header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor speciale voedselingrediënten zal tegen 2030 naar verwachting 296,4 miljard USD bereiken met een CAGR van 8,6%.

Oct 9, 2023 1:00 PM ET

Marktoverzicht

De marktomvang voor speciale voedselingrediënten werd in 2021 geschat op 153,2 miljard dollar. Er wordt verwacht dat de markt voor speciale voedselingrediënten zal groeien van 166,3 miljard USD in 2022 tot 296,4 miljard USD in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 8,6% over de vijfjarige projectieperiode (2022-2030). Snelle verstedelijking, een drukke levensstijl, stijgende besteedbare inkomens en de groeiende trend van kerngezinnen zijn de belangrijkste factoren in de sector die de groei van de markt bevorderen. Als gevolg hiervan worden kant-en-klare voedingsmiddelen, die minder voorbereiding en kooktijd vereisen, vaker geconsumeerd. De vraag naar natuurlijke, plantaardige voedingscomponenten om hoogwaardige, veelzijdige producten te maken, stimuleert ook de toenemende nadruk op gezondheid en welzijn.

Wat betreft maaltijdgrootte is de relatie tussen calorie-inname en sociaaleconomische status in wezen omgekeerd. Fastfood dat goedkoop is en veel calorieën bevat, is in de meeste geïndustrialiseerde landen op grote schaal beschikbaar voor consumenten. Het resultaat is een aanzienlijke stijging van de gemiddelde body mass index (BMI) in de geïndustrialiseerde landen en elders. De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat 30-70% van de volwassenen in Europa overgewicht heeft en dat 10-30% van de mensen in Europa zwaarlijvig is, gebaseerd op de meest recente statistieken van de EU-lidstaten. Daarnaast heeft volgens de WHO 1 op de 3 11-jarigen in de EU overgewicht of obesitas. De behoefte aan speciale voedselingrediënten neemt daardoor wereldwijd toe om de voedselinname onder controle te houden en tegelijkertijd voldoende voedingsondersteuning te bieden.

Drivers

De markt voor speciale voedselingrediënten wordt gedreven door verschillende belangrijke factoren. De groeiende vraag van consumenten naar gezondere en meer exotische voedingsopties is een belangrijke drijfveer, die fabrikanten aanzet tot innovatie met speciale ingrediënten die unieke smaken, texturen en voedingsvoordelen bieden. Daarnaast heeft de toenemende bewustwording van voedselallergieën en dieetbeperkingen geleid tot een toename in de vraag naar speciale ingrediënten die voldoen aan specifieke dieetwensen, zoals glutenvrije, zuivelvrije of veganistische opties.

Gratis proefexemplaar aanvragen: https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/6608

De belangrijkste bedrijven op de markt voor speciale voedselingrediënten zijn

Archer Daniels Midland Company

Associated British Foods Plc

Cargill

DuPont de Nemours Inc

Kerry Group plc

Kansen

De markt voor speciale voedselingrediënten biedt veelbelovende kansen als antwoord op de veranderende voorkeuren van consumenten voor gezondere, meer diverse en duurzaam geproduceerde voedingsmiddelen. Omdat consumenten steeds gezondheidsbewuster worden, stijgt de vraag naar natuurlijke en functionele ingrediënten, waardoor er ruimte ontstaat voor innovatie in clean label-oplossingen en plantaardige alternatieven. Daarnaast zorgt de wereldwijde focus op duurzaamheid voor meer interesse in milieuvriendelijke ingrediënten en verpakkingsmaterialen, wat deuren opent voor milieuverantwoorde productontwikkeling. Met deze trends in het achterhoofd biedt de markt voor speciale voedselingrediënten een vruchtbare bodem voor bedrijven om in te spelen op veranderende smaken en waarden, waardoor groei en concurrentievermogen in de voedingsindustrie worden gestimuleerd.

Beperkingen en uitdagingen

De markt voor speciale voedselingrediënten heeft te maken met een aantal belangrijke beperkingen en uitdagingen. Ten eerste kunnen de hoge kosten die gepaard gaan met de inkoop en productie van speciale ingrediënten de groei van de markt beperken, waardoor deze producten minder toegankelijk worden voor een bredere consumentenbasis. Daarnaast vormen de strenge regelgeving en kwaliteitsnormen in de voedingsindustrie een uitdaging voor fabrikanten om naleving en productveiligheid te garanderen. Bovendien kunnen de aanhoudende wereldwijde verstoringen van de toeleveringsketen en de volatiliteit van de grondstofprijzen leiden tot onzekerheid in de productie en het aanbod, wat de marktstabiliteit beïnvloedt.

Volledig rapport @ https://www.marketresearchfuture.com/reports/specialty-food-ingredients-market-6608

Markt Segmentatie

Vitaminen, mineralen, antioxidanten, suikervervangers, smaakstoffen, speciaal zetmeel, zuurteregelaars, emulgatoren en enzymen behoren tot de stoffen die zijn opgenomen in de marktsegmentatie voor speciale voedselingrediënten. Gedurende de verwachte tijd domineerden probiotica de markt.

De categorieën bakkerijproducten en zoetwaren, dranken, zuivel en diepvriesproducten, kant-en-klare levensmiddelen, vleesproducten en functionele voedingsmiddelen/dranken/dieetsupplementen vormen de twee helften van de markt voor ingrediënten voor speciale voedingsmiddelen.

De analyse biedt per regio marktinformatie voor Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld. In 2021 werd de markt voor speciale voedselingrediënten in Noord-Amerika gewaardeerd op 66,6 miljard dollar en tijdens de onderzoeksperiode zal deze naar verwachting stijgen met een sterke CAGR van 43,5 procent. De prevalentie van diabetes en obesitas in Noord-Amerika neemt toe, wat de vraag naar speciale voedingsingrediënten stimuleert en mensen aanmoedigt om zich te richten op het aannemen van een gezondheidsbewuste levensstijl.

Hierdoor zijn functionele en speciale voedselingrediënten zeer gewild. Gespecialiseerde voedselingrediënten, zoals suikervervangers die worden gebruikt als levensmiddelenadditieven, vallen ook onder de controle van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Dit betekent dat voordat een suikervervanger mag worden gebruikt in voedingsmiddelen en dranken, de FDA wetenschappelijke gegevens moet beoordelen om de veiligheid ervan vast te stellen.

Grote marktbedrijven investeren veel geld in onderzoek en ontwikkeling om hun productlijnen uit te breiden, waardoor de markt voor speciale voedselingrediënten verder zal groeien. Met belangrijke veranderingen in de sector, zoals de introductie van nieuwe producten, contractuele overeenkomsten, fusies en overnames, hogere investeringen en samenwerking met andere organisaties, ondernemen marktdeelnemers ook allerlei strategische activiteiten om hun wereldwijde aanwezigheid uit te breiden.

COVID-19 Analyse

De Covid-19 epidemie in 2020 heeft de vraag naar contactloze biometrische diensten op luchthavens doen toenemen omdat ze identiteit en verificatie bieden zonder enige fysieke aanraking. Contactloze biometrische diensten zorgen voor een snelle en nauwkeurige identificatie en beperken tegelijkertijd de blootstelling. Daarnaast heeft de pandemie luchthavenbeheer gedwongen om contactloze biometrische apparatuur voor thermische controle te implementeren om de toelating van passagiers te controleren door het meten van de lichaamstemperatuur. Gedurende de verwachte periode wordt verwacht dat de sector van contactloze biometrische diensten op luchthavens zal blijven groeien. Luchthavens over de hele wereld implementeren snel contactloze biometrische diensten, waaronder gezichtsherkenning, stemherkenning, & 3D geavanceerde vingerafdrukherkenning.

Regionale analyse

De markt voor speciale voedselingrediënten heeft te maken met een aantal belangrijke beperkingen en uitdagingen. Ten eerste kunnen de hoge kosten die gepaard gaan met de inkoop en productie van speciale ingrediënten de marktgroei beperken, waardoor deze producten minder toegankelijk worden voor een bredere consumentenbasis. Daarnaast vormen de strenge regelgeving en kwaliteitsnormen in de voedingsindustrie een uitdaging voor fabrikanten om naleving en productveiligheid te garanderen. Bovendien kunnen de aanhoudende wereldwijde verstoringen van de toeleveringsketen en de volatiliteit van de grondstofprijzen leiden tot onzekerheid in de productie en het aanbod, wat de marktstabiliteit beïnvloedt.

Gerelateerde rapporten:

Dry Ice Market Research Report Information per type (pellets, blokken en andere), toepassing (voedingsmiddelen, dranken, opslag, transport, gezondheidszorg, industriële reiniging en andere) en regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld) – voorspelling voor 2030.

Onderzoeksrapport overde markt voor verse kruiden Informatie per type (basilicum, bieslook, koriander, peterselie, munt en andere), per categorie (conventioneel en biologisch) en per regio (Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en de rest van de wereld) – Marktvoorspelling tot 2032

Zuid-Amerika Markt voor medicijnen tegen hartfalen per type prognose (2016-2025)

Zuid-Amerika Thuisbeddengoed Markt Per Producttype Prognose (2017-2025)

Over Market Research Future:

Market Research Future (MRFR) is een wereldwijd marktonderzoeksbureau dat trots is op zijn diensten en een complete en nauwkeurige analyse biedt met betrekking tot diverse markten en consumenten wereldwijd.

Market Research Future heeft het voorname doel om klanten te voorzien van onderzoek van optimale kwaliteit en granulair onderzoek.

Onze marktonderzoeken naar producten, diensten, technologieën, toepassingen, eindgebruikers en marktspelers voor wereldwijde, regionale en landelijke marktsegmenten stellen onze klanten in staat om meer te zien, meer te weten en meer te doen, wat helpt bij het beantwoorden van uw belangrijkste vragen.

Contact:

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited)

Hudson Street 99, 5e verdieping

New York, NY 10013

Verenigde Staten van Amerika

1 628 258 0071 (VS)

44 2035 002 764 (VK)

E-mail: [email protected]

Website: https://www.marketresearchfuture.com

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street,5Th Floor, New York, New York 10013, Verenigde Staten van Amerika

Contactgegevens:

Market Research Future (part of Wantstats Research and Media Private Limited),
99 Hudson Street,5Th Floor, New York, New York 10013, United States of America
Keywords:  Specialty Food Ingredients Industry,Specialty Food Ingredients Market Forecast,Specialty Food Ingredients Market Research,Specialty Food Ingredients Market Share