header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


CRM-markt voor de gezondheidszorg zal 23,14 miljard dollar bereiken tegen 2030 door de toenemende focus op patiëntbetrokkenheid in combinatie met naleving van regelgeving en gegevensbeveiliging

Oct 18, 2023 9:00 AM ET

Volgens het onderzoek van SNS Insider is de CRM-markt voor de gezondheidszorg klaar voor substantiële groei, gedreven door technologische vooruitgang, initiatieven op het gebied van patiëntbetrokkenheid, naleving van regelgeving, eisen op het gebied van operationele efficiëntie en het toenemende belang van datagestuurde besluitvorming.

Volgens het rapport van SNS Insider werd de CRM-markt voor de gezondheidszorg in 2022 gewaardeerd op 12,14 miljard dollar. De verwachting is dat deze in 2030 23,14 miljard dollar zal bedragen, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 8,4% tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Reikwijdte van het marktrapport

CRM-systemen voor de gezondheidszorg slaan essentiële patiëntinformatie veilig op, inclusief medische geschiedenis, behandelplannen en contactgegevens. Deze gecentraliseerde database zorgt voor snelle toegang tot relevante gegevens tijdens consulten, waardoor zorgverleners snel weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Healthcare CRM vergemakkelijkt naadloze communicatie tussen patiënten en zorgverleners. Functies zoals beveiligde berichtenuitwisseling, telegezondheidsintegratie en virtuele consulten verbeteren de toegankelijkheid en maken real-time communicatie mogelijk, waardoor sterkere relaties tussen patiënt en zorgverlener ontstaan. Door proactieve communicatie en gepersonaliseerde interacties te stimuleren, versterkt Healthcare CRM de betrokkenheid van patiënten. Betrokken patiënten hebben meer kans om voorgeschreven behandelingen op te volgen, wat leidt tot betere gezondheidsresultaten.

Gratis PDF-voorbeeldrapport: https://www.snsinsider.com/sample-request/2088

Marktanalyse

De gezondheidszorg ondergaat een ingrijpende digitale transformatie, waarbij geavanceerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie, machine learning en big data analytics een revolutie teweegbrengen in de patiëntenzorg. CRM-systemen voor de gezondheidszorg, geïntegreerd met deze technologieën, stellen zorgverleners in staat om gepersonaliseerde zorg, voorspellende analyses en gestroomlijnde communicatie te bieden, waardoor de algehele patiënttevredenheid toeneemt. Omdat de sector digitale oplossingen blijft omarmen, stijgt de vraag naar CRM-systemen voor de gezondheidszorg. Betrokkenheid van patiënten staat voorop in de moderne gezondheidszorg. CRM-oplossingen voor de gezondheidszorg stellen zorgverleners in staat om proactief contact te leggen met patiënten door gepersonaliseerde gezondheidsinformatie, herinneringen voor afspraken en follow-ups na een consult aan te bieden. Verbeterde betrokkenheid bij de patiënt verbetert niet alleen de resultaten voor de patiënt, maar draagt ook aanzienlijk bij aan de loyaliteit van de patiënt en positieve feedback, waardoor CRM-systemen steeds meer ingang vinden in zorginstellingen. Gegevensgestuurde besluitvorming wordt een hoeksteen van effectief gezondheidszorgbeheer. CRM-oplossingen die zijn uitgerust met robuuste analyse- en rapportagetools bieden waardevolle inzichten in het gedrag, de voorkeuren en trends van patiënten. Door gebruik te maken van deze inzichten kunnen zorgaanbieders weloverwogen beslissingen nemen, hun diensten afstemmen op de behoeften van de patiënt en gerichte marketingstrategieën ontwikkelen, waardoor het gebruik van CRM-systemen in de gezondheidszorg wordt gestimuleerd.

De belangrijkste spelers in het rapport zijn de volgende:

Cerner Corporation, Microsoft Corporation, Sage Group Plc, Oracle Corporation, Keona Health, SAP SE, Pegasystems Inc, Salesforce.Com Inc, Zoho Corporation Pvt Ltd, SugarCRM en andere spelers.

Gezondheidszorg CRM marktsegmentatie als volgt:

Per product

  • Individuele gezondheidszorg CRM
  • CRM voor verwijzingen in de gezondheidszorg
  • CRM voor individuele en verwijzende zorgverleners

Per toepassing

  • Hulp aan de gemeenschap
  • Casuscoördinatie
  • Casemanagement
  • Relatiebeheer

Door technologie

  • Cloud-gebaseerd
  • Mobiel
  • Sociaal
  • Samenwerken
  • Voorspellend

Naar eindgebruik

  • Betalers
  • Aanbieders
  • Levenswetenschappen

Hebt u een rapport op maat nodig volgens uw bedrijfsbehoeften, vraag het hier: https://www.snsinsider.com/enquiry/2088

Impact van Recessie

De aanhoudende recessie heeft onmiskenbaar zijn stempel gedrukt op de CRM-markt voor de gezondheidszorg en maakt aanpassingsvermogen en innovatie noodzakelijk. Organisaties in de gezondheidszorg maken gebruik van CRM-technologieën om de economische uitdagingen het hoofd te bieden en tegelijkertijd prioriteit te geven aan patiënttevredenheid en efficiënte zorgverlening. Terwijl de markt blijft evolueren, zal het omarmen van geavanceerde CRM-oplossingen en patiëntgerichte benaderingen van fundamenteel belang zijn voor zorgverleners om te gedijen in deze uitdagende tijden. Op die manier kunnen ze niet alleen de recessiestorm doorstaan, maar er ook sterker en veerkrachtiger uitkomen in het zorglandschap na de recessie.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft ongetwijfeld uitdagingen met zich meegebracht voor de CRM-markt in de gezondheidszorg, met gevolgen voor de toeleveringsketen, de economische stabiliteit en gegevensbeveiligingsmaatregelen. Ondanks deze uitdagingen is de sector getuige van een transformatie die wordt aangedreven door de toegenomen vraag naar telegezondheidsoplossingen, een focus op gegevensbeveiliging en gezamenlijke innovatie-inspanningen. CRM-leveranciers en organisaties in de gezondheidszorg moeten zich snel aanpassen aan deze veranderingen en innovatieve technologieën en strategische partnerschappen omarmen om met succes door het huidige geopolitieke landschap te navigeren. Door dit te doen, kunnen ze niet alleen de uitdagingen van het conflict overwinnen, maar ook bijdragen aan de vooruitgang van de gezondheidszorg op wereldwijde schaal.

Belangrijke regionale ontwikkelingen

De Noord-Amerikaanse CRM-markt voor de gezondheidszorg staat in de voorhoede van innovatie, gedreven door een robuuste infrastructuur voor gezondheidszorg, aanzienlijke investeringen in onderzoek en ontwikkeling en een technologiebewuste bevolking. Met een focus op het verbeteren van de patiëntervaring maken zorgorganisaties in deze regio gebruik van CRM-oplossingen om afspraken te stroomlijnen, de communicatie met de patiënt te personaliseren en de nazorg te verbeteren. De Europese markt wordt gekenmerkt door een gezamenlijke benadering van interoperabiliteit. Zorgaanbieders in Europese landen kiezen steeds vaker voor CRM-platforms die naadloos integreren met systemen voor elektronische patiëntendossiers (EHR). De regio Azië-Pacific heeft een divers zorglandschap, met verschillende niveaus van technologische adoptie en zorginfrastructuur in de verschillende landen. In deze dynamische omgeving passen CRM-oplossingen voor de gezondheidszorg zich aan om te voldoen aan de unieke behoeften van elke markt.

Belangrijkste resultaten van de studie naar CRM-markt voor de gezondheidszorg

Het community segment van de markt zal de komende jaren exponentieel groeien. Organisaties in de gezondheidszorg die investeren in robuuste CRM-oplossingen die zijn ontworpen voor betrokkenheid bij de gemeenschap, zijn beter gepositioneerd om duurzame relaties op te bouwen, positief gezondheidsgedrag te stimuleren en aanzienlijk bij te dragen aan het algehele welzijn van hun gemeenschap.

Het cloudgebaseerde segment van de markt is klaar voor voortdurende groei. Toekomstige trends wijzen op de integratie van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) algoritmen in cloud-gebaseerde CRM-platforms. Deze technologieën zullen voorspellende analyses, gepersonaliseerde behandelingsaanbevelingen en voorspellend onderhoud mogelijk maken, waardoor de resultaten voor patiënten en de operationele efficiëntie voor zorgverleners verder zullen verbeteren.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de CRM-markt voor de gezondheidszorg

Keona Health, een baanbrekende speler in de gezondheidszorg, heeft met succes maar liefst $7 miljoen aan financiering opgehaald. Deze belangrijke investering is geoormerkt voor de integratie van hun geavanceerde Healthcare Customer Relationship Management (CRM) systeem en betekent een transformatieve stap voorwaarts in de gezondheidszorgsector.

Salesforce en Google hebben onlangs een uitbreiding van hun samenwerking aangekondigd en een innovatieve oplossing onthuld waarmee bedrijven Customer Relationship Management (CRM) en niet-CRM-gegevens naadloos kunnen integreren door gebruik te maken van de kracht van Artificial Intelligence (AI).

Koop het volledige onderzoeksrapport: https://www.snsinsider.com/checkout/2088

Inhoud

Hoofdstuk 1 Introductie

Hoofdstuk 2 Onderzoeksmethodologie

Hoofdstuk 3 CRM-marktdynamiek in de gezondheidszorg

Hoofdstuk 4 Impactanalyse (COVID-19, oorlog tussen Oekraïne en Rusland, aanhoudende recessie op grote economieën)

Hoofdstuk 5 Waardeketen Analyse

Hoofdstuk 6 De 5 krachten van Porter

Hoofdstuk 7 PEST-analyse

Hoofdstuk 8 CRM-marktsegmentatie gezondheidszorg, per product

Hoofdstuk 9 CRM-marktsegmentatie gezondheidszorg, per toepassing

Hoofdstuk 10 CRM-marktsegmentatie gezondheidszorg, per technologie

Hoofdstuk 11 CRM-marktsegmentatie gezondheidszorg, Naar eindgebruik

Hoofdstuk 12 Regionale analyse

Hoofdstuk 13 Bedrijfsprofiel

Hoofdstuk 14 Concurrentielandschap

Hoofdstuk 15 Gebruikscases en best practices

Hoofdstuk 16 Conclusie

Ander Rapport

Biosimilars-markt

Markt voor slaapapneuapparaten

Over de VS:

SNS Insider is met haar authentieke consumenten- en marktinzichten wereldwijd toonaangevend op het gebied van data en analytics. Het vertrouwen van onze klanten en zakenpartners heeft altijd centraal gestaan in wie we zijn als bedrijf. Om het succes van onze klanten te ondersteunen, hebben onze hoogopgeleide ingenieurs, consultants en datawetenschappers consequent de grenzen van de industrie verlegd met innovatieve methodes en meettechnologieën.

We helpen onze klanten te anticiperen op industriële, economische en consumententrends om ontwrichtende veranderingen te stimuleren door wereldwijde ervaring te combineren met lokale informatie van experts van over de hele wereld. We brengen context aan in strategische en tactische gegevens door benaderingen te combineren die gebaseerd zijn op gegevenswetenschap en veldonderzoek, en helpen u zo bij het aanpakken van uw meest dringende problemen en het signaleren van mogelijkheden.

Neem contact met ons op:

Akash Anand Hoofd Bedrijfsontwikkeling & Strategie, [email protected], Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | 91-7798602273 (IND), Website: https://www.snsinsider.com/


Keywords:  healthcare crm market,healthcare crm market size,healthcare crm market share,healthcare crm market trends,healthcare crm market growth,healthcare crm market analysis