header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor batterijloze sensoren zal snel groeien dankzij de vooruitgang in IoT-technologie in combinatie met overheidsvoorschriften en -normen

Oct 13, 2023 9:00 AM ET

Batterijloze sensoren markt Scope & Overzicht

De markt voor batterijloze sensoren, zoals aangegeven in het rapport van SNS Insider, bereikte in 2022 een waarde van 48,71 miljoen USD. Prognoses suggereren dat de markt zal stijgen tot 355 miljoen USD in 2030, met een opmerkelijk samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 28,2% tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Batterijloze sensoren, ook bekend als energy harvesting sensoren, zijn innovatieve apparaten die ontworpen zijn om te werken zonder traditionele energiebronnen zoals batterijen of externe elektrische aansluitingen. In plaats daarvan maken deze sensoren gebruik van energie uit hun omgeving, zoals licht, warmte, trillingen of radiofrequentiesignalen, om hun werking te voeden. Deze technologie heeft op verschillende gebieden veel aandacht gekregen vanwege de duurzame en kosteneffectieve aard ervan.

Ontvang een gratis voorbeeld van de markt voor batterijloze sensoren @ https://www.snsinsider.com/sample-request/2225

De belangrijkste spelers in het marktrapport batterijloze sensoren zijn:

Advantech
Enocean
On Semiconductor Corporation
Texas Instruments
General Electric
Infineon Technologies
Axzon
Powercast
Inductosense
Farsens.

Marktanalyse

De markt voor batterijloze sensoren kent een aanzienlijke groei als gevolg van verschillende factoren die de adoptie van deze innovatieve apparaten stimuleren. Het Internet of Things (IoT) is snel gegroeid en batterijvrije sensoren spelen een centrale rol in deze groei. Nu IoT-apparaten steeds vaker worden gebruikt in zowel consumenten- als industriële toepassingen, neemt de vraag naar sensoren die niet afhankelijk zijn van batterijen toe. Deze sensoren zijn van vitaal belang voor het verzamelen van gegevens op afgelegen of ontoegankelijke locaties waar het vervangen of opladen van batterijen onpraktisch is. De wereldwijde drang naar duurzaamheid en groene technologieën heeft de vraag naar batterijloze sensoren aangewakkerd. Doordat er geen batterijen nodig zijn, zorgen deze sensoren voor een aanzienlijke vermindering van elektronisch afval, wat bijdraagt aan inspanningen om het milieu te beschermen. Dit milieuvriendelijke aspect spreekt zowel consumenten als bedrijven aan die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. De wereldwijde drang naar duurzaamheid en groene technologieën heeft de vraag naar batterijvrije sensoren aangewakkerd. Doordat er geen batterijen nodig zijn, zorgen deze sensoren voor een aanzienlijke vermindering van elektronisch afval, wat bijdraagt tot het behoud van het milieu. Dit milieuvriendelijke aspect spreekt zowel consumenten als bedrijven aan die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen.

De marktsegmentatie van batterijloze sensoren is als volgt:

NAAR FREQUENTIE
Lage frequentie
Hoge frequentie
Ultra-hoge frequentie

PER SENSORTYPE
Temperatuursensoren
Druksensoren
Lichtsensoren
Vochtigheid/vochtigheidssensoren
Bewegings- en positiesensoren
Overige

NAAR BEDRIJFSTAK VERTICAL
Autoindustrie
Logistiek
Olie & Gas
IT & Telecommunicatie
Gezondheidszorg
Voeding & Dranken
Overige

Gesegmenteerd per regio/land:
Noord-Amerika
Europa
China
Japan
Azië Overige

Ontvang gratis kwartaalupdates. Klik op de link voor meer informatie @ https://www.snsinsider.com/enquiry/2225

Impact van Recessie

Hoewel de huidige recessie uitdagingen biedt voor de markt van batterijloze sensoren, biedt ze ook kansen. Aanpassingsvermogen, innovatie en strategische partnerschappen zullen de sleutel zijn voor bedrijven in deze sector om met succes door het huidige economische klimaat te navigeren. Bovendien kunnen overheidssteun en een groter bewustzijn over de milieuvoordelen van deze sensoren een cruciale rol spelen bij het vormgeven van de toekomst van de markt, ondanks de uitdagingen die de recessie met zich meebrengt.

Segmentatie-analyse

Het segment van batterijloze temperatuursensoren is klaar om de markt van batterijloze sensoren te domineren en een revolutie teweeg te brengen in verschillende industrieën dankzij hun efficiëntie en duurzaamheid. Batterijloze temperatuursensoren maken gebruik van omgevingsenergie, waardoor traditionele energiebronnen overbodig worden. Deze energie-efficiënte benadering verlaagt de operationele kosten aanzienlijk, waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn voor industrieën die streven naar duurzaamheid. Ze minimaliseren de impact op het milieu terwijl ze nauwkeurige temperatuurgegevens leveren, wat milieuvriendelijke praktijken in alle sectoren bevordert. De auto-industrie is getuige van een paradigmaverschuiving met de introductie van batterijloze sensoren. De zware investeringen van de auto-industrie in onderzoek en ontwikkeling hebben de evolutie van batterijloze sensortechnologieën versneld. Samenwerkingen tussen autofabrikanten en technologiebedrijven hebben geleid tot de creatie van innovatieve sensoroplossingen die de automatisering, connectiviteit en algehele rijervaring van voertuigen verbeteren.

Regionale statusanalyse &

Noord-Amerika bevindt zich in de voorhoede van technologische innovaties, waardoor het een bloeiend centrum is voor batterijloze sensoren. De sterke focus van de regio op onderzoek en ontwikkeling, in combinatie met aanzienlijke investeringen in IoT-infrastructuur, stuwt de groei van de markt. Daarnaast hebben strenge milieuregelgeving en een hoge mate van bewustzijn met betrekking tot energiebesparing de toepassing van batterijvrije sensoren in Noord-Amerika versterkt. Europa omarmt duurzaamheid met open armen, wat zijn weerslag heeft op de markt van batterijloze sensoren. De ambitieuze doelstellingen van de Europese Unie om de koolstofuitstoot te verminderen hebben de toepassing van energie-efficiënte technologieën versneld. Batterijvrije sensoren, die milieuvriendelijk en energie-efficiënt zijn, hebben een welkome markt gevonden in Europa. De snelle verstedelijking en ontluikende bevolking van Azië-Pacific hebben aanzienlijke uitdagingen gecreëerd met betrekking tot energieverbruik en milieu-impact. Batterijvrije sensoren bieden een haalbare oplossing door slimme infrastructuur en efficiënt beheer van hulpbronnen mogelijk te maken.

Conclusie

In het steeds veranderende technologielandschap duwen innovaties ons naar een toekomst waarin duurzaamheid en efficiëntie hand in hand gaan. Met de voortdurende vooruitgang in IoT, technieken voor het oogsten van energie en sensormogelijkheden zijn de toekomstperspectieven voor de markt buitengewoon veelbelovend. Het omarmen van deze innovatieve sensoren zorgt niet alleen voor economische groei, maar draagt ook aanzienlijk bij aan het opbouwen van een duurzamere en beter verbonden wereld. Lopende onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen breiden de mogelijkheden van batterijloze sensoren uit, waardoor ze nog veelzijdiger en efficiënter worden. Wetenschappers en ingenieurs onderzoeken innovatieve technieken voor het oogsten van energie, verbeteren de gevoeligheid van sensoren en verbeteren de mogelijkheden voor gegevensoverdracht.

Inhoudsopgave – Analyse van de belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1 COVID-19 Impactanalyse
4.2 Impact van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3 Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 krachten model
7. PEST-analyse
8. Marktsegmentatie batterijloze sensoren, naar frequentie
9. Marktsegmentatie batterijloze sensoren, naar sensortype
10. Marktsegmentatie batterijloze sensoren, per industriële sector
11. Regionale analyse
12. Bedrijfsprofielen
13. Concurrentielandschap
14. Conclusie

Koop PDF voor één gebruiker @ https://www.snsinsider.com/checkout/2225

Vaak gestelde vragen

Q1. Wat zijn de verwachte vooruitzichten voor de groei van de markt voor batterijloze sensoren?

ANS: De wereldwijde markt zal tegen 2030 355 miljoen USD overschrijden, met een opmerkelijke CAGR van 28,2% tijdens de voorspellingsperiode van 2023 tot 2030.

Q2. Wat zijn de belangrijkste factoren die de markt voor batterijloze sensoren beïnvloeden?

ANS: De markt bloeit dankzij de vooruitgang in technologie, milieuoverwegingen, kostenefficiëntie en diverse toepassingen in verschillende industrieën.

Q3. Wie zijn de belangrijkste spelers op de markt van batterijloze sensoren?

ANS: Advantech, Axzon, Powercast, Texas Instruments, General Electric, Enocean, On Semiconductor Corporation, Infineon Technologies, Inductosense, Farsens.

Over ons:
SNS Insider is met haar authentieke consumenten- en marktinzichten wereldwijd toonaangevend op het gebied van data en analytics. Het vertrouwen van onze klanten en zakenpartners heeft altijd centraal gestaan in wie we zijn als bedrijf. Om het succes van onze klanten te ondersteunen, hebben onze hoogopgeleide ingenieurs, consultants en datawetenschappers consequent de grenzen van de industrie verlegd met innovatieve methodologieën en meettechnologieën.

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie [email protected] Telefoon: 1-415-230-0044 (US) | 91-7798602273 (IND)


Keywords:  Battery-Free Sensors Market,Battery-Free Sensors Market Size,Battery-Free Sensors Market Share,Battery-Free Sensors Market Growth,Battery-Free Sensors Market Trends,Battery-Free Sensors Market Analysis,Battery-Free Sensors Industry