header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor precisielandbouw zal tegen 2030 meer dan USD 15,80 miljard bedragen als gevolg van de toenemende wereldbevolking in combinatie met overheidsinitiatieven en subsidies

Sep 22, 2023 9:00 AM ET

Precisielandbouw markt Scope & Overzicht

Volgens het rapport van SNS Insider had de markt voor precisielandbouw in 2022 een waarde van 8,6 miljard dollar en zal deze tegen 2030 naar verwachting 15,80 miljard dollar bedragen, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 7,9% tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Volgens het onderzoek van SNS Insider zal de precisielandbouwmarkt blijven groeien als gevolg van een samenloop van factoren, waaronder technologische innovatie, milieuoverwegingen en de noodzaak om te voldoen aan de vraag van een groeiende wereldbevolking en tegelijkertijd te zorgen voor duurzaamheid en een efficiënt gebruik van hulpbronnen in de landbouw.

Precisielandbouw, ook bekend als precisielandbouw of smart farming, is een innovatieve benadering van landbouw die gebruik maakt van technologie en gegevens om verschillende aspecten van de productie van gewassen te optimaliseren. Het gaat om het gebruik van geavanceerde tools en technieken om informatie over de gezondheid van gewassen, bodemgesteldheid, weerpatronen en andere relevante factoren te verzamelen, analyseren en toe te passen om beter geïnformeerde en efficiëntere beslissingen te nemen in landbouwpraktijken. Het primaire doel van precisielandbouw is om de algehele productiviteit, duurzaamheid en winstgevendheid van landbouwactiviteiten te verhogen en tegelijkertijd de impact op het milieu te minimaliseren.

Download gratis een verslag van de precisielandbouwmarkt @ https://www.snsinsider.com/sample-request/3405

De belangrijkste spelers in het rapport over precisielandbouw zijn:

Ag Leader Technology
AgJunetion, Inc.
CropMetrics LLC
Trimble, Inc.
AGCO Corporation
Raven Industries Inc.
Deere and Company
Topcon Corporation
Farmers Edge Inc.
The Climate Corporation.

Marktanalyse

De precisielandbouwmarkt heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, gedreven door een combinatie van technologische vooruitgang, milieuoverwegingen en de noodzaak om landbouwpraktijken te optimaliseren voor duurzame voedselproductie. De snelle ontwikkeling van technologie, met name op het gebied van satellietbeelden, GPS, drones en sensoren, heeft een revolutie teweeggebracht in de landbouw. Precisielandbouw leunt zwaar op deze technologieën om gegevens te verzamelen en geïnformeerde beslissingen te nemen over gewasbeheer. De groeiende bezorgdheid over het milieu, waaronder de noodzaak om water te besparen, het gebruik van chemicaliën te verminderen en bodemerosie te minimaliseren, heeft de invoering van precisielandbouwpraktijken gestimuleerd. Deze methoden helpen boeren hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Veel regeringen over de hele wereld stimuleren precisielandbouw actief door middel van stimulansen, subsidies en beleid gericht op het aanmoedigen van duurzame landbouwpraktijken. Deze steun is een belangrijke motor voor de groei van de markt.

De segmentatie van de precisielandbouwmarkt is als volgt:

Per aanbod
Hardware
Software
Diensten

Op technologie
Geleidingstechnologie
Afstandswaarnemingstechnologie
Variabele snelheid toepassing

Per toepassing
Opbrengstmonitoring
Gewasverkenning
Veldkartering
Variabele dosering
Volgen en voorspellen van het weer
Voorraadbeheer
Arbeidsmanagement
Financieel beheer
Overige (vraagvoorspelling, klantenbeheer, crediteuren en debiteuren)

Gesegmenteerd per regio/land:
Noord-Amerika
Europa
China
Japan
Azië Overige

Ontvang gratis kwartaalupdates. Klik op de link voor meer informatie @ https://www.snsinsider.com/enquiry/3405

Impact van Recessie

De impact van een recessie op de precisielandbouwmarkt is complex en wordt beïnvloed door verschillende economische factoren. Hoewel er op korte termijn uitdagingen kunnen zijn, suggereert de langetermijntrend naar duurzame en efficiënte landbouw dat precisielandbouw een waardevolle en groeiende industrie zal blijven, zij het met enkele schommelingen onderweg. De wereldbevolking blijft groeien, waardoor de vraag naar voedselproductie toeneemt. Om op duurzame wijze aan deze vraag te voldoen, zal precisielandbouw waarschijnlijk een cruciale rol spelen, waardoor het een aantrekkelijk vooruitzicht wordt voor zowel boeren als investeerders.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft een complex en evoluerend landschap gecreëerd voor de precisielandbouwmarkt. De oorlog heeft de toeleveringsketens en investeringsstromen verstoord, maar heeft ook geleid tot een hernieuwde focus op voedselzekerheid en het potentieel voor marktexpansie in de buurlanden. Precisielandbouwbedrijven en technologieleveranciers in de buurlanden hebben een kans gezien om hun aanwezigheid op de markt uit te breiden door hun producten en diensten aan te bieden aan boeren die getroffen zijn door het conflict.

Belangrijke regionale ontwikkelingen

Noord-Amerika, met name de Verenigde Staten, heeft voorop gelopen bij de invoering van precisielandbouw. Factoren zoals grootschalige landbouw, geavanceerde infrastructuur en overheidssteun hebben de groei gestimuleerd. De aanwezigheid van technologiereuzen in deze regio heeft ook geleid tot aanzienlijke vooruitgang in precisielandbouwtechnologieën. Landen als Duitsland, Frankrijk en Nederland hebben precisielandbouwpraktijken snel overgenomen. Het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) van de Europese Unie heeft een rol gespeeld bij het stimuleren van duurzame en technologisch geavanceerde landbouwmethoden. In Azië en het Stille-Oceaangebied is een sterke toename te zien in de toepassing van precisielandbouw vanwege de behoefte aan efficiënt gebruik van hulpbronnen en de inspanningen van de overheid om duurzame landbouwpraktijken te bevorderen.

Belangrijkste resultaten van de studie naar de precisielandbouwmarkt

– De teledetectietechnologie heeft zich stevig gevestigd als de drijvende kracht achter de precisielandbouwrevolutie. Het vermogen om realtime, nauwkeurige gegevens te leveren, duurzaamheid te bevorderen, kosten te verlagen en zich aan te passen aan verschillende landbouwomgevingen positioneert het als een game-changer in de landbouwindustrie.

– Van data-analyse tot IoT-integratie en AI-gedreven inzichten, het softwaresegment zal in de voorhoede van de markt blijven en ervoor zorgen dat de landbouwsector blijft bloeien en aan de groeiende vraag naar voedsel blijft voldoen, terwijl de ecologische voetafdruk tot een minimum wordt beperkt.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de precisielandbouwmarkt

– Het Indiase agritechbedrijf Fyllo heeft een spannende nieuwe samenwerking aangekondigd met het Spaanse Terraview, een belangrijke stap in de richting van precisielandbouw in Europa. Deze samenwerking is bedoeld om geavanceerde technologie en innovatieve oplossingen naar Europese boeren te brengen en belooft een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop gewassen worden beheerd en geoogst op het hele continent.

– In een baanbrekende stap die de landbouwindustrie zal transformeren, heeft IoTechWorld Avigation zijn krachten gebundeld met de Zwitserse technologiepionier Pix4D. Het partnerschap tussen deze twee marktleiders belooft baanbrekende precisielandbouwoplossingen te leveren die de productiviteit en duurzaamheid van de landbouw aanzienlijk zullen verbeteren.

Inhoudsopgave – Analyse van de belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1 COVID-19 Impactanalyse
4.2 Impact van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3 Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 krachten model
7. PEST-analyse
8. Precisielandbouw marktsegmentatie, per aanbod
9. Precisielandbouw marktsegmentatie, per technologie
10. Precisielandbouw marktsegmentatie, per toepassing
11. Regionale analyse
12. Bedrijfsprofielen
13. Concurrentielandschap
14. Conclusie

Koop PDF voor één gebruiker @ https://www.snsinsider.com/checkout/3405

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie [email protected] Telefoon: 1-415-230-0044 (US) | 91-7798602273 (IND)


Keywords:  Precision Farming Market,Precision Farming Market Size,Precision Farming Market Share,Precision Farming Market Growth,Precision Farming Market Trends,Precision Farming Market Analysis,Precision Farming Industry