header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor spraak- en spraakherkenning zal tegen 2030 meer dan 53,45 miljard dollar bedragen als gevolg van de grote vraag naar handsfree interfaces en de opkomst van spraakgestuurde apparaten

Oct 17, 2023 9:00 AM ET

Spraak- en spraakherkenningsmarkt Toepassingsgebied & Overzicht

Volgens het rapport van SNS Insider werd de omvang van de markt voor spraak- en spra akherkenning in 2022 geschat op 16,72 miljard dollar. Naar verwachting zal de markt in 2030 een waarde van 53,45 miljard dollar hebben bereikt, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 15,6% tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Spraak- en spraakherkenning, vaak spraakherkenning of spraakherkenningstechnologie genoemd, is een innovatief gebied binnen het domein van kunstmatige intelligentie (AI) en natuurlijke taalverwerking (NLP). Het omvat het vermogen van computers en softwaresystemen om menselijke spraak of gesproken taal te interpreteren en te begrijpen, om te zetten in tekst of om specifieke opdrachten uit te voeren. Deze technologie heeft de afgelopen jaren aan belang gewonnen en heeft een breed scala aan toepassingen gevonden in verschillende industrieën en in ons dagelijks leven. Het speelt een cruciale rol in het toegankelijker maken van technologie voor mensen met een beperking, zodat ze apparaten kunnen bedienen en effectiever kunnen communiceren.

Ontvang een gratis voorbeeldrapport van de markt voor spraak- en spraakherkenning @ https://www.snsinsider.com/sample-request/2222

De belangrijkste spelers in het marktrapport over spraak- en spraakherkenning zijn:

Apple
IBM
Baidu
Voiceitt
Sensory
Microsoft
Amazon
Deepgram
Voicegain
AssemblyAI.

Marktanalyse

De markt voor spraak- en spraakherkenning heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, gedreven door verschillende factoren. Voortdurende vooruitgang in natuurlijke taalverwerking (NLP), machinaal leren en kunstmatige intelligentie (AI) hebben de nauwkeurigheid en efficiëntie van spraak- en spraakherkenningssystemen sterk verbeterd. Hierdoor zijn ze toegankelijker en aantrekkelijker geworden voor zowel bedrijven als consumenten. De proliferatie van slimme apparaten, waaronder smartphones, slimme speakers en infotainmentsystemen voor in de auto, heeft geleid tot een groeiende vraag naar handsfree en spraakgestuurde interfaces. Gebruikers zoeken handige en veilige manieren om met technologie om te gaan, vooral tijdens het autorijden of het uitvoeren van andere taken. De populariteit van virtuele assistenten zoals Siri, Google Assistant en Amazon Alexa heeft de groei van spraakherkenningstechnologie aangewakkerd. Deze assistenten vertrouwen op spraakherkenning om een breed scala aan taken uit te voeren, van het beantwoorden van vragen tot het bedienen van smart home-apparaten. In de gezondheidszorg wordt spraakherkenningstechnologie gebruikt voor transcriptiediensten, waardoor medische professionals patiëntinformatie efficiënter kunnen documenteren. Daarnaast helpt het bij patiëntenbewaking op afstand en telegezondheidsdiensten.

De marktsegmentatie voor spraakherkenning is als volgt:

Inzet
Op locatie/ingebed
In de cloud

Op technologie
Spraakherkenning
Tekst-naar-spraak
Spreker Identificatie
Automatische spraakherkenning
Spraakherkenning
Spreker Verificatie

Verticaal
Auto’s
Consument
Overheid
Gezondheidszorg
Juridisch
Onderneming
BFSI
Detailhandel
Militair
Onderwijs
Overige

Gesegmenteerd per regio/land:
Noord-Amerika
Europa
China
Japan
Azië Overige

Ontvang gratis kwartaalupdates. Klik op de link voor meer informatie @ https://www.snsinsider.com/enquiry/2222

Impact van Recessie

De impact van een aanhoudende recessie op de spraak- en spraakherkenningsmarkt is veelzijdig. Lagere bedrijfs- en consumentenbestedingen kunnen de groei temperen, maar het streven naar kostenbesparingen en overheidsinitiatieven kunnen deze effecten compenseren. De exacte uitkomst zal afhangen van verschillende economische factoren, het beleid van de overheid en de veerkracht van de spraak- en spraakherkenningsindustrie om zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden. Overheden kunnen investeren in technologie- en automatiseringsprojecten om het economisch herstel te stimuleren. In dergelijke gevallen zouden leveranciers van spraakherkenningstechnologie meer kansen kunnen krijgen om overheidscontracten voor openbare diensten in de wacht te slepen, wat zou kunnen helpen om de markt te ondersteunen.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft de spraakherkenningsmarkt complexer en onzekerder gemaakt. Hoewel er een aantal uitdagingen en verstoringen zijn ontstaan, zijn er ook kansen voor betere veiligheidsmaatregelen, samenwerking en gelokaliseerde innovatie. De impact op lange termijn zal afhangen van de duur en intensiteit van het conflict en hoe bedrijven in de sector zich aanpassen aan het veranderende geopolitieke landschap. Sommige bedrijven in de markt kunnen te maken krijgen met ethische dilemma’s met betrekking tot hun betrokkenheid bij regio’s die getroffen worden door het conflict. Dit kan leiden tot verschuivingen in initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en PR-strategieën.

Belangrijkste regionale ontwikkelingen

Noord-Amerika, met name de Verenigde Staten, is een koploper in de ontwikkeling en toepassing van spraak- en spraakherkenningstechnologieën. Dit wordt toegeschreven aan een robuust ecosysteem van technologiebedrijven, onderzoeksinstellingen en een hoog niveau van technologiebewustzijn bij de consument. Europa heeft ook een aanzienlijke groei doorgemaakt in de markt voor spraak- en spraakherkenning. Landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk zijn de early adopters, met name in sectoren als de financiële sector, de auto-industrie en de gezondheidszorg. De regio Azië-Pacific kent een snelle groei in spraak- en spraakherkenning, gedreven door landen als China, Japan en Zuid-Korea. De toepassing van spraakassistenten zoals Baidu’s DuerOS en Alibaba’s Tmall Genie is opmerkelijk.

Belangrijkste resultaten van demarktstudieSpraak- en Spraakherkenning

– Spraakherkenningstechnologie is klaar om verschillende industrieën te revolutioneren en het spraakherkenningssegment is klaar om de markt te domineren. Deze technologie stelt computers en machines in staat om gesproken taal te begrijpen, te interpreteren en erop te reageren, wat een groot aantal toepassingen biedt in sectoren zoals de gezondheidszorg, klantenservice en nog veel meer.

– De auto-industrie is klaar om een dominante kracht in de markt te worden, omdat ze doorgaat met het integreren van geavanceerde spraak- en spraakherkenningstechnologie in voertuigen. Spraakherkenningssystemen in voertuigen stellen bestuurders in staat om verschillende functies te bedienen, zoals navigatie, muziek en telefoongesprekken, zonder hun handen van het stuur te halen of hun ogen van de weg te houden. Dit vermindert het risico op ongevallen door afgeleid rijden aanzienlijk.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de markt voor spraak- en spraakherkenningssystemen

– Roblox, het populaire online gaming platform, heeft een belangrijke stap gezet door Speechly, een geavanceerd spraakherkenningsbedrijf, over te nemen. Bij Roblox draait alles om door gebruikers gegenereerde inhoud. Met de technologie van Speechly kunnen makers spraakopdrachten gebruiken om spelwerelden te bouwen en te bewerken, waardoor het maken van content nog intuïtiever wordt.

– Voiceitt, een leider in spraakherkenningstechnologie, heeft zijn krachten gebundeld met techgigant Cisco om een revolutie teweeg te brengen in de virtuele vergaderervaring. Dit partnerschap heeft als doel om een nieuw niveau van toegankelijkheid en inclusiviteit te brengen in online vergaderingen door de geavanceerde spraakherkenningstechnologie van Voiceitt te integreren in de samenwerkingsplatformen van Cisco.

Inhoudsopgave – Analyse van de belangrijkste punten

1. Introductie
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1 COVID-19 Impactanalyse
4.2 Impact van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3 Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 krachten model
7. PEST-analyse
8. Spraak- en stemherkenningsmarktsegmentatie, naar toepassing
9. Segmentatie van de spraak- en spraakherkenningsmarkt, naar technologie
10. Marktsegmentatie Spraak- en Spraakherkenning, Naar Verticaal
11. Regionale analyse
12. Bedrijfsprofielen
13. Concurrentielandschap
14. Conclusie

Koop PDF voor één gebruiker @ https://www.snsinsider.com/checkout/2222

Over ons:
SNS Insider is met haar authentieke consumenten- en marktinzichten wereldwijd toonaangevend op het gebied van gegevens en analyses. Het vertrouwen van onze klanten en zakelijke partners heeft altijd centraal gestaan in wie we zijn als bedrijf. Om het succes van onze klanten te ondersteunen, hebben onze hoogopgeleide ingenieurs, consultants en datawetenschappers consequent de grenzen van de industrie verlegd met innovatieve methodologieën en meettechnologieën.

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie [email protected] Telefoon: 1-415-230-0044 (US) | 91-7798602273 (IND)


Keywords:  Speech and Voice Recognition Market,Speech and Voice Recognition Market Size,Speech and Voice Recognition Market Share,Speech and Voice Recognition Market Growth,Speech and Voice Recognition Market Trends,Speech and Voice Recognition Market Analysis,Speech and Voice Recognition Industry