header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wereldwijde Microcontroller Unit (MCU) markt zal 58,20 miljard USD bereiken met een CAGR van 24,04% tegen 2030

Sep 29, 2023 1:51 PM ET

De wereldwijde Microcontroller Unit (MCU) markt laat enorme kansen zien, voornamelijk als gevolg van de stijgende verkoop van elektronische goederen. Daarnaast stimuleert de proliferatie van IoT-sensoren en -actuatoren de marktgroei door de fysieke en digitale werelden met elkaar te verbinden. Bovendien escaleert de toenemende miniaturisatie van IC’s en microcontrollers de vraag op de markt, omdat ze de organisatie en het personeel helpen bij hun dagelijkse activiteiten.

Market Research Future (MRFR) bevestigt dat de wereldwijde markt voor microcontrollers zal escaleren van USD 10,39 miljard in 2022 tot USD 58,20 miljard in 2030, met een groei van 24,04% CAGR tijdens de prognoseperiode (2023-2030). MCU’s hebben verschillende toepassingsgebieden, zoals industriële automatisering, datacenter & bedrijfsnetwerken, consumentenelektronica, auto’s en telecom.

Het toenemende gebruik van de apparaten in elektronicaproducten biedt de MCU-fabrikanten veel ruimte voor groei. De afgelopen jaren is de vraag naar MCU’s om de werking van elektronische apparaten te verbeteren voortdurend toegenomen. Daarnaast beïnvloedt de toenemende vraag naar microcontrollers vanuit de medische apparatuur-, telecom- en auto-industrie de groei van de markt.

De hoge automatiseringsgraad in de automobielsector ondersteunt de vraag op de markt. Tegelijkertijd stimuleert het uitgebreide gebruik van microbesturingseenheden in de gezondheidszorg voor elektrocardiografie en digitale röntgenapparaten de marktomvang. Ook de innovatie van aanpasbare IC’s draagt bij aan de groei van de markt voor microcontrollers.

Omgekeerd is het gebrek aan technische expertise de belangrijkste factor die de groei van de markt naar verwachting zal belemmeren. Niettemin zal de consumentenelektronicasector de marktgroei tijdens de beoordelingsperiode ondersteunen, omdat deze sector de grootste toepassing van microcontrollers (MCU’s) laat zien.

Grote spelers

Toonaangevende MCU-marktspelers zijn

  • Renesas Electronics Corporation
  • NXP halfgeleider
  • Microchip Technologie
  • Infineon Technologies AG
  • Silicon Labs Inc
  • Texas Instruments Inc
  • Maxim Geïntegreerd
  • Cypress Halfgeleider
  • Toshiba Corporation
  • Analoog Apparaten Inc.
  • Intel Corporation
  • Parallax

Ontvang een voorbeeld in PDF-formaat: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/8626

Markt voor microcontrollers (MCU) – Segmenten

Het rapport is onderverdeeld in klassen, toepassingen en regio’s. Het klassensegment is onderverdeeld in 4-bit, 8-bit, 16-bit en 32-bit. Het toepassingssegment is onderverdeeld in consumentenelektronica, auto’s, industriële productie, communicatie & IT en andere. Per regio is de MCU-markt onderverdeeld in Noord- en Zuid-Amerika, Azië-Pacific, Europa, MEA en de rest van de wereld.

Wereldwijde markt voor microcontrollers – Regionale analyse

Noord-Amerika domineert de wereldwijde microcontroller-markt vanwege de groeiende toepassing van nieuwe communicatienetwerkprotocollen voor hoge overdrachtssnelheden in datacenters. Daarnaast is de sterke aanwezigheid van grote fabrikanten van microcontrollers en onderzoeks- en ontwikkelingscentra voor halfgeleiders een drijvende kracht achter de groei van de markt.

Bovendien stimuleert de enorme technologische vooruitgang in consumentenelektronica de groei van de regionale markt. Vanwege de hoge uitgaven aan persoonlijke apparaten en de technologische omgeving hebben de VS en Canada een aanzienlijk aandeel in de regionale markt. De Noord-Amerikaanse markt voor microcontrollers zal zijn dominante positie waarschijnlijk behouden tijdens de prognoseperiode.

Koop nu het eersteklas onderzoeksrapport: https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=8626

Wereldwijde MCU-markt – Analyse van de concurrentie

De MCU-markt is zeer competitief en lijkt gefragmenteerd door de aanwezigheid van verschillende gevestigde spelers. De belangrijkste strategieën van recente ontwikkelingen van spelers in de industrie zijn onder andere & partnerschappen, overnames, expansie en product- of technologielanceringen. Spelers concurreren op basis van prijsstelling, technologie, reputatie en diensten.

Industrie/innovatie/gerelateerd nieuws:

16 mrt 2023 — Renesas Electronics Corporation heeft twee nieuwe RA-microcontrollers met laag vermogen gelanceerd, de RA4E2 en RA6E2. De nieuwe serie RA-microcontrollers biedt de beste energie-efficiëntie en prestaties in zijn klasse voor de meeste projecten.

Deze microcontrollers zorgen voor kostenefficiëntie dankzij hun lagere energieverbruik, indrukwekkende connectiviteit en tot 200MHz Cortex-M33 kern. Bovendien leveren de RA4E2 en RA6E2 microcontrollers toonaangevende prestaties, functies, ontwerpgemak en waarde.

Gerelateerde rapporten:

Speed Sensor Market Research Report: Informatie per technologie, toepassing en regio – voorspelling tot 2030

Onderzoeksrapport overde industriële sensormarkt: Informatie per sensortype, per technologie, complementaire metaaloxidehalfgeleidertechnologie, nano-elektromechanische systemen, per eindgebruiker en regio

Gezichtsherkenningsmarkt: Informatie per technologie, per dienst, per onderdeel, per eindgebruiker en regio – Prognose tot 2030

Autonome multifunctionele landbouwrobotmarkt: Informatie per component en regio – Prognose tot 2030

Militaire communicatiemarkt: Informatie per type, per toepassing, per platform en per regio – voorspelling tot 2030

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op haar diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft de voorname doelstelling om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Volg ons: LinkedIn | Twitter

Contact: Market Research Future 99 Hudson Street,5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK)


Keywords:  Microcontroller Unit (MCU) Market,Microcontroller Unit (MCU) Market Size,Microcontroller Unit (MCU) Market Share,Microcontroller Unit (MCU) Market Trends,Microcontroller Unit (MCU) Market Demand