header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Acrylatenmarkt: concurrentielandschap, opkomende trends en strategische analyse tot 2032

Nov 20, 2023 6:00 PM ET

De acrylaatmarkt heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei en transformatie doorgemaakt, gedreven door technologische vooruitgang, een toenemende vraag van eindgebruikers en een groeiend bewustzijn van duurzame praktijken. Acrylaten, die zijn afgeleid van acrylzuur, vinden uitgebreide toepassingen in verschillende sectoren, waaronder kleefstoffen, afdichtingsmiddelen, verf en coatings. Dit artikel verkent de belangrijkste drijfveren, trends, uitdagingen en toekomstperspectieven die het dynamische landschap van de acrylatenmarkt vormgeven.

Marktdynamiek: De markt voor acrylaten wordt aangedreven door een groot aantal factoren, waarvan een van de belangrijkste de groeiende bouw- en auto-industrie is. Lijmen en afdichtingsmiddelen op acrylaatbasis spelen een cruciale rol bij het lijmen en verbinden van materialen in deze sectoren, wat bijdraagt aan de robuuste groei van de markt. Bovendien vergroot de toenemende toepassing van acrylcoatings op waterbasis in de verf- en coatingsindustrie de vraag naar acrylaten.

Ontvang een gratis proefexemplaar van het rapport @ https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/12484

De markt is ook getuige van een verschuiving naar duurzame praktijken, waarbij fabrikanten zich richten op de ontwikkeling van biogebaseerde acrylaten. Deze trend sluit aan bij de wereldwijde drang naar milieuvriendelijke producten en het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Biogebaseerde acrylaten bieden niet alleen prestatievoordelen, maar dragen ook bij aan de algemene duurzaamheidsdoelstellingen van industrieën.

Belangrijkste spelers:

 • Air Liquide
 • Arkema Groep
 • BASF SE
 • Evonik Industries AG
 • LG Chem Ltd.
 • Mitsubishi Chemical Corporation
 • NIPPON SHOKUBAI CO., LTD.
 • Sasol Limited
 • SIBUR
 • Wanhua Chemical Group Co.

Nu kopen: https://www.marketresearchfuture.com/checkout?currency=one_user-USD & report_id=12484

Belangrijkste trends:

 1. Biogebaseerde acrylaten: Naarmate duurzaamheid aan belang wint, kent de Acrylatenmarkt een stijging in de productie en consumptie van biogebaseerde alternatieven. Fabrikanten investeren in onderzoek en ontwikkeling om biogebaseerde acrylaten te maken die aan de prestatienormen voldoen en tegelijkertijd milieuvriendelijk zijn.
 2. Acrylcoatings op waterbasis: De verf- en coatingsindustrie is getuige van een opmerkelijke verschuiving naar formuleringen op waterbasis, gedreven door regelgevende initiatieven die producten met een laag VOS-gehalte (vluchtige organische stoffen) promoten. Acrylaten, met hun uitstekende adhesie- en duurzaamheidseigenschappen, genieten steeds meer de voorkeur in formules op waterbasis.
 3. Toenemende vraag in de regio Azië-Stille Oceaan: De regio Azië-Stille Oceaan is een belangrijke speler op de markt van acrylaten, gedreven door snelle industrialisatie, verstedelijking en infrastructurele ontwikkeling. Groeiende economieën, zoals China en India, leveren een belangrijke bijdrage aan de toenemende vraag naar acrylaten in verschillende toepassingen.

Uitdagingen: Hoewel de markt voor acrylaten lucratieve mogelijkheden biedt, is hij niet zonder uitdagingen. Schommelingen in de grondstofprijzen, met name acrylzuur, kunnen de totale productiekosten voor fabrikanten beïnvloeden. Daarnaast vormen strenge milieuvoorschriften met betrekking tot het gebruik van bepaalde chemicaliën bij de productie van acrylaten een uitdaging voor marktspelers.

Vooruitzichten voor de toekomst: De toekomst van de acrylatenmarkt ziet er veelbelovend uit, waarbij duurzame praktijken en technologische vooruitgang een centrale rol spelen. De ontwikkeling van nieuwe toepassingen, zoals superabsorberende polymeren voor persoonlijke verzorgingsproducten, zal de marktgroei naar verwachting verder stimuleren. Bovendien zullen samenwerkingsverbanden tussen industriële spelers en onderzoeksinstellingen de innovatie in de sector waarschijnlijk stimuleren.

Blader door het volledige rapport: https://www.marketresearchfuture.com/reports/acrylates-market-12484

Conclusie: De Acrylatenmarkt ondergaat een transformatiefase, gekenmerkt door een toenemende nadruk op duurzaamheid en technologische vooruitgang. Naarmate industrieën milieuvriendelijke alternatieven zoeken zonder afbreuk te doen aan de prestaties, zal de vraag naar Acrylaten op biologische basis naar verwachting stijgen. De toekomst van de markt hangt af van het vermogen van de industrie om uitdagingen het hoofd te bieden, innovatie te omarmen en zich aan te passen aan de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen. Over het algemeen is de Acrylatenmarkt klaar voor aanhoudende groei en evolutie, gedreven door diverse toepassingen en het streven naar een groenere toekomst.

Blader door gerelateerde rapporten:

Benzoëzuur Marktomvang, Aandeel & Prognoserapport 2030

Benzeen Marktomvang, Aandeel & Analyse | Rapport, 2030

Aromaten Marktomvang, Aandeel, Groei | Verslag, 2032

Biocomposieten marktomvang, aandeel & groei verslag 2030

Marktomvang, aandeel, groei | verslag, 2032

Market Research Future (onderdeel van Wantstats Research and Media Private Limited), 99 Hudson Street, 5Th Floor, New York, New York 10013 Verenigde Staten van Amerika 1 628 258 0071 Email: [email protected] Website: https://www.marketresearchfuture.com

Contactgegevens:

Market Research Future (part of Wantstats Research and Media Private Limited),
99 Hudson Street, 5Th Floor,
New York, New York 10013
United States of America
+1 628 258 0071
Email: [email protected]
Website: https://www.marketresearchfuture.com

Keywords:  Acrylates Market,Acrylates Market Trends,Acrylates Market Growth,Acrylates Market Analysis