header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Markt voor Vloeibare Verpakkingen overschrijdt USD 475,05 miljard tegen 2030 Gedreven door e-commerce boom en veranderende consumentenvoorkeuren

Nov 2, 2023 9:00 AM ET

Uit onderzoek van SNS Insider blijkt dat naarmate de bezorgdheid over het milieu toeneemt, zowel consumenten als bedrijven op zoek zijn naar milieuvriendelijke verpakkingsopties. Duurzame verpakkingsmaterialen en -praktijken zullen daarom naar verwachting de groei in de markt voor vloeibare verpakkingen stimuleren.

Een voorbeeldrapport aanvragen @ https://www.snsinsider.com/sample-request/4063

De omvang van de markt voor Vloeibare Verpakkingen bedroeg 331,50 miljard USD in 2022 en zal naar verwachting 475,05 miljard USD bereiken in 2030 en groeien met een CAGR van 4,6% tijdens de voorspellingsperiode 2023-2030.

Het rapport van SNS Insider geeft aan dat de markt voor vloeibare verpakkingen een waarde had van 331,50 miljard USD in 2022 en naar verwachting 475,05 miljard USD zal bereiken in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 4,6% verwacht tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Enkele belangrijke spelers op de markt voor Vloeibare Verpakkingen zijn Berry Global Group Inc, Gerresheimer AG, Amcor Plc, Sealed Air Corporation, Constantia Flexibles, Sonoco Products Company, Proampac LLC, Mondi Plc, Reynolds Group Holdings Ltd, Smurfit Kappa Group Plc en andere spelers.

Reikwijdte van het marktrapport

Vloeistofverpakking verwijst naar het proces van het ontwerpen, produceren en distribueren van verpakkingen en verpakkingsmaterialen die specifiek zijn afgestemd op vloeistoffen. Dit segment van de verpakkingsindustrie is van cruciaal belang, omdat het de unieke uitdagingen van vloeibare producten aanpakt, zoals dranken, zuivelproducten, farmaceutische producten en industriële chemicaliën. Het primaire doel van vloeistofverpakking is het veilig opslaan, vervoeren en consumeren van vloeistoffen, terwijl de kwaliteit behouden blijft en lekkage wordt voorkomen.

Marktanalyse

De markt voor vloeistofverpakkingen wordt beïnvloed door veranderende consumentenvoorkeuren, waaronder een groeiende vraag naar gemak, draagbaarheid en duurzame verpakkingsoplossingen. Fabrikanten reageren hierop door gebruiksvriendelijke, milieubewuste verpakkingsopties te ontwikkelen. De gezondheids- en welzijnsbeweging heeft de vraag naar gezondere dranken en vloeibare producten gestimuleerd. Deze trend heeft geleid tot de ontwikkeling van innovatieve verpakkingsmaterialen die de versheid van het product behouden zonder dat er additieven nodig zijn. Strenge regelgeving met betrekking tot voedsel- en drankveiligheid en productetikettering hebben fabrikanten ertoe aangezet te investeren in hoogwaardige vloeistofverpakkingen om naleving en consumentenveiligheid te garanderen. De opkomst van e-commerce heeft het landschap van vloeibare verpakkingen veranderd. Nu steeds meer consumenten online winkelen, moeten verpakkingen voldoen aan de eisen van veilige en efficiënte thuisbezorging, inclusief duurzame, lekvrije verpakkingen.

BELANGRIJKSTE MARKTSEGMENTEN

Op materiaal

Kunststof

Metaal

Glas

Karton

Overige

Per verpakkingstype

Flexibel

Stijf

Door verpakkingstechnologie

Blaasvormen

Vormvullende afdichtingstechnologie

Aseptische vloeistof technologie

Per eindgebruiker

Levensmiddelen & Dranken

Farmaceutische

Persoonlijke verzorging

Industrieel

Overige

Impact van Recessie

Tijdens perioden van economische recessie heeft de markt voor vloeibare verpakkingen te maken met zowel uitdagingen als kansen. Tijdens een economische recessie kunnen consumenten essentiële producten, zoals eten en drinken, belangrijker vinden dan niet-essentiële artikelen. Dit kan leiden tot een grotere vraag naar vloeistofverpakkingen in het voedingsmiddelen- en drankensegment. Bedrijven kunnen tijdens een recessie op zoek gaan naar kosteneffectieve verpakkingsoplossingen, waardoor innovatie in verpakkingsmaterialen en -technologieën wordt gestimuleerd om de kosten te verlagen terwijl de productkwaliteit behouden blijft. Merken die hun verpakking kunnen aanpassen om waarde, kwaliteit en betrouwbaarheid over te brengen in moeilijke economische tijden, kunnen een concurrentievoordeel behalen.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

Een van de meest directe en prominente gevolgen van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne op de markt van vloeibare verpakkingen is de verstoring van de toeleveringsketens. Het conflict heeft de toeleveringsketens verstoord, wat heeft geleid tot mogelijke tekorten aan grondstoffen die nodig zijn voor vloeibare verpakkingen, zoals plastic, metalen en karton. Dit kan leiden tot hogere productiekosten en uitdagingen bij het handhaven van een consistente aanvoer. . Bedrijven die actief zijn in deze markt moeten zich aanpassen aan deze veranderende omstandigheden en tegelijkertijd prioriteit geven aan duurzaamheid en innovatie om concurrerend te blijven en te voldoen aan de veranderende behoeften van de consument.

Vragen over dit rapport @ https://www.snsinsider.com/enquiry/4063

Belangrijke regionale ontwikkeling

In Noord-Amerika wordt de markt voor vloeibare verpakkingen gekenmerkt door een sterke nadruk op duurzaamheid en milieuvriendelijke oplossingen. Consumenten zijn steeds meer op zoek naar recyclebare en biologisch afbreekbare verpakkingen en deze trend zal naar verwachting de innovatie in de regio stimuleren. Europa legt veel nadruk op productveiligheid en -kwaliteit, met strenge wettelijke normen. De markt in Europa wordt gekenmerkt door een groeiende vraag naar aseptische verpakkingen en een focus op het verminderen van voedselverspilling. In de regio Azië-Pacific is sprake van snelle verstedelijking en een verschuiving naar gemaksproducten, wat leidt tot een grotere vraag naar vloeistofverpakkingen. Innovatieve en kosteneffectieve oplossingen stimuleren de groei in deze regio.

Belangrijkste resultaten van de marktstudie Vloeibare Verpakkingen

  • Flexibele verpakkingen hebben zich ontpopt als een dominante kracht in de markt vanwege hun veelzijdigheid en kosteneffectiviteit. Dit segment omvat een breed scala aan verpakkingsoplossingen, waaronder pouches, sachets, zakken en folies. Flexibele verpakkingsmaterialen zijn vaak milieuvriendelijk en licht, waardoor de totale ecologische voetafdruk van de verpakkingsindustrie wordt verkleind.
  • Het segment voedings& dranken is een krachtpatser binnen de markt en neemt een aanzienlijk deel van de markt voor zijn rekening. Dit segment omvat verschillende vloeibare producten, waaronder dranken, sauzen, dressings, zuivelproducten en meer.

Recente ontwikkelingen met betrekking tot de markt voor vloeistofverpakkingen

  • SIG heeft zijn nieuwste innovatie onthuld, de alu-vrije SIGNATURE EVO voor het verpakken van vloeistoffen. Door het gebruik van aluminium te elimineren, vermindert deze innovatie de milieu-impact van vloeistofverpakkingen aanzienlijk. De verwijdering van aluminium maakt de verpakking niet alleen milieuvriendelijker, maar verbetert ook de algehele duurzaamheid.
  • Toppan, een belangrijke speler in de verpakkingsindustrie, heeft een innovatieve NFC-tag (Near-Field Communication) geïntroduceerd die nauwkeurig het volume vloeistof in flessen kan detecteren. Deze technologie betekent een grote sprong voorwaarts op het gebied van productbewaking en kwaliteitscontrole.

Koop dit exclusieve rapport @ https://www.snsinsider.com/checkout/4063

INHOUDSOPGAVE

  1. Inleiding
  2. Methodologie van het onderzoek
  3. Marktdynamiek
  4. Impactanalyse
  5. Waardeketenanalyse
  6. Porter’s 5 krachten model
  7. PEST-analyse
  8. Marktsegmentatie Vloeibare Verpakkingen, naar Materiaal
  9. Marktsegmentatie Vloeibare Verpakkingen, per Verpakkingstype
  10. Marktsegmentatie Vloeibare Verpakkingen, naar Verpakkingstechnologie
  11. Marktsegmentatie Vloeibare Verpakkingen, per Eindgebruiker
  12. Regionale analyse
  13. Bedrijfsprofiel
  14. Concurrentielandschap
  15. Gebruikersgevallen en beste praktijken
  16. Conclusie

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd Bedrijfsontwikkeling Strategie [email protected] Telefoon: 1-415-230-0044 (VS) | 91-7798602273 (IND) Website: https://www.snsinsider.com


Keywords:  Liquid Packaging Market,Liquid Packaging Market Share,Liquid Packaging Market size,Liquid Packaging Market forecast,Liquid Packaging Market industry