header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor elektronische neuzen (E-Nose) zal tegen 2030 meer dan 325,22 miljoen dollar bedragen door de toenemende toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie

Oct 27, 2023 9:00 AM ET

Elektronische Neus (E-Nose) Marktbereik & Overzicht

Volgens het rapport van SNS Insider had de markt voor elektronische neuzen in 2022 een waarde van 32,82 miljoen USD. Er wordt verwacht dat de markt zal stijgen tot 325,22 miljoen USD in 2030, met een opmerkelijk samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 33,2% tijdens de voorspellingsperiode van 2023 tot 2030.

Een elektronische neus is een elektronisch apparaat dat is ontworpen om geuren en smaken te detecteren en te analyseren. Geïnspireerd door de menselijke reukzin, bestaan E-Nose systemen uit sensoren die reageren op specifieke vluchtige verbindingen, waardoor een unieke ‘geurafdruk’ wordt gecreëerd voor verschillende stoffen. Deze sensoren zijn zeer gevoelig, waardoor ze verschillende geuren kunnen identificeren en onderscheiden, waardoor ze van onschatbare waarde zijn bij kwaliteitscontrole, veiligheidsbeoordeling en onderzoeks- en ontwikkelingsprocessen. Sommige geavanceerde E-Nose systemen bevatten machine learning technieken, waardoor de nauwkeurigheid en het aanpassingsvermogen in de loop van de tijd worden verbeterd.

Download gratis een verslag van de markt voor elektronische neuzen (E-Nose) @ https://www.snsinsider.com/sample-request/1303

De belangrijkste spelers in het Electronic Nose (E-Nose) marktrapport zijn:

Alpha MOS
Airsense
Odotech
Sensigent
Aryballe Technologies
Plasmion GmbH
The eNose Company
Electronic Sensor Technology
Brechbuehler
Scensive Technology.

Marktanalyse

Een van de belangrijkste katalysatoren van de markt voor elektronische neuzen (E-Nose) is de voortdurende technologische vooruitgang. Innovaties in sensortechnologieën, gegevensverwerkingsalgoritmen en technieken voor machinaal leren hebben de mogelijkheden van E-Nose-apparaten aanzienlijk verbeterd. Deze ontwikkelingen hebben geresulteerd in een hogere nauwkeurigheid, gevoeligheid en real-time gegevensverwerking, waardoor E-Noses onmisbaar zijn geworden in sectoren zoals de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, de gezondheidszorg en de milieubewaking. De gezondheidszorg is een belangrijke groeimotor voor de E-Nose markt. E-neusapparaten worden op grote schaal gebruikt voor diagnostiek van ziekten, zoals kanker, diabetes en infectieziekten. De niet-invasieve aard van de E-Nose technologie, in combinatie met het vermogen om specifieke biomarkers te detecteren, heeft een revolutie teweeggebracht in de diagnose van ziekten, wat leidt tot vroegtijdige opsporing en betere resultaten voor de patiënt. In de voedingsmiddelen- en drankenindustrie wordt E-Nose technologie gebruikt voor kwaliteitscontrole en productontwikkeling. Doordat E-Nose apparaten subtiele veranderingen in geur- en smaakprofielen kunnen detecteren, kunnen voedselfabrikanten een consistente productkwaliteit handhaven.

De marktsegmentatie van elektronische neuzen (E-Nose) is als volgt:

NAAR TYPE
MOS
CP
QCM

NAAR TOEPASSING
Militair en defensie
Gezondheidszorg
Voedsel en drank
Afvalbeheer

Gesegmenteerd per regio/land:
Noord-Amerika
Europa
China
Japan
Azië Overige

Ontvang gratis kwartaalupdates. Klik op de link voor meer informatie @ https://www.snsinsider.com/enquiry/1303

Impact van Recessie

De markt voor elektronische neuzen (E-Nose), die ooit werd gestimuleerd door snelle technologische ontwikkelingen en steeds meer toepassingen, staat nu voor uitdagingen als gevolg van lagere consumentenbestedingen, verstoorde toeleveringsketens en beperkte financiering voor onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten. Bedrijven in deze sector zijn genoodzaakt om hun strategieën te heroverwegen om de recessie het hoofd te bieden en de groei te ondersteunen. Fabrikanten van e-neuzen integreren AI-algoritmen om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van geurdetectie te verbeteren. Er worden algoritmen voor machinaal leren gebruikt om complexe geurpatronen te interpreteren, waardoor de E-Nose technologie efficiënter en flexibeler wordt.

Gevolgen van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

Het conflict heeft E-Nose fabrikanten ertoe aangezet om alternatieve markten en geografische regio’s te verkennen. Bedrijven diversifiëren hun exportbestemmingen en gaan partnerschappen aan met leveranciers in stabielere regio’s. Deze strategische verschuiving is niet alleen een reactie op de directe uitdagingen, maar ook een poging om op lange termijn veerkracht op te bouwen tegen geopolitieke onzekerheden. Het conflict tussen Rusland en Oekraïne heeft geleid tot wijzigingen in de regelgeving voor het internationale handelsbeleid, wat gevolgen heeft voor de markt voor elektronische neuzen (E-Nose). Er zijn problemen ontstaan met de naleving van nieuwe import- en exportregels, waardoor bedrijven zich genoodzaakt zien om door complexe wettelijke kaders te navigeren. Aanpassing aan deze veranderingen is cruciaal voor marktspelers om een concurrentievoordeel te behouden en naadloze wereldwijde activiteiten te garanderen.

Belangrijke regionale ontwikkelingen

Noord-Amerika leidt de grootste groei van de markt voor elektronische neuzen (E-Nose). De geavanceerde O&O-infrastructuur van de regio, in combinatie met aanzienlijke investeringen in onderzoeksactiviteiten, bevordert de ontwikkeling van geavanceerde E-Nose-toepassingen. Industrieën zoals voedingsmiddelen en dranken, gezondheidszorg en milieubewaking zien een toename in het gebruik van E-Noses. De Europese markt voor elektronische neuzen wordt gekenmerkt door een sterke nadruk op duurzaamheid en milieuvriendelijke oplossingen. De strenge milieuregelgeving in de regio stimuleert de vraag naar E-Noses voor het monitoren van vervuiling en afvalbeheer. De regio Azië-Pacific kent een snelle industrialisatie, wat leidt tot meer vervuiling en bezorgdheid over het milieu. E-noses worden op grote schaal gebruikt voor het bewaken van de luchtkwaliteit, waardoor ze een cruciale rol spelen bij het aanpakken van de milieuproblemen in de regio.

Belangrijkste resultaten van de studie naar de elektronische neus (E-Nose) markt

– Het MOS-segment zal de markt domineren dankzij de ongeëvenaarde precisie en betrouwbaarheid. Deze sensoren werken volgens het principe van het detecteren van veranderingen in elektrische geleidbaarheid bij blootstelling aan specifieke geuren of gassen. Met hun vermogen om zelfs de subtielste geurvariaties te detecteren, hebben op MOS gebaseerde E-Noses toepassingen gevonden in diverse sectoren, zoals voeding en dranken, milieubewaking, gezondheidszorg en landbouw.

– Op MOS gebaseerde E-Noses hebben zich ontpopt als een krachtvermeerderaar voor militaire en defensiemachten over de hele wereld. Deze sensoren spelen een cruciale rol in chemische detectie en identificeren gevaarlijke stoffen, explosieven en biologische agentia met een ongeëvenaarde nauwkeurigheid. De mogelijkheid om snel geuren van potentiële bedreigingen te detecteren en te analyseren verbetert de militaire paraatheid en maakt snelle responsmaatregelen mogelijk.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de markt voor elektronische neuzen (E-Nose)

– Op de prestigieuze HIMSS Global Health Conference and Exhibition in Chicago toonde de eNose Company een baanbrekende toepassing van hun geavanceerde technologie, de aeoNose, bij de behandeling van longkanker. De aeoNose onderscheidt zich door de naadloze integratie met elektronische patiëntendossiers (EHR) via het IRIS4health Intersystems platform, een eigen technologie ontwikkeld door eNose Company.

– Lockheed Martin is onlangs als winnaar uit de bus gekomen bij het binnenhalen van een aanzienlijk contract van 2 miljoen dollar van het Missile Defense Agency (MDA). Het contract is bedoeld om een uitgebreid onderzoek uit te voeren naar de integratie van geavanceerde lasertechnologie in bestaande raketafweersystemen.

Inhoudsopgave – Analyse van de belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1 COVID-19 Impactanalyse
4.2 Impact van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3 Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 krachten model
7. PEST-analyse
8. Segmentatie van de elektronische neus (E-Nose) markt, per type
9. Segmentatie van de elektronische neus (E-Nose) markt, per toepassing
10. Regionale analyse
11. Bedrijfsprofiel
12. Concurrentielandschap
13. Conclusie

PDF voor één gebruiker kopen @ https://www.snsinsider.com/checkout/1303

Over ons:
SNS Insider is met haar authentieke consumenten- en marktinzichten wereldwijd toonaangevend op het gebied van gegevens en analyses. Het vertrouwen van onze klanten en zakelijke partners heeft altijd centraal gestaan in wie we zijn als bedrijf. Om het succes van onze klanten te ondersteunen, hebben onze hoogopgeleide ingenieurs, consultants en datawetenschappers consequent de grenzen van de industrie verlegd met innovatieve methodologieën en meettechnologieën.

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie [email protected] Telefoon: 1-415-230-0044 (US) | 91-7798602273 (IND)


Keywords:  Electronic Nose (E-Nose) Market,Electronic Nose (E-Nose) Market Size,Electronic Nose (E-Nose) Market Share,Electronic Nose (E-Nose) Market Growth,Electronic Nose (E-Nose) Market Trends,Electronic Nose (E-Nose) Market Analysis,Electronic Nose (E-Nose) Industry