header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor Automotive Intelligence Park Assist Systemen zal 23,60 miljard dollar overschrijden tegen 2030 als gevolg van de toenemende nadruk op voertuigveiligheid en snelle technologische vooruitgang

Oct 19, 2023 9:00 AM ET

Op basis van het onderzoek van SNS Insider wordt de markt voor intelligente parkeersystemen voor auto’s aangedreven door een samenloop van factoren, variërend van veiligheidsoverwegingen en technologische vooruitgang tot verstedelijkingsuitdagingen en milieubewustzijn.

De markt voor intelligente parkeersystemen voor auto’s werd in 2022 geschat op USD 10,61 miljard, met een verwachte groei tot USD 23,60 miljard in 2030. Deze markt zal naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 10,5% tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030, volgens het rapport van SNS Insider.

Download een voorbeeld PDF-brochure: https://www.snsinsider.com/sample-request/1989

Reikwijdte van het marktrapport

Het Automotive Intelligence Park Assist System is een geavanceerde technologie die is geïntegreerd in moderne voertuigen en is ontworpen om bestuurders te helpen bij het nauwkeurig en gemakkelijk parkeren van hun auto. Met behulp van een combinatie van geavanceerde sensoren, camera’s en kunstmatige intelligentie-algoritmen detecteert dit systeem geschikte parkeerplekken en leidt het de auto naadloos naar de plek, waardoor het manoeuvreren door krappe ruimtes en het ontwijken van obstakels overbodig wordt. Door het risico op botsingen en ongelukken tijdens het parkeren te minimaliseren, verbetert dit systeem de algehele verkeersveiligheid. Het fungeert als een extra paar ogen en detecteert obstakels die handmatig moeilijk te zien zijn.

Marktanalyse

In een tijdperk waarin veiligheid van het grootste belang is, hebben parkeersystemen van Automotive Intelligence zich ontpopt als een kritisch onderdeel. De toenemende bezorgdheid over de verkeersveiligheid en het stijgende aantal ongevallen hebben zowel consumenten als regelgevende instanties ertoe aangezet om geavanceerde veiligheidsfuncties te eisen. Parkeerhulpsystemen, uitgerust met sensoren en kunstmatige intelligentie, verbeteren het ruimtelijk bewustzijn van de bestuurder, waardoor het risico op botsingen en ongevallen tijdens parkeermanoeuvres aanzienlijk wordt verminderd. De wereldwijde trend van verstedelijking heeft geleid tot een toename van de bevolkingsdichtheid, wat resulteert in beperkte parkeerruimte in stedelijke gebieden. Automotive Intelligence Park Assist Systems bieden een effectieve oplossing voor deze uitdaging door voertuigen in staat te stellen krappe parkeerplekken efficiënt te benutten. Naarmate stedelijke gebieden voller worden, zal de vraag naar deze intelligente parkeeroplossingen naar verwachting toenemen, wat de groei van de markt voor intelligente parkeersystemen voor auto’s zal stimuleren. De snelle vooruitgang in sensortechnologieën, kunstmatige intelligentie en machinaal leren heeft de mogelijkheden van intelligente parkeersystemen aanzienlijk vergroot. Real-time gegevensverwerking, gekoppeld aan geavanceerde algoritmen, stelt deze systemen in staat om moeiteloos door complexe parkeerscenario’s te navigeren. Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, worden deze systemen steeds nauwkeuriger, betrouwbaarder en gebruiksvriendelijker, waardoor ze steeds meer worden toegepast.

Impact van recessie

Als direct gevolg van de lagere consumentenbestedingen is de markt voor intelligente parkeersystemen voor auto’s gekrompen. Bedrijven die actief zijn in deze sector hebben te maken met hevigere concurrentie, een beperkte groep kopers en krimpende winstmarges. Inzicht in het veranderende consumentengedrag is van fundamenteel belang voor marktspelers die de recessie willen doorstaan. Omdat consumenten essentiële functies belangrijker vinden dan luxe-uitbreidingen, blijft de vraag naar eenvoudige, betrouwbare parkeersystemen stabiel. Bovendien heeft het toenemende milieubewustzijn geleid tot een toegenomen interesse in elektrische voertuigen (EV’s), wat op zijn beurt een nieuwe weg opent voor de markt.

Nu kopen: https://www.snsinsider.com/checkout/1989

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne heeft onmiskenbaar uitdagingen gesteld voor de markt van intelligente parkassistentiesystemen voor de auto-industrie. Verstoringen in de toeleveringsketen, hogere productiekosten, uitdagingen op het gebied van technologische innovatie en de behoefte aan marktdiversificatie zijn belangrijke gebieden die de spelers in de sector moeten aanpakken. Door zich proactief aan te passen aan de veranderende situatie, innovatie te stimuleren via alternatieve samenwerkingen en hun marktaanwezigheid strategisch te diversifiëren, kunnen bedrijven de complexiteit van het conflict het hoofd bieden en blijven floreren in het competitieve landschap van de markt.

Belangrijkste regionale ontwikkeling

Noord-Amerika is koploper op de markt voor intelligente parkeersystemen voor auto’s, dankzij de strenge veiligheidsvoorschriften en de technisch onderlegde consument. De regio toont een robuuste vraag naar geavanceerde parkeeroplossingen, wat een lucratieve markt creëert voor AIPAS-aanbieders. Europa, met zijn technologisch vooruitstrevende automobielsector, vertoont een aanzienlijke vraag naar AIPAS. Strengere emissienormen, in combinatie met een focus op duurzaam vervoer, stimuleren de groei van deze markt. De regio Azië-Pacific ontpopt zich als een broeinest voor AIPAS-innovatie. Snelle verstedelijking, toenemende verkeersopstoppingen en een ontluikende middenklasse hebben de toepassing van slimme parkeeroplossingen gestimuleerd.

Belangrijkste resultaten van de Automotive Intelligence Park Assist System Market Study

  • Het segment van autonome parkeerhulp heeft zich ontpopt als een game-changer op het gebied van auto-intelligentie. Een van de belangrijkste drijfveren achter de groei van het segment is de stijgende trend van autonome en semi-autonome voertuigen. Door de vooruitgang in zelfrijdende technologie staan consumenten steeds meer open voor het idee om hun voertuigen zelfstandig parkeertaken te laten uitvoeren.
  • De ultrasone sensor is een kritisch onderdeel geworden, vooral in de context van parkeerhulpsystemen. Deze sensoren maken gebruik van ultrasone golven om obstakels, voetgangers of andere voertuigen in de buurt van de auto te detecteren en zo real-time feedback te geven aan het besturingssysteem van de auto. Het segment ultrasone sensoren speelt een cruciale rol bij het verbeteren van de precisie en veiligheid van parkeersystemen voor intelligente auto’s, waardoor het een dominante kracht is op de markt.

Blader door alle details van het rapport: https://www.snsinsider.com/reports/automotive-intelligence-park-assist-system-market-1989

Recente ontwikkelingen in de markt van intelligente parkeersystemen voor auto’s

  • Tesla, de baanbrekende fabrikant van elektrische voertuigen, heeft onlangs zijn innovatieve Vision Park Assist-functie onthuld. Deze baanbrekende technologie betekent een grote sprong voorwaarts op het gebied van voertuigveiligheid en bestuurdersassistentiesystemen. Door de integratie van geavanceerde computer vision biedt Tesla’s Vision Park Assist real-time informatie over de afstand tussen de auto en omliggende objecten, waardoor de veiligheid en het gemak van parkeren voor bestuurders wordt verbeterd.
  • General Motors (GM) heeft onlangs een Intelligent Park Assist System gepatenteerd dat ontworpen is om parkeerovertredingen tegen te gaan en het eeuwige probleem van parkeeropstoppingen in steden wereldwijd te verlichten. Het systeem werkt met een geavanceerd netwerk van sensoren en kunstmatige intelligentie-algoritmen, waardoor voertuigen beschikbare parkeerplaatsen efficiënter kunnen identificeren en gebruiken.

Ontdek meer onderzoeksrapporten over de Automotive industrie, door SNS Insider:

Automotive Intelligence Battery Sensor marktgrootte, marktaandeel en segmentatie per spanning (12 Volt, 14 Volt, 24 Volt, 48 Volt), per technologie (LIN, CAN, MCU), per voertuigtype (personenauto’s, bedrijfsvoertuigen), per regio en wereldwijde marktvoorspelling 2023-2030

Automatic Number Plate Recognition System marktomvang, -aandeel en -segmentatie per type (mobiele ANPR-systemen, vaste ANPR-systemen, draagbare ANPR-systemen), per component (ANPR-software, ANPR-camera, framegrabber, trigger, andere), per toepassing (wetshandhaving, verkeersbeheer, elektronische tolheffing, parkeerbeheer, toegangscontrole), per eindgebruiker (overheid, instellingen, commercieel), per regio en wereldwijde marktvoorspelling 2023-2030

Over ons:

SNS Insider is een van de toonaangevende marktonderzoeks- en adviesbureaus die de marktonderzoeksindustrie wereldwijd domineert. Het doel van ons bedrijf is om klanten de kennis te geven die ze nodig hebben om te functioneren in veranderende omstandigheden. Om u te voorzien van actuele, nauwkeurige marktgegevens, consumenteninzichten en meningen, zodat u met vertrouwen beslissingen kunt nemen, maken we gebruik van verschillende technieken, waaronder enquêtes, videogesprekken en focusgroepen over de hele wereld.

Neem contact met ons op:

Akash Anand – Hoofd Strategie Bedrijfsontwikkeling

E-mail: [email protected]

Telefoon: 14152300044 (VS) | 917798602273 (IND)

Website: https://www.snsinsider.com


Keywords:  Automotive Intelligence Park Assist System Market,Automotive Intelligence Park Assist System Market Size,Automotive Intelligence Park Assist System Market Share,Automotive Intelligence Park Assist System Market Trends,Automotive Intelligence Park Assist System Market Analysis,Automotive Intelligence Park Assist System Market Growth,Global Automotive Intelligence Park Assist System Market,Automotive Intelligence Park Assist System Industry