header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor elektronische tolheffing zal tegen 2030 meer dan USD 13,57 miljard waard zijn door de toenemende voorkeur voor filebestrijding en ondersteunende overheidsinitiatieven

Sep 21, 2023 9:00 AM ET

Elektronische tolheffing Marktbereik & Overzicht

Op basis van het onderzoek van SNS Insider is de markt voor elektronische tolheffing klaar voor aanhoudende groei vanwege het vermogen om kritieke uitdagingen in de transportsector aan te pakken, variërend van verkeersopstoppingen tot milieukwesties.

De markt voor elektronische tolheffing heeft in 2022 een waarde van USD 8,38 miljard bereikt en zal naar verwachting USD 13,57 miljard bereiken in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 6,2% gedurende de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Elektronische tolheffing (ETC) is een gestroomlijnd en efficiënt systeem dat wordt gebruikt op snelwegen, bruggen, tunnels en andere wegen om tol of vergoedingen te innen van voertuigen zonder dat ze hoeven te stoppen of af te remmen. In plaats van het traditionele tolhuisje, waar voertuigen moeten stoppen en de tol contant of met een kaart moeten betalen, maakt ETC gebruik van geavanceerde technologie om het tolbetalingsproces te automatiseren. Deze gemoderniseerde methode biedt tal van voordelen voor zowel vervoersautoriteiten als forenzen.

Ontvang een gratis voorbeeldrapport van de markt voor elektronische tolheffing @ https://www.snsinsider.com/sample-request/2590

De belangrijkste spelers in het Electronic Toll Collection-marktrapport zijn:

Abertis,
Cubic Corporation,
GeoToll,
Kapsch TrafficCom,
Raytheon Company,
Conduent,
Denso Corporation,
International Road Dynamics,
Perceptics,
Siemens.

Marktanalyse

De markt voor elektronische tolheffing maakt een sterke groei door als gevolg van verschillende factoren die de transportsector een nieuwe vorm geven. Een van de belangrijkste drijfveren achter de groei van elektronische tolheffing is de bijdrage aan het verminderen van verkeersopstoppingen. Door het tolbetalingsproces te stroomlijnen, verminderen ETC-systemen de tijd die voertuigen doorbrengen bij tolpoortjes. Dit resulteert in een vlottere verkeersdoorstroming, minder brandstofverbruik en een lagere koolstofuitstoot, waardoor het een milieuvriendelijke oplossing is. Technologische vooruitgang, zoals de integratie van RFID (Radio Frequency Identification) en GPS (Global Positioning System) technologieën, stuwen de ETC-markt vooruit. Deze technologieën maken een naadloze tolheffing mogelijk en bieden bestuurders handige betalingsmogelijkheden, zoals mobiele apps en prepaid RFID-tags. Wereldwijd promoten veel overheden actief ETC-systemen als onderdeel van hun bredere plannen voor de ontwikkeling van de transportinfrastructuur.

De marktsegmentatie voor elektronische tolheffing is als volgt:

NAAR TYPE
Transponder (Tag-gebaseerde tolsystemen)
Andere tolheffingssystemen

NAAR AANBOD
Hardware
Back-office & Overige diensten

OP TECHNOLOGIE
RFID
DSRC
GPS
GNSS
Andere

NAAR TOEPASSING
Snelwegen
Stedelijke gebieden

Gesegmenteerd per regio/land:
Noord-Amerika
Europa
China
Japan
Azië Overige

Ontvang gratis kwartaalupdates. Klik op de link voor meer informatie @ https://www.snsinsider.com/enquiry/2590

Impact van Recessie

Economische recessies kunnen een gemengd effect hebben op de markt voor elektronische tolheffing. Hoewel ze op korte termijn kunnen leiden tot lagere infrastructuuruitgaven en een lager verkeersvolume, kunnen ze ook innovatie en efficiëntieverbeteringen in ETC-systemen stimuleren. De langetermijnvooruitzichten voor de ETC-markt blijven positief, maar deelnemers in de sector moeten voorbereid zijn om zich aan te passen aan economische schommelingen en veranderend consumentengedrag.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft een reeks onzekerheden en uitdagingen met zich meegebracht voor de markt van elektronische tolheffing in de getroffen regio. Deze uitdagingen omvatten economische instabiliteit, schade aan de infrastructuur, verstoringen in de toeleveringsketen en verschuivingen in de prioriteiten van de overheid. Naarmate het conflict echter evolueert, kan ook de impact op de tolheffingssector toenemen, waardoor het essentieel is voor belanghebbenden om de ontwikkelingen op de voet te volgen en hun strategieën dienovereenkomstig aan te passen.

Belangrijke regionale ontwikkelingen

In Noord-Amerika is de markt voor elektronische tolheffing goed ingeburgerd, met een wijdverspreide toepassing in de Verenigde Staten en Canada. Deze regio wordt gekenmerkt door een hoge mate van interoperabiliteit tussen verschillende tolinstanties, waardoor het handig is voor reizigers. De markt wordt hier gedreven door overheidsinitiatieven om de transportinfrastructuur te moderniseren en verkeersopstoppingen te verminderen. Europa breidt zijn ETC-infrastructuur gestaag uit, vooral in West-Europese landen. Het European Electronic Toll Service (EETS)-initiatief heeft als doel een geharmoniseerd systeem te creëren voor het hele continent, wat de interoperabiliteit en het reisgemak bevordert. Azië-Pacific is een snel groeiende ETC-markt, met landen als China, India en Japan voorop. In China bijvoorbeeld investeert de overheid actief in ETC-infrastructuur als onderdeel van haar inspanningen om transportsystemen te moderniseren.

Belangrijkste resultaten van de marktstudie naar elektronische tolheffing

– Het segment van de RFID-technologie heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in de ETC-markt dankzij de efficiëntie, veelzijdigheid en eenvoudige implementatie. RFID-technologie zorgt voor een naadloze en snelle tolheffing. Voertuigen die zijn uitgerust met RFID-tags kunnen met hoge snelheid door tolhuisjes rijden, waardoor verkeersopstoppingen worden geminimaliseerd en reistijd wordt verkort.

– De ontwikkeling en uitbreiding van snelwegennetwerken over de hele wereld stimuleren de groei van het segment snelwegen in de ETC-markt. Naarmate landen investeren in het verbeteren van hun transportinfrastructuur, wordt de behoefte aan efficiënte tolheffingssystemen op snelwegen steeds groter.

Recente ontwikkelingen in de markt voor elektronische tolheffing

– Cepton, een geavanceerde leverancier van lidar (Light Detection and Ranging) technologie, heeft onlangs een belangrijke mijlpaal aangekondigd in zijn reis om een revolutie teweeg te brengen in de transportindustrie. Het bedrijf heeft met succes een lidarcontract ter waarde van meerdere miljoenen dollars binnengehaald van een toonaangevende Amerikaanse exploitant van tolsystemen voor snelwegen.

– Avanci Aftermarket, een prominente speler in de autotechnologiesector, heeft onlangs een belangrijke licentieovereenkomst gesloten met Axxès, een gerenommeerde leider in oplossingen voor elektronische tolheffing. Deze baanbrekende samenwerking markeert een cruciaal moment in de evolutie van slimme mobiliteit en connectiviteit in de auto-industrie.

Inhoudsopgave – Analyse van de belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1 COVID-19 Impactanalyse
4.2 Impact van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3 Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 krachten model
7. PEST-analyse
8. Segmentatie van de markt voor elektronische tolheffing, per type
9. Marktsegmentatie Elektronische tolheffing, per aanbod
10. Marktsegmentatie Elektronische tolheffing, naar technologie
11. Segmentatie van de markt voor elektronische tolheffing, naar toepassing
12. Regionale analyse
13. Bedrijfsprofielen
14. Concurrentielandschap
15. Conclusie

Koop PDF voor één gebruiker @ https://www.snsinsider.com/checkout/2590

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie [email protected] Telefoon: 1-415-230-0044 (US) | 91-7798602273 (IND)


Keywords:  Electronic Toll Collection Market,Electronic Toll Collection Market Size,Electronic Toll Collection Market Share,Electronic Toll Collection Market Growth,Electronic Toll Collection Market Trends,Electronic Toll Collection Market Analysis,Electronic Toll Collection Industry