header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor servicerobots zal tegen 2030 USD 252,06 miljard bereiken, gedreven door tekorten aan arbeidskrachten en stijgende arbeidskosten in combinatie met ondersteunende overheidsinitiatieven

Sep 19, 2023 9:00 AM ET

Service Robotics Markt Toepassingsgebied & Overzicht

Volgens het onderzoek van SNS Insider bevindt de Service Robotics Markt zich in een groeitraject, gedreven door een combinatie van technologische vooruitgang, veranderende demografische trends, economische factoren en de behoefte aan efficiëntere en duurzamere oplossingen in verschillende sectoren.

Het rapport van SNS Insider stelt dat de markt voor servicerobotica, die in 2022 44,80 miljard USD waard was, naar verwachting in 2030 een marktwaarde van 252,06 miljard USD zal bereiken, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 24,1% dat wordt verwacht tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Servicerobotica is een zich snel ontwikkelend technologisch gebied dat zich richt op de ontwikkeling en inzet van robots en autonome systemen die ontworpen zijn om verschillende taken uit te voeren en diensten te verlenen aan mensen in een breed scala aan industrieën en omgevingen. Deze robots zijn te onderscheiden van industriële robots, die meestal worden gebruikt in productie- en assemblagelijnen. Servicerobots zijn ontworpen voor interactie met en hulp aan mensen in het dagelijks leven, waardoor ze veelzijdig zijn en aangepast kunnen worden aan verschillende omgevingen en taken.

Ontvang een gratis verslag van de Service Robotics Markt @ https://www.snsinsider.com/sample-request/2223

De belangrijkste spelers in het Service Robotics-marktrapport zijn:

Intuitive Surgical, Panasonic Corporation, Samsung Electronics, robert bosch, AB Electrolux, iRobot Corporation, Honda Motor, Aethon, Yujin Robot, DeLaval & Andere spelers

Marktanalyse

De markt voor servicerobotica maakt een snelle groei door als gevolg van de convergentie van verschillende sleutelfactoren die het landschap van de sector vormgeven. Veel industrieën, waaronder de gezondheidszorg, de horeca en de landbouw, kampen met een tekort aan arbeidskrachten en stijgende arbeidskosten. Servicerobots bieden een aantrekkelijke oplossing door taken te automatiseren die van oudsher door mensen werden uitgevoerd, waardoor de afhankelijkheid van schaarse arbeidskrachten afneemt en de stijgende personeelskosten worden beperkt. Dankzij de vooruitgang in robotica-technologie, waaronder verbeteringen op het gebied van sensoren, kunstmatige intelligentie (AI) en machinaal leren, is het mogelijk geworden om zeer capabele en flexibele dienstrobots te ontwikkelen. Deze technologische innovaties hebben geleid tot efficiëntere en betrouwbaardere robots die een breed scala aan taken met precisie kunnen uitvoeren.

De marktsegmentatie van Service Robotics is als volgt:

NAAR TYPE
Persoonlijk en huishoudelijk
Professioneel

NAAR COMPONENT
Hardware
Software

DOOR OMGEVING
Lucht
Maritiem
Grond

DOOR TOEPASSING
Huishoudelijk
Medisch
Veld
Defensie
Amusement
Logistiek
Onderzoek en ruimte-exploratie

Gesegmenteerd per regio/land:
Noord-Amerika
Europa
China
Japan
Azië Overige

Ontvang gratis kwartaalupdates. Klik op de link voor meer informatie @ https://www.snsinsider.com/enquiry/2223

Impact van Recessie

De impact van een recessie op de markt voor servicerobotica is een complex samenspel van verschillende factoren. Hoewel er uitdagingen kunnen zijn in verband met lagere consumentenbestedingen en verstoringen van de toeleveringsketen, zijn er ook groeikansen in sectoren zoals industriële automatisering en gezondheidszorg. Daarnaast kunnen overheidsbeleid en veranderende consumentenvoorkeuren het verloop van de markt beïnvloeden tijdens economische recessies. Bedrijven in deze sector moeten flexibel en innovatief blijven om de uitdagingen aan te gaan en de kansen te grijpen die recessies met zich meebrengen.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne heeft een laag van onzekerheid en verstoring geïntroduceerd in de markt voor servicerobotica. Het zorgt voor uitdagingen op het gebied van toeleveringsketens en het beleggerssentiment, maar biedt ook kansen op het gebied van defensie, veiligheid en humanitaire toepassingen. De langetermijnimpact zal afhangen van de evolutie van het conflict, veranderingen in de regelgeving en het aanpassingsvermogen van bedrijven in de dienstenrobotica om door deze complexe geopolitieke dynamiek te navigeren.

Belangrijke regionale ontwikkelingen

Noord-Amerika is toonaangevend in de markt voor servicerobotica, met name in sectoren als gezondheidszorg, logistiek en defensie. Het beschikt over een robuust ecosysteem van startups, onderzoeksinstellingen en gevestigde bedrijven die werken aan dienstrobots. Japan uit Azië-Pacific heeft een lange geschiedenis in het omarmen van robotica, met een focus op humanoïde robots, robots voor ouderenzorg en industriële automatisering. China heeft zijn aanwezigheid op de markt snel uitgebreid, met een focus op industriële automatisering, logistiek en consumentenrobotica.

Belangrijkste resultaten van de studie naar de markt voor service robots

– In de afgelopen jaren is het defensiesegment naar voren gekomen als een belangrijke groeimotor in de markt. Militaire toepassingen verkennen autonome grond- en luchtvoertuigen voor logistiek, verkenning en zelfs gevechtsscenario’s. Deze robots kunnen opereren in risicovolle situaties. Deze robots kunnen opereren in risicovolle situaties, waardoor het risico voor menselijk personeel wordt beperkt.

– Het softwaresegment is even belangrijk voor de toekomst van de markt. Dankzij de vooruitgang in kunstmatige intelligentie en algoritmen voor machinaal leren kunnen robots hun omgeving waarnemen en erop reageren. Dit omvat objectherkenning, padplanning en verwerking van natuurlijke taal.

Recente ontwikkelingen in de markt van service robots

– Bear Robotics, een leider op het gebied van robotica en automatisering, heeft onlangs voor opschudding gezorgd in de horeca door hun nieuwste servicerobot, de “BearBot 5000”, te onthullen. Deze innovatieve robot belooft een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop hotels, restaurants en andere horecabedrijven werken, door een naadloze mix van efficiëntie, functionaliteit en charme te bieden.

– Samsung Welstory, de innovatieve culinaire divisie van Samsung, heeft zojuist een baanbrekende toevoeging geïntroduceerd aan de wereld van zakelijk dineren – robots die exclusief zijn ontworpen voor bedrijfskantines. Deze stap betekent een grote sprong voorwaarts in de integratie van technologie in de foodservice-industrie.

Inhoudsopgave – Analyse van de belangrijkste punten

1.Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1 COVID-19 Impactanalyse
4.2 Impact van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3 Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 krachten model
7. PEST-analyse
8. Segmentatie van de markt voor service robots, per type
9. Segmentatie van de markt voor dienstenrobotica, per component
10. Segmentatie van de markt voor dienstenrobotica, naar omgeving
11. Segmentatie van de markt voor dienstenrobotica, per toepassing
12. Regionale analyse
13. Bedrijfsprofielen
14. Concurrentielandschap
15. Conclusie

Koop PDF voor één gebruiker @ https://www.snsinsider.com/checkout/2223

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie info@snsinsider.com Telefoon: 1-415-230-0044 (US) | 91-7798602273 (IND)


Keywords:  Service Robotics Market,Service Robotics Market Size,Service Robotics Market Share,Service Robotics Market Growth,Service Robotics Market Trends,Service Robotics Market Analysis,Service Robotics Industry