header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor actieve kool heeft een enorm groeipotentieel met een CAGR van 7,61% tegen 2030

Sep 28, 2023 6:00 PM ET

Inzichten van Future Market Research

Actieve kool is een vorm van koolstof die behandeld is met zuurstof om miljoenen kleine poriën tussen de koolstofatomen te openen. Dit vergroot het oppervlak, waardoor het zeer effectief is in het adsorberen en filteren van een breed scala aan onzuiverheden uit vloeistoffen en gassen. Actieve kool wordt gebruikt in verschillende industrieën, waaronder waterbehandeling, luchtzuivering, voeding en dranken, farmaceutica en de auto-industrie.

De wereldwijde actievekoolmarkt werd in 2021 gewaardeerd op USD 5,39 miljard en zal van 2022 tot 2030 naar verwachting groeien met een CAGR van 7,61%. De belangrijkste drijvende krachten achter de groei van de actievekoolmarkt zijn de toenemende vraag naar water- en luchtzuivering, de strenge overheidsvoorschriften inzake water- en luchtvervuiling en de groei in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Download het voorbeeldrapport: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/1744

Regionale analyse:

De regio’s Azië-Pacific, Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten & Afrika vormen het grootste deel van de wereldwijde markt voor actieve kool. Tijdens de evaluatieperiode wordt verwacht dat de regio Azië-Stille Oceaan de wereldwijde marktgroei zal domineren. Als gevolg van het watertekort in de regio, is de groeiende behoefte van de industriële sector aan waterzuivering en hergebruik de drijvende kracht achter deze stijging, die naar verwachting de vraag naar het product in de komende jaren zal doen toenemen. Noord-Amerika had het op één na grootste marktaandeel in 2020 met een aandeel van 20,14% en zal naar verwachting groeien met een bescheiden CAGR. Bovendien wordt verwacht dat Europa tijdens de voorspelde periode de sterkste stijging zal kennen. In de loop van de voorspelde periode zullen er naar verwachting ook winstgevende mogelijkheden ontstaan in Latijns-Amerika en het Midden-Oosten en Afrika.

AIPIA-lid en al lange tijd deelnemer van de industrie AIMPLAS doet onderzoek naar bioplastics voor actieve verpakkingen in de cosmeticasector en absorberend strooisel in de huisdierenmarkt als onderdeel van het Europese BeonNAT Project. BonNAT omvat de productie van papier, biochar, actieve kool, lignocellulosehoudende materialen, nieuwe absorberende materialen voor huisdieren, papierpulp, spaanplaat, maar ook het kweken en oogsten van soorten, de extractie en zuivering van onder andere etherische oliën en plantenextracten.

Marktsegmentatie:

Actieve kool in poedervorm heeft de grootste markt per type in 2020 door zijn uitgebreide toepassing in het dechloreren van water, het verwijderen van kwik uit de uitstoot van elektriciteitscentrales, het behandelen van drinkwater, het herstellen van grondwater en het verwijderen van smaak en geur uit water dat gebruikt wordt in de voedings- en drankensector.

Granulaire actieve kool: De gegranuleerde vorm van actieve kool heeft goede diffusie-eigenschappen en een aanzienlijk grotere deeltjesgrootte. Voor de ontkleuring van onder andere suikeroplossingen, plantaardige oliën en vetten, likeur en fruitconcentraten wordt het vaak gebruikt in de voedings- en drankenindustrie.

Geëxtrudeerde Actieve Kool: Om geëxtrudeerde actieve kool te maken, wordt actief koolpoeder of gemalen houtskool gecombineerd met een geschikt bindmiddel. De combinatie wordt dan onder hoge druk geëxtrudeerd om cilindrisch gevormde actieve kool te maken.

Andere: De rubriek Andere omvat geïmpregneerde actieve kool, kool met een polymeercoating en actievekoolparels.

Toepassing

Waterzuivering zal het grootste marktaandeel hebben in 2020 omdat actieve kool helpt bij het zuiveren van water door chloor en organische verontreinigingen te verwijderen, waardoor het aanvaardbaar is voor gebruik in productieprocessen.

Luchtzuivering: Het toenemende gebruik van korrelige en poedervormige actieve kool bij de verwijdering van H2S en BTX uit aardgas en de adsorptie van vluchtige organische verbindingen (VOC’s) uit de lucht is een belangrijke reden voor de opkomst van dit materiaal.

Voeding & Drank: In de voedings- en drankensector wordt actieve kool gebruikt om gassen te absorberen en onaangename smaken en geuren uit verschillende voedingsmiddelen te verwijderen. Ook het verwijderen van hoge-fructose maïssuiker uit zoetstofproducten helpt.

Industriële chemicaliën: Actieve kool wordt gebruikt in een verscheidenheid aan industriële chemische processen, waaronder de productie van natriumcarbonaat, de zuivering van hoogmoleculaire eiwitten en organische verontreinigingen en vele andere processen.

Metaalextractie: Voor het terugwinnen van edele metalen wordt actieve kool (goud) gebruikt. Het biedt een verscheidenheid aan deeltjesgroottes, hardheid, inertheid, sterke affiniteit voor goud, weerstand tegen schuren en goede elektroniseerbaarheid.

Farmaceutische producten: Actieve farmaceutische ingrediënten (API), waaronder antibiotica, steroïden, vitaminen, farmaceutische tussenproducten en pijnstillers, worden gezuiverd met actieve kool.

Auto-industrie: Actieve kool wordt gebruikt in ultracapacitor toepassingen voor hybride elektrische auto’s om de prestaties van de batterij te verbeteren.

Katalysator: Door zijn zuiverheid, grote oppervlak, recycleerbaarheid en inertheid wordt het product steeds meer gebruikt als een geschikte drager voor katalytische metalen, wat voornamelijk verantwoordelijk is voor de expansie van het katalysatensegment.

De zuivering van galvanische oplossingen, analytische chemie, landbouw, energieopslag en hemodialyse zijn enkele van de verschillende toepassingen van actieve kool.

Nu kopen: https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=1744

Belangrijkste spelers:

Grote spelers op de wereldwijde actievekoolmarkt Cabot Corporation (VS), DESOTEC Activated Carbon (België), Donau Carbon GmbH (Duitsland), Haycarb (Pvt) Ltd (Sri Lanka), Kuraray Co. Ltd (Japan), Kureha Corporation (Japan), Lenntech BV (Nederland), Osaka Gas Chemicals Co. Ltd (Japan), Oxbow Activated Carbon (VS), Prominent Systems Inc (VS) en Silcarbon Aktivkohle GmbH (Duitsland).

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt over diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Blader door gerelateerde rapporten:

Fluorelastomeren (FKM) MarktOmvang en Aandeel In 2023 Trend zal Nieuwe Groeikansen Genereren (2023 – 2030)

Mangaan MarktOmvang en Aandeel In 2023 Trend zal Nieuwe Groeikansen Genereren (2023 – 2030)

StaalmarktOmvang en marktaandeel in 2023 Trend biedt nieuwe groeikansen (2022 – 2030)

Reactieve kleurstoffenmarktomvang en marktaandeel in2023: trend biedt nieuwe groeikansen (2023 – 2032)

SilicazandmarktOmvang en Aandeel In 2023 Trend biedt nieuwe groeikansen (2022 – 2030)

Contact: Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Contact:
Market Research Future (Part of Wantstats Research and Media Private Limited)
99 Hudson Street, 5Th Floor
New York, NY 10013
United States of America
+1 628 258 0071 (US)
+44 2035 002 764 (UK)
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Activated Carbon,Activated Carbon Market,Activated Carbon Market Price