header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Aandeel in omzet, toekomst, trends en prognose van de markt voor geconcentreerde zonne-energie tot 2032

Sep 29, 2023 3:51 PM ET

Concentrerende zonne-energie marktoverzicht

Volgens een uitgebreid onderzoeksrapport van Market Research Future (MRFR), Concentrating Solar Power Market Information by Component, End Use, Technology, and Region – Forecast till 2032″, zal de markt voor geconcentreerde zonne-energie naar verwachting groeien van USD 5,97 miljard in 2023 tot USD 21,11 miljard in 2032, met een snelheid van 17,10% tussen 2023 en 2032.

Geconcentreerde zonne-energie werkt met spiegels die het binnenkomende zonlicht op één plek concentreren. Hier wordt de energie omgezet in warmte, die vervolgens kan worden gebruikt om stoom op te wekken voor een turbine of als proceswarmte in de industrie. Deze systemen beschikken over mogelijkheden voor de opslag van thermische energie, waardoor ze zelfs energie kunnen produceren als er geen zonlicht is of als het bewolkt is. Voor deze technologie zijn een aantal moderne apparaten beschikbaar, waaronder parabolische troggen, Fresnel-reflectoren en energietorens.

Download Onderzoeksmonster met Industrie-inzichten:

https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/2104

Concurrentielandschap van de markt:

  • Abengoa Solar SA (Spanje)
  • Acciona Energy (Spanje)
  • GE Renewable Energy (Frankrijk)
  • TSK Flagsol Engineering GmbH (Duitsland)
  • Enel Green Power (Italië)
  • Bright Source Energy (VS)
  • Atlantica Yield PLC (VK)
  • eSolar Inc (VS)
  • Solar Reserve (VS)
  • ACWA Power (Saoedi-Arabië)
  • Chiyoda Corporation (Japan)
  • Alsolen (Marokko)

Markt Drivers:

Grote spelers in de industrie richten zich momenteel op het introduceren van meer geavanceerde technologieën die de huidige energieopwekking zullen verhogen, aangezien zonne-energie-installaties zijn gegroeid en er wereldwijd hogere operationele efficiëntie is waargenomen. Er wordt geprobeerd om nieuwe warmteoverdrachtsvloeistoffen te gebruiken die de warmteoverdracht verbeteren met zo min mogelijk verliezen, zoals zouten bij hoge temperatuur, sCO2 en proppants. Onderzoekers ontwikkelen ook nieuwe coatings voor ontvangers die de hoeveelheid licht die wordt afgebogen verminderen.

Regeringen kunnen maatregelen nemen om de prijs van CSP-systemen te verlagen omdat geconcentreerde zonne-energie nu in veel verschillende landen wordt gebruikt. Er wordt verwacht dat deze systemen de komende jaren een belangrijke rol zullen spelen in het helpen van veel landen om hun groene energiedoelstellingen te halen, omdat ze zeer efficiënt zijn en verschillende operationele voordelen bieden. Door de installatiekosten te verlagen, zou CSP investeerders aantrekken en op wereldwijde schaal worden opgenomen in nutsbedrijven. De Amerikaanse regering is bijvoorbeeld bezig met het opzetten van beleid dat de prijs van CSP-systemen zou verlagen door het geven van stimulansen.

Koop dit eersteklas onderzoeksrapport op:

https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=2104

In de afgelopen tien jaar hebben hernieuwbare energiebronnen steeds meer aandacht gekregen vanwege de toenemende behoefte van de wereld aan eindeloze energiebronnen en de eis om de CO2-uitstoot te verminderen. De wereldwijde capaciteit bedroeg eind 2010 1,3 GW, maar door de uitbreiding van CSP-installaties is deze snel gestegen tot meer dan 6 GW in 2019. Met meer en meer investeringen gepland in de komende jaren, wordt verwacht dat deze trend van het vergroten van het aandeel van hernieuwbare energie in de energiemix van elk land zich zal voortzetten.

Veel landen doen belangrijke pogingen om hun koolstofemissies te verlagen en zijn daarom op zoek naar zeer effectieve systemen die veel energie kunnen opwekken. Omdat geconcentreerde zonne-energiecentrales energie kunnen opwekken met een hogere efficiëntie en minder dure operationele kosten dan fotovoltaïsche zonne-energie, kunnen ze hiervoor als de beste optie worden beschouwd. Deze systemen zijn ook schaalbaar tot een enorme capaciteit en kunnen gebruik maken van thermische opslag om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen.

Beperkingen in de markt:

De aanzienlijke kapitaaluitgaven die nodig zijn om deze installatie te installeren, vormen de belangrijkste beperking voor de markt. Daarnaast is een belangrijke tekortkoming van het systeem de gemiddelde kostprijs van elektriciteit geproduceerd door CSP, die USD 0,20/kWh bedraagt, en zon-PV, die USD 0,5-0,10/kWh bedraagt.

Marktsegmentatie

Zonnevelden, energiecentrales en thermische opslag behoren tot de marktsegmenten voor geconcentreerde zonne-energie die zijn gebaseerd op hun samenstellende onderdelen.

Nutsbedrijven, verbeterde oliewinning en andere industrieën zijn opgenomen in de marktsegmentatie voor geconcentreerde zonne-energie, afhankelijk van het eindgebruik.

Op basis van technologie wordt de markt voor geconcentreerde zonne-energie onderverdeeld in parabolische troggen, energietorens, lineaire Fresnelsystemen en schotel-/motorsystemen.

Toegang tot het volledige rapport:

https://www.marketresearchfuture.com/reports/concentrating-solar-power-market-2104

Regionaal inzicht

De markt voor geconcentreerde zonne-energie in Noord-Amerika zal de komende jaren naar verwachting de grootste groei doormaken. De regio heeft een aantal omvangrijke CSP-projecten, vooral in zuidwestelijke staten met aanzienlijke zonne-energiebronnen. De Amerikaanse overheid heeft de ontwikkeling van CSP ondersteund met financiële prikkels en beleidsondersteuning. Daarnaast zijn inspanningen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling gericht op het verhogen van de effectiviteit en betaalbaarheid van CSP-technologie.

Meest recente rapporten: –

De omvang, het aandeel en de trends vande warmtepompmarkt in 2030 – Analyse van de industriële groei

Marktomvang, marktaandeel en markttrends voorlaagspanningsschakelaars 2030 – Analyse van de industriële groei

Demarkt voor geïntegreerde fotovoltaïsche systemen voor gebouwen – Groeianalyse van de industrie

Groei van de markt voorgroene waterstof: marktgrootte, marktaandeel, markttrends, 2030 – analyse van de industriële groei

Marktgrootte, marktaandeel en markttrends voorloodzuurbatterijen in 2030 – Analyse van de industriële groei

Over:

Market Research Future® (onderdeel van WantStats Research and Media Pvt. Ltd.) heeft gespecialiseerde onderzoeksanalisten op het gebied van Aerospace & Defense, Automotive, C & M, Energy & Power, F & B, Healthcare & Pharmaceutical, ICT, Industrial Equipment, Packaging Construction & Mining en Semiconductor.

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. De aanpak van MRFR combineert de eigen informatie met verschillende gegevensbronnen om de klant een uitgebreid inzicht te geven in de laatste belangrijke ontwikkelingen, verwachte gebeurtenissen en over welke actie te ondernemen op basis van deze aspecten.

Contact: Market Research Future 99 Hudson Street,5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK) E-mail: [email protected]


Keywords:  Concentrating Solar Power Market,Concentrating Solar Power Market Size,Concentrating Solar Power Market Scope,Concentrating Solar Power Market Share,Concentrating Solar Power Market Trends