header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor ruimtevaartelektronica zal tegen 2030 een waarde bereiken van USD 795,57 miljoen als gevolg van toenemende investeringen in ruimte-exploratie en een stijgende vraag naar satellietcommunicatie

Oct 24, 2023 9:00 AM ET

Overzicht van de markt voor vermogenselektronica voor de ruimtevaart

Volgens het onderzoek van SNS Insider is de Space Power Electronics Market klaar voor een opmerkelijke groei, gedreven door toenemende investeringen in ruimte-exploratie, de stijgende vraag naar satellietcommunicatie, voortdurende technologische vooruitgang, de focus op hernieuwbare energiebronnen en de commercialisering van ruimtevaartactiviteiten.

Volgens het rapport van SNS Insider was de Space Power Electronics Market in 2022 goed voor een waarde van 242,67 miljoen USD. Er wordt verwacht dat de markt zal groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 16% tijdens de voorspellingsperiode van 2023 tot 2030, om een verwachte waarde van 795,57 miljoen USD te bereiken.

Reikwijdte van het marktrapport

Elektronica voor ruimtevaartvermogen omvat een gespecialiseerde tak van elektrotechniek die zich richt op het ontwerp, de ontwikkeling en het gebruik van elektronische systemen voor toepassingen in de ruimte. Betrouwbare elektronica voor de ruimtevaart is essentieel voor het succes van missies. Ze zorgen ervoor dat vitale systemen, zoals communicatie, voortstuwing en wetenschappelijke instrumenten, een constante en stabiele stroomtoevoer krijgen, zodat het ruimteschip zijn doelen kan bereiken. Goed ontworpen ruimtevaartelektronica verbetert de levensduur en duurzaamheid van ruimtevaartuigen. Door de zware omstandigheden in de ruimte te weerstaan, dragen deze systemen bij aan het verlengen van de operationele levensduur van missies, waardoor gegevensverzameling en wetenschappelijk onderzoek langer kunnen duren.

Krijg een voorbeeldrapport van de markt voor elektronica voor ruimtevermogen @ https://www.snsinsider.com/sample-request/1167

Belangrijke spelers zijn
– Infineon Technologies
– Texas Instrument Incorporated
– STMicro-elektronica
– Bonkemi
– Renesas Electronics Corporation & Andere spelers.

Marktanalyse

De wereldwijde vraag naar snel internet en naadloze communicatiediensten, vooral in afgelegen en ontoegankelijke regio’s, heeft geleid tot een toename van satellietcommunicatietechnologie. Satellieten spelen een cruciale rol bij het mogelijk maken van internetconnectiviteit, omroep- en navigatiediensten. Om ervoor te zorgen dat deze satellieten optimaal functioneren in de zware ruimteomgeving, zijn geavanceerde vermogenselektronicasystemen essentieel. Deze toenemende vraag naar satellietcommunicatiediensten is een belangrijke stimulans voor de groei van de markt voor elektronica voor ruimtevaartelektronica. Innovatie blijft een hoeksteen van de markt. Voortdurende vooruitgang in halfgeleidertechnologie, energiebeheersystemen en miniaturisatietechnieken heeft geresulteerd in de ontwikkeling van compacte, lichtgewicht en zeer efficiënte vermogenselektronische componenten. Deze vooruitgang verbetert niet alleen de prestaties van ruimtemissies, maar vermindert ook het totale gewicht van satellieten, wat leidt tot kostenbesparingen bij de lancering. De voortdurende evolutie van de technologie werkt als een belangrijke groeikatalysator voor de markt.

De marktsegmentatie en subsegmentatie zijn als volgt:
Naar apparaattype
– Discrete voeding
– Vermogensmodule
– Vermogen IC

Per toepassing
– Satellieten
– Ruimtevaartuig & Lanceervoertuig
– Rovers
– Ruimtestations

Per platformtype
– Vermogen
– Commando- en gegevensverwerking
– ADCS
– Voortstuwing
– TT & C
– Structuur
– Thermisch systeem

Door Spanning
– Laag Voltage
– Middelgroot Voltage
– Hoogspanning

Stroom
– Tot 25A
– 25-50A
– Meer dan 50 A

Impact van Recessie

Hoewel de huidige recessie ongetwijfeld voor uitdagingen heeft gezorgd voor de Space Power Electronics Market, heeft deze ook de veerkracht en het aanpassingsvermogen van de industrie onderstreept. Door innovatie te omarmen, strategische allianties te smeden en te blijven inspelen op de veranderende eisen van de markt, kunnen bedrijven de storm doorstaan en er sterker uit tevoorschijn komen. Nu de wereldeconomie zich geleidelijk stabiliseert, is de markt klaar om weer op te veren, gedreven door een hernieuwde focus op technologische vooruitgang en samenwerkingsverbanden. Bovendien kunnen strategische partnerschappen en samenwerkingsverbanden de bundeling van middelen en expertise vergemakkelijken, waardoor bedrijven gezamenlijk economische uitdagingen het hoofd kunnen bieden.

Informeer naar het rapport @ https://www.snsinsider.com/enquiry/1167

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De onzekerheid over de beschikbaarheid van essentiële materialen heeft geleid tot stijgende productiekosten voor fabrikanten van elektronica voor ruimtevermogen. Als reactie op de geopolitieke onzekerheden diversifiëren spelers op de markt voor elektronica voor ruimtevermogen hun leveranciersbestand en verkennen ze samenwerkingsverbanden met fabrikanten uit geografisch stabiele regio’s. Deze diversificatiestrategie is gericht op het verminderen van de afhankelijkheid van specifieke landen en het creëren van een veerkrachtiger supply chain-netwerk. Daarnaast is er een verschuiving merkbaar in de productiecentra, waarbij landen die niet zijn getroffen door het conflict de voorkeur krijgen als locaties voor productiefaciliteiten.

Belangrijke regionale ontwikkeling

Noord-Amerika bevindt zich in de voorhoede van de innovatie van Space Power Electronics. Met de ambitieuze projecten van NASA en samenwerkingsverbanden tussen particuliere ruimtevaartbedrijven stimuleert de regio baanbrekende technologieën. De aanwezigheid van gevestigde spelers en robuuste O&O-activiteiten dragen bij aan het aanzienlijke marktaandeel. Europa, gekenmerkt door samenwerkingsverbanden zoals het Europees Ruimteagentschap (ESA), legt de nadruk op duurzame ruimteoplossingen. De focus van de regio op milieuvriendelijke vermogenselektronica sluit aan bij de wereldwijde drang naar groene technologieën. Azië-Pacific kent een sterke toename van ruimtegerelateerde activiteiten, aangedreven door zowel overheidsinstanties als particuliere ondernemingen. Landen als China en India investeren aanzienlijk in ruimtemissies, wat leidt tot een groeiende vraag naar de markt voor vermogenselektronica voor de ruimtevaart.

Belangrijkste resultaten van de Space Power Electronics Market Study
– Het discrete vermogenssegment is een pionier op de markt. Omdat de vraag naar efficiënte, compacte en hoogwaardige vermogensoplossingen in de ruimtevaartindustrie blijft stijgen, zijn discrete vermogenscomponenten de ruggengraat van ruimtevaartsystemen geworden. Door hun vermogen om extreme omstandigheden aan te kunnen, waaronder grote temperatuurbereiken en blootstelling aan straling, zijn ze onmisbare elementen in ruimtemissies.
– Het satellietsegment kent een exponentiële groei, gedreven door de toenemende vraag naar satellietdiensten, telecommunicatie, aardobservatie en navigatie. Met de opkomst van megaconstellaties en de inzet van kleine satellieten voor diverse toepassingen is de markt voor vermogenselektronica voor satellieten klaar voor een aanzienlijke expansie.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de markt voor ruimte-energie-elektronica
– VPT, een toonaangevende vernieuwer op het gebied van vermogensomzettingsoplossingen, heeft zijn nieuwste technologische hoogstandje onthuld: de SVLFL5000 serie DC-DC-omzetters die geschikt zijn voor gebruik in de ruimte. De SVLFL5000-serie is ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van ruimtemissies en biedt betrouwbare en efficiënte stroomomzetting in de meest barre omgevingen.
– Renesas, een gerenommeerde leider in geavanceerde halfgeleideroplossingen, heeft een revolutionaire oplossing voor voedingsbeheer onthuld die speciaal is afgestemd op AMD’s Versal Adaptive System-on-Chip (SoC) voor ruimtevaarttoepassingen. Renesas heeft het systeem ontworpen om de stroomverdeling dynamisch aan te passen op basis van de specifieke behoeften van de Versal Adaptive SoC, waardoor een efficiënt energiegebruik in alle operationele fasen wordt gegarandeerd.

Inhoudsopgave – Belangrijkste punten
1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1 COVID-19 Impactanalyse
4.2 Impact van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3 Impact van aanhoudende recessie
5. Waardeketenanalyse
6. Het 5-krachtenmodel van Porter
7. PEST-analyse
8. Ruimtevaartelektronicamarkt, per apparaattype
9. Markt voor elektronica voor ruimtevaartelektronica, per toepassing
10. Markt voor elektronica voor ruimtevermogen, per platformtype
11. Markt voor elektronica voor ruimtevaartelektronica, per spanning
12. Markt voor elektronica voor ruimtevaartelektronica, per stroomsterkte
13. Regionale analyse
14. Bedrijfsprofielen
15. Concurrentielandschap
16. Conclusie

Koop Volledige PDF van het rapport over de markt voor elektronica voor ruimtevermogen @ https://www.snsinsider.com/checkout/1167

Over ons:

SNS Insider is een van de toonaangevende marktonderzoek- en adviesbureaus die de marktonderzoekindustrie wereldwijd domineert. Het doel van ons bedrijf is om klanten de kennis te geven die ze nodig hebben om te functioneren in veranderende omstandigheden. Om u te voorzien van actuele, nauwkeurige marktgegevens, consumenteninzichten en meningen, zodat u met vertrouwen beslissingen kunt nemen, maken we gebruik van verschillende technieken, waaronder enquêtes, videogesprekken en focusgroepen over de hele wereld.

Onze medewerkers zijn toegewijd aan het geven van betrouwbare informatie aan onze klanten en met onze expertise in de meeste industriële sectoren zijn we er trots op dat we erkend worden als een van de beste marktonderzoekbureaus ter wereld. We kunnen snel relevante onderzoeksprogramma’s ontwerpen en implementeren, waaronder enquêtes en focusgroepen, en we beschikken over de middelen en de competentie om met klanten in vrijwel elke bedrijfssector om te gaan.

Lees ons gerelateerde rapport:

Vooruitzichten voor de markt van vliegtuigstructuren 2023-2030

Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie [email protected] Telefoon: 1-415-230-0044 (US) | 91-7798602273 (IND)


Keywords:  Space Power Electronics Market,Space Power Electronics Market Size,Space Power Electronics Market Share,Space Power Electronics Market Growth,Space Power Electronics Market Trends,Space Power Electronics Market Forecast,Space Power Electronics Market Report,SNS Insider