header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Duurzame groei: Verkenning van de markt voor slimme kassen

Nov 9, 2023 7:00 PM ET

Marktoverzicht slimme kassen

De omvang vande markt voor slimme kassen werd in 2022 geschat op USD 1,6 miljard. De sector van slimme kassen zal naar verwachting groeien van USD 1,7 miljard in 2023 tot USD 3,86 miljard in 2032, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 10,3% tijdens de prognoseperiode (2023 – 2032).

Het wereldwijde agrarische landschap ontwikkelt zich snel om te voldoen aan de steeds toenemende vraag naar voedsel en de behoefte aan duurzame en milieuvriendelijke landbouwpraktijken. Slimme kassen, een combinatie van technologie en landbouw, ontpoppen zich als een cruciale speler in deze transformatie. Deze innovatieve structuren zijn uitgerust met een reeks technologieën die de groei van gewassen optimaliseren en tegelijkertijd het verbruik van hulpbronnen en de impact op het milieu minimaliseren. In dit artikel verkennen we de ontluikende markt van slimme kassen, de drijvende krachten achter de groei en het potentieel voor een groenere en duurzamere toekomst.

De definitie van slimme kassen

Slimme kassen zijn geavanceerde landbouwfaciliteiten die zijn ontworpen om een optimale omgeving te bieden voor de groei van planten. In tegenstelling tot traditionele kassen bevatten slimme kassen een verscheidenheid aan technologieën zoals sensoren, geautomatiseerde klimaatbeheersingssystemen en gegevensanalyse om de omgevingsomstandigheden in real-time te controleren en aan te passen. Met deze systemen kunnen telers factoren als temperatuur, vochtigheid, licht en CO2-niveaus nauwkeurig regelen, waardoor de opbrengst en kwaliteit van de gewassen worden gemaximaliseerd.

Download een voorbeeld van het rapport op https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/12422

Groei van de markt

De markt voor slimme broeikassen heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt en is klaar voor verdere expansie. Verschillende sleutelfactoren dragen bij aan deze groei:

Groeiende bevolking en vraag naar voedsel: Met een wereldbevolking die tegen 2050 naar verwachting bijna 10 miljard zal bedragen, neemt de vraag naar voedsel gestaag toe. Slimme kassen maken het mogelijk om het hele jaar door te telen, verminderen de afhankelijkheid van weersomstandigheden en verhogen de productiviteit van gewassen, waardoor ze een aantrekkelijke oplossing zijn om te voldoen aan de voedselvraag van de toekomst.

Uitdagingen door klimaatverandering: Klimaatverandering heeft geleid tot onvoorspelbare weerpatronen, extreme temperaturen en natuurrampen die de traditionele landbouw kunnen schaden. Slimme kassen bieden een gecontroleerde omgeving die gewassen beschermt tegen deze externe factoren, waardoor ze een betrouwbare oplossing vormen voor klimaatuitdagingen.

Efficiënt gebruik van hulpbronnen: Slimme kassen zijn ontworpen om hulpbronnen efficiënter te gebruiken. Geavanceerde irrigatie- en verlichtingssystemen, gekoppeld aan real-time gegevensanalyse, stellen telers in staat om het water- en energieverbruik te minimaliseren. Dit duurzaamheidsaspect sluit aan bij de wereldwijde drang naar milieuvriendelijke landbouw.

Verbeterde gewaskwaliteit: Door de groeiomstandigheden nauwkeurig te regelen, produceren slimme kassen gewassen van hoge kwaliteit met consistente eigenschappen, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor zowel consumenten als commerciële kopers.

Marktsegmentatie

De markt voor slimme kassen kan worden gesegmenteerd op basis van technologie, type en regio. Hier zijn enkele belangrijke segmenten binnen de markt:

Technologie: Het technologiesegment omvat automatiserings- en besturingssystemen, sensoren, HVAC-systemen, LED groeilampen en communicatienetwerken. Automatiserings- en besturingssystemen zijn essentieel voor het effectief beheren van de omgevingscondities in de kas.

Type: Slimme kassen kunnen worden ingedeeld in hydrocultuur, niet-hydrocultuur en andere. Bij hydroponische systemen wordt zonder aarde gekweekt, waardoor water en voedingsstoffen worden bespaard, terwijl bij niet-hydroponische systemen traditionele grondmethoden worden gebruikt.

Regio: De markt voor slimme kassen is wereldwijd, met een opmerkelijke groei in regio’s die te maken hebben met uitdagingen op het gebied van klimaat en beschikbaarheid van hulpbronnen. Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific zijn de belangrijkste spelers op deze markt.

Koop dit rapport @ https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=12422

Voordelen van slimme kassen

Slimme kassen bieden een reeks voordelen die ze een aantrekkelijke keuze maken voor de moderne landbouw:

Teelt het hele jaar door: Met slimme kassen kunnen telers hun teeltseizoenen verlengen en gewassen het hele jaar door telen, wat zorgt voor een consistente aanvoer van verse producten.

Water- en energie-efficiëntie: Geavanceerde technologie vermindert het water- en energieverbruik, wat bijdraagt aan het behoud van hulpbronnen en kostenbesparingen.

Verbeterde gewaskwaliteit: De nauwkeurige regeling van omgevingsfactoren resulteert in een hogere gewaskwaliteit, hogere opbrengsten en meer voorspelbare oogsten.

Plaagdier- en ziektebestrijding: Slimme kassen kunnen systemen voor geïntegreerde bestrijding van plagen bevatten, waardoor er minder chemische bestrijdingsmiddelen nodig zijn.

Duurzaamheid: Deze faciliteiten dragen bij aan ecologisch duurzame landbouw door het minimaliseren van afval en het verbruik van hulpbronnen.

Uitdagingen

Ondanks de veelbelovende vooruitzichten voor de markt van slimme kassen, wordt deze geconfronteerd met een aantal uitdagingen, waaronder hoge initiële kosten, de behoefte aan technische expertise en de mogelijkheid om te veel op technologie te vertrouwen. Het aanpakken van deze uitdagingen zal cruciaal zijn voor de verdere groei en het succes van slimme kassen.

Conclusie

De markt voor slimme kassen zal een cruciale rol spelen bij het aanpakken van de wereldwijde uitdagingen op het gebied van voedselzekerheid, klimaatverandering en het behoud van hulpbronnen. Door een gecontroleerde en efficiënte omgeving te bieden voor het verbouwen van gewassen, bieden slimme kassen een duurzame en technologisch geavanceerde oplossing voor de veranderende behoeften van de moderne landbouw. Naarmate de markt blijft groeien en zich verder ontwikkelt, houdt het de belofte in van een groenere en duurzamere toekomst voor landbouw en voedselproductie.

Meer informatie op https://www.marketresearchfuture.com/reports/smart-greenhouse-market-12422

Belangrijkste spelers

Heliospectra AB

Rough Brothers Inc. (Gibraltar Industries INC.)

Lumigrow Inc.

Certhon

GreenTech Agro LLC

Argus Control System Ltd

Logigs

Kassengroothandel (BFG)

Netafim

Woestijn Kweek

Sensafoon

CarbonBook (Motorblad)

Bladeren door gerelateerd rapport

https:// www.marketresearchfuture.com/reports/colour-cosmetics-market-12324

https:// www.marketresearchfuture.com/reports/china-modular-construction-market-12433

https:// www.marketresearchfuture.com/reports/microplastic-recycling-market-12472

Over Market Research Future:

Bij Market Research Future (MRFR) stellen we onze klanten in staat om de complexiteit van verschillende industrieën te ontrafelen door middel van onze Cooked Research Report (CRR), Half-Cooked Research Reports (HCRR), & Consulting Services. Het team van MRFR heeft als hoogste doel het leveren van marktonderzoek en inlichtingendiensten van optimale kwaliteit aan onze klanten.

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street, 5Th Floor, New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 Email: [email protected]


Keywords:  Smart Greenhouse Market,Smart Greenhouse Market Size,Smart Greenhouse Market Share,Smart Greenhouse Market Trends