header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor virtuele sensoren zal tegen 2030 USD 7998,14 miljoen bereiken door de toename van het Internet of Things (IoT) en Industrie 4.0-initiatieven

Sep 22, 2023 9:00 AM ET

Marktbereik virtuele sensoren & Overzicht

Volgens het rapport van SNS Insider heeft de markt voor virtuele sensoren in 2022 een waarde van 911 miljoen dollar bereikt en zal deze tegen 2030 naar verwachting 7998,14 miljoen dollar bedragen, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 31,2% tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Volgens het onderzoek van SNS Insider maakt de markt voor virtuele sensoren een robuuste groei door dankzij de mogelijkheid om kosteneffectieve, datagestuurde oplossingen te bieden die inspelen op verschillende behoeften van de industrie.

Virtuele sensoren zijn softwaregebaseerde tools of algoritmen die de functionaliteit van fysieke sensoren emuleren zonder dat er hardware nodig is. Deze virtuele sensoren zijn ontworpen om gegevens of metingen te verzamelen en te leveren over verschillende fysieke of omgevingsparameters, net zoals traditionele fysieke sensoren. Virtuele sensoren kunnen gegevens uit meerdere bronnen combineren, zoals IoT-apparaten, databases of externe API’s, om een uitgebreider beeld te krijgen van een bepaalde parameter of omgeving. Deze geïntegreerde gegevens kunnen waardevol zijn voor besluitvorming en analyse.

Ontvang een gratis voorbeeldrapport van de markt voor virtuele sensoren @ https://www.snsinsider.com/sample-request/3477

De belangrijkste spelers in het marktrapport over virtuele sensoren zijn:

General Electric
Cisco Systems, Inc.
Honeywell International Inc.
Siemens
Schneider Electric
Elliptic Laboratories A/S
Aspen Technology, Inc.
LMI TECHNOLOGIES INC.
OSIsoft, LLC
EXPUTEC
Modelway S.r.l.
TACTILE MOBILITY.

Marktanalyse

De markt voor virtuele sensoren maakt een aanzienlijke groei door onder invloed van verschillende factoren die het landschap van deze opkomende technologie vormgeven. De proliferatie van het Internet of Things (IoT) en Industrie 4.0-initiatieven wakkert de vraag naar virtuele sensoren aan. Deze technologieën vertrouwen op uitgebreide netwerken van sensoren om gegevens van verschillende apparaten en processen te verzamelen. Met virtuele sensoren kunnen organisaties hun sensornetwerken uitbreiden zonder de bijbehorende hardwarekosten. De toenemende beschikbaarheid van gegevens en de groei van big data analytics hebben kansen gecreëerd voor virtuele sensoren. Door gebruik te maken van historische gegevens en deze te combineren met realtime informatie, kunnen virtuele sensoren nauwkeurige voorspellingen en metingen leveren in situaties waar fysieke sensoren beperkt of onpraktisch zijn. Milieuvoorschriften en duurzaamheidsinitiatieven stimuleren de toepassing van virtuele sensoren voor milieumonitoring. Ze kunnen de luchtkwaliteit, waterkwaliteit en andere milieuparameters beoordelen, organisaties helpen om aan de regelgeving te voldoen en hun impact op het milieu te verminderen.

De marktsegmentatie van virtuele sensoren is als volgt:

Per component
Oplossingen
Diensten

Op Type Toepassing
Cloud
Op locatie

Naar eindgebruiker
Olie en gas
Auto-industrie en transportsector
Procesindustrie – productie en nutsbedrijven
Elektrische, elektronische en consumententechnologie
Gezondheidszorg
Chemische industrie
Luchtvaart en defensie
Overige (domotica, detailhandel en consumentengoederen)

Gesegmenteerd per regio/land:
Noord-Amerika
Europa
China
Japan
Azië Overige

Ontvang gratis kwartaalupdates. Klik op de link voor meer informatie @ https://www.snsinsider.com/enquiry/3477

Impact van Recessie

De impact van een recessie op de markt voor virtuele sensoren kan complex en veelzijdig zijn. Hoewel er op korte termijn uitdagingen kunnen zijn in verband met een verminderde vraag en budgetbeperkingen, kunnen de vooruitzichten op lange termijn afhangen van de veerkracht van de markt, het vermogen om zich aan te passen aan veranderende economische omstandigheden en het blijvende belang van sensortechnologie in verschillende industrieën. Bedrijven die actief zijn in deze sector moeten voorbereid zijn om de uitdagingen van een economische neergang het hoofd te bieden en tegelijkertijd de mogelijkheden voor innovatie en kosteneffectieve oplossingen verkennen.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De impact van geopolitieke conflicten zoals de oorlog tussen Rusland en Oekraïne op de markt van virtuele sensoren kan dynamisch zijn en kan in de loop van de tijd veranderen. Geopolitieke gebeurtenissen kunnen leiden tot een verhoogde marktvolatiliteit. Bedrijven in de markt van virtuele sensoren moeten zich mogelijk aanpassen aan snelle veranderingen in de marktomstandigheden, wat een invloed kan hebben op prijsstrategieën en financiële planning. Onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen in de markt voor virtuele sensoren kunnen worden beïnvloed door geopolitieke spanningen. Regeringen en bedrijven kunnen middelen toewijzen aan de ontwikkeling van technologieën die de veiligheid en veerkracht verbeteren in het licht van potentiële bedreigingen, wat indirect de richting van innovatie in de virtuele sensorindustrie kan beïnvloeden.

Belangrijke regionale ontwikkeling

Noord-Amerika is traditioneel een leider in de markt van virtuele sensoren, gedreven door de aanwezigheid van grote technologiebedrijven en een robuust ecosysteem voor innovatie. De regio profiteert van sterke investeringen in onderzoek en ontwikkeling, waardoor de ontwikkeling van geavanceerde virtuele sensortechnologieën wordt gestimuleerd. In Europa worden virtuele sensoren veel gebruikt in industrieën zoals productie, energie en nutsbedrijven voor voorspellend onderhoud en procesoptimalisatie. In de regio Azië-Pacific is de markt snel gegroeid door de uitbreiding van industriële sectoren en de integratie van Industrie 4.0-concepten.

Belangrijkste resultaten van de marktstudie naar virtuele sensoren

– In het zich steeds ontwikkelende landschap van de markt is het olie- en gassegment een van de dominante krachten achter innovatie en groei. Binnen de olie- en gasindustrie hebben virtuele sensoren zich ontpopt als onmisbare hulpmiddelen voor het optimaliseren van middelenbeheer. Ze maken real-time bewaking mogelijk van kritieke parameters zoals temperatuur, druk en stroomsnelheden zonder dat er fysieke sensoren nodig zijn.

– In het domein van virtuele sensoren komt het retailsegment naar voren als een andere dominante kracht die het industrielandschap opnieuw vormgeeft. De detailhandel, die er voortdurend naar streeft om de voorkeuren van de consument te begrijpen en daaraan tegemoet te komen, heeft de kracht van virtuele sensoren ingezet om een concurrentievoordeel te behalen.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de markt voor virtuele sensoren

– Elliptic Labs, een pionier op het gebied van AI-gestuurde Virtual Smart Sensor-technologie, heeft onlangs zijn baanbrekende platform onthuld op de langverwachte HONOR X50-smartphone. Deze samenwerking markeert een belangrijke mijlpaal in de wereld van mobiele technologie en belooft gebruikersinteractie te herdefiniëren en nieuwe mogelijkheden te creëren voor smartphonegebruikers.

– Applied Intuition, een rijzende ster in de technologische startup scene, heeft zojuist een felbegeerd contract met AFWERX binnengehaald voor hun baanbrekende project in “virtuele sensor optimalisatie”. Het AFWERX contract toont de erkenning van Applied Intuition’s innovatieve aanpak voor het oplossen van complexe uitdagingen in de luchtvaart en defensie sectoren.

Inhoudsopgave – Analyse van de belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1 COVID-19 Impactanalyse
4.2 Impact van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3 Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 krachten model
7. PEST-analyse
8. Segmentatie van de markt voor virtuele sensoren, per component
9. Marktsegmentatie virtuele sensoren, naar implementatietype
10. Marktsegmentatie virtuele sensoren, per eindgebruiker
11. Regionale analyse
12. Bedrijfsprofielen
13. Concurrentielandschap
14. Conclusie

Koop PDF voor één gebruiker @ https://www.snsinsider.com/checkout/3477

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie [email protected] Telefoon: 1-415-230-0044 (US) | 91-7798602273 (IND)


Keywords:  Virtual Sensors Market,Virtual Sensors Market Size,Virtual Sensors Market Share,Virtual Sensors Market Growth,Virtual Sensors Market Trends,Virtual Sensors Market Analysis,Virtual Sensors Industry