header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor chirurgische robots zal 18,46 miljard dollar bereiken in 2030, als gevolg van toenemende chronische ziekten en vooruitgang op het gebied van minimaal invasieve chirurgie (MIS)

Sep 27, 2023 9:00 AM ET

Volgens het onderzoek van SNS Insider blijft de markt voor chirurgische robots groeien door een combinatie van technologische vooruitgang, een toenemende vraag naar precisiechirurgie en de wens om de resultaten voor patiënten te verbeteren en tegelijkertijd de kosten voor de gezondheidszorg te verlagen.

Op basis van het rapport van SNS Insider heeft de markt voor chirurgische robots in 2022 een waarde van 4,52 miljard dollar bereikt en zal deze naar verwachting in 2030 een waarde van 18,46 miljard dollar hebben bereikt, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 19,2% gedurende de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Marktbereik

Chirurgische robots, ook wel robotchirurgie of robotchirurgische systemen genoemd, zijn geavanceerde technologische hulpmiddelen die ontworpen zijn om chirurgen te helpen bij het uitvoeren van verschillende medische procedures met precisie, controle en verbeterde beweeglijkheid. Deze robots zijn uitgerust met gespecialiseerde instrumenten en camera’s die een driedimensionaal, high-definition beeld van de operatieplaats geven, waardoor chirurgen nauwkeuriger en efficiënter kunnen opereren. Chirurgische robots kunnen op afstand worden bediend, wat vooral gunstig is in scenario’s waarbij een gespecialiseerde chirurg niet fysiek aanwezig is op de locatie van de patiënt.

Gratis PDF-voorbeeldrapport: https://www.snsinsider.com/sample-request/1791

Marktanalyse

De wereldwijde markt voor chirurgische robots heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke groei doorgemaakt en deze expansie wordt door verschillende factoren gestimuleerd. Chirurgische robots stellen chirurgen in staat om minimaal invasieve procedures uit te voeren met meer precisie en controle. Patiënten profiteren van kleinere incisies, minder pijn, kortere hersteltijden en minder littekens. Aangezien de vraag van patiënten naar minder invasieve opties toeneemt, worden chirurgische robots cruciaal voor zorgverleners. Een van de belangrijkste voordelen van chirurgische robots is hun uitzonderlijke precisie en nauwkeurigheid. Ze kunnen taken uitvoeren met submillimeterprecisie, waardoor de kans op fouten en complicaties tijdens de operatie afneemt. Deze verhoogde nauwkeurigheid is vooral van vitaal belang voor delicate procedures, zoals neurochirurgie en oogheelkundige chirurgie. Door de vergrijzing van de wereld neemt de vraag naar chirurgische ingrepen toe, met name op gebieden als orthopedie en cardiologie. Chirurgische robots kunnen helpen om complexe operaties bij oudere patiënten nauwkeuriger uit te voeren, waardoor deze procedures veiliger en toegankelijker worden.

Belangrijke spelers in het rapport zijn de volgende

Stryker Corporation, Intuitive Surgical, Smith & Nephew, TransEnterix Surgical Inc., Medrobotics, Zimmer Biomet, Renishaw plc., THINK Surgical Inc., Medtronic en andere spelers.

De segmentatie van de markt voor chirurgische robots is als volgt:

Per component

  • Accessoires
  • Systemen
  • Diensten

Per operatietype

  • Gynaecologische Chirurgie
  • Algemene Chirurgie
  • Neurochirurgie
  • Orthopedische Chirurgie
  • Andere Chirurgie
  • Urologische Chirurgie

Impact van recessie

De impact van een recessie op de markt voor chirurgische robots wordt beïnvloed door een combinatie van economische, gezondheids- en technologische factoren. Een recessie kan uitdagingen met zich meebrengen zoals verminderde kapitaaluitgaven en financiële beperkingen, maar kan ook kansen creëren voor innovatie en kosteneffectieve oplossingen. Het totale effect zal afhangen van de ernst en de duur van de recessie, evenals het aanpassingsvermogen en de veerkracht van de chirurgische robotindustrie.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft een grote impact gehad op verschillende sectoren, waaronder de gezondheidszorg en dus ook op de markt van chirurgische robots. Lopende geopolitieke conflicten kunnen een sfeer van onzekerheid creëren op de wereldmarkten. Verminderde budgetten voor gezondheidszorg kunnen leiden tot uitgestelde investeringen in chirurgische robots, wat een impact heeft op de groei van de markt in de betreffende gebieden.

Vraag hier om een rapport op maat volgens uw bedrijfsbehoeften: https://www.snsinsider.com/enquiry/1791

Belangrijke regionale ontwikkeling

Noord-Amerika, met name de Verenigde Staten, is een pionier op het gebied van chirurgische robotica. Factoren zoals een goed gevestigde infrastructuur voor gezondheidszorg, een hoge prevalentie van chronische ziekten en de bereidheid om innovatieve technologieën toe te passen, hebben bijgedragen aan de dominantie van de regio in de markt. Europa is een andere belangrijke markt voor chirurgische robots. De gezondheidszorgsystemen in de regio, vooral in landen als Duitsland en Frankrijk, zijn geavanceerd en staan open voor technologische innovaties. De regio Azië-Pacific is getuige van een snelle groei in de markt voor chirurgische robots. Factoren zoals een stijgende vergrijzende bevolking, een stijgend besteedbaar inkomen en een verbeterende infrastructuur in de gezondheidszorg stimuleren de vraag naar geavanceerde medische technologieën, waaronder chirurgische robots.

Belangrijkste resultaten van de marktstudie Chirurgische robots

Het segment accessoires maakt een opmerkelijke groei door als gevolg van de voortdurende technologische vooruitgang. De combinatie van geavanceerde accessoires en robotsystemen in gynaecologische chirurgie heeft geleid tot betere resultaten voor de patiënt. Naarmate deze technologieën zich verder ontwikkelen, zijn chirurgen beter uitgerust om complexe operaties uit te voeren met minimale invasiviteit, minder trauma voor patiënten en kortere hersteltijden.

Het segment gynaecologische chirurgie is een andere krachtpatser binnen de markt. Dit segment richt zich op robotgeassisteerde procedures voor verschillende gynaecologische aandoeningen, waaronder hysterectomieën, myomectomieën en de behandeling van endometriose. De toepassing van chirurgische robots in gynaecologische chirurgie wordt gedreven door de wens om invasiviteit te minimaliseren, littekens te verminderen en de hersteltijd van patiënten te versnellen.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de markt voor chirurgische robots

SS Innovations, een toonaangevende speler op het gebied van geavanceerde medische technologie, heeft onlangs een belangrijke stap gezet door een meerderheidsbelang te verwerven in Avra Medical Robotics, een vooraanstaand Amerikaans robotica-bedrijf dat gespecialiseerd is in de gezondheidszorg. Dit partnerschap brengt de innovatie en financiële slagkracht van SS Innovations samen met de bewezen expertise van Avra op het gebied van medische robotica.

Moon Surgical, een baanbrekend bedrijf op het gebied van robotische laparoscopie-assistentie, heeft onlangs een indrukwekkende $55,5 miljoen aan financiering binnengehaald om zijn baanbrekende technologie verder te ontwikkelen. Met deze aanzienlijke kapitaalinjectie is Moon Surgical goed gepositioneerd om zijn onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen te versnellen.

Koop het volledige onderzoeksrapport: https://www.snsinsider.com/checkout/1791

Inhoud

Hoofdstuk 1 Introductie

Hoofdstuk 2 Onderzoeksmethodologie

Hoofdstuk 3 Chirurgische robots marktdynamiek

Hoofdstuk 4 Impactanalyse (COVID-19, oorlog tussen Oekraïne en Rusland, aanhoudende recessie in grote economieën)

Hoofdstuk 5 Waardeketenanalyse

Hoofdstuk 6 De 5 krachten van Porter

Hoofdstuk 7 PEST-analyse

Hoofdstuk 8 Chirurgische robots marktsegmentatie, per component

Hoofdstuk 9 Chirurgische robots marktsegmentatie, per operatietype

Hoofdstuk 10 Regionale analyse

Hoofdstuk 11 Bedrijfsprofiel

Hoofdstuk 12 Concurrentielandschap

Hoofdstuk 13 Gebruikscases en best practices

Hoofdstuk 14 Conclusie

Andere rapporten

3D kegelstraal CT-systeem markt

Markt voor bottransplantaten

Over de VS:

SNS Insider is met haar authentieke consumenten- en marktinzichten wereldwijd toonaangevend op het gebied van data en analytics. Het vertrouwen van onze klanten en zakenpartners heeft altijd centraal gestaan in wie we zijn als bedrijf. Om het succes van onze klanten te ondersteunen, hebben onze hoogopgeleide ingenieurs, consultants en datawetenschappers consequent de grenzen van de industrie verlegd met innovatieve methoden en meettechnologieën.

We helpen onze klanten te anticiperen op industriële, economische en consumententrends om ontwrichtende veranderingen te stimuleren door wereldwijde ervaring te combineren met lokale informatie van experts van over de hele wereld. We brengen context aan in strategische en tactische gegevens door benaderingen te combineren die gebaseerd zijn op gegevenswetenschap en veldonderzoek, en helpen u zo bij het aanpakken van uw meest dringende problemen en het signaleren van mogelijkheden.

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie, [email protected], Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | 91-7798602273 (IND), Website: https://www.snsinsider.com/


Keywords:  surgical robots market,surgical robots market size,global surgical robots market size,surgical robots market cap,surgical robots market trends,surgical robots market growth,global surgical robots market report,surgical robots market analysis,surgical robots market opportunity,global surgical robots market