header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Review Board beveelt Dr. Squatch aan om te stoppen met Jukebox

Nov 22, 2023 9:00 AM ET

New York, NY – 22 november 2023 Een panel van de National Advertising Review Board (NARB), de beroepsinstantie voor reclame van BBB National Programs, heeft Dr. Squatch, LLC aanbevolen niet langer te verwijzen naar producten die mogelijk concurreren met haar Jukebox Soap producten als bestaande uit, bevattende of reinigende middelen. Het NARB panel bepaalde echter dat Dr. Squatch een redelijke basis had voor haar “natuurlijke” claims voor Jukebox Soap.

Het merk Jukebox van Dr. Squatch onderscheidt zich van concurrerende bars en reinigingsmiddelen als “echte” zeep gemaakt met natuurlijke ingrediënten. De reclame in kwestie werd aangevochten door Unilever U.S., Inc., fabrikant van reinigingsmiddelen en bodywash van het merk Dove. Na een beslissing van de National Advertising Division (NAD)(zaak nr. 7195) ging Dr. Squatch in beroep en Unilever in kruisberoep.

Claims voor wasmiddelen

In overeenstemming met de NAD concludeerde het NARB-panel dat de verwijzing naar concurrerende producten als zijnde of bevattende wasmiddelen de niet-onderbouwde boodschap overbrengt dat concurrerende producten ruw zijn voor de huid. Het NARB-panel was het verder met NAD eens dat consumenten waarschijnlijk niet op de hoogte zijn van de technische definities van de Food and Drug Administration (FDA) en dat het daarom misleidend is dat Dr. Squatch naar de definitie van de FDA verwijst wanneer hij concurrerende producten “synthetische detergentia” noemt.

Natuurlijke claims

In overeenstemming met NAD concludeerde het NARB-panel dat Dr. Squatch een redelijke basis had voor zijn “natuurlijke” claims. Daarbij merkte het NARB-panel op dat:

  • Een analyse van de verwachting van de consument is de juiste norm voor wat wel of niet natuurlijk is.
  • Verzeping zou door redelijke consumenten worden beschouwd als een minimale bewerking en daarom in overeenstemming zijn met de identificatie van het product als natuurlijk.
  • Jukebox producten zijn bijna volledig gemaakt van natuurlijke of van nature verkregen ingrediënten.


Beweringen over het leiderschap van Jukebox

In het onderliggende besluit heeft de NAD aanbevolen dat de uitspraak “Who run the world? Girls” in combinatie met de uitspraak “From our world-class natural perfumers and in-house artisan soap makers to our bubbly leadership, we\’re a band of music & soap-lovin\’ ladies” te wijzigen om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat Jukebox een door vrouwen geleid merk is. Het NARB-panel bepaalde dat het NAD in deze kwestie de juiste conclusie had getrokken.

Tijdens het beroep legde Dr. Squatch het NARB-panel gewijzigde reclame voor waarin de kop “Who run the world? Girls?” is vervangen door “Meet the Band”. Het NARB-panel concludeerde dat de herziene reclame een andere boodschap overbrengt dan de claimtaal die werd aangevochten en naar behoren wordt ondersteund omdat deze verwijst naar het hands-on, direct verantwoordelijke personeel dat, op basis van het bewijsmateriaal, voornamelijk uit vrouwen bestaat.

Dr. Squatch verklaarde dat zij “de zorgvuldige beoordeling van het dossier in dit beroep door de NARB op prijs stelt en dat zij de aanbevelingen van de NAD en NARB zal opvolgen in haar toekomstige reclame-uitingen”.

Alle samenvattingen van BBB\’s nationale programma\’s zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief.

Over BBB National Programs:BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Review Board (NARB): De National Advertising Review Board (NARB) is het beroepsorgaan voor de zelfreguleringsprogramma\’s voor reclame van BBB National Programs. De panelleden van de NARB bestaan uit 85 vooraanstaande vrijwillige professionals uit de nationale reclame-industrie, reclamebureaus en publieke leden, zoals academici en voormalige leden van de publieke sector. NARB fungeert als een laag van onafhankelijke industrie peer review die bijdraagt aan het vertrouwen en de naleving in NAD, CARU en DSSRC zaken.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]