header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De IoT Node and Gateway-markt zal tegen 2030 14,96 miljard USD overschrijden als gevolg van de toenemende bezorgdheid over gegevensprivacy in combinatie met initiatieven voor Industrie 4.0 en slimme steden

Oct 30, 2023 9:00 AM ET

IoT Node en Gateway Marktbereik & Overzicht

De IoT Node and Gateway Market werd in 2022 gewaardeerd op USD 8,20 miljard en zal naar verwachting USD 14,96 miljard bereiken in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 7,8% tijdens de voorspellingsperiode van 2023 tot 2030, volgens het rapport van SNS Insider.

IoT-knooppunten, ook bekend als “slimme knooppunten” of “slimme apparaten”, zijn de fundamentele bouwstenen van de IoT-infrastructuur. Deze nodes zijn uitgerust met sensoren en communicatiemogelijkheden, waardoor ze gegevens kunnen verzamelen en verzenden naar centrale systemen of andere nodes binnen het netwerk. IoT-knooppunten zijn er in verschillende vormen en dienen verschillende functies, van omgevingsbewaking tot industriële automatisering. IoT-gateways bevatten vaak beveiligingsmaatregelen zoals encryptie en firewallbescherming om de gegevens tijdens de overdracht te beschermen. Fitnesstrackers, smartwatches en apparaten voor de gezondheidszorg zijn allemaal voorbeelden van IoT-knooppunten die persoonlijke gezondheidsgegevens verzamelen en verzenden.

Ontvang een gratis voorbeeldrapport van de IoT-knooppunten- en gateway-markt @ https://www.snsinsider.com/sample-request/2098

De belangrijkste spelers in het IoT Node and Gateway-marktrapport zijn:

Huawei Technologies
Texas Instruments Incorporated
Hewlett Packard Enterprise
Aaeon Components
Dell Technologies
Intel Corporation
NXP Semiconductor
Cisco Systems
TE Connectivity
Advantech.

Marktanalyse

Een van de belangrijkste groeifactoren voor de IoT node en gateway markt is de exponentiële toename van aangesloten apparaten. Met de komst van slimme huizen, industriële automatisering en draagbare technologie is de vraag naar efficiënte oplossingen voor gegevensoverdracht en communicatie sterk gestegen. Nodes en gateways fungeren als tussenpersonen in dit onderling verbonden landschap, waardoor ze onmisbare onderdelen zijn van de IoT-infrastructuur. De voortdurende ontwikkeling van draadloze communicatietechnologieën, zoals 5G en LPWAN (Low-Power Wide-Area Network), heeft de mogelijkheden van IoT-nodes en -gateways uitgebreid. Deze technologieën bieden een hogere bandbreedte, een lagere latentie en een groter bereik, waardoor IoT-apparaten effectiever kunnen werken. Deze trend bevordert niet alleen de groei van de IoT-markt, maar stimuleert ook de behoefte aan verbeterde node- en gateway-oplossingen om gebruik te maken van deze technologische vooruitgang. Het concept van Industrie 4.0, gekenmerkt door de integratie van digitale technologieën in productie- en industriële processen, heeft de vraag naar IoT-knooppunten en gateways in de industriële sector aangewakkerd.

De marktsegmentatie van IoT-knooppunten en -gateways is als volgt:

NAAR HARDWARE
Sensor
Geheugen
Processor
Connectiviteit IC
Logisch apparaat

NAAR EINDGEBRUIK
Consument
Industrieel

Gesegmenteerd per regio/land:
Noord-Amerika
Europa
China
Japan
Azië Overige

Ontvang gratis kwartaalupdates. Klik op de link voor meer informatie @ https://www.snsinsider.com/enquiry/2098

Impact van Recessie

De aanhoudende recessie zal de markt voor IoT-knooppunten en -gateways zeker op verschillende manieren beïnvloeden. Tijdens een recessie wordt de bezorgdheid over cyberbeveiliging en gegevensprivacy nog groter. Naarmate het aantal IoT-apparaten toeneemt, worden ze een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen. In deze omgeving zullen bedrijven en organisaties waarschijnlijk prioriteit geven aan investeringen in beveiliging, wat nieuwe kansen kan creëren voor IoT-beveiligingsoplossingen. In een poging om de storm van een recessie te doorstaan, kunnen bedrijven zich wenden tot strategische partnerschappen. Deze aanpak kan hen toegang geven tot essentiële technologie en expertise terwijl de financiële lasten worden gedeeld. Dergelijke samenwerkingsverbanden kunnen leiden tot nieuwe oplossingen op de markt, omdat organisaties hun middelen en kennis bundelen.

Gevolgen van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De Russisch-Oekraïense oorlog heeft onmiskenbaar zijn stempel gedrukt op de markt van IoT-knooppunten en gateways en heeft een reeks verstoringen, onzekerheden en uitdagingen met zich meegebracht. Het vermogen van de sector om zich aan te passen en te innoveren als reactie op deze obstakels geeft echter aan hoe veerkrachtig de sector is. Terwijl belanghebbenden door deze turbulente tijden navigeren, blijven ze werken aan een veiliger, diverser en robuuster IoT-landschap, klaar voor groei en vooruitgang zodra de geopolitieke situatie zich stabiliseert. Het op de voet volgen van deze ontwikkelingen is essentieel om de veranderende dynamiek van de IoT-markt in een naoorlogse wereld te begrijpen.

Belangrijke regionale ontwikkelingen

Noord-Amerika heeft zichzelf gevestigd als pionier in de wereldwijde IoT node en gateway markt. De regio is de thuisbasis van verschillende belangrijke spelers in de IoT node en gateway sector, dankzij de robuuste technologische infrastructuur en de vroege adoptie van IoT-oplossingen. Europa beschikt over een rijk ecosysteem voor IoT-technologieën, met de nadruk op dataprivacy en -beveiliging. De General Data Protection Regulation (GDPR) van de Europese Unie heeft een belangrijke rol gespeeld bij het vormgeven van het IoT-landschap door de privacy te waarborgen van gegevens die worden verzameld door IoT-apparaten. Azië-Pacific heeft zich ontwikkeld tot een bloeiende hub voor IoT-technologie, gedreven door factoren zoals een enorme bevolking, snelle verstedelijking en toenemende industrialisatie. De regio kent een enorme groei in IoT-toepassingen, van slimme steden tot industriële automatisering.

Belangrijkste resultaten van deIoT Node en Gateway marktstudie

– Het sensor segment maakt een snelle groei door als gevolg van het toenemende aantal aangesloten apparaten in het IoT landschap. Sensoren fungeren als de primaire dataverzamelingseenheden en hun vraag schiet omhoog in industrieën zoals productie, landbouw, gezondheidszorg en smart cities. Deze trend stuwt het sensorsegment naar de voorgrond.

– Het industriële segment speelt ook een belangrijke rol in het domineren van de markt. Industrieel IoT (IIoT) is een gespecialiseerde tak van IoT die zich richt op het optimaliseren van industriële processen en activiteiten. Veel industriële faciliteiten hebben bestaande legacysystemen. Het industriële segment is gespecialiseerd in het leveren van gateways en nodes die de kloof overbruggen tussen verouderde systemen en moderne IoT-technologie, waardoor een soepele overgang mogelijk wordt.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot deIoT Node en Gateway markt

– ACL Digital heeft de overname aangekondigd van Volansys, een vooraanstaand IoT-consultancybedrijf. De overname van Volansys zal ACL Digital naar verwachting veel voordelen opleveren. Door de integratie van Volansys’ expertise op het gebied van IoT-advies kan ACL Digital een uitgebreider pakket van IoT-oplossingen aan haar klanten bieden.

– Gateway.fm, een baanbrekende startup, heeft met succes 4,6 miljoen dollar aan financiering binnengehaald om naadloze toegang tot Web3 node-infrastructuurtools mogelijk te maken. Deze belangrijke financiële steun komt op een cruciaal moment voor het bedrijf en positioneert het om zijn innovatieve oplossingen in de Web3-ruimte verder te ontwikkelen en uit te breiden.

Inhoudsopgave – Analyse van de belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1 COVID-19 Impactanalyse
4.2 Impact van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3 Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 krachten model
7. PEST-analyse
8. IoT Node en Gateway marktsegmentatie, per hardware
9. IoT Node en Gateway Marktsegmentatie, Per Eindgebruik Toepassing
10. Regionale analyse
11. Bedrijfsprofielen
12. Concurrentielandschap
13. Conclusie

PDF voor één gebruiker kopen @ https://www.snsinsider.com/checkout/2098

Over ons:
SNS Insider is met haar authentieke consumenten- en marktinzichten wereldwijd toonaangevend op het gebied van gegevens en analyses. Het vertrouwen van onze klanten en zakelijke partners heeft altijd centraal gestaan in wie we zijn als bedrijf. Om het succes van onze klanten te ondersteunen, hebben onze hoogopgeleide ingenieurs, consultants en datawetenschappers consequent de grenzen van de industrie verlegd met innovatieve methodologieën en meettechnologieën.

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie [email protected] Telefoon: 1-415-230-0044 (US) | 91-7798602273 (IND)


Keywords:  IoT Node and Gateway Market,IoT Node and Gateway Market Size,IoT Node and Gateway Market Share,IoT Node and Gateway Market Growth,IoT Node and Gateway Market Trends,IoT Node and Gateway Market Analysis,IoT Node and Gateway Industry