header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Thermoplastische Polyolefine (TPO) markt zal USD 8,46 miljard overschrijden tegen 2030 als gevolg van vooruitgang in materiaaltechnologie en wereldwijde infrastructuurontwikkeling

Sep 20, 2023 9:00 AM ET

Uit onderzoek van SNS Insider blijkt dat de markt voor thermoplastische polyolefine (TPO) een robuuste groei doormaakt vanwege zijn veelzijdigheid, kosteneffectiviteit en geschiktheid voor verschillende toepassingen in verschillende sectoren.

Ontvang een voorbeeldrapport van de Thermoplastische Polyolefine (TPO) Markt @ https://www.snsinsider.com/sample-request/2015

De belangrijkste bedrijfsprofielen in de Thermoplastische Polyolefine (TPO) marktstudie zijn:

  • Johns Manville, S & E Specialty Polymers (V.S.)
  • SABIC (Saoedi-Arabië)
  • Noble Polymers (V.S.)
  • INEOS Olefins & Polymers (VK)
  • Exxon Mobil Corporation (V.S.)
  • Een onderneming van Berkshire Hathaway (V.S.)
  • Hexpol bedrijvengroep (V.S.)
  • Sumitomo Chemical Co. (Japan)
  • Arkema SA (Frankrijk)
  • LyondellBasell (Nederland)
  • RTP Company (VS)

Het rapport van SNS Insider geeft aan dat de markt voor thermoplastische polyolefine (TPO) in 2022 een waarde had van 5,11 miljard USD en volgens de prognoses in 2030 een waarde zal hebben bereikt van 8,46 miljard USD, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 6,5% tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Reikwijdte van het marktrapport

Thermoplastische polyolefine, meestal afgekort als TPO, is een opmerkelijk en veelzijdig materiaal dat door zijn uitzonderlijke eigenschappen en brede toepassingsmogelijkheden aan populariteit heeft gewonnen in verschillende industrieën. TPO maakt deel uit van de grotere familie van thermoplastische elastomeren (TPE), die de eigenschappen van zowel thermoplasten als elastomeren combineren, waardoor ze zeer flexibel en wenselijk zijn in verschillende productieprocessen. TPO is uitstekend bestand tegen verwering, UV-straling en blootstelling aan ozon. Daardoor is het een ideale keuze voor buitentoepassingen waarbij blootstelling aan de elementen een punt van zorg is, zoals dakbedekkingsmaterialen, auto-onderdelen en bewegwijzering buitenshuis.

Marktanalyse

De thermoplastische polyolefine (TPO) markt heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, gedreven door een combinatie van factoren die het een populaire keuze hebben gemaakt in verschillende industrieën. De automobielsector is een belangrijke motor geweest achter de groei van de TPO-markt. TPO wordt op grote schaal gebruikt in interieurs en exterieurs van auto’s vanwege het lichte gewicht, de slagvastheid en de eenvoudige verwerking. Omdat de auto-industrie blijft zoeken naar lichtgewicht materialen om de brandstofefficiëntie te verbeteren, heeft TPO aan populariteit gewonnen als een levensvatbaar alternatief voor traditionele materialen zoals metaal en PVC. Omdat duurzaamheid en milieu steeds belangrijker worden, hebben de recycleerbaarheid en de lage milieu-impact van TPO bijgedragen aan de groei. Fabrikanten en consumenten zijn steeds meer op zoek naar materialen met een kleinere ecologische voetafdruk en TPO voldoet aan dit criterium. Overheidsvoorschriften gericht op het terugdringen van koolstofemissies en het verbeteren van de energie-efficiëntie hebben geleid tot een groter gebruik van TPO.

Hebt u vragen over dit onderzoek? Stel uw vraag @ https://www.snsinsider.com/enquiry/2015

De marktsegmenten en subsegmenten van Thermoplastic Polyolefin (TPO) staan hieronder vermeld:

Naar type

  • In-situ TPO
  • Samengestelde TPO
  • POE’s

Per toepassing

  • Auto
  • Bouw & Bouw
  • Medisch
  • Draad & Kabels
  • Overige

Impact van Recessie

De impact van een recessie op de thermoplastische polyolefine (TPO) markt is een complex samenspel van factoren. Hoewel de verminderde bouw- en auto-activiteit kan leiden tot een verminderde vraag, kan de kosteneffectiviteit van TPO helpen om zijn aantrekkingskracht te behouden. Daarnaast kunnen innovatie en overheidsinitiatieven een cruciale rol spelen bij het vormgeven van het traject van de TPO-markt tijdens economische recessies. Marktspelers moeten wendbaar blijven en zich aanpassen aan veranderende marktomstandigheden om recessies met succes te doorstaan.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft een veelzijdige impact gehad op de markt voor thermoplastische polyolefinen (TPO), variërend van verstoringen in de toeleveringsketen tot verhoogde marktonzekerheid en geopolitieke risico’s. TPO-fabrikanten moeten zich aanpassen aan deze uitdagingen. TPO-fabrikanten moeten zich aanpassen aan deze uitdagingen door alternatieve bevoorradingsbronnen te onderzoeken, de petrochemische prijstrends nauwgezet te volgen en hun klantenbestand te diversifiëren om de impact van geopolitieke conflicten op hun activiteiten te beperken. Naarmate het conflict zich blijft ontwikkelen, zullen de gevolgen voor de TPO-markt waarschijnlijk op verschillende manieren voelbaar blijven.

Belangrijke regionale ontwikkelingen

Noord-Amerika is een belangrijke speler op de markt voor thermoplastische polyolefine (TPO), met een sterke auto-industrie die de vraag naar TPO stimuleert in toepassingen zoals auto-interieur- en auto-exterieuronderdelen. Strenge milieuregelgeving stimuleert ook het gebruik van TPO in dakbedekking en de bouw vanwege zijn recyclebaarheid en energie-efficiëntie. Als centrum voor de autoproductie is Duitsland in Europa een belangrijke markt voor TPO-materialen. De nadruk van de autosector op lichtgewicht en duurzaamheid stimuleert het gebruik van TPO in auto-onderdelen. China is een belangrijke producent en consument van TPO, gedreven door zijn groeiende auto-industrie en bouwprojecten.

Belangrijkste resultaten van de Thermoplastic Polyolefin (TPO) Marktstudie

  • In-situ TPO, een relatief nieuw product in de TPO-arena, ontpopt zich snel als een game-changer. Het onderscheidt zich doordat het direct in de polymeermatrix wordt gesynthetiseerd, in plaats van afzonderlijke componenten te mengen. Dit proces resulteert in superieure prestatiekenmerken, waardoor in-situ TPO een lieveling wordt van verschillende industrieën, waaronder de bouw, de verpakkingsindustrie en de elektronicasector.
  • De auto-industrie ondergaat een grondige transformatie, gedreven door een toename van elektrische voertuigen (EV’s) en een focus op duurzaamheid. TPO is lichter dan traditionele materialen zoals metaal, waardoor het een cruciale component is in het bereiken van brandstofefficiëntie in conventionele voertuigen en het vergroten van de actieradius van EV’s.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de Thermoplastische Polyolefine (TPO) Markt

  • GAF, een van de grootste namen in de dakbedekkingsindustrie, zorgt voor opschudding in Georgië met zijn nieuwste uitbreidingsproject – een ultramoderne TPO (Thermoplastic Olefin) productiefabriek. Deze strategische stap is niet alleen een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf, maar betekent ook een aanzienlijke stimulans voor de commerciële dakbedekkingssector in Georgia.
  • Nexeo Plastics, een toonaangevende distributeur van kunststofharsen en polymeren, heeft onlangs een belangrijke stap gezet in zijn streven om innovatieve oplossingen te bieden aan de Noord-Amerikaanse markt. Het bedrijf kondigde onlangs de uitbreiding aan van zijn strategische partnerschap met Teknor Apex, een wereldleider in de productie van thermoplastische elastomeren (TPE’s).

Koop PDF voor één gebruiker van Thermoplastische Polyolefine (TPO) Markt @ https://www.snsinsider.com/checkout/2015

Inhoudsopgave – Belangrijkste punten

  1. Inleiding
  2. Methodologie van het onderzoek
  3. Markt Dynamiek
  4. Impactanalyse

4.1 COVID-19 impactanalyse

4.2 Impact van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland

4.3 Impact van aanhoudende recessie op grote economieën

  1. Analyse van de waardeketen
  2. Porter’s 5 krachten model
  3. PEST-analyse

8.Thermoplastische polyolefine (TPO) marktsegment, per type

9.Thermoplastisch polyolefine (TPO) marktsegment, per toepassing

  1. Regionale analyse
  2. Bedrijfsprofiel

12.Concurrentielandschap

  1. Conclusie

Over de VS:

SNS Insider is met haar authentieke consumenten- en marktinzichten wereldwijd toonaangevend op het gebied van data en analytics. Het vertrouwen van onze klanten en zakenpartners heeft altijd centraal gestaan in wie we zijn als bedrijf. Om het succes van onze klanten te ondersteunen, hebben onze hoogopgeleide ingenieurs, consultants en datawetenschappers consequent de grenzen van de industrie verlegd met innovatieve methoden en meettechnologieën.

We helpen onze klanten te anticiperen op industriële, economische en consumententrends om ontwrichtende veranderingen te stimuleren door wereldwijde ervaring te combineren met lokale informatie van experts van over de hele wereld. We brengen context aan in strategische en tactische gegevens door benaderingen te combineren die gebaseerd zijn op gegevenswetenschap en veldonderzoek, en helpen u zo bij het aanpakken van uw meest dringende problemen en het signaleren van mogelijkheden.

Neem contact met ons op:
Akash Anand Hoofd Bedrijfsontwikkeling & Strategie [email protected] Telefoon: 1-415-230-0044 (US) | 91-7798602273 (IND)


Keywords:  Thermoplastic Polyolefin (TPO),Thermoplastic Polyolefin (TPO) Market,Thermoplastic Polyolefin (TPO) Market Size,Thermoplastic Polyolefin (TPO) Market Share,Thermoplastic Polyolefin (TPO) Market Analysis Report