header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor medische terminologiesoftware zal tegen 2030 USD 5547 miljoen bereiken als gevolg van de vraag naar elektronische patiëntendossiers (EHR’s) en de stijgende uitgaven voor gezondheidszorg

Oct 31, 2023 9:00 AM ET

Op basis van het onderzoek van SNS Insider is de markt voor medische terminologiesoftware getuige van een ongekende groei, gedreven door een samenloop van technologische vooruitgang, de noodzaak van nauwkeurigheid van gegevens, de prevalentie van elektronische patiëntendossiers, stijgende uitgaven voor gezondheidszorg en strenge wettelijke mandaten.

De markt voor medische terminologiesoftware, zoals aangegeven in het rapport van SNS Insider, werd in 2022 gewaardeerd op USD 1239,76 miljoen. Verwacht wordt dat de markt in 2030 een waarde van 5547 miljoen USD zal hebben bereikt, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 20,6% tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Reikwijdte van het marktrapport

Medische Terminologie Software is een geavanceerd digitaal hulpmiddel dat ontworpen is om de ingewikkelde taal van de geneeskunde te ontcijferen. Het is een uitgebreide opslagplaats van medische termen, afkortingen, acroniemen en codes. Deze software is intelligent ontworpen om de communicatie tussen professionals in de gezondheidszorg te stroomlijnen, zodat cruciale informatie nauwkeurig wordt geïnterpreteerd en gedeeld. Medische Terminologie Software standaardiseert medische taal, zodat zorgverleners over de hele wereld dezelfde taal spreken. Deze standaardisatie elimineert het risico op verkeerde interpretaties, waardoor de veiligheid van de patiënt en de algehele kwaliteit van de zorg verbetert. Medische Terminologie Software overbrugt de communicatiekloof tussen verschillende belanghebbenden in de gezondheidszorg, waaronder artsen, verpleegkundigen, apothekers en administratief personeel.

Vraag hier een proefexemplaar aan: https://www.snsinsider.com/sample-request/2035

Belangrijke spelers in het rapport zijn de volgende

Apelon, B2i Healthcare, CareCom, Bitac, Clinical Architecture, BT Clinical Computing, Clinical Architecture, BT Clinical Computing, 3M, HiveWorx, Intelligent Medical Objects, Wolters Kluwer en andere spelers.

Marktanalyse

Snelle technologische vooruitgang op het gebied van natuurlijke taalverwerking (NLP) en algoritmen voor machinaal leren hebben een revolutie teweeggebracht in de softwaresector voor medische terminologie. Dankzij deze ontwikkelingen kunnen softwareoplossingen complex medisch jargon nauwkeurig begrijpen en interpreteren. Professionals in de gezondheidszorg beschikken nu over hulpmiddelen die niet alleen hun productiviteit verhogen, maar ook de foutmarge verkleinen. In de gezondheidszorg is precisie onontbeerlijk. Medische terminologiesoftware speelt een cruciale rol bij het garanderen van de nauwkeurigheid van gegevens, het minimaliseren van de kans op verkeerde interpretaties en uiteindelijk het verbeteren van de veiligheid van patiënten. Zorgverleners, organisaties en regelgevende instanties erkennen het belang van deze softwareoplossingen voor het behoud van de integriteit van medische dossiers, waardoor de groei van de markt voor medische terminologiesoftware wordt gekatalyseerd. De vraag naar interoperabele EHR-systemen heeft het gebruik van medische terminologiesoftware gestimuleerd, wat aanzienlijk bijdraagt aan de expansie van de markt.

De marktsegmentatie van medische terminologiesoftware is als volgt:

Per Product & Service

  • Diensten
  • Platform

Per toepassing

  • Gegevensaggregatie
  • Beslissingsondersteuning
  • Klinische richtlijnen
  • Gegevensintegratie
  • Vergoeding
  • Kwaliteitsrapportage
  • Klinische proeven
  • Surveillance volksgezondheid

Per eindgebruiker

  • Aanbieders van gezondheidszorg
    • Gezondheidszorg Informatie Uitwisselingen
    • Aanbieders van diensten voor de gezondheidszorg
  • Betalers in de gezondheidszorg
    • Publieke
    • Publiek
  • IT-leveranciers in de gezondheidszorg
  • Andere eindgebruikers

Hebt u een rapport op maat nodig volgens uw bedrijfsbehoeften, vraag het hier: https://www.snsinsider.com/enquiry/2035

Impact van Recessie

De recessie heeft de concurrentie tussen leveranciers van medische terminologiesoftware op de markt verscherpt. Kleinere spelers streven ernaar zich te onderscheiden door middel van een gespecialiseerd aanbod, gericht op nichesegmenten binnen de gezondheidszorg. Tegelijkertijd richten gevestigde bedrijven zich op strategische allianties, fusies en overnames om hun marktbereik te vergroten en hun productportfolio’s te diversifiëren. Deze consolidatietrend geeft vorm aan een markt waar innovatie en marktaanwezigheid even belangrijk worden voor duurzame groei.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

Geopolitieke conflicten leiden vaak tot bezorgdheid over bedreigingen voor de cyberveiligheid. Medische terminologiesoftware, die gevoelige patiëntgegevens behandelt, wordt in tijden van geopolitieke spanningen een belangrijk doelwit voor cyberaanvallen. Als reactie hierop zullen bedrijven in deze markt mogelijk meer moeten investeren in cyberbeveiligingsmaatregelen, waardoor de operationele kosten zullen stijgen. Deze toegenomen aandacht voor cyberbeveiliging kan echter leiden tot de ontwikkeling van robuustere en veiligere softwareoplossingen, wat op de lange termijn gunstig is voor consumenten. In het licht van tegenspoed zou de softwaremarkt voor medische terminologie kunnen leiden tot meer samenwerking tussen spelers in de sector.

Belangrijke regionale ontwikkelingen

In Noord-Amerika, met name in de Verenigde Staten en Canada, is de markt voor software voor medische terminologie robuust. De geavanceerde gezondheidszorginfrastructuur in de regio, in combinatie met hoge investeringen in technologie, heeft de toepassing van deze oplossingen gestimuleerd. Europa is een prominente markt voor medische terminologiesoftware, gedreven door de toenemende aandacht voor patiëntveiligheid en nauwkeurigheid van gegevens. Landen als Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk lopen voorop bij de invoering van geavanceerde technologieën voor de gezondheidszorg. De regio Azië-Pacific is getuige van een snelle groei in de markt voor medische terminologiesoftware vanwege de stijgende uitgaven voor gezondheidszorg en de toenemende vraag naar kwalitatief hoogwaardige gezondheidszorg. Landen als China, India en Japan investeren aanzienlijk in de modernisering van hun gezondheidszorginfrastructuur en creëren zo een gunstig klimaat voor de invoering van software voor medische terminologie.

Belangrijkste resultaten van de studie naar software voor medische terminologie

Het segment voor gegevensverzameling is de hoeksteen van medische terminologiesoftware en zorgt voor ongekende vooruitgang en efficiëntie binnen de sector. Naarmate de vraag naar naadloze integratie en nauwkeurige gegevensinterpretatie groeit, ontpopt het segment voor gegevensaggregatie zich als een dominante kracht die de toekomst van de gezondheidszorg vormgeeft.

Het dienstensegment komt naar voren als een drijvende kracht die een revolutie op de markt teweegbrengt. Naast de loutere levering van software voegt dit segment waarde toe door middel van uitgebreide diensten, die de manier veranderen waarop zorginstellingen werken, samenwerken en patiëntenzorg leveren.

Recente ontwikkelingen in de markt voor medische terminologiesoftware

Telstra, het toonaangevende Australische telecommunicatiebedrijf, heeft met succes een baanbrekende deal gesloten voor de overname van MedicalDirector, de gerenommeerde softwaregroep voor huisartsgeneeskunde. De overname markeert een belangrijke mijlpaal voor Telstra nu het zich verder op het terrein van de gezondheidszorgtechnologie begeeft en innovatieve oplossingen belooft voor zowel zorgverleners als patiënten.

Amazon Web Services (AWS) heeft HealthScribe onthuld, een geavanceerd hulpmiddel voor klinische documentatie aangedreven door generatieve kunstmatige intelligentie (AI). HealthScribe maakt gebruik van geavanceerde AI-algoritmes om klinische interacties, diagnoses en behandelplannen met opmerkelijke precisie te transcriberen en te documenteren.

Koop het volledige onderzoeksrapport: https://www.snsinsider.com/checkout/2035

Inhoud

Hoofdstuk 1 Introductie

Hoofdstuk 2 Onderzoeksmethodologie

Hoofdstuk 3 Medische Terminologie Software Marktdynamiek

Hoofdstuk 4 Impactanalyse (COVID-19, oorlog tussen Oekraïne en Rusland, aanhoudende recessie in grote economieën)

Hoofdstuk 5 Waardeketenanalyse

Hoofdstuk 6 De 5 krachten van Porter

Hoofdstuk 7 PEST-analyse

Hoofdstuk 8 Medische Terminologie Software Markt Segmentatie, Naar Product & Dienst

Hoofdstuk 9 Medische Terminologie Software Markt Segmentatie, Naar Toepassing

Hoofdstuk 10 Medische Terminologie Software Markt Segmentatie, Naar Eindgebruiker

Hoofdstuk 11 Regionale analyse

Hoofdstuk 12 Bedrijfsprofiel

Hoofdstuk 13 Concurrentielandschap

Hoofdstuk 14 Gebruikscases en best practices

Hoofdstuk 15 Conclusie

Ander Rapport

Markt voor zwangerschapsdiagnostiek

Diagnostische precisiemarkt

Over de VS:

SNS Insider is met haar authentieke consumenten- en marktinzichten wereldwijd toonaangevend op het gebied van data en analytics. Het vertrouwen van onze klanten en zakenpartners heeft altijd centraal gestaan in wie we zijn als bedrijf. Om het succes van onze klanten te ondersteunen, hebben onze hoogopgeleide ingenieurs, consultants en datawetenschappers consequent de grenzen van de industrie verlegd met innovatieve methodologieën en meettechnologieën.

We helpen onze klanten te anticiperen op industriële, economische en consumententrends om ontwrichtende veranderingen te stimuleren door wereldwijde ervaring te combineren met lokale informatie van experts van over de hele wereld. We brengen context aan in strategische en tactische gegevens door benaderingen te combineren die gebaseerd zijn op gegevenswetenschap en veldonderzoek, en helpen u zo bij het aanpakken van uw meest dringende problemen en het signaleren van mogelijkheden.

Neem contact met ons op:

Akash Anand Hoofd Bedrijfsontwikkeling & Strategie, [email protected], Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | 91-7798602273 (IND), Website: https://www.snsinsider.com/


Keywords:  Medical Terminology Software Market,Medical Terminology Software Market Size,Medical Terminology Software Market Share,Medical Terminology Software Market Growth,Medical Terminology Software Market Trends