header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor thermische interfacematerialen zal tegen 2030 meer dan USD 7,4 miljard bedragen door de stijgende vraag naar elektrische voertuigen (EV’s) en de groeiende datacenterinfrastructuur

Oct 26, 2023 9:00 AM ET

Op basis van het onderzoek van SNS Insider is de markt voor thermische interfacematerialen klaar voor aanzienlijke groei, gedreven door verschillende factoren zoals elektronicaminiaturisatie, de opkomst van elektrische voertuigen, groeiende datacenters, de opkomst van 5G-technologie, innovaties in de materiaalwetenschap, milieuregelgeving en de vraag naar high-performance computing.

De markt voor thermische interfacematerialen werd in 2022 gewaardeerd op 3,4 miljard USD en zal naar verwachting 7,4 miljard USD bereiken in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 10,2% gedurende de prognoseperiode van 2023 tot 2030, zoals vermeld in het rapport van SNS Insider.

Vraag een voorbeeld van dit rapport aan @ https://www.snsinsider.com/sample-request/1525

Reikwijdte van het marktrapport

Thermische Interface Materialen, vaak afgekort als TIM’s, zijn stoffen die ontworpen zijn om de thermische geleidbaarheid tussen twee oppervlakken te verbeteren door de microscopische openingen en onregelmatigheden op te vullen die van nature voorkomen bij de interface. Deze verbeterde thermische geleidbaarheid zorgt voor een betere warmteoverdracht en -afvoer van de bron naar het koellichaam, wat resulteert in lagere bedrijfstemperaturen en een langere levensduur van het apparaat. TIM’s worden op grote schaal gebruikt in elektronische apparaten zoals computers, laptops, smartphones en spelconsoles om de warmte van processors, grafische kaarten en andere componenten af te voeren. TIM’s worden gebruikt in de luchtvaartsector voor een betrouwbare koeling van vliegtuigelektronica, satellietonderdelen en verschillende elektronische systemen aan boord.

Belangrijkste spelers:

Parker chomerics, Henkel corporation, Indium corporation, Momentive performance materials Inc, Dow Corning, Zalman tech corporation limited, Bergquist company, Laird technologies.

Marktanalyse

De wereldwijde auto-industrie maakt een paradigmaverschuiving door naar elektrische voertuigen, gedreven door milieuoverwegingen en overheidsinitiatieven. EV’s stellen hogere eisen aan de vermogenselektronica en het beheersen van de warmte is een kritische zorg. Thermische interfacematerialen hebben toepassingen gevonden in EV-batterijbeheersystemen, vermogenselektronica en oplossingen voor thermisch beheer, wat aanzienlijk bijdraagt aan de groei van de markt voor thermische interfacematerialen. De exponentiële groei van data en de uitbreiding van datacenterinfrastructuur zijn de drijvende krachten achter de markt. Datacenters vereisen betrouwbare en efficiënte koeloplossingen om een ononderbroken werking te garanderen. TIM’s worden in datacenters gebruikt om de warmteafvoer van krachtige computersystemen, servers en opslageenheden te verbeteren. De uitrol van 5G-technologie is een andere belangrijke groeimotor voor de TIM-markt. Met 5G is er een grotere behoefte aan compacte en efficiënte elektronische componenten die bestand zijn tegen hogere gegevensoverdrachtssnelheden. Thermische interfacematerialen zijn cruciaal voor het op temperatuur houden van deze componenten, zodat ze optimaal kunnen functioneren.

Impact van recessie

Een primair gevolg van een economische recessie zijn lagere consumentenbestedingen. Als het besteedbare inkomen daalt en consumenten hun budget beperken, daalt de vraag naar elektronische apparaten. Dit heeft op zijn beurt invloed op de markt voor thermische interfacematerialen, omdat er minder apparaten worden gemaakt, wat leidt tot een verminderde behoefte aan oplossingen voor thermisch beheer. Bedrijven richten zich op het stroomlijnen van activiteiten en het optimaliseren van productieprocessen om de kosten te verlagen. Dit kan helpen om concurrerend te blijven in een prijsgevoelige markt. Het verkennen van nieuwe markten en toepassingen voor thermische interfacematerialen, zoals de elektrische auto-industrie en de sector voor hernieuwbare energie, helpt om de verminderde vraag in de traditionele elektronica te compenseren.

Vraag informatie aan over dit rapport @ https://www.snsinsider.com/enquiry/1525

Gevolgen van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De onzekerheid rond het conflict en de gevolgen ervan voor de toeleveringsketen heeft geleid tot prijsschommelingen in de markt voor thermische interfacematerialen. Fabrikanten en leveranciers worden geconfronteerd met hogere productiekosten als gevolg van stijgende grondstofprijzen, transportproblemen en geopolitieke risico’s. Als reactie op de verstoringen van de toeleveringsketen en de prijsschommelingen onderzoeken veel TIM-fabrikanten alternatieve inkoopstrategieën en diversifiëren ze hun leveranciersbestand. Bedrijven willen hun afhankelijkheid van grondstoffen uit conflictgebieden verminderen en zijn op zoek naar stabielere bronnen. Sommige bedrijven overwegen ook verticale integratie en investeren in binnenlandse productiecapaciteit om de veerkracht van de toeleveringsketen te vergroten.

Marktsegmentatie:

Naar materiaalsoort

  • Tapes en folies
  • Elastomere pads
  • Vetten en kleefstoffen
  • Phase change materialen
  • Op metaal gebaseerde materialen

Naar toepassing

  • Telecommunicatie
  • Computer
  • Medische apparaten
  • Industriële machines
  • Duurzame consumptiegoederen
  • Automobielelektronica
  • Overige

Per chemie

  • Silicone
  • Epoxy
  • Polyimide

Regionale ontwikkeling

Noord-Amerika is een belangrijke speler op de wereldmarkt voor thermische interfacematerialen, voornamelijk gedreven door de aanwezigheid van toonaangevende technologiebedrijven en een bloeiende halfgeleiderindustrie. De regio kent een groeiende vraag naar TIM’s vanwege de toenemende toepassing van high-performance computing en elektrische voertuigen. De Europese TIM-markt wordt gekenmerkt door een sterke focus op duurzaamheid en energie-efficiëntie. Het strenge milieubeleid van de Europese Unie en de overgang van de auto-industrie naar elektrische voertuigen hebben de vraag naar geavanceerde TIMs gestimuleerd. De regio Azië-Stille Oceaan heeft zich ontpopt als een belangrijk centrum voor de productie en consumptie van TIMs. Snelle industrialisatie, een snelgroeiende markt voor consumentenelektronica en de toepassing van 5G-technologie hebben de vraag naar efficiënte oplossingen voor warmteafvoer gestimuleerd.

Belangrijkste resultaten van destudieover thermische interfacematerialen

  • Het segment tapes en films zal de markt domineren, en daar is een goede reden voor. Met hun veelzijdige toepassingen, efficiëntie en betrouwbaarheid hebben deze materialen zichzelf bewezen als onmisbare activa in de wereld van elektronica en daarbuiten. Naarmate de industrieën zich verder ontwikkelen, zijn tapes en films goed gepositioneerd om de leiding te nemen op het gebied van thermisch beheer.
  • Het telecommunicatiesegment is klaar om de markt te domineren, en terecht. Het vermogen om te voldoen aan de unieke behoeften van de telecommunicatie-industrie, in combinatie met de focus op operationele stabiliteit, positioneert het als een cruciale speler in de oplossingen voor thermisch beheer die onze onderling verbonden wereld van energie voorzien. Naarmate de telecommunicatiesector zich verder ontwikkelt, zal dit segment voorop blijven lopen op het gebied van innovatie in thermisch beheer.

Recente ontwikkelingen in de markt voor thermische interfacematerialen

  • Arieca, een vooraanstaand bedrijf op het gebied van materiaaltechnologie, heeft een baanbrekende overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van een geavanceerd, op vloeibaar metaal gebaseerd thermisch interfacemateriaal (TIM) dat speciaal is ontworpen voor voedingsmodules in elektronische apparaten. Deze innovatieve inspanning komt als antwoord op de groeiende behoefte aan verbeterde thermische prestaties en efficiëntie in de huidige energiemodules.
  • Shin-Etsu Chemical, een gerenommeerde leider in de chemische industrie, heeft onlangs aanzienlijke vooruitgang geboekt in de ontwikkeling van baanbrekende siliconen thermische interfacematerialen op maat voor elektrische voertuigen (EV) en hybride auto’s. Silicone thermische interfacematerialen spelen een cruciale rol bij het garanderen van optimale prestaties en een lange levensduur van elektronische componenten in elektrische voertuigen en hybride auto’s.

Koop dit exclusieve rapport @ https://www.snsinsider.com/checkout/1525

Inhoudsopgave

1.Inleiding

2.Onderzoeksmethodologie

3.Markt Dynamiek

4.Impactanalyse

5.Waardeketenanalyse

6.Porter’s 5 krachten model

7.PEST-analyse

8.Thermische interfacematerialen marktsegment, per materiaaltype

9.Thermische interfacematerialen marktsegment, per toepassing

10.Thermische interfacematerialen marktsegment, op basis van chemie

11.Regionale analyse

12.Bedrijfsprofiel

13.Concurrentielandschap

14.Use Cases & Best Practices

15.Conclusie

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd Bedrijfsontwikkeling Strategie [email protected] Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | 91-7798602273 (IND) Website: https://www.snsinsider.com


Keywords:  Thermal Interface Materials Market,Thermal Interface Materials Market Growth,Thermal Interface Materials Market Size,Thermal Interface Materials Market Share,Thermal Interface Materials Market Outlook