header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Groeiende vraag naar automatisering stimuleert de groei van de toegepaste AI-markt

Sep 29, 2023 4:00 PM ET

Marktanalyse:

De wereldwijde toegepaste AI-markt zal tegen 2032 USD 1.091,40 miljard bereiken met een CAGR van 25,3%, volgens het nieuwste rapport van Market Research Future.

[PDF-brochure] Vraag een voorbeeldrapport aan:
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/12221

Belangrijkste spelers:

Prominente spelers uit de industrie die worden geprofileerd in het rapport over de wereldwijde toegepaste AI-markt zijn onder andere,

  • Google (Alphabet Inc.)
  • Microsoft
  • IBM
  • Amazon Web Services (AWS)
  • Meta
  • Apple
  • NVIDIA
  • Intel
  • Open AI
  • Baidu

Bestuurders:

Groeiende vraag naar automatisering om de marktgroei te stimuleren

Er is een groeiende behoefte aan automatisering in verschillende industrieën, van klantenservice tot productie, die kunstmatige intelligentie mogelijk kan maken met behulp van intelligente systemen en robotica, waardoor de marktgroei tijdens de prognoseperiode wordt gestimuleerd.

Kansen:

Toenemend gebruik in e-commerce en slimme productie biedt robuuste kansen

Het toenemende gebruik van toegepaste AI in e-commerce en slimme productie zal de markt robuuste kansen bieden tijdens de prognoseperiode. AI-gestuurde productsuggesties, supply chain management en prijsoptimalisatie helpen e-commercebedrijven zich te ontwikkelen.

AI-gestuurd voorspellend onderhoud & kwaliteitscontrole vermindert stilstand en transformeert productieprocessen, waardoor het gebruik in slimme productie toeneemt.

Beperkingen en uitdagingen:

Beveiliging en gegevensprivacy vormen een beperking voor de markt

Bezorgdheid over beveiliging en gegevensprivacy, beperkte AI-professionals, hoge implementatiekosten, interoperabiliteitsproblemen en complexiteit kunnen tijdens de prognoseperiode als marktbeperkingen fungeren.

Koop nu het Premium Onderzoeksrapport – Krijg Uitgebreid Marktinzicht.

Marktsegmentatie:

De wereldwijde toegepaste AI-markt is onderverdeeld op basis van componenten, organisatiegrootte en toepassing.

Wat de componenten betreft, zal software de markt leiden tijdens de prognoseperiode. AI-software biedt schaalbare oplossingen die kunnen worden gebruikt in een groot aantal toepassingen en sectoren. Dit aanpassingsvermogen maakt dit een aantrekkelijke keuze voor organisaties die de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie willen benutten zonder te hoeven investeren in gespecialiseerde infrastructuur of hardware.

Qua organisatiegrootte zullen grote ondernemingen de markt domineren tijdens de prognoseperiode. Dit komt doordat grote bedrijven de middelen hebben om te investeren in AI-oplossingen en hun bedrijfsvoering willen verbeteren. Grote ondernemingen beschikken waarschijnlijk over de vereiste competentie en gegevens om de AI-oplossingen toe te passen. Deze bedrijven zijn op grote schaal afhankelijk van toegepaste AI om een concurrentievoordeel te behalen.

Per toepassing zal de detailhandel de markt aanvoeren tijdens de prognoseperiode met een marktaandeel van 43,2%. Om geïndividualiseerde aanbevelingen te doen, helpen de AI-aanbevelingsengines bij het onderzoeken van klantgegevens zoals surfgedrag, voorkeuren en aankoopgeschiedenis. Een dergelijk personalisatieniveau vergroot de winkelervaring, stimuleert de klantbetrokkenheid & en verhoogt de conversiepercentages. De NLP chatbots & virtuele assistenten bieden 24 uur per dag klantenservice, beantwoorden vragen, helpen met transacties en voeren ook alledaagse taken uit. Het verhoogt de klanttevredenheid en maakt personeel vrij voor moeilijke vragen.

COVID-19 Analyse

De COVID-19-epidemie heeft de markt voor toegepaste AI op onnoemelijke wijze beïnvloed. De pandemie wierp licht op het belang van kunstmatige intelligentie in de gezondheidszorg voor de ontwikkeling van vaccins, het ontdekken van medicijnen en diagnose. Dit resulteerde in een toename van de behoefte aan AI-diensten binnen de gezondheidszorg. Door de behoefte aan werken op afstand is er meer nadruk komen te liggen op AI-gestuurde tools en automatisering voor het stroomlijnen van processen en het verhogen van de productiviteit in verschillende sectoren. AI-gestuurde chatbots, contactloze betalingen en aanbevelingssystemen werden cruciaal voor de detailhandel en e-commerce ten tijde van de lockdown, waardoor de groei van de sector werd gestimuleerd. AI & machine learning werd op grote schaal gebruikt voor voorspellende modellering en data-analyse om de verspreiding van dit virus te begrijpen, te anticiperen op de behoeften van de gezondheidszorg en reacties te plannen. Edtech-oplossingen met AI-ondersteuning werden cruciaal voor gepersonaliseerd onderwijs en leren op afstand naarmate universiteiten en scholen online gingen. De toegenomen afhankelijkheid van digitale platforms ten tijde van de pandemie resulteerde in een grotere behoefte aan AI-gestuurde cyberbeveiliging ter bescherming tegen bedreigingen. AI werd gebruikt in de financiële sector voor klantenservice, fraudedetectie en risicobeoordeling, omdat financiële instellingen zich hadden aangepast aan de veranderende economische omstandigheden.

Regionale analyse:

Noord-Amerika leidt toegepaste AI-markt

Noord-Amerika zal de toegepaste AI-markt aanvoeren tijdens de prognoseperiode. De regio, met name Canada en de VS, loopt al lange tijd voorop in de ontwikkeling van AI-onderzoek & . Hier bevinden zich de meeste toonaangevende AI-onderzoekscentra, technologiebedrijven en hogescholen ter wereld. Dergelijke organisaties staken met kop en schouders boven anderen uit wat betreft het creëren van geavanceerde AI-technologie & het stimuleren van verbeteringen in het veld. De regio heeft opmerkelijke investeringen en financiering gezien voor AI-initiatieven en -bedrijven. De AI startups & inspanningen worden actief gefinancierd door tech kolossen, angel investors en venture capital bedrijven. Deze financiële steun stimuleert innovatie en ook de ontwikkeling van nuttige kunstmatige intelligentie-apps.

Download het PDF-voorbeeld van dit rapport om de structuur van het volledige rapport te begrijpen (inclusief volledig TOC, tabel & cijfers) @
https://www.marketresearchfuture.com/reports/applied-ai-market-12221

APAC kent een bewonderenswaardige groei in de markt voor toegepaste AI

De APAC-regio zal tijdens de prognoseperiode een bewonderenswaardige groei doormaken in de markt voor toegepaste AI. Een handvol van de dichtstbevolkte landen ter wereld, zoals India en China, liggen in de APAC-zone. Deze diverse en enorme markt biedt aanzienlijke zakelijke kansen voor het gebruik van AI-oplossingen voor het omgaan met verschillende vormen van moeilijkheden en het voorzien in de behoeften van een massaal consumentenbestand. Bedrijven in de APAC-regio hebben digitale revoluties ondergaan, waarbij kunstmatige intelligentie een belangrijke rol speelt. De technologie van kunstmatige intelligentie wordt op grote schaal gebruikt door bedrijven, met name in sectoren als productie, gezondheidszorg en e-commerce voor het verbeteren van activiteiten, het verbeteren van consumentenervaringen en het behalen van een concurrentievoordeel. De vele culturen en talen in de regio brengen verschillende problemen en vooruitzichten met zich mee voor de ontwikkeling van AI. Zowel NLP (natuurlijke taalverwerking) als interculturele toepassingen zijn cruciale elementen achter de vooruitgang van AI in de regio.

Gerelateerde artikelen:

Toegepaste AI in de Landbouwmarkt

Toegepaste AI in autonome voertuigen

Toegepaste AI in Cybersecurity-markt

Toegepaste AI in de onderwijsmarkt

Toegepaste AI in Energie & Nutsbedrijven Markt

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Daarnaast lanceren we“Wantstats”, het belangrijkste portaal voor marktgegevens in uitgebreide grafieken en statistieken, met prognoses en regionale en segmentanalyses. Blijf op de hoogte en neem data-gedreven beslissingen met Wantstats.

Neem contact op met Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited) 99 Hudson Street, 5Th Floor New York, NY 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 (VS) 44 2035 002 764 (VK) E-mail: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com


Keywords:  Applied AI Market Size,Applied AI Market Share,Applied AI Market Trends,Applied AI Market Analysis,Applied AI Market Forecast,Applied AI Market Industry