header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division oordeelt dat de claim van Dr. Squatch

Dec 5, 2023 9:00 AM ET

New York, NY – 5 december 2023 – De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs heeft vastgesteld dat Dr. Squatch, LLC een redelijke basis heeft gegeven voor haar claim “geen schadelijke ingrediënten” voor haar Dr. Squatch merk van persoonlijke verzorgingsproducten voor mannen en dat bepaalde gewraakte claims, in context, geen kleinerende boodschap overbrengen ten opzichte van concurrerende merken.

De NAD adviseerde Dr. Squatch echter om te stoppen met het gebruik van de afbeelding met doodshoofden en gekruiste botten in de context van de claims “geen schadelijke ingrediënten” en “Sh*t List”, bepaalde vergelijkende claims en bepaalde andere claims die de NAD valselijk denigrerend, ongefundeerd en/of misleidend vond, waaronder:

  • “Generaties lang hebben traditionele massamerken het gebruik van natuurlijke ingrediënten in verzorgingsproducten vermeden om de productie goedkoper en sneller te maken.”
  • “Ik ga nooit meer terug naar aluminium deodorant!”
  • “Nee X ALUMINUM X TRICLOSAN X PHTHALATEN … kan niet meer terug naar die andere troep”.
  • “Ga niet douchen met neon spul dat eruitziet als sportdrank.”
  • “Ik kan zelfs alle ingrediënten uitspreken, in tegenstelling tot mijn laatste deodorant.”

 

Dr. Squatch brengt natuurlijke verzorgingsproducten op de markt en onderscheidt zich van andere concurrenten op het gebied van persoonlijke verzorging door een scherpe en opvallende inhoud.

De claims in kwestie, die verschenen op de Dr. Squatch website, in videoadvertenties, sociale media en video\’s op YouTube, werden aangevochten door Unilever U.S., Inc., fabrikant van reinigingsmiddelen en bodywash van het merk Dove.

Claims geen schadelijke/slechte ingrediënten

NAD heeft bepaald dat de volgende gewraakte claims monadisch zijn of in een monadische context voorkomen en niet de impliciete boodschap overbrengen dat concurrerende producten schadelijk of gevaarlijk zijn:

  • “Geen schadelijke ingrediënten”
  • “We gebruiken nooit schadelijke ingrediënten of agressieve chemicaliën…”
  • “Blokkeert B.O. zonder agressieve chemicaliën” en “brandt niet in mijn oksels en laat me niet achter met een zware B.O. halverwege de dag”.

 

NAD bepaalde verder dat de monadische “geen schadelijke ingrediënten” claim van Dr. Squatch werd ondersteund en dat het een redelijke basis bood voor de boodschap dat Dr. Squatch deodorant geen agressieve chemicaliën bevat en daarom de oksels van een gebruiker niet zou verbranden.

NAD bepaalde echter dat de schedel en gekruiste botten afbeelding die vaak gepaard gaat met de “geen schadelijke ingrediënten” en “Sh*t lijst” claims meer doet dan alleen een monadische boodschap onderstrepen. Het beeldmateriaal brengt redelijkerwijs een boodschap over met betrekking tot de mogelijke schadelijkheid van ingrediënten in verzorgingsproducten en, wanneer het wordt weergegeven in de context van de “Sh*t List”, brengt het verder de boodschap over dat de vermelde ingrediënten, waaronder niet-chemische en niet-schadelijke ingrediënten, schadelijk zijn. Aangezien er geen bewijs is dat de ingrediënten die Dr. Squatch uitsluit van zijn producten leiden tot het soort schade dat wordt geassocieerd met de schedel en de gekruiste botten, heeft de NAD aanbevolen om deze afbeeldingen niet langer te gebruiken.

NAD concludeerde dat een vergelijkende superioriteitsboodschap niet werd gecommuniceerd door:

  • Squatch\’s verwijzing naar de “Sh*t List”, en
  • De claim “Maak kennis met onze Sh*t List, een lijst met ingrediënten die we nooit in onze producten zullen gebruiken. We weigeren de kantjes ervan af te lopen en we vermijden zowel veelgebruikte als minder bekende chemicaliën, synthetische stoffen en conserveringsmiddelen die allerlei nadelige effecten kunnen hebben op je huid en lichaam.”


“De persoonlijke verzorgingsindustrie heeft een schoonmaakbeurt nodig” Boodschap

De NAD vond dat de claim van Dr. Squatch dat “de persoonlijke verzorgingsindustrie moet worden gereinigd” waarschijnlijk zal worden opgevat als een verwijzing op hoog niveau naar de toewijding van Dr. Squatch aan producten met natuurlijke ingrediënten. Daarom vond de NAD dat de claim redelijkerwijs niet de boodschap overbrengt dat concurrerende producten schadelijk zijn.

“Traditionele merken voor de massamarkt hebben generaties lang het gebruik van natuurlijke ingrediënten in persoonlijke verzorgingsproducten vermeden om de productie goedkoper en sneller te maken” claim

NAD bepaalde dat Dr. Squatch geen redelijke onderbouwing gaf voor de claim “Generaties lang hebben traditionele massamarktmerken het gebruik van natuurlijke ingrediënten in persoonlijke verzorgingsproducten vermeden om de productie goedkoper en sneller te maken” en beval aan om deze te schrappen.

Free-From claims

NAD concludeerde dat de claims van Dr. Squatch “Ik ga nooit meer terug naar aluminium deodorant!” en “Geen X ALUMINUM X TRICLOSAN X PHTHALATES … kan niet terug naar die andere troep,” zoals ze in een vergelijkende context in de gewraakte reclame verschijnen, de misleidende boodschap overbrengen dat andere deodorantproducten onveilig zijn of potentiële risico\’s of gevaren inhouden.

Aangezien er geen bewijs in het dossier was dat conventionele deodorants (gemaakt door Unilever of andere grote merken) triclosan of ftalaten bevatten, of dat merken die deze ingrediënten of aluminium bevatten gevaarlijk of onveilig zijn, beval de NAD Dr. Squatch aan om deze claims te staken.

NAD merkte op dat niets in haar besluit Dr. Squatch ervan weerhoudt om de ingrediënten die haar producten niet bevatten in een puur monadische context te benadrukken.

Met betrekking tot de gewijzigde claim “Laten we het hebben over aluminium … natuurlijk is het geweldig voor het inpakken van restjes, maar we vermijden het voor huid en lichaam,” concludeerde de NAD dat de claim in een zuiver monadische context geen kleinerende boodschap overbrengt ten opzichte van concurrerende merken.

Boodschap “Ga niet douchen met Neon Goop dat eruitziet als een sportdrank”.

De NAD oordeelde dat de claim “ga niet douchen met neon-goop die eruitziet als een sportdrank” in de context valselijk denigrerend is omdat het een impliciete superioriteitsboodschap overbrengt dat gangbare producten voor persoonlijke verzorging (waarvan sommige felgekleurd kunnen zijn) een goop-achtige of onaantrekkelijke consistentie hebben, niet lekker ruiken en uiteindelijk waardeloos zijn. Het NAD adviseerde Dr. Squatch om de gewraakte claim te staken.

NAD merkte op dat niets in haar besluit Dr. Squatch ervan weerhoudt om de voordelen van haar producten te benadrukken, mits de reclame echter niet op een andere manier de boodschap overbrengt dat concurrerende producten waardeloos zijn.

“Ik kan zelfs alle ingrediënten uitspreken in tegenstelling tot mijn laatste deodorant” claim

Aangezien Dr. Squatch geen ondersteuning gaf voor de gewraakte claim “Ik kan zelfs alle ingrediënten uitspreken in tegenstelling tot mijn laatste deodorant”, bepaalde de NAD dat de adverteerder geen redelijke basis gaf voor de claim en adviseerde om deze te staken.

Ten slotte stemde Dr. Squatch er tijdens de procedure mee in om verschillende gewraakte claims permanent te staken. Daarom heeft de NAD deze claims niet op hun merites beoordeeld en zal ze voor nalevingsdoeleinden behandelen alsof de NAD had aanbevolen ze te staken en Dr. Squatch ermee had ingestemd ze na te leven.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Dr. Squatch dat het “de zorgvuldige beoordeling van zijn advertenties door de NAD waardeert en dat het de aanbevelingen van de NAD zal opvolgen in zijn toekomstige advertenties”, hoewel het het niet eens is met verschillende bevindingen van de NAD.

Alle samenvattingen van BBB National Programs zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geëffend.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]