header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Biosensorenmarkt zal 52,93 miljard dollar overschrijden in 2030, gedreven door de groeiende vraag naar draagbare apparaten en snelle technologische vooruitgang

Sep 25, 2023 9:00 AM ET

Biosensoren Markt Toepassingsgebied & Overzicht

Volgens het onderzoek van SNS Insider is de markt voor biosensoren klaar voor aanhoudende groei als gevolg van de convergentie van technologische doorbraken, groeiende toepassingen en een groeiend bewustzijn van de voordelen die ze bieden in de gezondheidszorg, milieubewaking, voedselveiligheid en daarbuiten.

Het rapport van SNS Insider geeft aan dat de markt voor biosensoren in 2022 een waarde van 28,80 miljard dollar heeft bereikt, met een verwachte groei van 7,9% van 2023 tot 2030, om uiteindelijk 52,93 miljard dollar te bereiken in 2030.

In een wereld die voortdurend in beweging is, heeft de samensmelting van biologie en technologie geleid tot een baanbrekend gebied dat bekend staat als biosensoren. Deze innovatieve apparaten zijn belangrijk geworden in verschillende sectoren, van gezondheidszorg en milieubewaking tot voedselveiligheid en nog veel meer. Biosensoren zijn geavanceerde hulpmiddelen die gebruik maken van de wonderen van de biologie om specifieke stoffen te detecteren en te kwantificeren, zodat gegevens in realtime kunnen worden verzameld en geanalyseerd. In de biotechnologie zijn biosensoren essentieel voor het bewaken van fermentatieprocessen, het meten van de concentratie van specifieke moleculen en het optimaliseren van de productie van biofarmaceutica.

Ontvang een gratis verslag van de Biosensoren Markt @ https://www.snsinsider.com/sample-request/1312

De belangrijkste spelers in het Biosensoren marktrapport zijn:

Abbott Laboratories
Bayer AG
AZUR Environmental
Biosensor BV
DuPont Biosensor Materials
Cranfield Biotechnology Centre
Pinnacle Technologies Inc.
Johnson & Johnson
Ercon, Inc.
EG & IC Sensors, Inc
Strategic Diagnostics
Innovative Biosensors Inc.
Sysmex Corporation
LifeScan, Inc.
QTL Biosystems,
Molecular Devices Corp.
Roche Diagnostics.

Marktanalyse

De markt voor biosensoren heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, gedreven door een samenloop van factoren die innovatie hebben gestimuleerd en de toepassing in verschillende industrieën hebben vergroot. Biosensoren worden op grote schaal gebruikt in de gezondheidszorg voor toepassingen zoals glucosemonitoring, detectie van hartbiomarkers en systemen voor medicijnafgifte. De toenemende prevalentie van chronische ziekten, een vergrijzende bevolking en de vraag naar point-of-care diagnostiek stimuleren de groei van biosensoren in de gezondheidszorg. Voortdurende vooruitgang in nanotechnologie, materiaalkunde en biotechnologie verbetert de gevoeligheid, selectiviteit en duurzaamheid van biosensoren. Miniaturisatie en integratie met mobiele apparaten hebben biosensoren toegankelijker en gebruiksvriendelijker gemaakt. De populariteit van draagbare gezondheidsapparatuur, zoals fitnesstrackers en smartwatches, heeft de vraag naar biosensoren doen toenemen. Deze sensoren kunnen verschillende gezondheidsparameters in real-time monitoren, wat bijdraagt aan de opkomst van gepersonaliseerde gezondheidszorg.

De marktsegmentatie van biosensoren is als volgt:

NAAR PRODUCT
Draagbare biosensoren
Niet-draagbare biosensoren

NAAR TYPE
Sensor Patch
Geïntegreerd apparaat

NAAR TECHNOLOGIE
Piëzo-elektrische biosensoren
Thermische Biosensoren
Elektrochemische biosensoren
Optische Biosensoren
Nanomechanische Biosensoren

NAAR TOEPASSING
Medische testen
Industriële processen
Agrarische testen
Diagnostiek thuis
Onderzoekslaboratoria
Milieubewaking
Levensmiddelen& Dranken
Biodefensie

Gesegmenteerd per regio/land:
Noord-Amerika
Europa
China
Japan
Azië Overige

Ontvang gratis kwartaalupdates. Klik op de link voor meer informatie @ https://www.snsinsider.com/enquiry/1312

Impact van Recessie

Recessies kunnen een veelzijdige impact hebben op de markt voor biosensoren, waaronder minder financiering, tragere innovatie, marktconsolidatie, verschuivende prioriteiten, financieringsproblemen, prijsgevoeligheid en vertragingen bij de introductie. De langetermijnvooruitzichten voor biosensoren blijven echter veelbelovend, aangezien hun belang in de gezondheidszorg en het onderzoek waarschijnlijk niet zal afnemen en ze nieuwe groei- en aanpassingsmogelijkheden kunnen vinden als reactie op economische uitdagingen.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft een gemengde impact gehad op de markt van biosensoren, met verstoringen in de toeleveringsketens en geopolitieke onzekerheden die uitdagingen vormen. De toegenomen vraag naar biosensoren in de gezondheidszorg, diversificatiestrategieën en de opkomst van nieuwe toepassingen in veiligheid en defensie hebben echter ook kansen gecreëerd voor groei en innovatie in de biosensorensector. De veerkracht van de markt en het vermogen om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden zullen een cruciale rol spelen bij het bepalen van het toekomstige traject.

Belangrijke regionale ontwikkelingen

Noord-Amerika, vooral de Verenigde Staten en Canada, lopen voorop in de ontwikkeling van biosensortechnologie. De aanwezigheid van toonaangevende onderzoeksinstellingen, innovatieve start-ups en een gunstig regelgevend klimaat heeft snelle ontwikkelingen in biosensoren bevorderd. Azië-Pacific heeft de opkomst van talrijke biosensor startups gezien, die gebruik maken van de sterke productiecapaciteiten en technisch onderlegde arbeidskrachten van de regio. Landen als China en India kennen een snelle economische groei, wat leidt tot hogere uitgaven voor gezondheidszorg. Dit stimuleert op zijn beurt de vraag naar biosensoren, vooral voor point-of-care diagnostiek in afgelegen gebieden.

Belangrijkste resultaten van de marktstudie over biosensoren

-In de afgelopen jaren heeft de markt een diepgaande verschuiving ondergaan, waarbij het segment van draagbare biosensoren zich heeft ontpopt als een dominante kracht. Deze innovatieve apparaten hebben een revolutie teweeggebracht in de gezondheidszorg door real-time monitoring van verschillende fysiologische parameters, zoals hartslag, glucoseniveaus en zelfs hydratatiestatus.

-Terwijl draagbare biosensoren veel aandacht krijgen, blijft het segment voor medische testen een sterke concurrent op de markt. Dit segment omvat voornamelijk diagnostische biosensoren die gebruikt worden in laboratoria en point-of-care settings. Verschillende factoren dragen bij tot de blijvende relevantie en het groeipotentieel van dit segment.

Recente ontwikkelingen op de markt van biosensoren

-GrapheneDx, General Graphene en Sapphiros hebben hun krachten gebundeld in een spannende samenwerking om de grenzen van de medische diagnostiek te verleggen door de ontwikkeling van innovatieve, op grafeen gebaseerde in-vitro diagnostische (IVD) biosensoren.

-Sencure, een Nederlands biotechnologiebedrijf, heeft onlangs €5 miljoen aan financiering binnengehaald om de commercialisering van zijn baanbrekende SNCE-800 biosensorchip te versnellen. Deze opwindende ontwikkeling betekent een belangrijke stap voorwaarts op het gebied van biosensortechnologie.

Inhoudsopgave – Analyse van de belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1 COVID-19 Impactanalyse
4.2 Impact van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3 Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 krachten model
7. PEST-analyse
8. Segmentatie van de biosensorenmarkt, per product
9. Segmentatie van de biosensorenmarkt, per type
10. Biosensoren marktsegmentatie, per technologie
11. Segmentatie van de biosensorenmarkt, per toepassing
12. Regionale analyse
13. Bedrijfsprofielen
14. Concurrentielandschap
15. Conclusie

Koop PDF voor één gebruiker @ https://www.snsinsider.com/checkout/1312

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie [email protected] Telefoon: 1-415-230-0044 (US) | 91-7798602273 (IND)


Keywords:  Biosensors Market,Biosensors Market Size,Biosensors Market Share,Biosensors Market Growth,Biosensors Market Trends,Biosensors Market Analysis,Biosensors Industry