header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Automotive Electronics Sensor AfterMarket zal USD 498,89 miljard bereiken tegen 2030 als gevolg van de stijgende vraag naar elektrische en hybride voertuigen

Oct 19, 2023 9:00 AM ET

Uit onderzoek van SNS Insider blijkt dat de aftermarket van elektronicasensoren voor de auto-industrie een robuuste groei doormaakt, gedreven door de convergentie van technologische innovaties, wettelijke mandaten, consumentenbewustzijn en de proliferatie van geavanceerde voertuigsystemen.

De aftermarket van de auto-elektronica sensor markt, zoals aangegeven in het rapport van SNS Insider, werd in 2022 gewaardeerd op 292,54 miljard USD. Verwacht wordt dat de markt in 2030 een waarde van USD 498,89 miljard zal hebben bereikt, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 6,9% tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Download een voorbeeld van de PDF-brochure: https://www.snsinsider.com/sample-request/1932

Reikwijdte van het marktrapport

Elektronische sensoren voor auto’s hebben zich ontpopt als de spil van deze revolutie en hebben de rijervaring en voertuigveiligheid een nieuwe vorm gegeven. Naarmate voertuigen slimmer worden en meer met elkaar verbonden zijn, is de vraag naar hoogwaardige aftermarket sensoren voor auto-elektronica gestegen. Auto-elektronicasensoren zijn apparaten die verschillende voertuigfuncties controleren en van informatie voorzien. Deze sensoren spelen een cruciale rol bij het garanderen van optimale prestaties, veiligheid en efficiëntie. Ze zijn verantwoordelijk voor het verzamelen van gegevens over kritieke parameters zoals motortemperatuur, bandenspanning, luchtkwaliteit en voertuigsnelheid. Deze gegevens worden vervolgens verwerkt door de elektronische regeleenheid (ECU) van het voertuig om real-time aanpassingen te maken, waardoor de algehele rijervaring wordt verbeterd.

Marktanalyse

De snelle integratie van Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) is een norm geworden in moderne voertuigen en verbetert de veiligheid en rijervaring. Elektronische sensoren voor auto’s, zoals LiDAR, radar en ultrasone sensoren, zijn cruciale onderdelen van ADAS. Naarmate de vraag naar veiligere rijoplossingen toeneemt, neemt ook de behoefte aan vervangingen en upgrades van sensoren toe, waardoor de aftermarket van de markt voor elektronische sensoren voor de auto-industrie groeit. De auto-industrie is getuige van een paradigmaverschuiving naar connected voertuigen. Consumenten verwachten nu een naadloze integratie van smartphones, navigatiesystemen en IoT-apparaten in hun auto. Elektronische sensoren maken real-time gegevensoverdracht mogelijk en vergemakkelijken de interconnectiviteit. Bijgevolg stijgt de vraag naar aftermarketsensoren die deze connectiviteitsfuncties mogelijk maken, wat de expansie van de markt stimuleert. Overheden en regelgevende instanties over de hele wereld leggen strenge veiligheids- en emissienormen op. Autofabrikanten zijn voortdurend op zoek naar geavanceerde sensortechnologieën om aan deze voorschriften te voldoen. Naarmate voertuigen worden uitgerust met meer sensoren om aan deze normen te voldoen, breidt de aftermarket voor sensorvervangingen en -upgrades zich natuurlijk uit, wat een lucratieve markt creëert.

Impact van recessie

De voortdurende recessie heeft onmiskenbaar uitdagingen met zich meegebracht voor de aftermarket van elektronicasensoren voor de auto-industrie. Maar door innovatie, digitale transformatie, strategische partnerschappen en gerichte marketing te omarmen, kunnen bedrijven door deze turbulente wateren navigeren. Aanpassing aan het veranderende landschap en het afstemmen van producten op de eisen van de markt zullen cruciaal zijn voor duurzame groei. Naarmate de sector zich ontwikkelt, zullen degenen die wendbaar en responsief zijn niet alleen de storm doorstaan, maar er ook sterker uit tevoorschijn komen en de weg vrijmaken voor een veerkrachtige toekomst in de markt.

Nu kopen: https://www.snsinsider.com/checkout/1932

Gevolgen van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne heeft ongetwijfeld aanzienlijke uitdagingen met zich meegebracht voor de aftermarket van de elektronische sensormarkt voor de auto-industrie. Te midden van deze uitdagingen liggen echter kansen voor innovatie, diversificatie en strategische samenwerking. Marktspelers die bereid zijn om zich aan te passen, te innoveren en nieuwe wegen in te slaan, bevinden zich in een goede positie om te gedijen ondanks de verstoringen. Door technologische vooruitgang te omarmen, robuuste toeleveringsketens op te zetten en samenwerkingsverbanden aan te gaan, kunnen bedrijven de huidige onzekerheden het hoofd bieden en een veerkrachtige toekomst in de markt opbouwen.

Belangrijkste regionale ontwikkelingen

In Noord-Amerika bloeit de aftermarket van auto-elektronische sensoren dankzij de status van de regio als innovatiehub. Het hoge besteedbare inkomen van consumenten, in combinatie met een voorliefde voor technologisch geavanceerde voertuigen, stimuleert de vraag naar hoogwaardige sensoren. Bovendien hebben strenge overheidsvoorschriften met betrekking tot veiligheidsnormen voor voertuigen de markt versterkt, waardoor fabrikanten worden aangemoedigd om geavanceerde sensoroplossingen te ontwikkelen. De Europese markt wordt gekenmerkt door een sterke nadruk op duurzaamheid en milieubewustzijn. Omdat overheden en consumenten aandringen op groenere technologieën, stijgt de vraag naar sensoren die de brandstofefficiëntie verbeteren en de uitstoot verminderen. De regio Azië-Pacific kent een robuuste groei van de markt, voornamelijk gedreven door opkomende economieën zoals China en India. Snelle verstedelijking, stijgende besteedbare inkomens en een ontluikende middenklasse verhogen het aantal autobezitters.

Belangrijkste resultaten van de Automotive Electronics Sensor AfterMarket Market Study

  • Het segment van de LiDAR-sensoren onderscheidt zich als een belangrijke speler die klaar staat om de markt te domineren. LiDAR, wat staat voor Light Detection and Ranging, heeft zich ontpopt als een revolutionaire technologie die de manier verandert waarop voertuigen de wereld om hen heen waarnemen en navigeren. Deze geavanceerde sensortechnologie maakt gebruik van laserpulsen om afstanden te meten en precieze 3D-kaarten van de omgeving te maken, wat ongekende nauwkeurigheid en veiligheid mogelijk maakt in autonome voertuigen.
  • Het aandrijflijnsegment komt naar voren als een geduchte kracht die de markt zal domineren. De aandrijflijn, die vaak wordt beschouwd als het hart van een voertuig, bestaat uit de motor, transmissie en verschillende onderdelen die kracht opwekken en leveren aan de wielen. Sensoren in de aandrijflijn spelen een cruciale rol bij het bewaken en optimaliseren van de motorprestaties, het verzekeren van brandstofefficiëntie, het verminderen van emissies en het verbeteren van de algehele voertuigdynamiek.

Bekijk de volledige rapportgegevens: https://www.snsinsider.com/reports/automotive-electronics-sensor-aftermarket-1932

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de Automotive Electronics Sensor AfterMarket

  • Renesas, het baanbrekende halfgeleiderbedrijf, heeft onlangs zijn Inductive Position Sensing (IPS) portfolio uitgebreid naar commutatie van automotoren met de introductie van de geavanceerde IPS2550 sensor. Een van de belangrijkste kenmerken die de IPS2550 sensor onderscheidt, is de geavanceerde inductieve sensortechnologie. Dankzij deze technologie kan de sensor de positie van een bewegend object detecteren zonder fysiek contact, waardoor duurzaamheid en een lange levensduur in diverse automobieltoepassingen worden gegarandeerd.
  • Qualcomm, de bekende technologiereus, zorgde voor opschudding met de onthulling van zijn innovatie – de Snapdragon Ride Flex System on Chip (SoC). Een van de belangrijkste highlights van de Snapdragon Ride Flex SoC is zijn veelzijdigheid. Hij is gebouwd om de complexe eisen van autonoom rijden aan te kunnen en biedt een naadloze combinatie van high-performance computing en kunstmatige intelligentie.

Ontdek meer onderzoeksrapporten over de auto-industrie van SNS Insider:

Automotive Center Stack Market Size, Share & Segmentatie per voertuigtype (personenauto’s, bedrijfswagens), per verkoopkanaal (OEM’s, aftermarket), per weergavetechnologie (LED, OLED), per regio en wereldwijde prognose 2023-2030

Automotive Data Management Market Size, Share & Segmentatie per component (software, service), per datatype (gestructureerd, ongestructureerd), per voertuigtype (autonoom, niet-autonoom), per toepassing, per regio en wereldwijde prognose 2023-2030.

Over ons:

SNS Insider is een van de toonaangevende marktonderzoeks- en adviesbureaus die de marktonderzoeksindustrie wereldwijd domineert. Het doel van ons bedrijf is om klanten de kennis te geven die ze nodig hebben om te functioneren in veranderende omstandigheden. Om u te voorzien van actuele, nauwkeurige marktgegevens, consumenteninzichten en meningen, zodat u met vertrouwen beslissingen kunt nemen, maken we gebruik van verschillende technieken, waaronder enquêtes, videogesprekken en focusgroepen over de hele wereld.

Neem contact met ons op:

Akash Anand – Hoofd Strategie Bedrijfsontwikkeling

E-mail: [email protected]

Telefoon: 14152300044 (VS) | 917798602273 (IND)

Website: https://www.snsinsider.com


Keywords:  Automotive Electronics Sensor AfterMarket,Automotive Electronics Sensor AfterMarket Industry,Automotive Electronics Sensor AfterMarket Size,Automotive Electronics Sensor AfterMarket Share,Global Automotive Electronics Sensor AfterMarket,Automotive Electronics Sensor AfterMarket Demand,Automotive Electronics Sensor AfterMarket Trends,Automotive Electronics Sensor AfterMarket Analysis,Automotive Electronics Sensor AfterMarket Forecast