header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor onbemande oppervlaktevoertuigen zal tegen 2030 meer dan USD 2,32 miljard bedragen door de groeiende behoefte aan maritieme beveiliging en technologische vooruitgang

Oct 18, 2023 9:00 AM ET

Marktoverzicht onbemande oppervlaktevoertuigen

Volgens het onderzoek van SNS Insider wordt het groeitraject van de markt voor onbemande oppervlaktevoertuigen aangedreven door een combinatie van technologische vooruitgang, kostenefficiëntie, veiligheidsbehoeften, milieuoverwegingen en commerciële kansen.

De markt voor onbemande oppervlaktevoertuigen werd in 2022 gewaardeerd op 803,61 miljoen USD en zal naar verwachting in 2030 zijn uitgegroeid tot 2,32 miljard USD, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 12,3% van 2023 tot 2030, volgens het rapport van SNS Insider.

Reikwijdte van het marktrapport

Onbemande oppervlaktevoertuigen (USV’s) hebben zich ontpopt als een baanbrekende innovatie. Deze autonome vaartuigen veranderen de manier waarop we maritieme operaties waarnemen en uitvoeren. Onbemande oppervlaktevoertuigen, ook wel autonome oppervlaktevoertuigen of ASV’s genoemd, zijn vaartuigen die op het wateroppervlak opereren zonder menselijke bemanning aan boord. Door de noodzaak van menselijke aanwezigheid in gevaarlijke situaties weg te nemen, verbeteren USV’s de veiligheidsnormen bij maritieme operaties aanzienlijk. USV’s kunnen eenvoudig worden ingezet voor verschillende taken, waardoor ze veelzijdig inzetbaar zijn voor marineoperaties, wetenschappelijk onderzoek en commerciële ondernemingen.

Download een voorbeeld van de markt voor onbemande oppervlaktevoertuigen @ https://www.snsinsider.com/sample-request/1173

Marktanalyse

Innovaties in sensoren, communicatiesystemen en kunstmatige intelligentie hebben de mogelijkheden van USV’s aanzienlijk verbeterd. Geavanceerde sensoren maken precieze navigatie, obstakeldetectie en omgevingsbewaking mogelijk en zorgen voor een naadloze werking in diverse maritieme omstandigheden. Bovendien stelt de integratie van AI-algoritmen deze voertuigen in staat om zich aan te passen en te leren van hun omgeving, waardoor ze efficiënter en betrouwbaarder worden. Onbemande oppervlaktevoertuigen bieden een kosteneffectief alternatief voor traditionele bemande schepen, waardoor de operationele kosten aanzienlijk dalen. In tegenstelling tot bemande schepen hebben USV’s geen bemanning aan boord nodig, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op arbeid, accommodatie en aanverwante kosten. Bovendien kunnen USV’s dankzij hun autonome karakter 24 uur per dag, 7 dagen per week worden ingezet zonder de beperkingen van menselijke vermoeidheid, wat leidt tot een hogere productiviteit en operationele efficiëntie. Deze factoren maken USV’s een aantrekkelijke keuze voor verschillende toepassingen, waaronder bewaking, onderzoek, milieubewaking en defensie. Onbemande oppervlaktevoertuigen hebben wijdverspreide toepassingen gevonden in milieubewaking en onderzoeksactiviteiten. Deze voertuigen zijn uitgerust met geavanceerde sensoren en instrumenten die gegevens kunnen verzamelen over waterkwaliteit, zeeleven en milieuverontreinigende stoffen. Al deze factoren ondersteunen een aanzienlijke groei van de markt voor onbemande oppervlaktevoertuigen.

Belangrijke spelers zijn
– L3Harris Technologies
– Textron Inc.
– Rafael Advanced Defense Systems Ltd.
– ECA Groep
– Teledyne Technologieën
– Elbit Systems en andere spelers.

De marktsegmentatie en subsegmentatie zijn als volgt:
Naar grootte:
– Klein <3 meter
– Middelgroot 3-7 meter
– Groot 7-14 meter
– Extra groot >14 meter

Op romptype:
– Enkel
– Tweeling
– Driedubbel
– Opblaasbaar

Op Type:
– Op afstand bedienbaar oppervlaktevaartuig
– Autonoom oppervlaktevaartuig

Op kruissnelheid:
– Tot 10 knopen
– Tussen 10-30 knopen
– Meer dan 30 knopen

Op uithoudingsvermogen:
– <100 Uur
– 100-500 Uur
– 500-1.000 uur
– >1.000 uur

Per systeem:
– Aandrijving
– Component
– Communicatie
– Software
– Materiaal chassis

Naar toepassing:
– Defensie
– Commercieel

Impact van Recessie

Verstoringen in de toeleveringsketen zijn tijdens de recessie een belangrijke uitdaging geworden voor de markt van onbemande oppervlaktevoertuigen. Om de impact van de recessie te verzachten, diversifiëren bedrijven in de sector van de onbemande oppervlaktevoertuigen hun portefeuilles. Ze verkennen nieuwe marktsegmenten, zoals milieubewaking, offshore-energie en onderzoeksinstellingen, om de daling in traditionele sectoren te compenseren. Daarnaast nemen strategische samenwerkingen en partnerschappen met onderzoeksinstellingen en overheidsinstanties toe. Deze samenwerkingsverbanden faciliteren kennisuitwisseling, financieringsmogelijkheden en gezamenlijke onderzoeksinitiatieven, waardoor de industrie kan floreren te midden van economische uitdagingen.

Vraag naar het rapport @ https://www.snsinsider.com/enquiry/1173

Gevolgen van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft zowel uitdagingen als kansen met zich meegebracht voor de markt van onbemande oppervlaktevoertuigen. Hoewel verstoringen in de toeleveringsketen en budgettaire herschikkingen directe hindernissen vormen, reageert de industrie met veerkracht en aanpassingsvermogen. Bedrijven die investeren in technologische vooruitgang, strategische samenwerkingen aangaan en inspelen op de veranderende vraag van de markt, zullen waarschijnlijk gedijen ondanks de geopolitieke onzekerheden. Door op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen kunnen belanghebbenden weloverwogen beslissingen nemen en met succes navigeren door de complexiteit van het veranderende USV-landschap.

Belangrijke regionale ontwikkelingen

In Noord-Amerika wordt de markt voor onbemande oppervlaktevoertuigen gedreven door uitgebreide onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten, vooral in de Verenigde Staten. De toonaangevende technologische ontwikkelingen in de regio, in combinatie met aanzienlijke investeringen in defensie en de maritieme sector, hebben de markt vooruitgestuwd. Europa heeft al snel duurzame milieupraktijken omarmd, waardoor het gebruik van onbemande oppervlaktevoertuigen voor oceaanonderzoek, milieumonitoring en offshore-energie-exploratie is gestimuleerd. Landen als Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk lopen voorop en gebruiken USV’s voor onderwaterkartering, observatie van zeeleven en projecten voor hernieuwbare energie. In de regio Azië-Stille Oceaan hebben de toenemende bezorgdheid over maritieme veiligheid, territoriale geschillen en de behoefte aan effectieve grenspatrouilles de vraag naar onbemande oppervlaktevoertuigen aanzienlijk gestimuleerd.

Belangrijkste resultaten van de marktstudie naar onbemande oppervlaktevoertuigen
– Het voortstuwingssegment binnen de markt is getuige van een opmerkelijke toename in technologische vooruitgang. Aandrijfsystemen zijn niet langer slechts onderdelen; ze zijn de levensader van USV’s en bepalen hun snelheid, wendbaarheid en algehele prestaties. Fabrikanten en onderzoekers investeren zwaar in de ontwikkeling van voortstuwingstechnologieën die de energie-efficiëntie verbeteren, de operationele kosten verlagen en de impact op het milieu minimaliseren.
– Het op afstand bediende segment verandert het landschap van de markt door zich te richten op besturingssystemen, autonomie en technologieën voor bediening op afstand. Dit segment draait om het verbeteren van de manieren waarop operators communiceren met USV’s, wat zorgt voor naadloze communicatie, real-time gegevensanalyse en autonome besluitvormingsmogelijkheden.

Recente ontwikkelingen in de markt van onbemande oppervlaktevoertuigen
– Het Taiwanese bedrijf Thunder Tiger heeft zijn nieuwste innovatie onthuld, de Sea Shark 400 Unmanned Surface Vehicle (USV). Dit USV is ontworpen voor een breed scala aan toepassingen en kan naadloos navigeren door verschillende wateromgevingen, waardoor het een hulpmiddel van onschatbare waarde is voor oceanografen, mariene biologen en milieuwetenschappers.
– Astilleros Gondán, een gerenommeerd scheepsbouwbedrijf, heeft de opdracht gekregen om een geavanceerd Unmanned Surface Vessel (USV) met lage uitstoot te bouwen voor USV AS, een toonaangevende speler in de sector van de onbemande maritieme technologie. Dit baanbrekende project moet een revolutie teweegbrengen in de manier waarop onbemande schepen over zee varen, door gebruik te maken van geavanceerde technologieën die zorgen voor naadloze autonome operaties.

Inhoudsopgave – Belangrijkste punten
1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1 COVID-19 Impactanalyse
4.2 Impact van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3 Impact van aanhoudende recessie
5. Waardeketenanalyse
6. Het 5-krachtenmodel van Porter
7. PEST-analyse
8. Markt voor onbemande oppervlaktevoertuigen, per grootte
9. Markt voor onbemande oppervlaktevaartuigen, per romptype
10. Markt voor onbemande oppervlaktevaartuigen, per type
11. Markt voor onbemande oppervlaktevaartuigen, per kruissnelheid
12. Markt voor onbemande oppervlaktevaartuigen, per uithoudingsvermogen
13. Markt voor onbemande oppervlaktevoertuigen, per systeem
14. Markt voor onbemande oppervlaktevoertuigen, per toepassing
15. Regionale analyse
16. Bedrijfsprofielen
17. Concurrentielandschap
18. Conclusie

Koop de volledige PDF van het verslag over de markt voor onbemande oppervlaktevoertuigen @ https://www.snsinsider.com/checkout/1173

Over ons:

SNS Insider is een van de toonaangevende marktonderzoek- en adviesbureaus die de marktonderzoekindustrie wereldwijd domineert. Het doel van ons bedrijf is om klanten de kennis te geven die ze nodig hebben om te functioneren in veranderende omstandigheden. Om u te voorzien van actuele, nauwkeurige marktgegevens, consumenteninzichten en meningen, zodat u met vertrouwen beslissingen kunt nemen, maken we gebruik van verschillende technieken, waaronder enquêtes, videogesprekken en focusgroepen over de hele wereld.

Onze medewerkers zijn toegewijd aan het geven van betrouwbare informatie aan onze klanten en met onze expertise in de meeste industriële sectoren zijn we er trots op dat we erkend worden als een van de beste marktonderzoekbureaus ter wereld. We kunnen snel relevante onderzoeksprogramma’s ontwerpen en implementeren, waaronder enquêtes en focusgroepen, en we beschikken over de middelen en de competentie om met klanten in vrijwel elke bedrijfssector om te gaan.

Akash Anand Hoofd Bedrijfsontwikkeling & Strategie [email protected] Telefoon: 1-415-230-0044 (US) | 91-7798602273 (IND)


Keywords:  Unmanned Surface Vehicle Market,Unmanned Surface Vehicle Market Size,Unmanned Surface Vehicle Market Share,Unmanned Surface Vehicle Market Growth,Unmanned Surface Vehicle Market Trends,Unmanned Surface Vehicle Market Forecast,Unmanned Surface Vehicle Market Report,SNS Insider