header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor machine vision zal tegen 2030 meer dan 25,71 miljard dollar bedragen als gevolg van de stijgende vraag naar lichtgewicht en brandstofefficiënte ontwerpen

Oct 30, 2023 9:00 AM ET

Machine Vision Marktbereik & Overzicht

De markt voor machine vision wordt volgens het rapport van SNS Insider in 2022 geschat op 14,31 miljard dollar en zal naar verwachting in 2030 zijn gegroeid tot 25,71 miljard dollar, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 7,6% in de prognoseperiode 2023-2030.

Machine vision, ook bekend als computer vision, verwijst naar het vermogen van machines om visuele informatie uit de omgeving te zien, te interpreteren en te begrijpen. Het gaat om het gebruik van geavanceerde camera’s, sensoren en algoritmen om beelden of video’s vast te leggen en te verwerken, waardoor geautomatiseerde systemen intelligente beslissingen kunnen nemen op basis van visuele gegevens. Machine vision systemen worden veel gebruikt in productiebedrijven voor kwaliteitsinspectie en het opsporen van defecten. Deze systemen kunnen onvolkomenheden in producten identificeren met ongeëvenaarde precisie, waardoor hoge kwaliteitsnormen worden gegarandeerd en productiefouten tot een minimum worden beperkt.

Ontvang een gratis voorbeeld van de Machine Vision-markt @ https://www.snsinsider.com/sample-request/2204

De belangrijkste spelers in het Machine Vision-marktrapport zijn:

Allied Vision Technologies
Cognex Corporation
LMI Technologies
National Instruments Corporation
Sick
Basler
Keyence Corporation
Microscan Systems
OMRON Corporation
Tordivel.

Marktanalyse

Het onophoudelijke streven naar technologische uitmuntendheid dient als primaire katalysator voor de snelle groei van de markt voor machine vision. Innovaties op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en algoritmen voor diep leren hebben de mogelijkheden van machin vision-systemen aanzienlijk verbeterd. Dankzij deze vooruitgang kunnen machines complexe visuele gegevens interpreteren, patronen identificeren en in realtime geïnformeerde beslissingen nemen. Deze vooruitgang stimuleert de toepassing van machine vision in diverse sectoren, van productie en gezondheidszorg tot de auto-industrie en de landbouw. Machinevisiesystemen, die ooit werden beschouwd als high-end technologieën, zijn toegankelijker en betaalbaarder geworden, waardoor ze op grote schaal worden toegepast. Bedrijven erkennen de kostenefficiëntie van de implementatie van machine vision voor taken als geautomatiseerde inspectie, kwaliteitsborging en voorraadbeheer. Het snelle rendement op investering (ROI) door verbeterde operationele efficiëntie en lagere arbeidskosten stimuleert organisaties om oplossingen voor machine vision te integreren in hun workflows.

De marktsegmentatie van machine vision is als volgt:

NAAR COMPONENT
Hardware
Software
Service

PER PRODUCT
Slimme camera’s
PC-gebaseerd

DOOR TOEPASSING
Robotcel
Algemeen machine vision systeem

DOOR TOEPASSING
Kwaliteitsborging & Inspectie
Metingen
Voorspellend onderhoud
Positionering & Geleiding
Identificatie

NAAR BEDRIJFSTAK
Autoindustrie
Levensmiddelen & Verpakking
Consumentenelektronica
Metalen
Farmaceutica
Druk
Productie zonnepanelen
Elektronica en halfgeleiders
Glas
Hout en papier
Rubber & Kunststoffen
Machines/Materiaal
Textiel

Gesegmenteerd per regio/land:
Noord-Amerika
Europa
China
Japan
Azië Overige

Ontvang gratis kwartaalupdates. Klik op de link voor meer informatie @ https://www.snsinsider.com/enquiry/2204

Impact van Recessie

Ondanks tegenspoed heeft de markt voor machine vision zich opmerkelijk veerkrachtig getoond. Bedrijven hebben zich snel aangepast door maatregelen te nemen voor kostenoptimalisatie, hun productaanbod te diversifiëren en nieuwe markten te verkennen. Bovendien hebben ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en machinaal leren de mogelijkheden van machin vision-systemen verbeterd, waardoor ze veelzijdiger en aantrekkelijker zijn geworden voor een breder scala aan industrieën. Om de gevolgen van verminderde beschikbaarheid van arbeid te beperken en operationele continuïteit te garanderen, versnellen fabrikanten hun automatiseringsinspanningen. Machine vision systemen, met hun precisie en efficiëntie, zijn een belangrijke rol gaan spelen in deze overgang, wat aanzienlijke kansen creëert voor marktspelers.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De markt voor machine vision is sterk afhankelijk van de soepele werking van toeleveringsketens, met componenten zoals camera’s, sensoren en verwerkingseenheden. Geopolitieke spanningen kunnen deze toeleveringsketens verstoren, wat kan leiden tot vertragingen en tekorten. Als reactie op verstoringen in de toeleveringsketen zal de machine vision-industrie waarschijnlijk meer nadruk leggen op technologische innovatie en lokalisatie. Bedrijven zouden kunnen investeren in onderzoek en ontwikkeling om meer veerkrachtige, zelfvoorzienende systemen te creëren. Daarnaast zouden regionale fabrikanten aan belang kunnen winnen, wat zou kunnen leiden tot een verschuiving in de wereldwijde marktdynamiek. Deze gelokaliseerde aanpak kan samenwerking bevorderen, wat de veerkracht van de machine vision-industrie versterkt.

Belangrijke regionale ontwikkeling

Noord-Amerika ontpopt zich als een krachtpatser op de markt voor machine vision, als speerpunt van innovaties die industrieën opnieuw definiëren. Met een robuuste infrastructuur en aanzienlijke investeringen in onderzoek en ontwikkeling zijn landen als de Verenigde Staten en Canada hotspots geworden voor machine vision-technologie. Europa, dat bekend staat om zijn nadruk op precisietechniek, heeft de technologie van machine vision omarmd om de efficiëntie en nauwkeurigheid van productieprocessen te verbeteren. Landen als Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk stimuleren de toepassing van oplossingen voor machine vision, vooral in de auto-industrie en industriële toepassingen. Azië-Pacific ontpopt zich als een dynamisch centrum van innovatie, met landen als China, Japan en Zuid-Korea als koplopers. De snelle industrialisatie, in combinatie met de toepassing van automatisering, heeft de vraag naar machine vision-systemen in deze regio aangewakkerd.

Belangrijkste resultaten van de studie naar de markt voor machine vision

– Het automobielsegment staat hoog en is klaar om de markt te domineren. De onverzadigbare vraag van deze sector naar geavanceerde oplossingen en de niet aflatende inzet voor innovatie hebben deze sector gepositioneerd als een belangrijke drijfveer in de evolutie van machine vision-technologieën. Naarmate de wereldwijde nadruk op verkeersveiligheid toeneemt, blijft de vraag naar machine vision-technologieën in auto’s stijgen.

– Het segment van de robotcellen heeft zich ontpopt als een koploper die de markt verovert met zijn innovatieve toepassingen en ongeëvenaarde voordelen. Een van de belangrijkste factoren die de dominantie van het segment bepalen, is de uitzonderlijke precisie en nauwkeurigheid. Machine vision algoritmes in robotcellen zijn in staat om zelfs de kleinste defecten of variaties in producten te detecteren.

Recente ontwikkelingen in de markt voor machine vision

– Cognex Corporation heeft onlangs de overname aangekondigd van Moritex Corporation, een toonaangevende ontwikkelaar van machine vision optica. Bovendien zal deze overname de onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen binnen Cognex versnellen. Het gecombineerde intellectuele kapitaal van Cognex en Moritex zal naar verwachting leiden tot doorbraken op het gebied van machine vision-algoritmen, optica en sensoren.

– CNH Industrial, een wereldleider in de ontwikkeling en productie van landbouw- en bouwmachines, heeft Augmenta, een geavanceerd machine vision bedrijf, succesvol overgenomen voor een bedrag van USD 110 miljoen. Door Augmenta’s innovatieve mogelijkheden op het gebied van machine vision te assimileren, wil CNH Industrial een revolutie teweegbrengen in precisielandbouw en boeren geavanceerde hulpmiddelen bieden om hun werkzaamheden te optimaliseren.

Inhoudsopgave – Analyse van de belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1 COVID-19 Impactanalyse
4.2 Impact van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3 Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 krachten model
7. PEST-analyse
8. Segmentatie van de markt voor machine vision, per component
9. Segmentatie in de markt voor machine vision, per product
10. Marktsegmentatie voor machine vision, naar toepassing
11. Marktsegmentatie voor machine vision, per toepassing
12. Segmentatie van de machinekijkmarkt, naar eindgebruik
13. Regionale analyse
14. Bedrijfsprofiel
15. Concurrentielandschap
16. Conclusie

PDF voor één gebruiker kopen @ https://www.snsinsider.com/checkout/2204

Over ons:
SNS Insider is met haar authentieke consumenten- en marktinzichten wereldwijd toonaangevend op het gebied van gegevens en analyses. Het vertrouwen van onze klanten en zakelijke partners heeft altijd centraal gestaan in wie we zijn als bedrijf. Om het succes van onze klanten te ondersteunen, hebben onze hoogopgeleide ingenieurs, consultants en datawetenschappers consequent de grenzen van de industrie verlegd met innovatieve methodologieën en meettechnologieën.

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie [email protected] Telefoon: 1-415-230-0044 (US) | 91-7798602273 (IND)


Keywords:  Machine Vision Market,Machine Vision Market Size,Machine Vision Market Share,Machine Vision Market Growth,Machine Vision Market Trends,Machine Vision Market Analysis,Machine Vision Industry