header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor bio-informatica zal tegen 2030 USD 38,79 miljard bereiken als gevolg van de toenemende prevalentie van chronische ziekten en de toenemende toepassing van precisiegeneeskunde

Sep 22, 2023 9:00 AM ET

Volgens het onderzoek van SNS Insider is de markt voor bio-informatica klaar voor aanhoudende groei vanwege de integrale rol in genomica, gepersonaliseerde geneeskunde, geneesmiddelenontwikkeling en datagestuurde gezondheidszorg.

Het rapport van SNS Insider geeft aan dat de bioinformaticamarkt, die in 2022 een waarde had van USD 12,56 miljard, naar verwachting USD 38,79 miljard zal bereiken in 2030, met een robuust samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 15,5% tijdens de prognoseperiode die loopt van 2023 tot 2030.

Reikwijdte van het marktrapport

Bio-informatica is een interdisciplinair vakgebied dat biologie, computerwetenschappen en wiskunde combineert om waardevolle informatie uit biologische gegevens te halen. Het speelt een cruciale rol in het bevorderen van ons begrip van biologische processen, genetica en genomica. Bio-informatica houdt zich bezig met de ontwikkeling en toepassing van computationele methoden en hulpmiddelen voor het analyseren en interpreteren van complexe biologische gegevens, zoals DNA-sequenties, eiwitstructuren en genexpressieprofielen.

Gratis PDF-voorbeeldrapport: https://www.snsinsider.com/sample-request/1755

Marktanalyse

De wereldwijde bioinformaticamarkt heeft de afgelopen jaren een robuuste groei doorgemaakt, gedreven door een samenloop van factoren die de toekomst van gezondheidszorg, farmaceutica en biowetenschappen vormgeven. Genomica is een hoeksteen geworden van gepersonaliseerde geneeskunde en het ontdekken van geneesmiddelen. De snelle verlaging van de kosten van sequencing en het genereren van enorme hoeveelheden genomische gegevens hebben geleid tot een grotere vraag naar bio-informatica tools en diensten om deze informatie te analyseren, interpreteren en er wijs uit te worden. Kunstmatige intelligentie en machinaal leren hebben de mogelijkheden van de bio-informatica aanzienlijk vergroot. Deze technologieën maken voorspellende modellering, patroonherkenning en gegevensgestuurde besluitvorming mogelijk, die essentieel zijn bij het ontdekken van medicijnen, het diagnosticeren van ziekten en het identificeren van biomarkers.

Belangrijke spelers in het rapport zijn de volgende

Affymetrix, BIOVIA, Agilent Technologies, BioWisdom Ltd, Celera Corporation, IBM, Life Sciences, Illumina Inc, Life Technologies Corporation, 3rd Millennium Inc en andere spelers.

De marktsegmentatie voor bio-informatica is als volgt:

Per product & Diensten

  • Tools voor kennisbeheer
  • Bio-informatica Diensten
  • Bio-informatica platforms

Per toepassing

  • Genomica
  • Transcriptomica
  • Metabolomics
  • Chemo-informatica & Geneesmiddelenontwerp
  • Proteomica

Impact van recessie

De impact van een recessie op de bioinformaticamarkt wordt beïnvloed door een verscheidenheid aan factoren, waaronder de beschikbaarheid van financiering, de vraag van de industrie, kostenoverwegingen en het aanpassingsvermogen van de bioinformatici. Hoewel sommige aspecten van de markt voor uitdagingen kunnen komen te staan, kunnen er ook kansen voor groei en innovatie ontstaan wanneer organisaties proberen te navigeren door economische recessies.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft de bioinformaticamarkt aanzienlijk verstoord en voor uitdagingen gesteld, met gevolgen voor talent, investeringen, samenwerking en gegevensbeveiliging. De oorlog biedt echter ook kansen voor aanpassing en groei terwijl de sector door deze onzekere tijden navigeert. Bedrijven met aanpassingsvermogen die deze uitdagingen aankunnen en nieuwe manieren vinden om samen te werken en te innoveren, kunnen op de lange termijn sterker uit de bus komen.

Wilt u een rapport op maat voor uw bedrijf? Vraag het hier: https://www.snsinsider.com/enquiry/1755

Belangrijke regionale ontwikkeling

Noord-Amerika, met name de Verenigde Staten, is toonaangevend op het gebied van bio-informatica vanwege de robuuste infrastructuur voor gezondheidszorg, aanzienlijke investeringen in onderzoek en ontwikkeling en een groot aantal biotechnologische en farmaceutische bedrijven. Azië-Pacific heeft een snelle groei doorgemaakt in de bio-informatica markt, aangewakkerd door de bloeiende biotechnologie en farmaceutische industrie. Overheidsinitiatieven hebben investeringen in genomica-onderzoek en bio-informatica-infrastructuur gestimuleerd.

Belangrijkste resultaten van de marktstudie Bio-informatica

Het segment bio-informaticadiensten is klaar om de markt te domineren vanwege zijn vermogen om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van de wetenschappelijke gemeenschap. Omdat biologische gegevens blijven groeien in complexiteit en volume, zullen onderzoekers en instellingen steeds meer vertrouwen op bioinformaticadiensten om het potentieel van deze schat aan informatie te ontsluiten.

De markt ondergaat een diepgaande transformatie, waarbij genomics zich stevig heeft gevestigd als het dominante segment. Alleen al het volume van genomics-gegevens, gekoppeld aan de verreikende toepassingen in de gezondheidszorg, landbouw, milieuwetenschap en daarbuiten, onderstreept het belang van bio-informatica voor het benutten van het potentieel van genomics.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de markt voor bio-informatica

Absci, een toonaangevend biotechnologiebedrijf gespecialiseerd in synthetische biologie, heeft onlangs de krachten gebundeld met M2GEN, een gerenommeerd bioinformaticabedrijf, om een revolutie teweeg te brengen op het gebied van de ontwikkeling van oncologische geneesmiddelen. Dit strategische partnerschap is gericht op het versnellen van de ontwikkeling van innovatieve kankerbehandelingen door het combineren van Absci’s geavanceerde synthetische biologiecapaciteiten met M2GEN’s uitgebreide expertise in bio-informatica.

In een strategische zet die klaar is om het landschap van de bio-informatica wereldwijd te veranderen, heeft Excelra, een toonaangevende leverancier van informaticatoepassingen voor biowetenschappen, de overname aangekondigd van BISC Global, een prominente speler op het gebied van bio-informaticadiensten.

Koop het volledige onderzoeksrapport: https://www.snsinsider.com/checkout/1755

Inhoud

Hoofdstuk 1 Introductie

Hoofdstuk 2 Onderzoeksmethodologie

Hoofdstuk 3 Bio-informatica marktdynamiek

Hoofdstuk 4 Impactanalyse (COVID-19, oorlog tussen Oekraïne en Rusland, aanhoudende recessie op grote economieën)

Hoofdstuk 5 Waardeketen Analyse

Hoofdstuk 6 De 5 krachten van Porter

Hoofdstuk 7 PEST-analyse

Hoofdstuk 8 Bio-informatica Markt Segmentatie, Naar Product & Diensten

Hoofdstuk 9 Bio-informatica marktsegmentatie, naar toepassing

Hoofdstuk 10 Regionale analyse

Hoofdstuk 11 Bedrijfsprofiel

Hoofdstuk 12 Concurrentielandschap

Hoofdstuk 13 Gebruikscases en best practices

Hoofdstuk 14 Conclusie

Ander Rapport

Computervisie in de gezondheidszorg

Markt voor Actieve Farmaceutische Ingrediënten

Over de VS:

SNS Insider is met haar authentieke consumenten- en marktinzichten wereldwijd toonaangevend op het gebied van data en analytics. Het vertrouwen van onze klanten en zakenpartners heeft altijd centraal gestaan in wie we zijn als bedrijf. Om het succes van onze klanten te ondersteunen, hebben onze hoogopgeleide ingenieurs, consultants en datawetenschappers consequent de grenzen van de industrie verlegd met innovatieve methoden en meettechnologieën.

We helpen onze klanten te anticiperen op industriële, economische en consumententrends om ontwrichtende veranderingen te stimuleren door wereldwijde ervaring te combineren met lokale informatie van experts van over de hele wereld. We brengen context aan in strategische en tactische gegevens door benaderingen te combineren die gebaseerd zijn op gegevenswetenschap en veldonderzoek, en helpen u zo bij het aanpakken van uw meest dringende problemen en het signaleren van mogelijkheden.

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd Bedrijfsontwikkeling & Strategie, [email protected], Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | 91-7798602273 (IND), Website: https://www.snsinsider.com/


Keywords:  bioinformatics market,bioinformatics market size,bioinformatics market research,bioinformatics market dynamics,global bioinformatics market,bioinformatics market reports,bioinformatics market in usa,bioinformatics market growth,bioinformatics market projection,bioinformatics market insights,bioinformatics market trends,bioinformatics market analysis,bioinformatics market in us