header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor vermogenselektronica zal aanzienlijk groeien door de stijgende vraag naar energie-efficiëntie en de vooruitgang in halfgeleidertechnologieën

Sep 28, 2023 9:00 AM ET

Marktbereik vermogenselektronica & Overzicht

De markt voor vermogenselektronica zal naar verwachting een waarde bereiken van 54,69 miljard USD in 2030. In 2022 bedroeg deze waarde 39,66 miljard USD en volgens het rapport van SNS Insider wordt verwacht dat deze markt zal groeien met een CAGR van 4,1% tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Vermogenselektronica is een gespecialiseerd vakgebied binnen de elektrotechniek dat zich bezighoudt met de conversie, besturing en manipulatie van elektrische energie. Het omvat de studie, het ontwerp en de implementatie van verschillende elektronische apparaten en systemen die elektrische energie efficiënt kunnen omzetten en regelen van de ene vorm naar de andere.

Marktanalyse

De wereldwijde verschuiving naar duurzame transportoplossingen heeft het gebruik van elektrische voertuigen (EV’s) versneld. Vermogenselektronica is van vitaal belang in EV’s en zorgt voor het efficiënt opladen van de batterij, het regelen van de motor en het terugwinnen van energie tijdens het remmen. Nu overheden strenge emissieregels invoeren en stimulansen bieden om het gebruik van EV te bevorderen, zal de vraag naar vermogenselektronica in de auto-industrie naar verwachting toenemen. Naarmate de EV-infrastructuur verbetert en de batterijtechnologie zich verder ontwikkelt, zal de markt voor vermogenselektronica waarschijnlijk een robuuste groei doormaken.

Download een gratis verslag van de markt voor vermogenselektronica @ https://www.snsinsider.com/sample-request/1246

De belangrijkste spelers in het Power Electronics-marktrapport zijn:

Alpha & Omega Semiconductor
Analog Devices Inc
Infineon Technologies AG
Renesas Electronics Corporation
Infineon Technologies
STMicroelectronics
Vishay Intertechnology
NXP Semiconductors
Texas Instruments
AMS AG
Diodes Incorporated
Toshiba Electronic Devices & Storage Corporation
ON Semiconductor
Mitsubishi Electric
Fuji Electric
ABB.

Impact van de recessie

De markt voor vermogenselektronica wordt, net als veel andere markten, geconfronteerd met aanzienlijke uitdagingen in tijden van recessie. Schommelingen in de vraag, vertraagde technologische vooruitgang, verstoringen in de toeleveringsketen en een hogere kostendruk behoren tot de belangrijkste zorgen. Deze moeilijke periodes bieden de industrie echter ook kansen om zich opnieuw te richten op efficiëntie, duurzaamheid en innovatie. Door de storm te doorstaan en zich aan te passen aan de veranderende marktdynamiek, kan de vermogenselektronicasector sterker en veerkrachtiger uit de bus komen in het tijdperk na de recessie.

Segmentatie-analyse

De markt voor vermogenselektronica maakt een paradigmaverschuiving door, gedreven door het niet aflatende streven naar efficiëntie en prestaties. Het samengaan van Gallium Nitride en de automobielsector heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in industrieën, variërend van consumentenelektronica tot autotransport. De uitzonderlijke materiaaleigenschappen van GaN en de overgang van de auto-industrie naar elektrificatie hebben deze segmenten in staat gesteld de markt te domineren.

De marktsegmentatie voor vermogenselektronica is als volgt:

NAAR WAFER-TYPE
Gallium Nitride
Siliciumcarbide
Silicium
Overige

ONDERDEEL
Thyristor
Gate Turn-Off Transistor (GTO)
Siliciumgestuurde gelijkrichter (SCR)
Statische schakelaars
MCT (MOS-gestuurde thyristor)
AC/DC-omvormer
MOSFET
Anderen

NAAR WAFELgrootte
450mm
200 mm
300mm
150 mm

NAAR TOEPASSING
Defensie en ruimtevaart
Nutsbedrijven en energie
Vervoer
Consumentenelektronica
Telecommunicatie en IT
Auto-industrie
Industrieel
Overige

NAAR APPARAAT
Discreet
IC
Module

Gesegmenteerd per regio/land:
Noord-Amerika
Europa
China
Japan
Azië Overige

Ontvang gratis kwartaalupdates. Klik op de link voor meer informatie @ https://www.snsinsider.com/enquiry/1246

Analyse regionale status &

Met een combinatie van bloeiende industrieën, een drang naar duurzame energieoplossingen, slimme stadsinitiatieven en de wijdverspreide toepassing van elektrische voertuigen, is de regio Azië-Pacific klaar om zich te ontpoppen als de dominante kracht in de wereldwijde markt voor vermogenselektronica. Naarmate bedrijven in de regio blijven innoveren en samenwerken, zullen ze waarschijnlijk de vooruitgang stimuleren die de toekomst van vermogenselektronica wereldwijd vorm zal geven. Door deze transformatieve technologieën te omarmen, is Azië-Pacific voorbestemd om de leiding te nemen in de richting van een energie-efficiëntere en duurzamere toekomst.

Conclusie

De markt heeft een enorm potentieel voor groei en innovatie, gedreven door de toenemende vraag naar energie-efficiënte oplossingen en de vooruitgang in halfgeleidertechnologieën. Naarmate het gebruik van hernieuwbare energie, elektrische voertuigen en de implementatie van slimme netwerken blijft toenemen, zal het belang van vermogenselektronica alleen maar toenemen.

Inhoudsopgave – Analyse van belangrijke punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1 COVID-19 Impactanalyse
4.2 Impact van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3 Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 krachten model
7. PEST-analyse
8. Segmentatie van de vermogenselektronicamarkt, per type
9. Segmentatie van de vermogenselektronicamarkt, per component
10. Segmentatie van de vermogenselektronica markt, naar wafergrootte
11. Segmentatie van de vermogenselektronica markt, per toepassing
12. Segmentatie van de markt voor vermogenselektronica, per apparaat
13. Regionale analyse
14. Bedrijfsprofielen
15. Concurrentielandschap
16. Conclusie

PDF voor één gebruiker kopen @ https://www.snsinsider.com/checkout/1246

Veelgestelde vragen / Belangrijkste redenen om dit rapport te kopen

Q1. Wat zijn de verwachte vooruitzichten voor de groei van de vermogenselektronicamarkt?

ANS: De markt zal naar verwachting 54,69 miljard USD overschrijden tegen het jaar 2030.

Q2. Wat zijn de belangrijkste factoren die de markt voor vermogenselektronica beïnvloeden?

ANS: Naarmate de EV-infrastructuur verbetert en de batterijtechnologieën verbeteren, zal de markt waarschijnlijk een robuuste groei kennen.

Q3. Wie zijn de belangrijkste spelers op de markt van vermogenselektronica?

ANS: Analog Devices Inc, Renesas Electronics Corporation, Infineon Technologies, STMicroelectronics, NXP Semiconductors, Texas Instruments, Toshiba Electronic Devices & Storage Corporation, Mitsubishi Electric, Fuji Electric.

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd Bedrijfsontwikkeling & Strategie [email protected] Telefoon: 1-415-230-0044 (US) | 91-7798602273 (IND)


Keywords:  Power Electronics Market,Power Electronics Market Size,Power Electronics Market Share,Power Electronics Market Growth,Power Electronics Market Trends,Power Electronics Market Analysis,Power Electronics Industry