header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De CPaaS-markt (Communication Platform-as-a-Service) zal 82,02 miljard dollar overschrijden tegen 2030 onder invloed van de toenemende digitale transformatie en het toenemende werken op afstand

Sep 21, 2023 9:00 AM ET

Overzicht van de markt voor communicatieplatform-as-a-Service:

Uit onderzoek van SNS Insider blijkt dat de CPaaS-markt (Communication Platform-as-a-Service) klaar is voor aanhoudende groei door de veranderende communicatiebehoeften van bedrijven en het toenemende belang van digitale transformatie en klantervaring.

De communicatieplatform-as-a-service (CPaaS) markt werd in 2022 gewaardeerd op USD 10,63 miljard en zal naar verwachting USD 82,02 miljard bereiken in 2030, met een robuust samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 29,1% tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030, volgens het rapport van SNS Insider.

Ontvang een gratis sample van het Communication Platform-as-a-Service Market Report 2023 @ https://www.snsinsider.com/sample-request/2744

Belangrijke spelers in het rapport zijn:

– Sinch AB
– ALE International
– 8×8 Inc
– IntelePeer Cloud Communications LLC
– Avaya Inc
– Alcatel-Lucent Onderneming
– Infobip Ltd
– Twilio Inc
– Plivo Inc
– Vonage Amerika LLC
– Bandbreedte Inc
– Overige

Reikwijdte van het marktrapport

Communication Platform-as-a-Service (CPaaS) is een cloudgebaseerd servicemodel dat een set communicatiehulpmiddelen en API’s (Application Programming Interfaces) biedt waarmee ontwikkelaars en bedrijven realtime communicatiefuncties kunnen integreren in hun applicaties, websites of diensten. CPaaS-oplossingen bieden een breed scala aan communicatiekanalen, waaronder spraak, video, messaging en andere samenwerkingstools, waarmee bedrijven hun klantenbinding kunnen verbeteren, interne communicatie kunnen stroomlijnen en innovatieve applicaties kunnen bouwen.

Marktanalyse

De CPaaS-markt (Communication Platform-as-a-Service) kent een aanzienlijke groei als gevolg van verschillende factoren die de manier waarop individuen en bedrijven communiceren vormgeven. De voortdurende digitale transformatie in verschillende sectoren stimuleert de toepassing van CPaaS-oplossingen. Omdat bedrijven hun digitale aanwezigheid en communicatie met klanten willen verbeteren, biedt CPaaS een flexibele en schaalbare manier om communicatiefuncties te integreren in hun applicaties en diensten. De wereldwijde verschuiving naar werken op afstand, versneld door de COVID-19 pandemie, heeft de vraag naar CPaaS-oplossingen doen toenemen. Bedrijven hebben robuuste communicatietools nodig om samenwerking op afstand mogelijk te maken, en CPaaS biedt de nodige infrastructuur voor videoconferenties, messaging en andere communicatiekanalen.

Marktsegmentatie en subsegmentatie inbegrepen zijn:

Naar bedrijfsgrootte:

– Grote onderneming
– MKB

Op component:

– Oplossing
– Diensten

Naar bedrijfstak:

– Gezondheidszorg
– IT en Telecom
– BFSI
– Overheid en publieke sector
– Productie
– Onderwijs
– Kleinhandel
– Overige

Impact van Recessie

De impact van een recessie op de communicatieplatform-as-a-service (CPaaS) markt kan zowel uitdagend als opportunistisch zijn. Aanbieders die kosteneffectieve, aanpasbare en innovatieve oplossingen kunnen bieden om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van bedrijven in moeilijke economische tijden, zullen waarschijnlijk gedijen. Daarnaast zullen klantgerichtheid en flexibiliteit als reactie op de veranderende dynamiek in de sector cruciaal zijn voor CPaaS-bedrijven om de storm te doorstaan en er sterker uit te komen in de markt na de recessie.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft een veelzijdige impact gehad op de CPaaS-markt (Communication Platform-as-a-Service). De oorlog heeft uitdagingen met zich meegebracht in verband met verstoringen van de toeleveringsketen, geopolitieke onzekerheid en hogere kosten, maar heeft ook kansen gecreëerd voor CPaaS-aanbieders om veilige communicatieoplossingen aan te bieden en zich aan te passen aan veranderend gebruikersgedrag. De gevolgen op lange termijn zullen afhangen van de duur en de oplossing van het conflict en de manier waarop CPaaS-leveranciers zich blijven aanpassen aan deze veranderende omstandigheden.

Vraag naar het rapport @ https://www.snsinsider.com/enquiry/2744

Belangrijke regionale ontwikkelingen

Noord-Amerika is van oudsher een dominante speler op de markt voor communicatieplatform-as-a-service (CPaaS), met de Verenigde Staten als koploper. Grote technologische centra zoals Silicon Valley hebben innovatie op dit gebied gestimuleerd en er zijn talloze startups ontstaan die CPaaS-oplossingen bieden. De Europese markt is sterk gericht op de privacy en beveiliging van gegevens, wat heeft geleid tot de invoering van CPaaS-oplossingen die prioriteit geven aan naleving van de GDPR. CPaaS-aanbieders in deze regio moeten navigeren door complexe regelgeving, wat hun dienstenaanbod beïnvloedt. De regio Azië-Pacific maakt een snelle groei door in de CPaaS-markt, gedreven door de uitbreiding van digitale diensten en mobile-first communicatie in landen als India en China.

Belangrijkste resultaten van de CPaaS-marktstudie (Communication Platform-as-a-Service)

– Grote ondernemingen lopen voorop bij het gebruik van CPaaS-oplossingen om aan hun communicatiebehoeften te voldoen. Deze industriereuzen erkennen het belang van flexibele, schaalbare en aanpasbare communicatietools om de betrokkenheid van klanten en de interne samenwerking te verbeteren.
– De IT-& Telecomsector, die van nature met elkaar verbonden is, heeft een natuurlijke affiniteit met CPaaS-oplossingen. De convergentie van IT, Telecom en CPaaS leidt tot synergetische voordelen. IT & Telecom-bedrijven kunnen CPaaS-aanbiedingen naadloos integreren in hun bestaande diensten en zo een one-stop-shop voor communicatieoplossingen bieden.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de CPaaS-markt (Communication Platform-as-a-Service)

– In een belangrijke ontwikkeling in de CPaaS-sector (Communication Platform as a Service) heeft het Indiase Tanla Solutions de overname aangekondigd van ValueFirst Digital Media, een prominente speler in de sector. De transactie, die wordt gewaardeerd op 346 crore Rs, zal het landschap van CPaaS en messagingdiensten in India en daarbuiten veranderen.
– Airtel, een van de toonaangevende telecommunicatiebedrijven in India, heeft onlangs een baanbrekend marketingcommunicatieplatform onthuld met de naam “Airtel IQ Reach”, dat speciaal is afgestemd op de behoeften van kleine bedrijven.

Inhoudsopgave – Belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1. COVID-19 impactanalyse
4.2. Gevolgen van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3. Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 Krachten Model
7. PEST-analyse
8. Communicatieplatform-as-a-Service (CPaaS) marktsegmentatie, per bedrijfsomvang
9. Communicatieplatform-as-a-Service (CPaaS) marktsegmentatie, per component
10. Communicatieplatform-as-a-Service (CPaaS) marktsegmentatie, per industriesector
11. Regionale analyse
12. Bedrijfsprofielen
13. Concurrentielandschap
14. Gebruikersgevallen en best practices
15. Conclusie

Over ons:

SNS Insider is een van de toonaangevende marktonderzoek- en adviesbureaus die wereldwijd de marktonderzoekindustrie domineert. Het doel van ons bedrijf is om klanten de kennis te geven die ze nodig hebben om te kunnen functioneren in veranderende omstandigheden. Om u te voorzien van actuele, nauwkeurige marktgegevens, consumenteninzichten en meningen, zodat u met vertrouwen beslissingen kunt nemen, maken we gebruik van verschillende technieken, waaronder enquêtes, videogesprekken en focusgroepen over de hele wereld.

Koop de volledige PDF van Communication Platform-as-a-Service Market Report 2023 @ https://www.snsinsider.com/checkout/2744

Lees meer ICT-gerelateerde rapporten

Akash Anand | Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie | Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | E-mail: [email protected]


Keywords:  Communication Platform-as-a-Service Market,Communication Platform-as-a-Service (CPaaS) Market,Communication Platform-as-a-Service Market Size,Communication Platform-as-a-Service Market Share,Communication Platform-as-a-Service Market Growth,Communication Platform-as-a-Service Market Trends,Communication Platform-as-a-Service Market Analysis,Communication Platform-as-a-Service Market Forecast,Communication Platform-as-a-Service Market Report