header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Optische detectiemarkt groeit met een CAGR van 14,70% tegen 2032

Oct 3, 2023 6:00 PM ET

Optische detectie marktinzichten

De omvang van de markt voor optische detectie werd in 2022 geschat op 2,2 miljard dollar. De markt voor optische detectie zal naar verwachting stijgen van USD 2,52 miljard in 2023 tot USD 7,55 miljard in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 14,70% voor de prognoseperiode (2023-2032). De belangrijkste drijvende krachten achter de expansie van de markt zijn de toegenomen inzet van optische sensoren en de toenemende penetratie van smartphones.

De markt voor optische sensoren is enorm gegroeid onder invloed van de gezondheidszorg. Medische beeldvorming, patiëntbewaking, diagnostiek en behandelingen maken allemaal uitgebreid gebruik van optische sensortechnologie. Het toenemende gebruik van optische coherentie tomografie voor niet-invasieve beeldvorming en diagnostiek is een van de belangrijkste trends in deze industrie.

Hiermee kunnen biologische weefsels zeer gedetailleerd in beeld worden gebracht, wat helpt bij de vroegtijdige diagnose van ziekten zoals kanker, hart- en vaatproblemen en oogafwijkingen. Optische sensoren worden gebruikt in draagbare medische apparaten om real-time gegevensanalyse en continue bewaking van vitale functies mogelijk te maken. Deze sensoren bieden nauwkeurige metingen van bloedglucose, bloedoxygenatie en hartslag.

Download de volledige PDF op https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/3260

Integratie van optische sensoren met robotsystemen is een van de belangrijke trends op dit gebied. Dankzij optische detectietechnologieën kunnen robots hun taken nu nauwkeuriger, betrouwbaarder en sneller uitvoeren. Geavanceerde robottoepassingen zoals pick-and-place-operaties, assemblagelijnautomatisering en kwaliteitsinspectie worden mogelijk gemaakt door de real-time feedback van deze sensoren over positie, oriëntatie en objectherkenning.

Optische sensoren zijn een geweldige optie voor een verscheidenheid aan automatiseringstoepassingen omdat ze nauwkeurige en betrouwbare gegevens kunnen leveren in uitdagende industriële situaties.

De belangrijkste bedrijven op de markt van optische sensoren zijn

  • Oxsensis Ltd (Verenigd Koninkrijk)
  • E. Connectivity Ltd. (Zwitserland)
  • AMS AG (Oostenrijk)
  • ABB Ltd. (Zwitserland) (Zwitserland)
  • Texas Instrument Incorporated (VS)
  • Infineon Technologies AG. (Duitsland)
  • Sony Corporation (Japan)
  • ROHM Company Ltd (Japan)
  • Hamamatsu Photonics K.K. (Japan)
  • Analog Devices Inc. (VS)
  • STMicroelectronics N.V. (Zwitserland)
  • Teledyne Technologies Incorporated (VS)

Segmentatie

Beeldsensoren, optische vezelsensoren, omgevingslichtsensoren en positiesensoren zijn allemaal opgenomen in de segmentatie van de optische detectiemarkt op basis van type. De markt werd geleid door de categorie beeldsensoren.

Op basis van benadering is de optische detectiemarkt onderverdeeld in intrinsieke en extrinsieke segmenten. De extrinsieke categorie produceerde de hoogste omzet.

Verplaatsingsdetectie, temperatuurdetectie, drukdetectie en trillingsdetectie zijn allemaal opgenomen in de segmentatie van de optische detectiemarkt op basis van activiteiten. De categorie van verplaatsingsdetectie heeft de meeste inkomsten opgeleverd.

Op basis van technologie omvat de marktsegmentatie voor optische detectie spectroscopie, fibre bragg grating, laser doppler velocimetrie en fabry-perot interferometers. De markt werd aangevoerd door de laser doppler velocimetrie categorie.

De bouw, lucht- en ruimtevaart, gezondheidszorg, transport, consumentenelektronica, navigatie en detectie en toegankelijke ruimtecommunicatie behoren tot de eindgebruikerssectoren die zijn opgenomen in de segmentatie van de optische detectiemarkt. De categorie die het meeste geld opbracht was consumentenelektronica.

Koop eersteklas onderzoeksrapport @ https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=3260

De analyse biedt marktinzichten voor elke regio afzonderlijk, waaronder Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld. De aanwezigheid van grote bedrijven en de toegenomen O&O-activiteiten in de regio zullen ervoor zorgen dat de Noord-Amerikaanse markt voor optische detectie zal groeien. Met zijn gesofisticeerde gezondheidszorg en toenemend gebruik van optische detectietechnologie in medische apparatuur is vooral de VS essentieel voor de groei van de markt. Het actieve gebruik van optische detectie door sectoren als olie en gas, lucht- en ruimtevaart en de auto-industrie voor verschillende toepassingen draagt ook bij aan de expansie van de regionale markt.

Lees meer artikelen-

Beveiligingscamera’s Markt

Duwknoppen & Signaleringsapparaten Markt

Markt voorindustriële veiligheid

Magneetventiel markt

Draagbare Batterij Markt

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd. Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek. Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Market Research Future 99 Hudson Street,5Th Floor New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika Verkoop: 1 628 258 0071(VS) 44 2035 002 764(VK E-mail: [email protected]

Contactgegevens:

Market Research Future
99 Hudson Street,5Th Floor
New York, New York 10013
United States of America
Sales: +1 628 258 0071(US)
+44 2035 002 764(UK
Email: [email protected]

Keywords:  Optical Sensing Market,Optical Sensing Market Size,Optical Sensing Market Share