header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor AI-hardware voor de randen zal tegen 2030 meer dan USD 4,27 miljard bedragen als gevolg van de toenemende toepassing van Edge Computing en de opkomst van IoT-apparaten

Oct 13, 2023 9:00 AM ET

Rand AI Hardware Markt Toepassingsgebied & Overzicht

De Edge AI Hardware Market werd in 2022 gewaardeerd op 1,07 miljard USD en zal van 2023 tot 2030 naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 18,9%, tot 4,27 miljard USD aan het einde van de prognoseperiode, zoals vermeld in het rapport van SNS Insider.

Edge AI-hardware verwijst naar gespecialiseerde computerapparaten die zijn ontworpen om kunstmatige intelligentie (AI)-verwerkingstaken direct uit te voeren op randapparaten, zoals smartphones, camera’s, IoT-apparaten en andere slimme gadgets, zonder afhankelijk te zijn van een gecentraliseerde cloudserver. Deze aanpak verbetert de efficiëntie en reactiesnelheid van AI-toepassingen door gegevens lokaal te verwerken, de latentie te verlagen en privacy en beveiliging te garanderen. Een van de belangrijkste kenmerken van edge AI-hardware is het vermogen om te werken met een minimaal stroomverbruik, waardoor het geschikt is voor apparaten die op batterijen werken.

Download gratis een voorbeeld van Edge AI Hardware Market @ https://www.snsinsider.com/sample-request/2224

De belangrijkste spelers in het Edge AI Hardware marktrapport zijn:

Google
Intel Corporation
MediaTek
NVIDIA Corporation
Samsung Electronics
Apple
Huawei Technologies
International Business Machines Corporation
Microsoft Corporation
Qualcomm Technologies.

Marktanalyse

De markt voor edge AI-hardware maakt een aanzienlijke groei door als gevolg van een convergentie van verschillende technologische ontwikkelingen en marktdynamiek. Edge computing wint aan belang omdat het gegevensverwerking dichter bij de gegevensbron mogelijk maakt, de latentie verlaagt en de realtime verwerkingsmogelijkheden verbetert. Edge AI-hardware speelt een cruciale rol in het faciliteren van efficiënte en krachtige verwerking aan de rand, waardoor het een cruciale component is in verschillende toepassingen, waaronder autonome voertuigen, industriële automatisering en IoT-apparaten. De proliferatie van Internet of Things (IoT)-apparaten in sectoren zoals gezondheidszorg, productie en slimme steden stimuleert de vraag naar Edge AI-hardware. Deze apparaten hebben lokale AI-verwerkingsmogelijkheden nodig om gegevens te analyseren en beslissingen te nemen op apparaatniveau, waardoor er minder behoefte is aan constante connectiviteit met de cloud. Toepassingen zoals autonome voertuigen, robotica en augmented reality vereisen real-time besluitvormingsmogelijkheden. Edge AI-hardware, met de mogelijkheid om gegevens lokaal te verwerken, vermindert de latentie en zorgt voor een snelle reactie op kritieke situaties. De uitrol van 5G-netwerken zal de toepassing van Edge AI-hardware naar verwachting verder versnellen. De hoge bandbreedte en lage latentie van 5G-netwerken maken meer data-intensieve toepassingen mogelijk, waardoor Edge AI nog belangrijker wordt.

De segmentatie van de markt voor Edge AI-hardware is als volgt:

NAAR COMPONENT
Geheugen
Processor
Sensor
Overige

PER APPARAAT
Smartphones
Bewakingscamera’s
Slimme luidsprekers
Edge servers
Robots
Wearables
Auto
Slimme spiegels

DOOR EINDGEBRUIKER
Smart home
Automotive & transport
Industrieel
Gezondheidszorg
Consumentenelektronica
Lucht- en ruimtevaart & defensie
Overheid
Bouw

DOOR FUNCTIE
Inferentie
Opleiding

Gesegmenteerd per regio/land:
Noord-Amerika
Europa
China
Japan
Azië Overige

Ontvang gratis kwartaalupdates. Klik op de link voor meer informatie @ https://www.snsinsider.com/enquiry/2224

Impact van Recessie

De huidige recessie zal waarschijnlijk een gemengd effect hebben op de markt voor AI-hardware voor de randapparatuur. Hoewel de algehele vraag kan worden getemperd door economische onzekerheid en budgettaire beperkingen, kunnen bepaalde sectoren en overheidsinitiatieven de aanhoudende groei stimuleren. Bedrijven die actief zijn in deze markt moeten flexibel blijven en de economische ontwikkelingen op de voet volgen om hun strategieën dienovereenkomstig aan te passen. Overheden kunnen fondsen toewijzen om technologische ontwikkeling en digitale transformatie te ondersteunen, wat de vraag naar edge AI-oplossingen zou kunnen stimuleren.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft voor een zekere mate van onzekerheid en verstoring gezorgd op de wereldwijde markt voor edge AI-hardware. Deze gevolgen zijn verweven met bredere geopolitieke ontwikkelingen en kunnen in de loop van de tijd evolueren. Het is cruciaal voor bedrijven die actief zijn in deze sector om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen en hun strategieën dienovereenkomstig aan te passen om de uitdagingen en kansen die zich voordoen het hoofd te bieden. Naarmate de geopolitieke spanningen toenemen, neemt ook het risico op cyberaanvallen toe. Edge AI-apparaten zijn gevoelig voor cyberbeveiligingsbedreigingen. Bedrijven moeten mogelijk meer investeren in de beveiliging van hun AI-hardwaresystemen, waardoor de vraag naar cyberbeveiligingsoplossingen in deze markt toeneemt.

Belangrijke regionale ontwikkelingen

Noord-Amerika, met name de Verenigde Staten, is een belangrijke speler op de markt voor AI-hardware voor de edge-markt, vanwege het robuuste technologische ecosysteem en de aanzienlijke investeringen in AI-onderzoek en -ontwikkeling. Regelgeving rond gegevensprivacy (bijv. GDPR-achtige wetten) en cyberbeveiliging (bijv. NIST-normen) blijven de ontwikkeling van edge AI-hardware in Noord-Amerika bepalen. Europa legt sterk de nadruk op gegevensprivacy en ethische AI, wat van invloed is op de ontwikkeling van Edge AI-hardware die prioriteit geeft aan gebruikersprivacy en naleving van strikte regelgeving. Europese landen werken vaak samen aan AI-onderzoek en -ontwikkelingsprojecten, wat grensoverschrijdende innovatie bevordert en een concurrerende markt stimuleert. Azië-Pacific, met name China, is een productiecentrum voor Edge AI-hardwarecomponenten, wat bijdraagt aan kosteneffectieve productie en een divers aanbod van hardware.

Belangrijkste resultaten van de marktstudie voor Edge AI-hardware

-De wereldwijde markt is momenteel getuige van een significante transformatie, waarbij het smartphonesegment zich ontpopt als een dominante kracht in het aanjagen van innovatie en groei. Deze trend wordt voornamelijk toegeschreven aan het onophoudelijke streven naar verbeterde gebruikerservaringen, meer verwerkingsmogelijkheden en de integratie van geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI)-functionaliteiten in deze draagbare apparaten.

Op het gebied van auto’s en transport geeft de dominantie van AI-hardware de industrie een nieuwe vorm. Het samenkomen van geavanceerde technologieën, veiligheidsvoorschriften en de vraag van de consument stimuleert de toepassing van AI-gebaseerde oplossingen in verschillende aspecten van de auto- en transportsector.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de markt voor AI-hardware voor de randen

-Unigen, een toonaangevende speler op het gebied van geavanceerde technologie, heeft onlangs zijn nieuwste innovatie onthuld: Compact Edge AI Computing Solutions. Deze aankondiging betekent een belangrijke vooruitgang in de wereld van kunstmatige intelligentie en edge computing. Deze oplossingen zijn ontworpen om energiezuinig te zijn, de totale ecologische voetafdruk te verkleinen en de operationele kosten te verlagen.

Lenovo, een wereldwijd technologiebedrijf, heeft een belangrijke stap gezet door zijn IaaS-model (Infrastructure-as-a-Service) uit te breiden met edge AI-platforms. Deze stap is een strategisch antwoord op de groeiende vraag naar computermiddelen en gegevensverwerkingsmogelijkheden aan de rand van netwerken, waar latentie, beveiliging en real-time besluitvorming cruciaal zijn.

Inhoudsopgave – Analyse van de belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1 COVID-19 Impactanalyse
4.2 Impact van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3 Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 krachten model
7. PEST-analyse
8. Segmentatie van de markt voor AI-hardware voor de randen, per component
9. Edge AI Hardware marktsegmentatie, per apparaat
10. Edge AI Hardware marktsegmentatie, per eindgebruiker
11. Edge AI Hardware marktsegmentatie, per functie
12. Regionale analyse
13. Bedrijfsprofielen
14. Concurrentielandschap
15. Conclusie

PDF voor één gebruiker kopen @ https://www.snsinsider.com/checkout/2224

Over ons:
SNS Insider is met haar authentieke consumenten- en marktinzichten wereldwijd toonaangevend op het gebied van gegevens en analyses. Het vertrouwen van onze klanten en zakelijke partners heeft altijd centraal gestaan in wie we zijn als bedrijf. Om het succes van onze klanten te ondersteunen, hebben onze hoogopgeleide ingenieurs, consultants en datawetenschappers consequent de grenzen van de industrie verlegd met innovatieve methodologieën en meettechnologieën.

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie [email protected] Telefoon: 1-415-230-0044 (US) | 91-7798602273 (IND)


Keywords:  Edge AI Hardware Market,Edge AI Hardware Market Size,Edge AI Hardware Market Share,Edge AI Hardware Market Growth,Edge AI Hardware Market Trends,Edge AI Hardware Market Analysis,Edge AI Hardware Industry