header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division oordeelt dat RxSugar® niet op recept verkrijgbaar is; beveelt Nutrishus Brands aan bepaalde andere claims te schrappen of aan te passen

Nov 15, 2023 9:00 AM ET

New York, NY – 15 november 2023 – De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs heeft geconcludeerd dat de merknaam “RxSugar®” niet suggereert dat het product op recept verkrijgbaar is, maar de NAD heeft Nutrishus Brands, Inc. aanbevolen bepaalde RxSugar®-claims te wijzigen of te staken:

  • Het kwalificeren van de naam RxSugar® om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat RxSugar suiker is of bevat;
  • Het wijzigen van de zin “plantaardig gecertificeerde suiker” om duidelijk te maken dat de certificering betrekking heeft op de plantaardige eigenschap van RxSugar® producten; en
  • De claim te schrappen dat RxSugar® “echte suiker” is. . net als traditionele suiker, op één stukje na. Er ontbreekt één bepaalde molecule, waardoor het lichaam het niet als suiker herkent” of het aanpassen van de claim om de chemische verschillen tussen RxSugar® en suiker nauwkeurig te illustreren.

 

De claims in kwestie werden aangevochten door de Sugar Association, Inc., een handelsgroep die de belangen van de suikerindustrie vertegenwoordigt en wetenschappelijk onderzoek en consumenteneducatie over de rol van suiker in de menselijke gezondheid ondersteunt.

Nutrishus\’ RxSugar® merk is gemaakt van allulose, een “zeldzame” suiker die chemisch verschilt van sucrose (tafelsuiker) en verschilt van sucrose op een aantal manieren, waaronder hoe het wordt gemetaboliseerd in het menselijk lichaam.

Productnaam

De NAD concludeerde dat het gebruik van “Rx” niet de expliciete boodschap overbrengt dat RxSugar®-producten op recept verkrijgbaar zijn, noch de vermeende impliciete boodschap dat RxSugar®-producten gezonder zijn dan gewone suiker.

De NAD bepaalde echter dat de naam RxSugar® uitdrukkelijk de misleidende boodschap overbrengt dat RxSugar®-producten suiker (sucrose) bevatten en dat de etiketteringselementen, waaronder de identiteitsverklaring, niet duidelijk maakten dat het product allulosesuiker is – een alternatief voor suiker zoals consumenten de term gewoonlijk interpreteren. Daarom adviseerde het NAD om de naam RxSugar® aan te passen en de naam te kwalificeren om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat RxSugar® suiker is of bevat.

Gecertificeerde suiker

De NAD concludeerde dat de zin “gecertificeerde suiker op plantaardige basis”, zoals deze werd gepresenteerd in de QVC-reclame van Nutrishus, misleidend was omdat niet duidelijk was wat de zin betekende of wat er precies werd gecertificeerd. Daarom adviseerde NAD om de claim aan te passen om duidelijk te maken dat de certificering betrekking heeft op de plantaardige eigenschap van RxSugar® producten.

Net als traditionele suiker

De NAD oordeelde dat de uitspraak dat allulose “net als traditionele suiker is, behalve één stukje…” de scheikunde in kwestie te simpel weergeeft en een misleidende boodschap overbrengt over de verschillen tussen allulose en suiker, zoals consumenten de term gewoonlijk begrijpen. NAD heeft Nutrishus daarom aanbevolen om niet langer te beweren dat RxSugar® “… net als traditionele suiker is, op één stukje na. Er ontbreekt één bepaald molecuul, zodat het lichaam het niet als suiker herkent” of de claim aan te passen om de chemische verschillen tussen RxSugar® en suiker nauwkeurig te illustreren.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Nutrishus dat het “zal voldoen aan de beslissing van de NAD” en dat het “met genoegen aanvullende informatie op haar etiket en in haar advertenties zal opnemen, zodat er geen misverstand over kan bestaan dat RxSugar® niet is wat algemeen bekend staat als \’suiker\’ (sucrose)”. Nutrishus verklaarde verder dat het “elke richting steunt die het onderscheid tussen de producten en suiker verder benadrukt”.

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decisions zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van de NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid van advertenties, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geëffend.

Contactgegevens:

Name: Jennie Rosenberg
Email: [email protected]
Job Title: Media Relations