header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor slimme netwerktechnologie zal sterk groeien door de integratie van hernieuwbare energie en het gebruik van elektrische voertuigen (EV)

Nov 2, 2023 9:00 AM ET

Smart Grid Technology Markt Scope & Overzicht

In het rapport van SNS Insider staat dat de markt voor Smart Grid Technology in 2022 een waarde van 117,70 miljard dollar heeft bereikt en dat de voorspellingen aangeven dat de markt in 2030 een waarde van 293,52 miljard dollar zal hebben bereikt, met een robuust samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 12,1% gedurende de voorspellingsperiode van 2023 tot 2030.

De toepassing van smart grid-technologie betekent een belangrijke verschuiving in het energielandschap. Naarmate de technologie zich blijft ontwikkelen, zullen slimme netwerken een cruciale rol spelen in het creëren van een duurzamere en veerkrachtigere energietoekomst. Ze maken een dynamischer, responsiever en efficiënter energiesysteem mogelijk dat zowel de consument als het milieu ten goede komt. Door innovatie aan te moedigen en het potentieel van slimme netwerken te omarmen, effenen we het pad voor een betere en duurzamere energietoekomst voor de komende generaties.

Marktanalyse

De Smart Grid Technology-markt maakt een aanzienlijke groei door onder invloed van verschillende factoren die het energielandschap transformeren en de vraag naar efficiëntere en duurzamere elektriciteitsdistributiesystemen vergroten. De groeiende toepassing van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie vereist een slimmer elektriciteitsnet om de intermitterende aard van deze bronnen te kunnen verwerken. Slimme netwerken maken een betere integratie van hernieuwbare energiebronnen in de bestaande energie-infrastructuur mogelijk, waardoor de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen afneemt en de CO2-uitstoot daalt. Met de toenemende frequentie van extreme weersomstandigheden en natuurrampen is er een groeiende behoefte aan een veerkrachtige energie-infrastructuur. Slimme netwerken kunnen automatisch storingen detecteren, stroom omleiden en zichzelf herstellen, waardoor de uitvaltijd tot een minimum wordt beperkt en de betrouwbaarheid van het netwerk wordt verbeterd. De verschuiving naar gedistribueerde energiebronnen (DER’s) zoals zonnepanelen op daken en thuisaccuopslagsystemen decentraliseert de energieopwekking. Slimme netten maken de naadloze integratie van deze DER’s in het net mogelijk, waarbij het gebruik ervan wordt geoptimaliseerd en vraag en aanbod in balans worden gehouden. Omdat het gebruik van elektrische voertuigen blijft toenemen, zijn slimme netten essentieel voor het beheer van de toegenomen vraag naar elektriciteit en om ervoor te zorgen dat de oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen efficiënt en kosteneffectief is.

Krijg gratis voorbeeldrapport van Smart Grid Technology Market @ https://www.snsinsider.com/sample-request/2226

De belangrijkste spelers in het Smart Grid Technology-marktrapport zijn:

Cisco Systems
Siemens
General Electric
Honeywell international
ABB
IBM corporation
Schneider Electric
Wipro limited
Oracle corporation
ITRON.

Impact van recessie

De impact van een aanhoudende recessie op de markt voor slimme netwerktechnologie is een gemengd verhaal. Hoewel de onmiddellijke uitdagingen en beperkingen investeringen en adoptie kunnen vertragen, kunnen de langetermijnvoordelen van smart grid-technologie in termen van kostenbesparingen, duurzaamheid en veerkracht het een aantrekkelijke optie maken voor overheden en nutsbedrijven die een robuustere en efficiëntere energie-infrastructuur willen bouwen terwijl ze herstellen van economische recessies. Het tempo en de omvang van de impact zullen afhangen van verschillende factoren, waaronder de ernst en duur van de recessie en het specifieke beleid en de strategieën die door overheden en industriële spelers worden geïmplementeerd.

Segmentatie-analyse

De markt voor slimme netwerktechnologie ondergaat een significante transformatie, waarbij het industriële segment naar voren komt als een dominante kracht in het vormgeven van de toekomst van energiedistributie en -beheer. Dit segment omvat een breed scala aan industrieën, waaronder productiebedrijven, nutsbedrijven en zware industrieën, die steeds vaker slimme netwerkoplossingen gebruiken om hun operationele efficiëntie en duurzaamheid te verbeteren. Het draadloze segment is klaar om een centrale rol te spelen in de markt door innovatie, connectiviteit en efficiëntie binnen de netwerkinfrastructuur te stimuleren. Draadloze communicatietechnologieën hebben aan belang gewonnen omdat ze verschillende duidelijke voordelen bieden bij de modernisering van het elektriciteitsnet.

De marktsegmentatie van Smart Grid Technologie is als volgt:

NAAR COMPONENTEN
Software
Dienst
Hardware

PER TECHNOLOGIE
Draadloos
Draadloos

NAAR TOEPASSING
Productie
Distributie
Transmissie
Verbruik

NAAR EINDGEBRUIK
residentieel
Industrieel
Commercieel

Gesegmenteerd per regio/land:
Noord-Amerika
Europa
China
Japan
Azië Overige

Ontvang gratis kwartaalupdates. Klik op de link voor meer informatie @ https://www.snsinsider.com/enquiry/2226

Analyse regionale status &

Noord-Amerika loopt voorop bij de invoering van smart grid-technologieën. De Verenigde Staten en Canada hebben aanzienlijk geïnvesteerd in projecten om het elektriciteitsnet te moderniseren, gedreven door de noodzaak om de betrouwbaarheid van het net te verbeteren, verliezen te beperken en hernieuwbare energiebronnen te integreren. In de VS hebben initiatieven zoals het Smart Grid Investment Grant Program innovatie en implementatie gekatalyseerd. Europa is een andere prominente markt voor slimme netwerktechnologieën. De Europese Unie heeft ambitieuze doelen gesteld voor het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen en het vergroten van het aandeel hernieuwbare energiebronnen. Dit heeft geleid tot aanzienlijke investeringen in slimme netwerkinfrastructuur, vooral in landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De regio Azië-Stille Oceaan, met landen als China, Japan, Zuid-Korea en India, kent een snelle verstedelijking en industrialisatie, waardoor de vraag naar efficiënte en betrouwbare energiedistributie toeneemt.

Conclusie

De toekomstperspectieven voor de markt van slimme netwerktechnologie zijn buitengewoon veelbelovend, gedreven door verschillende sleutelfactoren die het energielandschap blijven veranderen. De wereldwijde verschuiving naar hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne- en windenergie, is een belangrijke drijfveer voor de smart grid-technologie. Slimme netwerken maken efficiënte integratie en beheer van intermitterende hernieuwbare energiebronnen mogelijk en zorgen voor een stabiele en betrouwbare energievoorziening. Overheden en nutsbedrijven wereldwijd richten zich steeds meer op energie-efficiëntie en het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. Slimme netwerken helpen deze doelen te bereiken door de energiedistributie te optimaliseren, energieverliezen tijdens transmissie te beperken en vraagresponsprogramma’s mogelijk te maken.

Inhoudsopgave – Analyse van belangrijke punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1 COVID-19 Impactanalyse
4.2 Impact van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3 Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 krachten model
7. PEST-analyse
8. Segmentatie van de markt voor slimme netwerktechnologie, per component
9. Marktsegmentatie slimme netwerktechnologie, per technologie
10. Marktsegmentatie slimme netwerktechnologie, per toepassing
11. Segmentatie van de markt voor slimme netwerktechnologie, per eindgebruik
12. Regionale analyse
13. Bedrijfsprofielen
14. Concurrentielandschap
15. Conclusie

PDF voor één gebruiker kopen @ https://www.snsinsider.com/checkout/2226

Vaak gestelde vragen

Q1. Wat zijn de verwachte vooruitzichten voor de groei van de markt voor slimme netwerktechnologie?

ANS: De wereldwijde markt zal tegen 2030 een waarde bereiken van 293,52 miljard USD, met een robuuste CAGR van 12,1% tijdens de voorspellingsperiode van 2023 tot 2030.

Q2. Wat zijn de belangrijkste factoren die de markt voor slimme netwerktechnologie beïnvloeden?

ANS: De markt zit in een opwaartse spiraal, gedreven door een combinatie van factoren, waaronder de behoefte aan schonere energie, verbeterde betrouwbaarheid van het elektriciteitsnet en de integratie van innovatieve technologieën.

Q3. Wie zijn de belangrijkste spelers op de markt voor slimme netwerktechnologie?

ANS: Cisco Systems, Siemens, Oracle Corporation, ABB, IBM Corporation, Schneider Electric, General Electric, Honeywell International, Wipro Limited, ITRON.

Over ons:
SNS Insider is met haar authentieke consumenten- en marktinzichten wereldwijd marktleider op het gebied van gegevens en analyses. Het vertrouwen van onze klanten en zakenpartners heeft altijd centraal gestaan in wie we zijn als bedrijf. Om het succes van onze klanten te ondersteunen, hebben onze hoogopgeleide ingenieurs, consultants en datawetenschappers consequent de grenzen van de industrie verlegd met innovatieve methodologieën en meettechnologieën.

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie [email protected] Telefoon: 1-415-230-0044 (US) | 91-7798602273 (IND)


Keywords:  Smart Grid Technology Market,Smart Grid Technology Market Size,Smart Grid Technology Market Share,Smart Grid Technology Market Growth,Smart Grid Technology Market Trends,Smart Grid Technology Market Analysis,Smart Grid Technology Industry