header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De markt voor zwermrobots zal tegen 2030 USD 6,53 miljard bereiken door vooruitgang in kunstmatige intelligentie en robotica

Nov 3, 2023 9:00 AM ET

Zwerm Robotica Markt Toepassingsgebied & Overzicht

Volgens het rapport van SNS Insider had de markt voor zwermrobots in 2022 een waarde van USD 0,76 miljard en zal deze naar verwachting USD 6,53 miljard bedragen in 2030, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 30,85% dat wordt verwacht tijdens de prognoseperiode van 2023 tot 2030.

Zwermrobotica is een baanbrekend gebied van robotica dat inspiratie put uit het collectieve gedrag dat wordt waargenomen bij sociale insecten en andere organismen. Het gaat om de ontwikkeling en inzet van meerdere kleine, autonome robots die samenwerken om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Deze robots zijn ontworpen om met elkaar en hun omgeving te interageren, waarbij ze opkomend gedrag en zelforganisatie laten zien. Naarmate de technologie voortschrijdt en ons begrip van zwermintelligentie toeneemt, groeit het potentieel van zwermrobots om een revolutie teweeg te brengen in verschillende industrieën.

Ontvang een gratis voorbeeldrapport van de markt voor zwermrobots @ https://www.snsinsider.com/sample-request/4031

De belangrijkste spelers in het zwerm robotica marktrapport zijn:

Hydromea (Zwitserland)
Boston Dynamic (VS)
SwarmFarm (Australië)
Swarm Technology (VS)
Sentien Robotics (VS)
Berkeley Marine Robotics (VS)
Swisslog Holding AG (Zwitserland)
FARobot Inc (Taiwan)
K-Team Corporation (Zwitserland)
KION Group AG (Duitsland).

Marktanalyse

De markt voor zwermrobots is klaar voor een aanzienlijke groei in de komende jaren, gedreven door verschillende factoren die bijdragen aan de uitbreiding en toepassing ervan. De snelle vooruitgang in AI- en robotica-technologieën maakt de ontwikkeling van meer geavanceerde en capabele zwermrobots mogelijk, wat de interesse wekt van industrieën die op zoek zijn naar innovatieve oplossingen. Zwermrobots bieden oplossingen die inherent efficiënter en schaalbaarder zijn in verschillende toepassingen, zoals landbouw, logistiek en bouw, wat organisaties motiveert om in deze technologie te investeren. De behoefte aan precisielandbouw, milieumonitoring en rampenbestrijding heeft de toepassing van zwermrobots gestimuleerd, omdat deze systemen uitblinken in het verzamelen en analyseren van gegevens in uitdagende omgevingen. Lopend onderzoek op het gebied van zwermrobots breidt het aantal mogelijke toepassingen voortdurend uit, wat de interesse wekt van investeerders en industrieën die voorop willen blijven lopen op het gebied van innovatie.

De marktsegmentatie van zwermrobots is als volgt:

Per platform
Onbemande grondvoertuigen (UGV’s)
Onbemande luchtvaartuigen (UAV’s)
Overige

Per Toepassing
Beveiliging, Inspectie & Bewaking
In kaart brengen & Landmeten
Zoeken & Redding en hulp bij rampen
Bevoorradingsketen en magazijnbeheer
Overige

Naar eindgebruik
Militaire & Defensie
Industrie
Landbouw
Gezondheidszorg
Overige

Gesegmenteerd per regio/land:
Noord-Amerika
Europa
China
Japan
Azië Overige

Ontvang gratis kwartaalupdates. Klik op de link voor meer informatie @ https://www.snsinsider.com/enquiry/4031

Impact van Recessie

De impact van een aanhoudende recessie op de markt voor zwermrobots kan zowel negatief als positief zijn, afhankelijk van verschillende factoren. Aan de negatieve kant leiden economische recessies meestal tot lagere investeringen en budgetbeperkingen voor bedrijven en onderzoeksinstellingen. Dit kan leiden tot een vertraging in de ontwikkeling en toepassing van zwermrobotica technologie. Er zijn echter ook potentiële positieve aspecten om rekening mee te houden. In tijden van economische onzekerheid kunnen organisaties op zoek gaan naar meer kosteneffectieve en efficiënte oplossingen om hun activiteiten in stand te houden. Zwermrobotica, met zijn vermogen om schaalbare en betaalbare robotsystemen aan te bieden, zou een aantrekkelijke optie kunnen worden voor industrieën die hun processen willen optimaliseren en kosten willen besparen.

Impact van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft belangrijke gevolgen voor de wereldeconomie en dus ook voor de markt van zwermrobots. De impact kan zowel negatief als positief zijn, afhankelijk van verschillende factoren: Aan de negatieve kant kunnen geopolitieke instabiliteit en conflicten toeleveringsketens verstoren, internationale samenwerking belemmeren en onzekerheid creëren in het bedrijfsklimaat. Deze omstandigheden kunnen leiden tot minder investeringen in opkomende technologieën zoals zwermrobots. Daarnaast kan de verschuiving van middelen naar defensie- en veiligheidsbehoeften de financiering van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van robotica beperken. Er zijn echter ook potentiële positieve gevolgen. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft het belang aangetoond van surveillance, verkenning en rampenrespons, gebieden waar zwermrobots een vitale rol kunnen spelen.

Belangrijke regionale ontwikkeling

Noord-Amerika is een belangrijke speler op de markt voor zwermrobots, met de Verenigde Staten en Canada als koplopers op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. De regio profiteert van een sterke technologische infrastructuur, overheidssteun en een groeiende belangstelling voor toepassingen zoals precisielandbouw en defensie. Europa is een groeiende markt voor zwermrobots, met landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk die investeren in onderzoek en ontwikkeling. De focus van de Europese Unie op duurzaamheid in milieu en landbouw stimuleert de toepassing van zwermrobots in deze sectoren. Azië-Pacific is een broeinest voor de toepassing van zwermrobots, vooral in landen als Japan, Zuid-Korea en China. Deze landen investeren zwaar in robotica voor verschillende toepassingen, waaronder productie, gezondheidszorg en logistiek.

Belangrijkste resultaten van de studie naar de zwermrobotica markt

– Het segment onbemande luchtvaartuigen (UAV’s) heeft zich ontpopt als een dominante kracht in de markt. UAV’s, vaak drones genoemd, zijn een integraal onderdeel geworden van een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder landbouw, surveillance, milieumonitoring en rampenbeheer.

– De militaire en defensiesector speelt een cruciale rol in de markt en zijn dominantie wordt ondersteund door een reeks factoren. De zwermrobotica heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop militaire operaties worden uitgevoerd en biedt innovatieve oplossingen voor verkenning, bewaking en zelfs offensieve capaciteiten.

Recente ontwikkelingen in de markt voor zwermrobots

– SwarmFarm Robotics, een Australisch bedrijf dat gespecialiseerd is in autonome landbouwoplossingen, heeft met succes AUD$12 miljoen aan Series A-financiering binnengehaald. De Serie A-financieringsronde van AUD$12 miljoen werd gekenmerkt door een grote belangstelling van investeerders, wat de groeiende erkenning weerspiegelt van de potentiële impact van SwarmFarm Robotics op de toekomst van de landbouw.

– Vinci, een prominente speler in de bouw- en infrastructuursector, in hyperTunnel’s zwermrobot 3D-printtechnologie. Deze recente ontwikkelingen in de wereld van zwermrobotica en automatisering benadrukken de toenemende interesse en investeringen in technologieën die het potentieel hebben om traditionele industrieën te revolutioneren.

Inhoudsopgave – Analyse van de belangrijkste punten

1. Inleiding
2. Methodologie van het onderzoek
3. Marktdynamiek
4. Impactanalyse
4.1 COVID-19 Impactanalyse
4.2 Impact van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland
4.3 Impact van aanhoudende recessie op grote economieën
5. Waardeketenanalyse
6. Porter’s 5 krachten model
7. PEST-analyse
8. Segmentatie van de zwermrobotica markt, per platform
9. Segmentatie van de zwermrobotica markt, per toepassing
10. Segmentatie van de Zwerm Robotica Markt, per Eindgebruiker
11. Regionale analyse
12. Bedrijfsprofielen
13. Concurrentielandschap
14. Conclusie

Koop PDF voor één gebruiker @ https://www.snsinsider.com/checkout/4031

Over ons:
SNS Insider is met haar authentieke consumenten- en marktinzichten wereldwijd toonaangevend op het gebied van gegevens en analyses. Het vertrouwen van onze klanten en zakelijke partners heeft altijd centraal gestaan in wie we zijn als bedrijf. Om het succes van onze klanten te ondersteunen, hebben onze hoogopgeleide ingenieurs, consultants en datawetenschappers consequent de grenzen van de industrie verlegd met innovatieve methodologieën en meettechnologieën.

Neem contact met ons op: Akash Anand Hoofd bedrijfsontwikkeling & Strategie [email protected] Telefoon: 1-415-230-0044 (US) | 91-7798602273 (IND)


Keywords:  Swarm Robotics Market,Swarm Robotics Market Size,Swarm Robotics Market Share,Swarm Robotics Market Growth,Swarm Robotics Market Trends,Swarm Robotics Market Analysis,Swarm Robotics Industry