header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor elektrische vliegtuigen zal tegen 2030 meer dan USD 29,10 miljard bedragen door de opkomst van stedelijke luchtmobiliteit (UAM) in combinatie met overheidssteun en regelgeving

Oct 25, 2023 9:00 AM ET

Overzicht van de markt voor elektrische vliegtuigen

Volgens het onderzoek van SNS Insider gaat de markt voor elektrische vliegtuigen een veelbelovende toekomst tegemoet, gedreven door een combinatie van milieubewustzijn, technologische vooruitgang, kostenefficiëntie, geluidsreductie, innovatie en ondersteuning door regelgeving.

Volgens het rapport van SNS Insider werd de markt voor elektrische vliegtuigen in 2022 geschat op 9,44 miljard dollar en zal deze in 2030 naar verwachting 29,10 miljard dollar bedragen, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 15,1% gedurende de voorspellingsperiode van 2023 tot 2030.

Reikwijdte van het marktrapport

Elektrische vliegtuigen, ook bekend als e-vliegtuigen, zijn een nieuwe klasse vliegtuigen die vertrouwen op elektrische aandrijfsystemen om stuwkracht en lift te genereren. In plaats van traditionele verbrandingsmotoren maken deze vliegtuigen gebruik van elektromotoren die worden aangedreven door elektriciteit die is opgeslagen in batterijen. De energiebron kan variëren van lithium-ion batterijen tot brandstofcellen, maar de gemene deler is hun schone energieprofiel. Elektrische vliegtuigen zijn aanzienlijk stiller dan hun conventionele tegenhangers, waardoor ze geschikter zijn voor stedelijke luchtmobiliteit en minder geluidshinder veroorzaken. Elektrische vliegtuigen zijn energie-efficiënter, aangezien elektromotoren in staat zijn om energie te leveren met een hogere efficiëntie dan verbrandingsmotoren.

Download een voorbeeld van de markt voor elektrische vliegtuigen @ https://www.snsinsider.com/sample-request/1113

De belangrijkste spelers zijn
– Airbus
– Yuneec Holding Limited
– Pipistrel Groep
– Bye Luchtvaart
– Digisky S.R.L
– Leonardo S.p.A
– Gorgé Groep
– EHang Holdings Limited
– Faradair Aerospace Limited
– Boeing en andere spelers.

Marktanalyse

Een van de belangrijkste drijfveren achter de groei van de markt voor elektrische vliegtuigen is het wereldwijde streven naar milieuduurzaamheid. Met de toenemende bezorgdheid over klimaatverandering en de koolstofvoetafdruk van de luchtvaartindustrie, bieden elektrische vliegtuigen een overtuigende oplossing. Deze vliegtuigen produceren geen uitstoot tijdens de vlucht en dragen zo bij aan een schonere en groenere luchtvaartsector. Overheden en organisaties over de hele wereld stimuleren de ontwikkeling en het gebruik van elektrische vliegtuigen door middel van subsidies en regelgevende ondersteuning. Elektrische vliegtuigen bieden aanzienlijke kostenvoordelen ten opzichte van hun conventionele tegenhangers. Elektrische aandrijfsystemen zijn eenvoudiger en hebben minder bewegende delen, wat resulteert in lagere onderhouds- en operationele kosten. Bovendien zijn de elektriciteitskosten per mijl aanzienlijk lager dan traditionele vliegtuigbrandstoffen, waardoor elektrische vliegtuigen een economisch aantrekkelijke optie zijn voor zowel de commerciële als de privéluchtvaart. De markt heeft aanzienlijke investeringen geoogst van zowel gevestigde luchtvaartbedrijven als startups. Deze toestroom van kapitaal stimuleert innovatie, versnelt onderzoek en ontwikkeling en bevordert de ontwikkeling van baanbrekende ontwerpen voor elektrische vliegtuigen. Samenwerkingsverbanden tussen luchtvaartgiganten, technologiebedrijven en de academische wereld hebben een belangrijke rol gespeeld bij het verleggen van de grenzen van de elektrische luchtvaart.

De marktsegmentatie en subsegmentatie zijn:
Naar Systeem
– Batterijen
– Elektrische motoren
– Vliegtuigconstructies
– Vliegtuigelektronica
– Software
– Overige

Per platform
– Regionale transportvliegtuigen
– Zakenvliegtuigen
– Lichte & Ultralight Vliegtuigen

Op toepassing
– Civiel
– Militair

Op technologie
– CTOL
– STOL
– VTOL

Op Type
– Vaste vleugel
– Roterende vleugel
– Hybride Vleugel

Impact van recessie

Het regelgevende landschap voor elektrische vliegtuigen is nog steeds in ontwikkeling en de recessie heeft de zaken gecompliceerd. Regeringen richten zich op bredere economische problemen, waardoor de ontwikkeling van gunstige regelgeving voor elektrische luchtvaart mogelijk wordt vertraagd. Ondanks de economische uitdagingen blijft duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt. Regeringen en belanghebbenden in de luchtvaartindustrie zetten zich in om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Elektrische vliegtuigen, met hun lagere koolstofvoetafdruk, zijn goed gepositioneerd om bij te dragen aan dit doel. Naarmate de economie zich herstelt, zal de focus op duurzaamheid waarschijnlijk nieuwe kansen creëren voor de markt van elektrische vliegtuigen.

Vraag naar het rapport @ https://www.snsinsider.com/enquiry/1113

Gevolgen van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De markt voor elektrische vliegtuigen wordt, net als alle elektrische transportmiddelen, gedreven door de noodzaak om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen en klimaatverandering tegen te gaan. De impact van de oorlog op de energiezekerheid in Europa en de bedreiging van de gasvoorraden hebben de urgentie van een snellere overgang naar elektrische luchtvaart benadrukt. De bezorgdheid over de energiezekerheid heeft de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen voor elektrische vliegtuigen versneld. Fabrikanten zijn nu meer geneigd om te investeren in duurzame, lokaal geproduceerde energieoplossingen om een consistente werking te garanderen en geopolitieke kwetsbaarheden te minimaliseren.

Belangrijke regionale ontwikkelingen

Noord-Amerika, geleid door de Verenigde Staten, loopt voorop in de innovatie van elektrische vliegtuigen. De regio beschikt over een robuust ecosysteem van vliegtuigfabrikanten, onderzoeksinstellingen en regelgevende instanties die zich inzetten voor de bevordering van elektrische luchtvaarttechnologie. Europa heeft duurzaamheid omarmd als een belangrijke drijfveer voor de adoptie van elektrische luchtvaart. De inzet van de Europese Unie om de koolstofuitstoot te verminderen heeft de ontwikkeling van technologieën en infrastructuur voor elektrische vliegtuigen gestimuleerd. De regio Azië-Pacific ontpopt zich als een belangrijke speler op de markt van elektrische vliegtuigen, gedreven door de toenemende verstedelijking en de behoefte aan duurzame transportoplossingen. Vooral China heeft veel interesse getoond in elektrische luchtvaart, waarbij bedrijven als EHang wereldwijd aandacht krijgen voor hun eVTOL-ontwerpen.

Belangrijkste resultaten van de marktstudie naar elektrische vliegtuigen
– Het segment regionale transportvliegtuigen (RTA) springt eruit als koploper en is klaar om de markt te domineren. Het RTA segment heeft enorm geprofiteerd van de voortdurende vooruitgang in batterijtechnologie. Batterijen met een hoge energiedichtheid, zoals lithiumzwavelbatterijen en solid-state batterijen, hebben het bereik en de prestaties van elektrische RTA’s vergroot. Deze innovatie maakt langere vliegafstanden mogelijk en verbetert de algehele operationele efficiëntie.
– Het segment accu’s is klaar om de markt te versterken en te domineren dankzij innovaties op het gebied van energiedichtheid, gewichtsvermindering, veiligheid en duurzaamheid. De invloed van accu’s strekt zich uit over de hele luchtvaartindustrie en stimuleert marktexpansie, economische levensvatbaarheid en een duurzamere en milieubewustere toekomst voor de luchtvaart.

Recente ontwikkelingen in de markt van elektrische vliegtuigen
– Beta Technologies, een pionier op het gebied van elektrische luchtvaart, heeft een belangrijke stap voorwaarts gezet met de inhuldiging van zijn ultramoderne productiefaciliteit voor elektrische vliegtuigen. De elektrische vliegtuigen van Beta Technologies zijn ontworpen vanuit een holistische benadering, met de nadruk op efficiëntie, minder koolstofuitstoot en betere prestaties.
– CATL (Contemporary Amperex Technology Co. Limited) en Comac (Commercial Aircraft Corporation of China) hebben hun krachten gebundeld in een strategische joint venture om baanbrekende elektrische vliegtuigen te ontwikkelen. De samenwerking tussen CATL en Comac belooft nieuwe horizonten in de luchtvaart te openen en de CO2-voetafdruk van vliegreizen aanzienlijk te verkleinen.

Inhoudsopgave – Belangrijkste punten
1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1 COVID-19 Impactanalyse
4.2 Impact van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3 Impact van aanhoudende recessie
5. Waardeketenanalyse
6. Het 5-krachtenmodel van Porter
7. PEST-analyse
8. Markt voor elektrische vliegtuigen, per systeem
9. Elektrische Vliegtuigmarkt, Per Platform
10. Elektrische Vliegtuigmarkt, Per Toepassing
11. Elektrische Vliegtuigmarkt, per Technologie
12. Elektrische Vliegtuigmarkt, per Type
13. Regionale analyse
14. Bedrijfsprofielen
15. Concurrentielandschap
16. Conclusie

Koop de volledige PDF van het marktrapport voor elektrische vliegtuigen @ https://www.snsinsider.com/checkout/1113

Over ons:

SNS Insider is een van de toonaangevende marktonderzoek- en adviesbureaus die de marktonderzoekindustrie wereldwijd domineert. Het doel van ons bedrijf is om klanten de kennis te geven die ze nodig hebben om te functioneren in veranderende omstandigheden. Om u te voorzien van actuele, nauwkeurige marktgegevens, consumenteninzichten en meningen, zodat u met vertrouwen beslissingen kunt nemen, maken we gebruik van verschillende technieken, waaronder enquêtes, videogesprekken en focusgroepen over de hele wereld.

Onze medewerkers zijn toegewijd aan het geven van betrouwbare informatie aan onze klanten en met onze expertise in de meeste industriële sectoren zijn we er trots op dat we erkend worden als een van de beste marktonderzoekbureaus ter wereld. We kunnen snel relevante onderzoeksprogramma’s ontwerpen en implementeren, waaronder enquêtes en focusgroepen, en we beschikken over de middelen en de competentie om met klanten in vrijwel elke bedrijfssector om te gaan.

Lees ons gerelateerde rapport:

Smart Airports Market Outlook Report 2023-2030

Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie [email protected] Telefoon: 1-415-230-0044 (US) | 91-7798602273 (IND)


Keywords:  Electric Aircraft Market,Electric Aircraft Market Size,Electric Aircraft Market Share,Electric Aircraft Market Growth,Electric Aircraft Market Trends,Electric Aircraft Market Forecast,Electric Aircraft Market Report,SNS Insider