header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor gegevensopslag zal tegen 2030 791,52 miljard dollar overschrijden als gevolg van snel groeiende datavolumes en toenemende populariteit van cloud computing

Sep 28, 2023 9:00 AM ET

Overzicht van de markt voor gegevensopslag:

Volgens het onderzoek van SNS Insider blijft de markt voor dataopslag groeien door de steeds toenemende vraag naar opslagcapaciteit als gevolg van technologische vooruitgang, datagestuurde besluitvorming en de toename van aangesloten apparaten in verschillende sectoren.

Het rapport van SNS Insider geeft aan dat de markt voor gegevensopslag, die in 2022 een waarde van 212,01 miljard dollar bereikte, naar verwachting aanzienlijk zal groeien tot 791,52 miljard dollar in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 17,9% verwacht tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Ontvang een gratis sample van Data Storage Market Report 2023 @ https://www.snsinsider.com/sample-request/2768

Belangrijke spelers in het rapport zijn:

– IBM Corporation
– Microsoft Azure
– Hewlett Packard Enterprise
– Equinix
– Dell-technologieën
– Amazon Web Services
– Hitachi Vantara
– NetApp
– Huawei
– Veritas
– Infinidat
– Andere

Reikwijdte van het marktrapport

In het huidige digitale tijdperk speelt gegevensopslag een cruciale rol in ons dagelijks leven, in bedrijven en in vrijwel elk facet van de samenleving. Het verwijst naar het proces van het opslaan, bewaren en organiseren van digitale informatie op een gestructureerde manier zodat deze gemakkelijk terug te vinden en te gebruiken is. Gegevensopslag omvat een breed spectrum aan technologieën, van fysieke apparaten zoals harde schijven en flashgeheugen tot cloud-gebaseerde oplossingen en geavanceerde innovaties in kwantumcomputing.

Marktanalyse

De markt voor gegevensopslag heeft in de loop der jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, gedreven door verschillende factoren die zich blijven ontwikkelen naarmate de technologie voortschrijdt. Een van de belangrijkste drijfveren voor de markt is de exponentiële groei van gegevens die worden gegenereerd door bedrijven, individuen en IoT-apparaten. Dit omvat alles van multimedia-inhoud tot kritieke bedrijfsgegevens, waardoor de behoefte aan robuustere en schaalbare opslagoplossingen toeneemt. De toepassing van cloud computing-diensten heeft een revolutie teweeggebracht op het gebied van gegevensopslag. Veel organisaties migreren hun gegevens naar cloudplatforms zoals Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure en Google Cloud Platform (GCP). Deze verschuiving vermindert niet alleen de behoefte aan opslag op locatie, maar biedt ook kansen voor aanbieders van cloud-opslag. De opkomst van big data analytics heeft enorme hoeveelheden opslagcapaciteit nodig gemaakt om gegevens op te slaan en te verwerken. Bedrijven investeren veel in data-analyse om inzichten te verkrijgen en datagestuurde beslissingen te nemen.

De marktsegmentatie en subsegmentatie omvatten:

Op opslagmedium:

– Direct aangesloten opslag
– Opslagnetwerk
– Aan een netwerk gekoppelde opslag
– Cloud-opslag
– Softwaregedefinieerde opslag

Naar eindgebruiker:

– Individueel
– Commercieel
– Industrieel
– Overheid

Per sector:

– BFSI
– IT & Telecom
– Gezondheidszorg
– Kleinhandel
– Media & Amusement
– Onderwijs
– Andere

Impact van Recessie

De impact van een recessie op de markt voor gegevensopslag is veelzijdig. Hoewel het voor sommigen kan leiden tot budgetbeperkingen en uitgestelde investeringen, kan het ook de vraag naar kosteneffectieve en veilige opslagoplossingen stimuleren. Bovendien kunnen technologische trends, zoals het gebruik van de cloud en gegevensbeveiliging, de marktdynamiek tijdens economische recessies beïnvloeden. Opslagleveranciers die zich aanpassen aan deze veranderende omstandigheden en hun aanbod afstemmen op de veranderende behoeften van de klant, kunnen zelfs in moeilijke economische omstandigheden succesvol zijn.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft zowel uitdagingen als kansen met zich meegebracht voor de markt van dataopslag. Terwijl verstoringen in de toeleveringsketen en geopolitieke spanningen uitdagingen vormen, heeft de toegenomen nadruk op gegevensbeveiliging, gegevenssoevereiniteit en bedrijfscontinuïteit kansen gecreëerd voor innovatieve oplossingen voor gegevensopslag. De langetermijnimpact van deze ontwikkelingen zal afhangen van de duur en de oplossing van het conflict en het bredere geopolitieke landschap.

Vraag naar het rapport @ https://www.snsinsider.com/enquiry/2768

Belangrijke regionale ontwikkelingen

Noord-Amerika is van oudsher een dominante speler op de markt voor gegevensopslag en huisvest enkele van de grootste technologiebedrijven en datacenterfaciliteiten. In de afgelopen jaren heeft de regio een stijging gezien in de vraag naar cloud-gebaseerde opslagoplossingen, gedreven door de groeiende adoptie van cloud computing en digitale transformatie-initiatieven. Europa is een andere belangrijke speler op de markt. Zorgen over privacy en strenge regelgeving op het gebied van gegevensbescherming, zoals de General Data Protection Regulation (GDPR), hebben de overstap naar veilige en compliant oplossingen voor gegevensopslag beïnvloed. De regio Azië-Pacific kent een snelle groei in de vraag naar gegevensopslag vanwege de groeiende bevolking, de groeiende digitale economie en de toepassing van opkomende technologieën zoals 5G en IoT.

Belangrijkste resultaten van de marktstudie over dataopslag

– Het BFSI-segment (Banking, Financial Services and Insurance) staat op het punt de markt te domineren en luidt een nieuw tijdperk van veilig en efficiënt gegevensbeheer in. Als ruggengraat van de wereldeconomie verwerken BFSI-instellingen dagelijks enorme hoeveelheden gevoelige financiële gegevens.
– Het segment voor cloud-opslag, dat vaak het hart van modern gegevensbeheer wordt genoemd, staat op het punt centraal te komen staan in de markt. Deze dynamische sector blijft zich snel ontwikkelen en biedt bedrijven in verschillende sectoren ongekende mogelijkheden voor gegevensopslag en -beheer.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de markt voor dataopslag

– De recente aankondiging van Zoom om een Local Data Storage Service te lanceren is een belangrijke stap om privacy- en gegevensbeveiligingsproblemen aan te pakken en tegelijkertijd de gebruikerservaring te verbeteren. Met deze dienst kunnen gebruikers hun Zoom-vergadergegevens en -opnames opslaan op lokale servers, wat verschillende unieke voordelen biedt.
– Genemod, een baanbrekende speler op het gebied van biowetenschappen, heeft onlangs een indrukwekkende $ 4,5 miljoen aan financiering binnengehaald om hun geavanceerde platform voor gegevensopslag en samenwerking verder te ontwikkelen. Deze belangrijke financiële impuls onderstreept het groeiende belang van oplossingen voor gegevensbeheer en samenwerking in het zich steeds verder ontwikkelende veld van de biowetenschappen.

Inhoudsopgave – Belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1. COVID-19 impactanalyse
4.2. Gevolgen van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3. Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 Krachten Model
7. PEST-analyse
8. Segmentatie van de markt voor gegevensopslag, per opslagmedium
9. Marktsegmentatie gegevensopslag, per eindgebruiker
10. Marktsegmentatie gegevensopslag, per industrie
11. Regionale analyse
12. Bedrijfsprofielen
13. Concurrentielandschap
14. Gebruikersgevallen en best practices
15. Conclusie

Over ons:

SNS Insider is een van de toonaangevende marktonderzoek- en adviesbureaus die wereldwijd de marktonderzoekindustrie domineert. Het doel van ons bedrijf is om klanten de kennis te geven die ze nodig hebben om te kunnen functioneren in veranderende omstandigheden. Om u te voorzien van actuele, nauwkeurige marktgegevens, consumenteninzichten en meningen, zodat u met vertrouwen beslissingen kunt nemen, maken we gebruik van verschillende technieken, waaronder enquêtes, videogesprekken en focusgroepen over de hele wereld.

Koop de volledige PDF van Data Storage Market Report 2023 @ https://www.snsinsider.com/checkout/2768

Lees meer ICT-gerelateerde rapporten

Akash Anand | Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie | Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | E-mail: [email protected]


Keywords:  Data Storage Market,Data Storage Market Size,Data Storage Market Share,Data Storage Market Growth,Data Storage Market Trends,Data Storage Market Analysis,Data Storage Market Forecast,Data Storage Market Report