header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor verbetering van klinische documentatie zal tegen 2030 meer dan USD 7,88 miljard bedragen onder invloed van stijgende zorgkosten en de overgang naar waardegerichte zorg

Sep 26, 2023 9:00 AM ET

Volgens het onderzoek van SNS Insider is de markt voor verbetering van klinische documentatie klaar voor groei door de convergentie van regelgevende, financiële, technologische en demografische factoren.

Het rapport van SNS Insider geeft aan dat de markt voor verbetering van klinische documentatie in 2022 werd gewaardeerd op USD 4,22 miljard en naar verwachting in 2030 USD 7,88 miljard zal bedragen, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 8,1% van 2023 tot 2030.

Reikwijdte van het marktrapport

Klinische Documentatieverbetering (CDI) is een cruciaal proces in de gezondheidszorg dat tot doel heeft de kwaliteit en nauwkeurigheid van medische documentatie in patiëntendossiers te verbeteren. Het omvat een systematische aanpak om ervoor te zorgen dat zorgverleners alle relevante patiëntinformatie nauwkeurig vastleggen en documenteren, inclusief medische geschiedenis, diagnoses, behandelingen, procedures en resultaten. Het primaire doel van CDI is het creëren van uitgebreide en nauwkeurige medische dossiers die effectieve patiëntenzorg, terugbetaling en naleving van wettelijke vereisten ondersteunen.

Gratis PDF-voorbeeldrapport: https://www.snsinsider.com/sample-request/2090

Marktanalyse

Er wordt verwacht dat de markt voor verbetering van klinische documentatie de komende jaren zal blijven groeien als gevolg van verschillende belangrijke factoren. Evoluerende regelgeving in de gezondheidszorg en compliance-normen, zoals wijzigingen in de codering ICD-10 en ICD-11, vereisen dat zorgverleners accurate en volledige klinische documentatie bijhouden. Niet-naleving kan leiden tot financiële boetes, waardoor CDI-oplossingen essentieel zijn voor ziekenhuizen en zorginstellingen. Nauwkeurige en uitgebreide klinische documentatie is van vitaal belang voor het leveren van hoogwaardige patiëntenzorg. Met CDI-tools en -processen kunnen zorgverleners de aandoeningen en behandelplannen van patiënten nauwkeurig vastleggen en communiceren, wat leidt tot betere resultaten voor de patiënt. Voortdurende technologische ontwikkelingen, zoals de integratie van kunstmatige intelligentie (AI) en natuurlijke taalverwerking (NLP) in CDI-oplossingen, verbeteren de efficiëntie en nauwkeurigheid van klinische documentatie. Deze technologieën stroomlijnen workflows en verminderen de administratieve last voor professionals in de gezondheidszorg.

De belangrijkste spelers in het rapport zijn de volgende:

3M Company, Chartwise, Dolbey Systems, Cerner, Epic Systems, Craneware, eZDI Inc, Flash Code, Iodine Software, M*Modal, Nuance, Optum, nThrive, Streamline Health, Vitalware, TruCode en andere spelers.

De segmentatie van de markt voor verbetering van klinische documentatie is als volgt:

Per product & Service

  • Oplossingen
  • Consulting

Per eindgebruiker

  • Zorgaanbieders
  • Betalers in de gezondheidszorg

Impact van Recessie

Hoewel recessies de gezondheidszorg voor financiële uitdagingen kunnen stellen, benadrukken ze ook het belang van efficiënte verbetering van klinische documentatie. CDI-programma’s en -technologieën kunnen organisaties in de gezondheidszorg helpen om economische recessies te doorstaan door de vergoeding te optimaliseren, het aantal weigeringen te verminderen en de kosten te beheersen. De markt voor verbetering van klinische documentatie kan tijdens een recessie verschuivingen en innovaties ondergaan als reactie op het veranderende landschap van de gezondheidszorg en speelt uiteindelijk een cruciale rol in het behoud van financiële stabiliteit binnen zorginstellingen.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

Hoewel de directe impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne op de markt voor verbetering van klinische documentatie misschien niet direct duidelijk is, is het essentieel om de bredere implicaties van het conflict op de gezondheidszorg, de wereldwijde economische stabiliteit en trends in zorgtechnologie in overweging te nemen. De exacte gevolgen zullen waarschijnlijk afhangen van de duur en de ernst van het conflict, evenals het vermogen van de getroffen regio’s om te herstellen en hun gezondheidszorginfrastructuur weer op te bouwen. Om de meest actuele en nauwkeurige inzichten te krijgen, is het raadzaam om experts uit de sector te raadplegen en de zich ontwikkelende situatie te volgen.

Hebt u een rapport op maat nodig volgens uw bedrijfsbehoeften? Vraag het hier: https://www.snsinsider.com/enquiry/2090

Belangrijkste regionale ontwikkeling

Noord-Amerika, met name de Verenigde Staten, heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van de markt voor verbetering van klinische documentatie. De invoering van elektronische patiëntendossiers (EHR’s) en de overgang naar op waarde gebaseerde zorgmodellen hebben de vraag naar nauwkeurige klinische documentatie gestimuleerd. Opkomende economieën in Oost-Europa moderniseren geleidelijk hun gezondheidszorg. Het gebruik van CDI neemt toe omdat deze landen de kwaliteit van de gezondheidszorg willen verbeteren en fraude willen terugdringen. China’s enorme bevolking en groeiende middenklasse stimuleren investeringen in de infrastructuur van de gezondheidszorg. CDI wordt steeds belangrijker omdat het land ernaar streeft documentatie te standaardiseren en de kwaliteit van de gezondheidszorg te verbeteren.

Belangrijkste resultaten van de marktstudie naar verbetering van klinische documentatie

Zorgverleners, waaronder ziekenhuizen, klinieken en dokterspraktijken, spelen om verschillende redenen een centrale rol in de CDI-markt. Nauwkeurige en uitgebreide klinische documentatie heeft een directe invloed op de terugbetalingstarieven. Zorgverleners gebruiken CDI-tools om ervoor te zorgen dat hun diensten goed gedocumenteerd zijn, wat leidt tot hogere inkomsten en minder afwijzingen van declaraties.

Het oplossingensegment binnen de CDI-markt bloeit de laatste tijd. CDI-oplossingen zijn aanzienlijk geëvolueerd en omvatten kunstmatige intelligentie (AI), machinaal leren en natuurlijke taalverwerking (NLP). Deze innovaties maken het mogelijk om coderingen te automatiseren, mogelijke hiaten in de documentatie te signaleren en realtime suggesties te doen aan artsen.

Recente ontwikkelingen in de markt voor verbetering van klinische documentatie

De verdere samenwerking van Iodine Software met OpenAI is een belangrijke mijlpaal op het gebied van gezondheidszorg en kunstmatige intelligentie. Voortbouwend op hun bestaande samenwerking zijn de twee bedrijven klaar om een revolutie teweeg te brengen in de gezondheidszorg met geavanceerde technologie en innovatieve oplossingen.

HCA Healthcare, een van de toonaangevende zorgaanbieders in de Verenigde Staten, is een baanbrekende samenwerking aangegaan om de kracht van kunstmatige intelligentie (AI) in te zetten voor ambient documentatie.

Koop het volledige onderzoeksrapport: https://www.snsinsider.com/checkout/2090

Inhoud

Hoofdstuk 1 Introductie

Hoofdstuk 2 Onderzoeksmethodologie

Hoofdstuk 3 Dynamiek van de markt voor verbetering van klinische documentatie

Hoofdstuk 4 Impactanalyse (COVID-19, oorlog tussen Oekraïne en Rusland, aanhoudende recessie in grote economieën)

Hoofdstuk 5 Waardeketenanalyse

Hoofdstuk 6 De 5 krachten van Porter

Hoofdstuk 7 PEST-analyse

Hoofdstuk 8 Segmentatie van de markt voor verbetering van klinische documentatie, naar product &dienst

Hoofdstuk 9 Klinische Documentatie Verbetering Marktsegmentatie, Naar Eindgebruiker

Hoofdstuk 10 Regionale analyse

Hoofdstuk 11 Bedrijfsprofiel

Hoofdstuk 12 Concurrentielandschap

Hoofdstuk 13 Gebruikscases en best practices

Hoofdstuk 14 Conclusie

3D-geprinte wearables markt

Markt voor antitranspiratiemiddelen en deodorants

Over de VS:

SNS Insider is met haar authentieke consumenten- en marktinzichten wereldwijd toonaangevend op het gebied van data en analytics. Het vertrouwen van onze klanten en zakelijke partners heeft altijd centraal gestaan in wie we zijn als bedrijf. Om het succes van onze klanten te ondersteunen, hebben onze hoogopgeleide ingenieurs, consultants en datawetenschappers consequent de grenzen van de industrie verlegd met innovatieve methodologieën en meettechnologieën.

We helpen onze klanten te anticiperen op industriële, economische en consumententrends om ontwrichtende veranderingen te stimuleren door wereldwijde ervaring te combineren met lokale informatie van experts van over de hele wereld. We brengen context aan in strategische en tactische gegevens door benaderingen te combineren die gebaseerd zijn op gegevenswetenschap en veldonderzoek, en helpen u zo bij het aanpakken van uw meest dringende problemen en het signaleren van mogelijkheden.

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie, [email protected], Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | 91-7798602273 (IND), Website: https://www.snsinsider.com/


Keywords:  clinical documentation improvement market,clinical documentation improvement market size,clinical documentation improvement market share,clinical documentation improvement market trends,clinical documentation improvement market growth,clinical documentation improvement market analysis