header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor datacenterautomatisering zal in 2030 USD 21,0 miljard waard zijn, gedreven door de toenemende complexiteit van datacenters en de noodzaak om de productiviteit van werknemers te verhogen

Sep 25, 2023 9:00 AM ET

Overzicht van de markt voor datacenterautomatisering:

Volgens het onderzoek van SNS Insider maakt de markt voor datacenterautomatisering een aanzienlijke groei door als gevolg van de dringende behoefte aan efficiënte, kosteneffectieve en veilige datacenteroperaties.

Het rapport van SNS Insider geeft aan dat de markt voor datacenterautomatisering in 2022 een waarde had van USD 7,96 miljard, en dat de markt in 2030 naar verwachting USD 21,0 miljard zal bedragen, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 12,9% tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Gratis sample van Data Center Automation Market Report 2023 @ https://www.snsinsider.com/sample-request/2752

Belangrijke spelers in het rapport zijn:

– Microsoft Corporation
– Hewlett Packard Enterprise Ontwikkeling LP
– Cisco Systems Inc
– ABB
– IBM Corporation
– Fujitsu
– Intel
– BMC Software Inc
– Citrix Systemen
– Broadcom
– Arista Networks Inc
– Red Hat Inc
– Microfocus
– Dell Inc
– Overige

Reikwijdte van het marktrapport

Automatisering van datacenters is een allesomvattende aanpak voor het beheren en controleren van de activiteiten en processen binnen een datacenteromgeving met behulp van technologie en softwareoplossingen. Het is een cruciaal onderdeel van modern IT-infrastructuurbeheer, gericht op het verbeteren van de efficiëntie, het verminderen van menselijke fouten en het garanderen van naadloze en betrouwbare datacenteractiviteiten. Deze aanpak omvat verschillende aspecten van datacenterbeheer, waaronder serverprovisioning, configuratiebeheer, netwerkbeheer en resourcetoewijzing.

Marktanalyse

De markt voor datacenterautomatisering heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, gedreven door een combinatie van technologische vooruitgang, toenemende datavolumes en de behoefte van organisaties om hun datacenteractiviteiten te optimaliseren. Automatisering stelt datacenters in staat snel te schalen en zich aan te passen aan veranderende werklasten en eisen. Het zorgt voor de naadloze integratie van nieuwe technologieën en de snelle levering van resources, waardoor datacenters wendbaar blijven met het oog op veranderende bedrijfsbehoeften. Veel organisaties kiezen voor hybride of multi-cloudstrategieën en datacenterautomatisering helpt de kloof te overbruggen tussen datacenters op locatie en cloudomgevingen. Deze naadloze integratie is cruciaal voor het optimaliseren van de toewijzing van resources en het beheren van workloads op verschillende platforms. Met de groei van edge computing, waarbij gegevens dichter bij de bron worden verwerkt, wordt datacenterautomatisering essentieel voor het effectief beheren van gedistribueerde en gedecentraliseerde infrastructuur.

De marktsegmentatie en subsegmentatie omvatten:

Per Component:

– Oplossingen
– Diensten

Per Datacenter Type:

– Datacenter op locatie
– Beheerd datacenter
– Publiek cloud-datacenter

per bedrijfstype:

– MKB
– Grote ondernemingen

Op eindgebruiker:

– BFSI
– Detailhandel & e-commerce
– IT en Telecommunicatie
– Overheid & Publieke sector
– Energie & Nutsbedrijven
– Productie
– Gezondheidszorg
– Andere

Impact van Recessie

De invloed van een recessie op de markt voor datacenterautomatisering is complex en veelzijdig. Terwijl sommige bedrijven automatisering zien als een kosteneffectieve manier om de efficiëntie te verhogen en de kosten te verlagen, kunnen andere bedrijven hun automatiseringsinitiatieven uitstellen of terugschroeven vanwege financiële beperkingen. Uiteindelijk zal de omvang van de impact afhangen van de specifieke omstandigheden van de recessie en de manier waarop bedrijven de waarde van automatisering van datacenters zien om moeilijke economische tijden te doorstaan.

Invloed van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft voor een zekere mate van onzekerheid en volatiliteit gezorgd in de markt voor automatisering van datacenters. Verstoringen in de toeleveringsketen, hogere kosten en zorgen over de veiligheid hebben de sector op de proef gesteld. De oorlog heeft echter ook geleid tot innovatie op het gebied van cyberbeveiliging, energie-efficiëntie en oplossingen voor noodherstel. De impact op de lange termijn zal afhangen van de duur en de oplossing van het conflict, maar ook van de manier waarop bedrijven zich aanpassen aan het veranderende geopolitieke landschap. Bedrijven die zich bezighouden met de automatisering van datacenters moeten flexibel en wendbaar blijven als reactie op deze dynamische veranderingen.

Vraag naar het rapport @ https://www.snsinsider.com/enquiry/2752

Belangrijke regionale ontwikkeling

Noord-Amerika blijft een dominante kracht in de markt voor automatisering van datacenters. De regio is de thuisbasis van verschillende technologiereuzen en heeft een volwassen IT-infrastructuur, wat de vraag naar automatiseringsoplossingen stimuleert. Europese landen geven prioriteit aan dataprivacy, wat leidt tot een sterke focus op automatiseringsoplossingen voor beveiliging en compliance. De regio Azië-Pacific kent een explosieve groei in datacenterinfrastructuur, gedreven door een ontluikende middenklasse, digitale transformatie en e-commerce boom. De markt in Azië-Pacific is divers, met zowel ontwikkelde economieën zoals Japan als opkomende markten zoals India, elk met unieke automatiseringseisen.

Belangrijkste resultaten van de marktstudie voor datacenterautomatisering

– De BFSI-sector (Banking, Financial Services and Insurance) loopt voorop in de revolutie op het gebied van automatisering van datacenters. De BFSI-sector heeft te maken met een overvloed aan gevoelige financiële gegevens. Automatisering van datacenters zorgt voor gegevensbeveiliging door middel van robuuste toegangscontroles, versleuteling en realtime monitoring, waardoor het risico van datalekken wordt beperkt.
– In het zich steeds verder ontwikkelende technologielandschap zijn grote ondernemingen de koplopers als het gaat om het invoeren van automatiseringsoplossingen voor datacenters. Grote ondernemingen begrijpen het belang van het optimaliseren van operationele kosten. Automatisering van datacenters stelt hen in staat menselijke tussenkomst te verminderen, waardoor arbeidskosten worden geminimaliseerd en het gebruik van resources wordt verbeterd.

Recente ontwikkelingen in de markt voor datacenterautomatisering

– MetalSoft, een pionier op het gebied van datacenter automatisering, heeft een belangrijke stap voorwaarts gezet met de succesvolle afronding van een Serie A financieringsronde van $16 miljoen. Deze kapitaalinjectie zal MetalSoft in staat stellen een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop datacenters worden beheerd en geëxploiteerd en een nieuw tijdperk van efficiëntie, betrouwbaarheid en duurzaamheid in te luiden.
– Honeywell, een wereldwijde leider in technologie en industriële oplossingen, heeft onlangs haar geavanceerde “Data Center Suite” onthuld, een uitgebreide oplossing ontworpen om tastbare bedrijfsresultaten te behalen voor organisaties die opereren in het digitale tijdperk.

Inhoudsopgave – Belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1. COVID-19 impactanalyse
4.2. Gevolgen van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3. Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 Krachten Model
7. PEST-analyse
8. Segmentatie van de markt voor datacenterautomatisering, per component
9. Segmentatie van de markt voor datacenterautomatisering, per type datacenter
10. Segmentatie van de markt voor datacenterautomatisering, per bedrijfstype
11. Segmentatie van de markt voor datacenterautomatisering, per eindgebruiker
12. Regionale analyse
13. Bedrijfsprofielen
14. Concurrentielandschap
15. Gebruikersgevallen en best practices
16. Conclusie

Over ons:

SNS Insider is een van de toonaangevende marktonderzoek- en adviesbureaus die wereldwijd de marktonderzoekindustrie domineert. Het doel van ons bedrijf is om klanten de kennis te geven die ze nodig hebben om te kunnen functioneren in veranderende omstandigheden. Om u te voorzien van actuele, nauwkeurige marktgegevens, consumenteninzichten en meningen, zodat u met vertrouwen beslissingen kunt nemen, maken we gebruik van verschillende technieken, waaronder enquêtes, videogesprekken en focusgroepen over de hele wereld.

Koop de volledige PDF van Data Center Automation Market Report 2023 @ https://www.snsinsider.com/checkout/2752

Lees meer ICT-gerelateerde rapporten

Akash Anand | Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie | Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | E-mail: [email protected]


Keywords:  Data Center Automation Market,Data Center Automation Market Size,Data Center Automation Market Share,Data Center Automation Market Growth,Data Center Automation Market Trends,Data Center Automation Market Analysis,Data Center Automation Market Forecast,Data Center Automation Market Report