductie

Hoofdstuk 2 Onderzoeksmethodologie

Hoofdstuk 3 Marktdynamiek van digitale klinische proeven

Hoofdstuk 4 Impactanalyse (COVID-19, oorlog tussen Oekraïne en Rusland, aanhoudende recessie op grote economieën)

Hoofdstuk 5 Waardeketenanalyse

Hoofdstuk 6 De 5 krachten van Porter

Hoofdstuk 7 PEST-analyse

Hoofdstuk 8 Marktsegmentatie Digitale Klinische Proeven, Naar Producttype

Hoofdstuk 9 Marktsegmentatie digitale klinische proeven, per type

Hoofdstuk 10 Marktsegmentatie digitale klinische proeven, per fase

Hoofdstuk 11 Marktsegmentatie digitale klinische proeven, per eindgebruiker

Hoofdstuk 12 Regionale analyse

Hoofdstuk 13 Bedrijfsprofiel

Hoofdstuk 14 Concurrentielandschap

Hoofdstuk 15 Gebruikscases en best practices

Hoofdstuk 16 Conclusie

Andere rapporten

MicroRNA-markt

Augmented en Virtual Reality contactlenzen markt

Over de VS:

SNS Insider is met haar authentieke consumenten- en marktinzichten wereldwijd toonaangevend op het gebied van data en analytics. Het vertrouwen van onze klanten en zakelijke partners heeft altijd centraal gestaan in wie we zijn als bedrijf. Om het succes van onze klanten te ondersteunen, hebben onze hoogopgeleide ingenieurs, consultants en datawetenschappers consequent de grenzen van de industrie verlegd met innovatieve methodologieën en meettechnologieën.

We helpen onze klanten te anticiperen op industriële, economische en consumententrends om ontwrichtende veranderingen te stimuleren door wereldwijde ervaring te combineren met lokale informatie van experts van over de hele wereld. We brengen context aan in strategische en tactische gegevens door benaderingen te combineren die gebaseerd zijn op gegevenswetenschap en veldonderzoek, en helpen u zo bij het aanpakken van uw meest dringende problemen en het signaleren van mogelijkheden.

Neem contact met ons op:

Akash Anand Hoofd Bedrijfsontwikkeling & Strategie, info@snsinsider.com, Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | 91-7798602273 (IND), Website: https://www.snsinsider.com/


Keywords:  Digital Clinical Trials Market,Digital Clinical Trials Market Size,Digital Clinical Trials Market Share,Digital Clinical Trials Market Growth,Digital Clinical Trials Market Trends,Digital Clinical Trials