header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor virtuele realiteit (VR) in de gezondheidszorg zal tegen 2030 25,12 miljard dollar bereiken als gevolg van de groeiende trend voor consultaties op afstand en telegeneeskunde

Oct 18, 2023 9:00 AM ET

Overzicht van de markt voor virtuele realiteit (VR) in de gezondheidszorg:

Volgens het onderzoek van SNS Insider wordt de groei van Virtual Reality (VR) in de gezondheidszorg ondersteund door het vermogen om de betrokkenheid van patiënten te vergroten, een revolutie teweeg te brengen in medische training, effectieve therapeutische interventies aan te bieden, innovatieve oplossingen voor de gezondheidszorg te bieden en baanbrekend onderzoek en ontwikkeling te stimuleren.

Het rapport van SNS Insider geeft aan dat de markt voor virtual reality (VR) in de gezondheidszorg, die in 2022 werd gewaardeerd op 2,42 miljard USD, in 2030 naar verwachting zal zijn gegroeid tot 25,12 miljard USD, met een robuust samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 33,98% tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Vraag een voorbeeldverslag aan van Virtual Reality (VR) in de gezondheidszorgmarkt op https://www.snsinsider.com/sample-request/2820

Belangrijke spelers in het rapport zijn:

– Samsung Electronics Co. Ltd.
– Oculus Rift
– CAE Gezondheidszorg
– EON Werkelijkheid
– Koninklijke Philips N.V.
– Medical Realities Ltd.
– HTC Corporation
– XRHealth USA Inc
– Sony
– Amelia
– Anderen

Reikwijdte van het marktrapport

VR-technologie blijkt een game-changer te zijn in pijnbestrijding. Patiënten die pijnlijke medische procedures of chronische pijn ondergaan, kunnen zich nu onderdompelen in virtuele omgevingen, waardoor ze effectief worden afgeleid van het ongemak. Daarnaast wordt VR-gebaseerde therapie gebruikt om verschillende mentale gezondheidsproblemen te behandelen, waaronder angststoornissen en posttraumatische stressstoornis (PTSS). Medische professionals gebruiken VR simulaties om hun vaardigheden en kennis te vergroten. Chirurgen kunnen complexe procedures oefenen in een risicovrije virtuele omgeving, waardoor ze hun technieken kunnen verfijnen voordat ze operaties uitvoeren op echte patiënten.

Marktanalyse

VR-technologie maakt meeslepende ervaringen mogelijk, waardoor patiënten actief kunnen deelnemen aan hun eigen genezingsproces. Boeiende virtual reality-toepassingen worden gebruikt om pijn te beheersen, angst te verminderen en het algehele welzijn van patiënten te verbeteren. De mogelijkheid om te ontsnappen aan de beperkingen van een ziekenhuiskamer en rustgevende, virtuele omgevingen te ervaren, draagt aanzienlijk bij aan de tevredenheid van patiënten en de naleving van behandelplannen. VR-therapie wordt steeds populairder in verschillende takken van de gezondheidszorg, met name in de geestelijke gezondheidszorg. Exposure therapie voor fobieën, behandeling van PTSS en angststoornissen worden effectief behandeld met VR-toepassingen. De meeslepende aard van VR-therapie helpt patiënten hun angsten te confronteren en te beheersen in een gecontroleerde en ondersteunende omgeving, wat leidt tot meer succesvolle therapeutische resultaten. Het gebruik van VR in onderzoek en ontwikkeling in de gezondheidszorg heeft het tempo van medische ontdekkingen versneld. Onderzoekers gebruiken VR-simulaties om ziektes te modelleren, de progressie ervan te bestuderen en potentiële behandelingen te testen. Al deze factoren bevorderen de groei van de markt voor virtuele realiteit (VR) in de gezondheidszorg.

De marktsegmentatie en subsegmentatie omvatten:

Naar component:

– Hardware
– software
– Inhoud

Per toepassing:

– Pijnbestrijding
– Opleiding &
– Chirurgie
– Beheer van patiëntenzorg
– Revalidatie en therapeutische procedures
– Posttraumatische stressstoornis (PTSS)

Naar eindgebruik:

– Onderzoek en diagnose
– Laboratoria
– Ziekenhuizen & klinieken
– Onderzoeksorganisaties
– Farmaceutische bedrijven

Impact van Recessie

De aanhoudende recessie heeft paradoxaal genoeg de groei van virtual reality (VR) in de gezondheidszorg versterkt. Het aanpassingsvermogen, de kostenefficiëntie en het innovatieve potentieel van VR-toepassingen hebben ervoor gezorgd dat ze onmisbare hulpmiddelen zijn voor zorgverleners in deze moeilijke tijden. Terwijl de gezondheidszorg zich blijft ontwikkelen, belooft de synergie tussen de door de recessie veroorzaakte kostenoverwegingen en de transformatieve kracht van VR-technologie een toekomst waarin geavanceerde oplossingen voor de gezondheidszorg toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht de economische uitdagingen. Deze unieke combinatie van economische noodzaak en technologische innovatie onderstreept de veerkracht van de gezondheidszorgsector en bevestigt de centrale rol van virtual reality in het vormgeven van de toekomst.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne vormt een grote uitdaging voor de markt van virtual reality (VR) in de gezondheidszorg. Het conflict heeft de toeleveringsketens van VR-hardwarecomponenten verstoord, wat heeft geleid tot tekorten en prijsschommelingen. Deze uitdaging heeft directe gevolgen voor zorginstellingen die vertrouwen op VR-technologie voor medische training, therapie en chirurgische simulaties. Omdat fysieke verplaatsingen in conflictgebieden beperkt zijn, wordt de nadruk steeds meer gelegd op telegeneeskunde. VR-technologie kan de kloof overbruggen door meeslepende virtuele consulten mogelijk te maken, wat kansen creëert voor aanbieders van VR gezondheidszorgoplossingen. Bedrijven in de VR gezondheidszorgsector kunnen zich aanpassen door nieuwe partnerschappen aan te gaan, de toeleveringsketens te diversifiëren en te investeren in onderzoek om meer veerkrachtige en kosteneffectieve VR-oplossingen te creëren.

Vraag naar het rapport @ https://www.snsinsider.com/enquiry/2820

Belangrijke regionale ontwikkeling

Noord-Amerika loopt voorop in de markt voor virtual reality (VR) in de gezondheidszorg. De geavanceerde gezondheidszorginfrastructuur en technologische expertise van de regio hebben de weg vrijgemaakt voor baanbrekende VR-toepassingen. Europa heeft zich ontwikkeld tot een centrum voor VR-gestuurde therapeutische interventies. Professionals in de gezondheidszorg in landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland maken steeds meer gebruik van VR-oplossingen voor pijnbestrijding, fysieke revalidatie en behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS). De regio Azië-Pacific is getuige van een snelle adoptie van VR in de gezondheidszorg, gedreven door een groeiende bevolking en stijgende zorgbehoeften. Landen als China, Japan en Zuid-Korea investeren fors in VR-technologie om uitdagingen in de gezondheidszorg aan te pakken.

Belangrijkste resultaten van demarktstudieover virtuele realiteit (VR) in de gezondheidszorg

– Het segment pijnbestrijding heeft zich ontpopt als een koploper, die een revolutie teweegbrengt in de manier waarop patiënten pijn waarnemen en ermee omgaan. Virtuele realiteit herdefinieert pijnbestrijdingstechnieken en biedt patiënten meeslepende en interactieve ervaringen die hen afleiden van hun pijn, hun ontspanning verbeteren en een sneller herstel bevorderen.
– Het onderzoeks- en diagnostieksegment maakt ook belangrijke stappen in het virtual reality-landschap binnen de gezondheidszorg. Onderzoekers en diagnostici maken gebruik van VR-technologie om medische training, diagnostiek en onderzoeksmethoden te verbeteren, wat leidt tot nauwkeurigere diagnoses en betere resultaten voor patiënten.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot virtuele realiteit (VR) in de gezondheidszorgmarkt

– Twee prominente bedrijven, XRHealth en Amelia Virtual Care, hebben onlangs hun fusie aangekondigd. Deze strategische alliantie heeft als doel om een revolutie teweeg te brengen in de gezondheidszorg door geavanceerde VR-technologie te combineren met innovatieve oplossingen voor de gezondheidszorg. De beslissing om te fuseren werd ingegeven door de gedeelde visie van beide bedrijven, met als doel het creëren van een naadloze mix van meeslepende VR-ervaringen en geavanceerde zorgdiensten.
– Accenture heeft onlangs een strategische investering aangekondigd in BehaVR, een baanbrekend bedrijf in de voorhoede van virtual reality-gebaseerde mentale en gedragsmatige gezondheidszorgoplossingen. Deze samenwerking is gericht op het revolutioneren van de toegankelijkheid en effectiviteit van behandelingen in de geestelijke gezondheidszorg met behulp van geavanceerde virtual reality (VR) technologie.

Inhoudsopgave – Belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1. COVID-19 impactanalyse
4.2. Gevolgen van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3. Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 Krachten Model
7. PEST-analyse
8. Segmentatie van de markt voor virtuele realiteit (VR) in de gezondheidszorg, per component
9. Segmentatie van de markt voor Virtual Reality (VR) in de gezondheidszorg, per toepassing
10. Segmentatie van de markt voor Virtual Reality (VR) in de gezondheidszorg, per eindgebruiker
11. Regionale analyse
12. Bedrijfsprofielen
13. Concurrentielandschap
14. Gebruikersgevallen en best practices
15. Conclusie

Over ons:

SNS Insider is een van de toonaangevende marktonderzoek- en adviesbureaus die wereldwijd de marktonderzoekindustrie domineert. Het doel van ons bedrijf is om klanten de kennis te geven die ze nodig hebben om te kunnen functioneren in veranderende omstandigheden. Om u te voorzien van actuele, nauwkeurige marktgegevens, consumenteninzichten en meningen, zodat u met vertrouwen beslissingen kunt nemen, maken we gebruik van verschillende technieken, waaronder enquêtes, videogesprekken en focusgroepen over de hele wereld.

Koop volledige PDF van Virtual Reality (VR) in Healthcare Market Report 2023 @ https://www.snsinsider.com/checkout/2820

Lees meer ICT gerelateerde rapporten

Akash Anand | Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie | Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | E-mail: [email protected]


Keywords:  Virtual Reality (VR) in Healthcare Market,Virtual Reality in Healthcare Market,VR in Healthcare Market,Virtual Reality (VR) in Healthcare Market Size,Virtual Reality (VR) in Healthcare Market Share,Virtual Reality (VR) in Healthcare Market Growth,Virtual Reality (VR) in Healthcare Market Trends,Virtual Reality (VR) in Healthcare Market Analysis,Virtual Reality (VR) in Healthcare Market Forecast,Virtual Reality (VR) in Healthcare Market Report