header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De Smart Home-markt zal tegen 2030 539,54 miljard dollar overschrijden door de toename van IoT en connectiviteit in combinatie met technologische vooruitgang en innovatie

Oct 24, 2023 9:00 AM ET

Overzicht van de Smart Home-markt:

Volgens het onderzoek van SNS Insider maakt de Smart Home Market een snelle groei door, gedreven door een convergentie van factoren waaronder de verspreiding van IoT, de toenemende vraag van consumenten naar gemak, een focus op energie-efficiëntie en kostenbesparingen, voortdurende technologische vooruitgang en een veranderende demografie en levensstijl.

De smart home-markt, zoals aangegeven in het rapport van SNS Insider, bereikte een waarde van 80,23 miljard USD in 2022 en zal naar verwachting groeien tot een aanzienlijke 539,54 miljard USD in 2030, met een robuust samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 26,89% tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Ontvang een voorbeeld van de Smart Home Market @ https://www.snsinsider.com/sample-request/2864

Belangrijke spelers in het rapport zijn:

– Siemens AG
– Amazon Inc
– Robert Bosch GmbH
– Google Nest (Google LLC)
– Schneider Electric SE
– Legrand SA
– LG Electronics Inc
– Assa Abloy AB
– Samsung Electronics Co. Ltd.
– Delta Controls
– Sony Groep Corp
– Crestron
– Philips Lighting B.V.
– Honeywell International Inc.
– ABB Ltd.
– Overige

Reikwijdte van het marktrapport

Een slimme woning, ook bekend als een verbonden woning, is een woning die gebruik maakt van verschillende technologische innovaties om de levenskwaliteit van de bewoners te verbeteren. In de kern integreert een slimme woning slimme apparaten en systemen die met elkaar kunnen communiceren en op afstand bediend kunnen worden, meestal via een smartphone of een centrale hub. Deze apparaten en systemen zijn ontworpen om verschillende aspecten van het dagelijkse leven te automatiseren en te vereenvoudigen, waardoor het huis comfortabeler, efficiënter en veiliger wordt. Slimme apparaten in huis communiceren met elkaar, delen gegevens en reageren op vooraf ingestelde triggers of opdrachten. Bewegingssensoren kunnen bijvoorbeeld slimme lampen laten aangaan wanneer iemand een kamer binnenkomt.

Marktanalyse

Een van de belangrijkste drijfveren voor de smart home markt is de verspreiding van het Internet of Things (IoT) en naadloze connectiviteit. Slimme huizen zijn gebaseerd op een netwerk van onderling verbonden apparaten en sensoren die met elkaar en met gebruikers kunnen communiceren via een centrale hub of smartphone-app. Dit niveau van connectiviteit maakt automatisering, afstandsbediening en real-time monitoring mogelijk, wat op zijn beurt de algehele smart home-ervaring verbetert. Consumenten zijn tegenwoordig op zoek naar meer gemak in hun dagelijks leven. Smart home-apparaten, zoals spraakgestuurde assistenten, slimme thermostaten en automatische verlichtingssystemen, bieden gebruikers de mogelijkheid om verschillende aspecten van hun huis met gemak te bedienen en te beheren. De vraag naar gemak is een drijvende kracht achter de toepassing van slimme thuistechnologie. Veiligheid in huis is altijd een topprioriteit geweest voor huiseigenaren. Slimme thuisapparaten, zoals bewakingscamera’s, slimme sloten en geavanceerde alarmsystemen, bieden betere beveiligingsfuncties en de mogelijkheid om de toegang tot iemands eigendom op afstand te controleren en te beheren. Dit verhoogde gevoel van veiligheid is een belangrijke factor die de overstap naar slimme thuistechnologie stimuleert.

De marktsegmentatie en subsegmentatie omvatten:

Naar product:

– Lichtregeling
– Beveiliging en toegangscontrole
– HVAC-besturing
– Amusementsbediening
– Slimme luidspreker
– Thuiszorg
– Slimme keuken
– Huishoudelijke Apparaten
– Meubels

Op toepassing:

– Nieuwbouw
– Retrofitting

Op protocol:

– Bedraad
– Draadloos
– Hybride

Naar verkoopkanaal:

– Direct
– Indirect

Impact van Recessie

De recessie heeft de marktconsolidatie binnen de smart home-industrie versneld. Kleinere spelers ervaren grotere uitdagingen en sommige hebben moeite om te overleven. Ondanks de uitdagingen biedt de aanhoudende recessie ook kansen voor de smart home-markt. Omdat werken op afstand en onderwijs steeds meer voorkomen, is er een groeiende vraag naar geïntegreerde thuiskantoor- en studieoplossingen. Daarnaast winnen energie-efficiënte smart home-producten die kostenbesparingen op lange termijn beloven aan populariteit. Marktspelers kunnen inspelen op deze opkomende trends door innovatieve, kosteneffectieve producten te ontwikkelen die voldoen aan de veranderende behoeften van de consument.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

Een van de onmiddellijke en prominente effecten van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne op de smart home markt is de verstoring van wereldwijde toeleveringsketens. Hoewel de oorlog tussen Rusland en Oekraïne uitdagingen heeft gecreëerd voor de markt, heeft hij ook kansen gecreëerd. Sommige fabrikanten verkennen diversificatiestrategieën door alternatieve leveranciers te zoeken en partnerschappen aan te gaan met bedrijven in minder getroffen regio’s. Daarnaast is er een groeiende trend om meer veerkrachtige en zelfvoorzienende toeleveringsketens te ontwikkelen om minder afhankelijk te zijn van conflictgevoelige gebieden.

Vraag naar het rapport @ https://www.snsinsider.com/enquiry/2864

Belangrijke regionale ontwikkeling

Noord-Amerika loopt voorop in de smart home revolutie, met de Verenigde Staten en Canada als koplopers. De markt in deze regio profiteert van een technisch onderlegde bevolking, een robuuste infrastructuur en de aanwezigheid van belangrijke spelers in de sector. Innovatieve producten zoals spraakgestuurde assistenten, slimme thermostaten en geavanceerde beveiligingssystemen worden hier veel gebruikt door consumenten. In Europa is het gebruik van smart home technologie sterk toegenomen, voornamelijk door de groeiende nadruk op duurzaamheid, energie-efficiëntie en veiligheid. Landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben aanzienlijke investeringen gezien in slimme verwarming, verlichting en beveiligingssystemen voor thuis. De regio Azië-Pacific kent een snelle verstedelijking en een toename van het besteedbaar inkomen, wat bijdraagt aan de groei van de markt voor slimme woningen. Opkomende economieën zoals China en India zijn belangrijke spelers, met een stijgende middenklasse die hun levenskwaliteit wil verbeteren.

Belangrijkste resultaten van deSmart Home Market Study

– Het segment voor lichtregeling binnen de markt wijst de weg naar dominantie. Met slimme verlichtingssystemen kunnen gebruikers hun energieverbruik optimaliseren door lichten te dimmen of uit te schakelen wanneer ze niet nodig zijn. Dit leidt tot aanzienlijke energiebesparingen en een kleinere ecologische voetafdruk, waardoor lichtregeling een uitstekende keuze is voor milieubewuste huiseigenaren.
– Het draadloze segment snijdt de draad door en domineert de markt. Het draadloze segment biedt schaalbaarheid, waardoor huiseigenaren hun smart home ecosystemen kunnen uitbreiden zonder gedoe met nieuwe bedrading of complexe installaties. Bovendien ondersteunen deze draadloze apparaten vaak gestandaardiseerde communicatieprotocollen, wat zorgt voor interoperabiliteit tussen een breed scala aan producten van verschillende fabrikanten.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de Smart Home-markt

– Savant, een toonaangevende speler in de wereldwijde technologie-industrie, heeft met succes POMCube overgenomen, een innovatief technologiebedrijf op het gebied van energieopslag. De overname, die onlangs werd aangekondigd, markeert een belangrijke mijlpaal in Savant’s voortdurende inspanningen om haar portfolio uit te breiden en haar mogelijkheden op het gebied van duurzame energie-oplossingen te vergroten.
– Eve, een prominente speler in de smart home-industrie, is overgenomen door automatiseringsgigant ABB. Met deze overname wil ABB haar aanwezigheid in de residentiële automatiseringssector uitbreiden en gebruik maken van Eve’s expertise en consumentgerichte producten.

Inhoudsopgave – Belangrijkste punten

1. Introductie
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1. COVID-19 impactanalyse
4.2. Gevolgen van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3. Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 Krachten Model
7. PEST-analyse
8. Smart Home marktsegmentatie, per product
9. Segmentatie van de Smart Home-markt, per toepassing
10. Segmentatie van de Smart Home-markt, per protocol
11. Segmentatie van de Smart Home-markt, per verkoopkanaal
12. Regionale analyse
13. Bedrijfsprofielen
14. Concurrentielandschap
15. Gebruikersgevallen en best practices
16. Conclusie

Over ons:

SNS Insider is een van de toonaangevende marktonderzoek- en adviesbureaus die wereldwijd de marktonderzoekindustrie domineert. Het doel van ons bedrijf is om klanten de kennis te geven die ze nodig hebben om te kunnen functioneren in veranderende omstandigheden. Om u te voorzien van actuele, nauwkeurige marktgegevens, consumenteninzichten en meningen, zodat u met vertrouwen beslissingen kunt nemen, maken we gebruik van verschillende technieken, waaronder enquêtes, videogesprekken en focusgroepen over de hele wereld.

Koop de volledige PDF van Smart Home Market Report 2023 @ https://www.snsinsider.com/checkout/2864

Lees meer ICT gerelateerde rapporten

Akash Anand | Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie | Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | E-mail: [email protected]


Keywords:  Smart Home Market,Smart Home Market Size,Smart Home Market Share,Smart Home Market Growth,Smart Home Market Trends,Smart Home Market Analysis,Smart Home Market Forecast,Smart Home Market Report