header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor mRNA-therapeutica zal tegen 2030 45,40 miljard dollar bereiken als gevolg van de vooruitgang in RNA-toedieningstechnologieën en de stijgende incidentie van genetische ziekten

Sep 25, 2023 9:00 AM ET

Volgens het onderzoek van SNS Insider is de markt voor mRNA-therapieën klaar voor substantiële groei door een combinatie van technologische vooruitgang, groeiende toepassingen, meer financiering en een verschuivend gezondheidszorglandschap in de richting van gepersonaliseerde en precisiegeneeskunde.

Het rapport van SNS Insider geeft aan dat de markt voor mRNA-therapieën in 2022 een waarde had van USD 39,40 miljard en naar verwachting in 2030 USD 45,40 miljard zal bedragen, met een verwachte CAGR van 1,5% tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Marktbereik

mRNA-therapieën, ook bekend als boodschapper-RNA-therapieën, vertegenwoordigen een innovatief en snel ontwikkelend gebied in de geneeskunde. Deze therapieën vormen een revolutionaire benadering voor de behandeling van een breed scala aan ziekten en aandoeningen en bieden de mogelijkheid om eerder uitdagende medische problemen aan te pakken. mRNA, of boodschapper-RNA, speelt een cruciale rol in het vertaalproces van de genetische code van het lichaam. Het draagt instructies over van DNA naar de ribosomen, waar eiwitten worden gesynthetiseerd. Bij mRNA-therapieën gebruiken wetenschappers dit natuurlijke proces om baanbrekende behandelingen te ontwikkelen.

Gratis PDF-voorbeeldrapport: https://www.snsinsider.com/sample-request/2671

Marktanalyse

De markt voor mRNA-therapeutica heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, gedreven door een samenloop van factoren die het landschap van de geneeskunde en de biotechnologie een nieuwe vorm geven. Een van de belangrijkste groeifactoren voor de markt is de voortdurende verfijning van RNA-toedieningstechnologieën. Onderzoekers ontwikkelen efficiëntere en gerichtere toedieningsmethoden, zoals lipide nanodeeltjes en exosomen, die de stabiliteit en specificiteit van op RNA gebaseerde therapieën verbeteren. Deze vooruitgang opent deuren naar nieuwe behandelingsmogelijkheden en breidt het toepassingsgebied van RNA-therapieën uit. De ontwikkeling van innovatieve op RNA gebaseerde platforms, zoals messenger RNA (mRNA)-vaccins en RNA-interferentie (RNAi)-therapieën, heeft veel aandacht gekregen. Het succes van mRNA-vaccins tegen COVID-19 heeft de acceptatie van RNA-gebaseerde therapieën versneld en de weg vrijgemaakt voor hun toepassing bij de behandeling van verschillende ziekten, waaronder kanker, genetische aandoeningen en infectieziekten.

De belangrijkste spelers in het rapport zijn de volgende:

BioNtech AG, Translate Bio, Inc, Aros Therapeutics, AstraZeneca, Pfizer plc, Sangamo therapeutics, CureVac NV, Ethris GMBh, Etherna Immunotherapies, Crisper Therapeutics.

De marktsegmentatie van mRNA Therapeutica is als volgt:

Naar toepassing:

  • Zeldzame genetische ziekten
  • Ademhalingsziekte
  • Besmettelijke ziekte

Per type:

  • Profylactische vaccins
  • Therapeutische Vaccins
  • Therapeutische geneesmiddelen

Naar eindgebruiker:

  • Ziekenhuizen en klinieken
  • Onderzoeksorganisaties

Impact van Recessie

De impact van een recessie op de markt voor mRNA-therapeutica is veelzijdig. Financieringsproblemen en vertragingen in klinische studies kunnen belangrijke obstakels vormen, maar het potentieel voor een grotere vraag, versnelde innovatie en kosteneffectieve oplossingen kunnen ook kansen bieden. Bedrijven in deze sector moeten zich aanpassen aan het economische klimaat, prioriteit geven aan efficiëntie en de waarde van hun therapieën aantonen om de uitdagingen van een recessie met succes aan te gaan.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft de markt voor mRNA-therapieën voor heel wat uitdagingen en onzekerheden geplaatst. Hoewel de sector veerkrachtig blijft en zich goed kan aanpassen, moet hij zich een weg zien te banen door onderbrekingen in de toeleveringsketens, hindernissen in de regelgeving en het verschuivende geopolitieke landschap om door te kunnen gaan met zijn cruciale werk voor de ontwikkeling van innovatieve therapieën en vaccins. De volledige omvang van de impact zal duidelijker worden naarmate de situatie zich verder ontwikkelt en stabiliseert.

Hebt u een rapport op maat nodig volgens uw bedrijfsbehoeften? Vraag het hier: https://www.snsinsider.com/enquiry/2671

Belangrijke regionale ontwikkeling

Noord-Amerika, met name de Verenigde Staten, loopt voorop in de ontwikkeling van mRNA-therapeutica. Toonaangevende bedrijven zoals Moderna en Pfizer-BioNTech zijn in deze regio gevestigd, wat een sterk onderzoeksecosysteem bevordert. Europese landen hebben actief samengewerkt met Amerikaanse bedrijven en instellingen op het gebied van mRNA-onderzoek en -ontwikkeling. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) staat open voor het evalueren en goedkeuren van op mRNA gebaseerde vaccins en therapieën. In de regio Azië-Pacific wordt steeds meer geïnvesteerd in mRNA-therapieën. Landen als China en Japan steken middelen in onderzoek en ontwikkeling om hun achterstand op westerse tegenhangers in te lopen.

Belangrijkste resultaten van de mRNA therapeutica marktstudie

Het ademhalingsaandoeningensegment komt naar voren als een krachtige groeimotor binnen de markt. Deze verschuiving kan worden toegeschreven aan de toenemende prevalentie van ademhalingsaandoeningen, waaronder chronische obstructieve longziekte (COPD), astma en luchtweginfecties zoals influenza en COVID-19.

Het segment profylactische vaccins is een andere koploper op de markt. De mRNA-vaccins hebben hun waarde bewezen als een baanbrekende aanpak voor de preventie van infectieziekten. Ze werken door een klein stukje genetische informatie in cellen te introduceren, waardoor ze geïnstrueerd worden om een onschadelijk spike-eiwit te produceren dat op het oppervlak van een ziekteverwekker te vinden is.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de mRNA therapeutica markt

Myeloid Therapeutics, een geavanceerd biotechnologiebedrijf dat gespecialiseerd is in op mRNA-gebaseerde therapieën, heeft een indrukwekkende $73 miljoen aan financiering binnengehaald om zijn innovatieve pijplijn vooruit te stuwen. Deze substantiële investering onderstreept het groeiende enthousiasme en vertrouwen in het potentieel van mRNA-technologieën om een revolutie teweeg te brengen op het gebied van therapeutica.

Innovac Therapeutics, een baanbrekend biotechnologiebedrijf in de voorhoede van baanbrekende medische vooruitgang, heeft onlangs een indrukwekkende $18 miljoen aan Series Pre-A-financiering binnengehaald. Deze substantiële financieringsinjectie onderstreept de groeiende interesse en het vertrouwen in de innovatieve aanpak van het bedrijf om enkele van de meest uitdagende gezondheidsproblemen van onze tijd aan te pakken.

Koop het volledige onderzoeksrapport: https://www.snsinsider.com/checkout/2671

Inhoud

Hoofdstuk 1 Introductie

Hoofdstuk 2 Onderzoeksmethodologie

Hoofdstuk 3 mRNA therapeutica marktdynamiek

Hoofdstuk 4 Impactanalyse (COVID-19, oorlog tussen Oekraïne en Rusland, aanhoudende recessie in grote economieën)

Hoofdstuk 5 Waardeketenanalyse

Hoofdstuk 6 De 5 krachten van Porter

Hoofdstuk 7 PEST-analyse

Hoofdstuk 8 mRNA therapeutica marktsegmentatie, per toepassing

Hoofdstuk 9 mRNA therapeutica marktsegmentatie, per type

Hoofdstuk 10 mRNA therapeutica marktsegmentatie, per eindgebruiker

Hoofdstuk 11 Regionale analyse

Hoofdstuk 12 Bedrijfsprofiel

Hoofdstuk 13 Concurrentielandschap

Hoofdstuk 14 Gebruikscases en best practices

Hoofdstuk 15 Conclusie

Ander Rapport

Digitale PCR-DPCR-markt

3D Printing markt voor medische hulpmiddelen

Over de VS:

SNS Insider is met haar authentieke consumenten- en marktinzichten wereldwijd toonaangevend op het gebied van data en analytics. Het vertrouwen van onze klanten en zakenpartners heeft altijd centraal gestaan in wie we zijn als bedrijf. Om het succes van onze klanten te ondersteunen, hebben onze hoogopgeleide ingenieurs, consultants en datawetenschappers consequent de grenzen van de industrie verlegd met innovatieve methoden en meettechnologieën.

We helpen onze klanten te anticiperen op industriële, economische en consumententrends om ontwrichtende veranderingen te stimuleren door wereldwijde ervaring te combineren met lokale informatie van experts van over de hele wereld. We brengen context aan in strategische en tactische gegevens door benaderingen te combineren die gebaseerd zijn op gegevenswetenschap en veldonderzoek, en helpen u zo bij het aanpakken van uw meest dringende problemen en het signaleren van mogelijkheden.

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd Bedrijfsontwikkeling & Strategie, [email protected], Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | 91-7798602273 (IND), Website: https://www.snsinsider.com/


Keywords:  mrna therapeutics market,mrna therapeutics market size,mrna therapeutics market Share,mrna therapeutics market trends,mrna therapeutics market growth,mrna therapeutics market analysis,mrna therapeutics industry