header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor IoT-chips zal tegen 2030 708,81 miljard dollar overschrijden door de stijgende vraag naar draagbare apparaten en de vooruitgang in connectiviteitstechnologieën

Oct 19, 2023 9:00 AM ET

IoT-chips markt Scope & Overzicht

De IoT-chipsmarkt, die in 2022 werd gewaardeerd op 441,37 miljard USD, zal naar verwachting groeien met een CAGR van 6,1% tijdens de voorspellingsperiode van 2023 tot 2030, en aan het einde van deze periode 708,81 miljard USD bereiken, aldus het rapport van SNS Insider.

Een IoT-chip, ook bekend als microcontroller unit (MCU) of system-on-chip (SoC), is een compact elektronisch apparaat dat is ontworpen om gegevens te verwerken en te verzenden in IoT-apparaten. Deze chips integreren componenten zoals processors, geheugen, sensoren en communicatie-interfaces en leveren de nodige rekenkracht voor IoT-toepassingen. IoT-chips voeden draagbare apparaten die vitale functies bewaken, waardoor patiënten op afstand kunnen worden gevolgd en tijdig kunnen worden ingegrepen. Deze chips vergemakkelijken de naadloze uitwisseling van medische gegevens tussen apparaten en professionals in de gezondheidszorg, wat een revolutie teweegbrengt in de patiëntenzorg. In slimme huizen zijn IoT-chips ingebed in apparaten zoals thermostaten, lampen en beveiligingscamera’s. Ze stellen huiseigenaren in staat om hun huis te bedienen en te beveiligen. Ze stellen huiseigenaren in staat om deze apparaten op afstand te bedienen en te controleren, wat het gebruiksgemak, de energie-efficiëntie en de veiligheid ten goede komt.

Gratis sample-rapport van IoT-chips markt @ https://www.snsinsider.com/sample-request/2423

De belangrijkste spelers in het IoT-chips marktrapport zijn:

Intel Corporation
Qualcomm Incorporated
Mediatek
Samsung Electronics
Microchip Technology
Silicon Laboratories
Telit Communications
STMicroelectronics
Texas Instruments Incorporated
Nordic Semiconductor.

Marktanalyse

De proliferatie van IoT-apparaten in verschillende sectoren, waaronder gezondheidszorg, auto’s, slimme huizen en industriële automatisering, is een primaire drijfveer voor de groei van de markt voor IoT-chips. Naarmate bedrijven IoT-technologie integreren in hun activiteiten, neemt de vraag naar efficiënte, krachtige chips die complexe taken en gegevensverwerking aankunnen toe. De evolutie van connectiviteitstechnologieën, met name de wijdverspreide toepassing van 5G-netwerken, stimuleert de vraag naar IoT-chips. 5G-technologie zorgt voor snellere en betrouwbaardere verbindingen, waardoor IoT-apparaten gegevens in real-time kunnen verzenden en ontvangen. Deze verhoogde connectiviteit verbetert de functionaliteit van IoT-toepassingen, waardoor de behoefte aan geavanceerde chips die snelle gegevensverwerking en naadloze communicatie aankunnen, toeneemt. De groeiende populariteit van draagbare apparaten zoals smartwatches, fitnesstrackers en gezondheidsmonitoren is een belangrijke groeimotor voor de markt. Deze apparaten vertrouwen op IoT-chips om gegevens te verzamelen en te verwerken, zodat gebruikers hun gezondheid kunnen bewaken, fysieke activiteiten kunnen bijhouden en onderweg verbonden kunnen blijven.

De marktsegmentatie van IoT-chips is als volgt:

NAAR HARDWARE
Processors
Logische apparaten
Connectiviteit geïntegreerde schakelingen (IC’s)
Sensoren
Geheugenapparaten
Overige

NAAR EINDGEBRUIK
Draagbare apparaten
Consumentenelektronica
Detailhandel
Gezondheidszorg
Productie
Gebouwautomatisering
Olie & Gas
Luchtvaart & Defensie
Automotive & Transport
BFSI
Landbouw

Gesegmenteerd per regio/land:
Noord-Amerika
Europa
China
Japan
Azië Overige

Ontvang gratis kwartaalupdates. Klik op de link voor meer informatie @ https://www.snsinsider.com/enquiry/2423

Impact van Recessie

Hoewel de aanhoudende recessie onmiskenbaar uitdagingen heeft opgeleverd voor de markt van IoT-chips, heeft deze ook veerkracht, innovatie en aanpassingsvermogen binnen de sector gestimuleerd. Door zich te richten op technologische vooruitgang, het diversifiëren van toeleveringsketens, het inspelen op verschuivende consumentenvoorkeuren en het bevorderen van samenwerking kunnen marktspelers de storm niet alleen doorstaan, maar er ook sterker en flexibeler uit tevoorschijn komen. De markt, gedreven door de geest van innovatie en samenwerking, is klaar om de uitdagingen van de recessie het hoofd te bieden en de weg vrij te maken voor een betere, verbonden toekomst.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

Het conflict in Rusland en Oekraïne heeft de toeleveringsketens van tal van industrieën verstoord, waaronder IoT-chips. Oekraïne, een belangrijke speler op de markt van IoT-chips, heeft door het conflict problemen ondervonden bij de productie en distributie. Om de impact van het conflict te verzachten, onderzoeken bedrijven in de IoT-sector diversificatiestrategieën. Dit omvat het identificeren van alternatieve leveranciers en regio’s voor de productie, het verminderen van de afhankelijkheid van één enkele bron van grondstoffen en het investeren in onderzoek en ontwikkeling om meer veerkrachtige en kosteneffectieve IoT-chips te maken. Deze inspanningen zijn erop gericht om de industrie beter in staat te stellen zich aan te passen aan veranderende geopolitieke scenario’s.

Belangrijke regionale ontwikkeling

Noord-Amerika is koploper in de markt voor IoT-chips, aangedreven door een robuuste technologische infrastructuur en een vroege toepassing van IoT-oplossingen. De aanwezigheid van grote technologiereuzen en een proactieve benadering van innovatie heeft een gunstige omgeving gecreëerd voor fabrikanten van IoT-chips. Europa omarmt IoT-technologie in verschillende sectoren, met de nadruk op duurzame oplossingen en smart city-initiatieven. De Europese markt wordt gekenmerkt door strenge regelgeving, die de ontwikkeling van energie-efficiënte IoT-chips bevordert. De regio Azië-Pacific vertoont een opmerkelijk groeipotentieel, gedreven door snelle verstedelijking, stijgend besteedbaar inkomen en overheidsinitiatieven die de invoering van IoT ondersteunen. Landen als China, Japan en Zuid-Korea zien een toename in de vraag naar IoT-chips, voornamelijk in de productie- en consumentenelektronicasector.

Belangrijkste resultaten van demarktstudie naarIoT-chips

– Het processorsegment is de hoeksteen van het IoT en voorziet een groot aantal aangesloten apparaten van rekencapaciteiten. Het processorsegment is getuige van opmerkelijke ontwikkelingen, waaronder de integratie van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) mogelijkheden. Deze innovaties dragen bij aan het verbeteren van de verwerkingssnelheid, efficiëntie en algehele prestaties van IoT-apparaten.

– Het segment van draagbare apparaten loopt voorop in de markt. Innovaties in draagbare technologie, zoals flexibele displays, biometrische sensoren en augmented reality-functies, stimuleren de groei van de markt. Deze ontwikkelingen verbeteren niet alleen de betrokkenheid van de gebruiker, maar openen ook de weg voor nieuwe toepassingen, waaronder virtuele zorgconsulten en meeslepende augmented reality-ervaringen.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de IoT-chips markt

– Renesas Electronics Corporation heeft de overname aangekondigd van Sequans Communications, een toonaangevende speler in de sector van cellulaire IoT-halfgeleideroplossingen. De uitgebreide ervaring van Renesas in de productie van halfgeleiders, gekoppeld aan de deskundigheid van Sequans in cellulaire IoT-technologie, creëert een synergie met een enorm potentieel.

– Trident IoT, een baanbrekende speler op het gebied van Internet of Things (IoT)-technologie, heeft met zijn recente lancering als toonaangevende bron voor Z-Wave-chips en -modules voor aanzienlijke opschudding gezorgd in de sector. Onder de paraplu van Trident IoT zijn geavanceerde Z-Wave Chips en Modules nu direct beschikbaar, wat een naadloze integratie van slimme apparaten in het IoT-ecosysteem belooft.

Inhoudsopgave – Analyse van de belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1 COVID-19 Impactanalyse
4.2 Impact van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3 Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 krachten model
7. PEST-analyse
8. Segmentatie van de markt voor IoT-chips, per hardware
9. IoT-chips marktsegmentatie, per eindgebruiker
10. Regionale analyse
11. Bedrijfsprofiel
12. Concurrentielandschap
13. Conclusie

PDF voor één gebruiker kopen @ https://www.snsinsider.com/checkout/2423

Over ons:
SNS Insider is met haar authentieke consumenten- en marktinzichten wereldwijd toonaangevend op het gebied van gegevens en analyses. Het vertrouwen van onze klanten en zakelijke partners heeft altijd centraal gestaan in wie we zijn als bedrijf. Om het succes van onze klanten te ondersteunen, hebben onze hoogopgeleide ingenieurs, consultants en datawetenschappers consequent de grenzen van de industrie verlegd met innovatieve methodologieën en meettechnologieën.

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie [email protected] Telefoon: 1-415-230-0044 (US) | 91-7798602273 (IND)


Keywords:  IoT Chips Market,IoT Chips Market Size,IoT Chips Market Share,IoT Chips Market Growth,IoT Chips Market Trends,IoT Chips Market Analysis,IoT Chips Industry