header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Pharmacovigilance-markt zal USD 11,17 miljard overstijgen tegen 2030 onder invloed van stijgend wereldwijd geneesmiddelenverbruik en toenemende complexiteit van klinische proeven

Sep 29, 2023 9:00 AM ET

Het rapport van SNS Insider geeft aan dat de markt voor geneesmiddelenbewaking in 2022 een waarde had van USD 6,6 miljard, en dat deze markt naar verwachting USD 11,17 miljard zal bereiken in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 6,8% tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Farmacovigilantie, vaak afgekort als PV, is een cruciaal onderdeel van de gezondheidszorg en de farmaceutische industrie dat gericht is op het waarborgen van de veiligheid en effectiviteit van medicijnen en medische producten. Het gaat om de systematische bewaking, beoordeling en het beheer van bijwerkingen of andere geneesmiddelgerelateerde problemen van farmaceutische producten nadat ze op de markt zijn gebracht. Het primaire doel van geneesmiddelenbewaking is het beschermen van de gezondheid en het welzijn van patiënten door het identificeren en minimaliseren van risico’s die gepaard gaan met het gebruik van geneesmiddelen, terwijl de voordelen gemaximaliseerd worden.

Gratis PDF-voorbeeldrapport: https://www.snsinsider.com/sample-request/3095

Marktanalyse

De markt voor geneesmiddelenbewaking is in de loop der jaren gestaag gegroeid en verschillende drijvende krachten dragen bij aan de voortdurende expansie. De stijgende wereldbevolking, samen met de vergrijzing in veel landen, heeft geleid tot een grotere vraag naar geneesmiddelen. Deze groei in geneesmiddelenconsumptie vertaalt zich inherent in een grotere behoefte aan geneesmiddelenbewakingsdiensten om bijwerkingen van geneesmiddelen te controleren en te beheren. Door de snelle vooruitgang in medisch onderzoek, waaronder de ontwikkeling van biologische geneesmiddelen, gepersonaliseerde geneeskunde en gentherapieën, komen er nieuwe en complexe geneesmiddelen op de markt. Deze innovaties brengen unieke veiligheidsuitdagingen met zich mee, die robuuste inspanningen op het gebied van geneesmiddelenbewaking noodzakelijk maken. De toepassing van geavanceerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI), machine learning en big data analytics heeft een revolutie teweeggebracht in de geneesmiddelenbewaking. Deze technologieën maken een snellere en nauwkeurigere identificatie van ongewenste voorvallen mogelijk, wat bijdraagt aan de groei van de markt. De verschuiving naar patiëntgerichte gezondheidszorg benadrukt de veiligheid van de patiënt en zijn betrokkenheid bij de besluitvorming. Patiënten worden aangemoedigd om bijwerkingen direct te melden, waardoor de hoeveelheid gegevens toeneemt die professionals in de geneesmiddelenbewaking moeten beheren.

De belangrijkste spelers in het rapport zijn de volgende:

Accenture, IQVIA, Cognizant, IBM Corp, Wipro Ltd, BioClinica Inc, Capgemini, ArisGlobal, ITClinical. ClinChoice.

Farmacovigilantie marktsegmentatie als volgt:

Per productlevenscyclus

  • Preklinisch
  • Fase I
  • Fase II
  • Fase III
  • Fase IV

Per dienstverlener

  • In-house
  • Contract Uitbesteding

Op type Vooruitzichten

  • Spontane rapportage
  • Geïntensiveerde ADR-rapportage
  • EHE mijnbouw

Processtroom Vooruitzichten

  • Beheer van zaakgegevens
  • Signaaldetectie
  • Risicobeheersysteem

Therapeutische vooruitzichten

  • Oncologie
  • Neurologie
  • Cardiologie
  • Ademhalingssystemen
  • Overige

Vooruitzichten voor eindgebruik

  • Farmaceutica
  • Fabrikanten van medische apparatuur
  • Overige

Impact van Recessie

De impact van een aanhoudende recessie op de markt voor geneesmiddelenbewaking is veelzijdig en kan variëren afhankelijk van de regionale economische omstandigheden en de strategieën van farmaceutische bedrijven en leveranciers van geneesmiddelenbewakingsdiensten. Hoewel budgettaire beperkingen een uitdaging kunnen vormen, kunnen verhoogde regelgevende controles en uitbestedingsmogelijkheden de groei in bepaalde segmenten van de markt stimuleren. Aanpassing aan het veranderende economische landschap door middel van diversificatie en innovatie kan de sleutel zijn tot succes op lange termijn in deze sector in tijden van economische onzekerheid.

Segmentatie-analyse

Het farmaceutische segment is klaar om een dominante kracht te worden in het steeds evoluerende domein van geneesmiddelenbewaking. De opmars van dit segment kan worden toegeschreven aan verschillende belangrijke factoren, waaronder de toenemende complexiteit van de ontwikkeling van geneesmiddelen, de toenemende verwachtingen van patiënten ten aanzien van de veiligheid van geneesmiddelen en de strengere wettelijke vereisten. Het segment voor case data management is gepositioneerd als een centrale speler in de markt voor geneesmiddelenbewaking en ondersteunt de effectieve bewaking en het beheer van de veiligheid van geneesmiddelen. Het belang ervan is geworteld in het vermogen om grote hoeveelheden gegevens over ongewenste voorvallen te verzamelen, te verwerken en te analyseren en zo patiënten te beschermen en de integriteit van de farmaceutische industrie hoog te houden.

Hebt u een rapport op maat nodig volgens uw bedrijfsbehoeften? Vraag het hier: https://www.snsinsider.com/enquiry/3095

Regionale statusanalyse &

Noord-Amerika is een dominante regio in de wereldwijde markt voor geneesmiddelenbewaking, vanwege de gevestigde farmaceutische industrie en de strenge regelgeving onder leiding van de FDA. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) speelt een centrale rol bij het reguleren van de veiligheid van geneesmiddelen in de Europese Unie (EU). De markt in Europa wordt beïnvloed door de regelgeving en richtlijnen van de EMA. In de regio Azië-Pacific is er een aanzienlijke groei in geneesmiddelenbewaking door de uitbreiding van de farmaceutische markten, vooral in landen als India en China. Regelgevende instanties in de regio versterken hun kaders voor geneesmiddelenbewaking, waardoor het essentieel wordt voor farmaceutische bedrijven om te voldoen aan strenge eisen voor veiligheidsrapportage.

Conclusie

De toekomstperspectieven voor de markt zijn veelbelovend, gedreven door verschillende sleutelfactoren die de farmaceutische industrie en de gezondheidszorg blijven bepalen. Nu de farmaceutische industrie steeds mondialer wordt, zal samenwerking tussen regelgevende instanties, farmaceutische bedrijven en zorgverleners essentieel worden. Deze samenwerking zal leiden tot harmonisatie van de normen en praktijken voor geneesmiddelenbewaking in verschillende regio’s, waardoor het proces voor geneesmiddelenveiligheid wordt gestroomlijnd. De opkomst van geavanceerde therapieën zoals gentherapie en celtherapie zal een gespecialiseerde aanpak van de geneesmiddelenbewaking vereisen. Het bewaken van de veiligheid op lange termijn van deze innovatieve behandelingen zal een prioriteit zijn.

Vaak gestelde vragen

Wat zijn de verwachte vooruitzichten voor de groei van de markt voor geneesmiddelenbewaking?

De wereldwijde markt zal naar verwachting 11,17 miljard dollar bereiken in 2030, met een CAGR van 6,8% tijdens de voorspellingsperiode van 2023 tot 2030.

Wat zijn de belangrijkste factoren die de markt voor geneesmiddelenbewaking beïnvloeden?

De markt is klaar voor aanhoudende groei als gevolg van een samenloop van factoren zoals een toegenomen medicijngebruik, wettelijke vereisten, technologische vooruitgang en de globalisering van de farmaceutische industrie.

Wie zijn de belangrijkste spelers op de markt voor geneesmiddelenbewaking?

Accenture, IQVIA, Wipro Ltd, BioClinica Inc, Cognizant, IBM Corp, Capgemini, ArisGlobal.

Koop het volledige onderzoeksrapport: https://www.snsinsider.com/checkout/3095

Inhoud

Hoofdstuk 1 Introductie

Hoofdstuk 2 Onderzoeksmethodologie

Hoofdstuk 3 De marktdynamiek van geneesmiddelenbewaking

Hoofdstuk 4 Impactanalyse (COVID-19, oorlog tussen Oekraïne en Rusland, aanhoudende recessie in grote economieën)

Hoofdstuk 5 Waardeketenanalyse

Hoofdstuk 6 De 5 krachten van Porter

Hoofdstuk 7 PEST-analyse

Hoofdstuk 8 Segmentatie van de geneesmiddelenbewakingsmarkt, naar levenscyclus van het product

Hoofdstuk 9 Farmacovigilantie marktsegmentatie, naar vooruitzichten voor dienstverleners

Hoofdstuk 10 Farmacovigilantie marktsegmentatie, naar type vooruitzichten

Hoofdstuk 11 Marktsegmentatie Farmacovigilantie, Naar Processtroom Vooruitzichten

Hoofdstuk 12 Marktsegmentatie Farmacovigilantie, Naar Therapeutisch Product Vooruitzicht

Hoofdstuk 13 Farmacovigilantie marktsegmentatie, naar verwachting eindgebruik

Hoofdstuk 14 Regionale analyse

Hoofdstuk 15 Bedrijfsprofiel

Hoofdstuk 16 Concurrentielandschap

Hoofdstuk 17 Gebruikscases en best practices

Hoofdstuk 18 Conclusie

Ander Rapport

Markt voor kegelstraalcomputertomografie

Markt voor contrastmiddelen/contrastmiddelen

Over de VS:

SNS Insider is met haar authentieke consumenten- en marktinzichten wereldwijd toonaangevend op het gebied van data en analytics. Het vertrouwen van onze klanten en zakenpartners heeft altijd centraal gestaan in wie we zijn als bedrijf. Om het succes van onze klanten te ondersteunen, hebben onze hoogopgeleide ingenieurs, consultants en datawetenschappers consequent de grenzen van de industrie verlegd met innovatieve methodologieën en meettechnologieën.

We helpen onze klanten te anticiperen op industriële, economische en consumententrends om ontwrichtende veranderingen te stimuleren door wereldwijde ervaring te combineren met lokale informatie van experts van over de hele wereld. We brengen context aan in strategische en tactische gegevens door benaderingen te combineren die gebaseerd zijn op gegevenswetenschap en veldonderzoek, en helpen u zo bij het aanpakken van uw meest dringende problemen en het signaleren van mogelijkheden.

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie, [email protected], Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | 91-7798602273 (IND), Website: https://www.snsinsider.com/


Keywords:  pharmacovigilance market,pharmacovigilance market size,pharmacovigilance market growth,global pharmacovigilance market,pharmacovigilance market forecast,what is the global pharmacovigilance market,pharmacovigilance market analysis,pharmacovigilance market trends