header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De omzet van de markt voor biologisch afbreekbare kunststof verpakkingen zal in 2028 13,2 miljard dollar overtreffen

Nov 9, 2023 5:00 PM ET

De wereldwijde milieucrisis heeft geleid tot grote bezorgdheid over de langdurige impact van plastic afval op onze planeet. Plasticvervuiling, vooral in de vorm van niet-afbreekbaar plastic, is een grote ecologische uitdaging geworden. Om dit probleem aan te pakken heeft de markt voor biologisch afbreekbare plastic verpakkingen aan belang gewonnen als potentiële oplossing. Biologisch afbreekbare kunststoffen bieden een duurzaam alternatief voor traditionele kunststoffen op basis van aardolie en spelen een cruciale rol in het beperken van milieuschade, terwijl ze tegelijkertijd tegemoetkomen aan de vraag van consumenten naar milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen.

Inzicht in biologisch afbreekbare kunststoffen

De markt voor biologisch afbreekbare kunststoffen in verpakkingen, ook bekend als bioplastic, wordt gemaakt van hernieuwbare bronnen zoals zetmeel, suikerriet of maïs. Ze kunnen ook worden gemaakt van traditionele kunststoffen op basis van aardolie die zijn aangepast om biologisch afbreekbaar te worden. Wat ze onderscheidt van conventionele kunststoffen is hun vermogen om op natuurlijke wijze af te breken en binnen een redelijk tijdsbestek terug te keren in het milieu als organisch materiaal, over het algemeen veel sneller dan niet-biologisch afbreekbare kunststoffen.

Marktgroei en drijvende krachten

De markt voor biologisch afbreekbare kunststofverpakkingen is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, aangedreven door verschillende factoren:

  1. Milieubewustzijn: De toenemende bewustwording van de schadelijke effecten van plasticvervuiling op het milieu heeft de vraag van LED Materials consumenten naar duurzamere verpakkingsopties doen toenemen. Biologisch afbreekbare kunststoffen bieden een manier om deze zorg aan te pakken.

  2. Strenge regelgeving: Regeringen en regelgevende instanties voeren strengere regels in voor plastic voor eenmalig gebruik, waardoor bedrijven worden gestimuleerd om duurzamere alternatieven te gebruiken. Biologisch afbreekbare kunststoffen voldoen vaak aan deze voorschriften.

  3. Verantwoordelijkheid van bedrijven: Veel bedrijven zijn actief op zoek naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en hun bedrijfsverantwoordelijkheid te tonen. Het gebruik van biologisch afbreekbare kunststoffen in hun verpakkingen maakt deel uit van dit streven.

  4. Technologische vooruitgang: Voortdurende onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen verbeteren de eigenschappen en kosteneffectiviteit van biologisch afbreekbare kunststoffen, waardoor ze een aantrekkelijkere optie worden voor bedrijven.

Ontvang een gratis proefexemplaar van het rapport @ https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/10752

Soorten biologisch afbreekbare kunststoffen

Er zijn verschillende soorten biologisch afbreekbare kunststoffen op de markt:

  1. Polymelkzuur (PLA): PLA is een biologisch afbreekbaar polymeer gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals maïszetmeel of suikerriet. Het wordt veel gebruikt in verpakkingen voor verschillende producten, waaronder voedsel en dranken.

  2. Polyhydroxyalkanoaten (PHA): PHA bioplastics worden geproduceerd door micro-organismen en kunnen worden gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder verpakkingen, omdat ze biologisch afbreekbaar zijn en goede barrière-eigenschappen hebben.

  3. Polybutyleenadipaattereftalaat (PBAT): PBAT wordt vaak gebruikt in combinatie met andere biologisch afbreekbare kunststoffen om hun eigenschappen te verbeteren. Het wordt vaak gebruikt in composteerbare verpakkingen.

  4. Mengsels van polyethyleen (PE) en polypropyleen (PP): Sommige bedrijven hebben biologisch afbreekbare mengsels ontwikkeld van traditionele kunststoffen zoals PE en PP met additieven die hun afbraak versnellen. Deze kunnen worden gebruikt in verschillende verpakkingstoepassingen.

Belangrijkste spelers:

Tetra Pak International SA (Zwitserland), Plastic Suppliers Inc. (VS), Kruger Inc. (Canada), Amcor PLC (Zwitserland), Mondi PLC (VK), International Paper Company (VS), Smurfit Kappa Group PLC (VS), DS Smith PLC (VK), Klabin SA (Brazilië), Rengo Co. Ltd (Japan), WestRock Company (VS), Stora Enso (Zweden), Bemis Company Inc. (VS) en Rengo Co. Ltd (Japan)

Koop nu : https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=10752

Uitdagingen voor de markt

Hoewel de markt voor biologisch afbreekbare plastic verpakkingen zich uitbreidt, wordt deze nog steeds geconfronteerd met verschillende uitdagingen:

  1. Kosten: Biologisch afbreekbare kunststoffen zijn vaak duurder om te produceren dan traditionele kunststoffen. Dit kan sommige bedrijven ervan weerhouden om over te stappen.

  2. Beperkte prestaties: Sommige biologisch afbreekbare kunststoffen presteren minder goed dan hun niet-biologisch afbreekbare tegenhangers op het gebied van duurzaamheid en barrière-eigenschappen. Dit kan een probleem zijn bij bepaalde toepassingen.

  3. Gebrek aan standaardisatie: De industrie heeft geen duidelijke en consistente normen voor etikettering en certificering, waardoor het voor consumenten moeilijk is om echt biologisch afbreekbare producten te herkennen.

  4. Composteerbare infrastructuur: Om biologisch afbreekbare kunststoffen volledig te laten ontbinden, hebben ze specifieke composteeromstandigheden nodig die niet overal beschikbaar zijn. Dit beperkt hun doeltreffendheid in bepaalde regio’s.

Conclusie

De markt voor biologisch afbreekbare plastic verpakkingen zit in een opwaartse spiraal en biedt een duurzame oplossing voor de wereldwijde plasticvervuilingscrisis. Het bewustzijn van de consument, de druk van de regelgeving en de verantwoordelijkheid van bedrijven zijn de belangrijkste drijfveren voor het gebruik van biologisch afbreekbare kunststoffen. Uitdagingen zoals kosten en beperkte prestaties blijven bestaan, maar onderzoek en ontwikkeling pakken deze problemen aan. Naarmate de technologie voortschrijdt en de industrie volwassener wordt, kunnen biologisch afbreekbare kunststoffen een cruciale rol spelen bij het verminderen van de milieu-impact van plastic verpakkingen en bijdragen aan een duurzamere en milieuvriendelijkere toekomst. Het is essentieel dat bedrijven, consumenten en overheden samenwerken om deze uitdagingen te overwinnen en van biologisch afbreekbare kunststofverpakkingen een gangbare keuze voor een groenere planeet te maken.

Blader door het volledige rapport: https://www.marketresearchfuture.com/reports/biodegradable-plastic-packaging-market-10752

Blader door gerelateerde rapporten:

De markt voor gesteriliseerde verpakkingen: omvang, aandeel, groei, 2030

De markt voor slimme retailverpakkingen: omvang, aandeel, voorspelling 2030

Marktgrootte, marktaandeel, analyse vangeïsoleerde verpakkingen| Verslag 2032

Grootte, aandeel, groei van demarkt voor bruisende verpakkingen| Rapport, 2030

Omvang, aandeel, groei van de markt voordisplayverpakkingen| Rapport, 2030

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street, 5Th Floor, New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 Email: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Market Research Future (part of Wantstats Research and Media Private Limited),
99 Hudson Street, 5Th Floor,
New York, New York 10013
United States of America
+1 628 258 0071
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com
Keywords:  Biodegradable Plastic Packaging Market,Biodegradable Plastic Packaging Market Trend,Biodegradable Plastic Packaging Market Revenue,Biodegradable Plastic Packaging Market Growth