header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


BEEAH, Masdar & SEWA kondigen de ontwikkeling aan van het eerste stortplaats-naar-zonneproject in de regio tijdens COP28

Dec 7, 2023 3:00 PM ET

Dubai, VAE (07 december 2023): BEEAH, de pionier op het gebied van duurzaamheid in het Midden-Oosten, Abu Dhabi Future Energy Company – Masdar, en SEWA, de Sharjah Electricity, Water and Gas Authority, hebben hun samenwerking aangekondigd voor de ontwikkeling van het eerste stortplaats-naar-zonneproject in de MENA-regio.

Aangekondigd op het UAE Paviljoen op COP28 door Zijne Excellentie Abdullah Abdul Rahman Al Shamsi, Directeur-Generaal van SEWA, Khaled Al Huraimel, Group CEO van BEEAH en Mohamed Jameel Al Ramahi, Chief Executive Officer van Masdar, in aanwezigheid van hooggeplaatste afgevaardigden van overheidsinstanties en andere hooggeplaatste hoogwaardigheidsbekleders, zal het baanbrekende project een afgedekte stortplaats transformeren in een zonne-energiepark om de doelen op het gebied van circulariteit en duurzaamheid te bevorderen en tegelijkertijd hernieuwbare energie op te wekken.

Nu Sharjah het hoogste afvalverspreidingspercentage van het Midden-Oosten van 90% heeft bereikt door de volledig geïntegreerde afvalbeheerstrategieën van BEEAH en de Sharjah Waste to Energy Facility, de eerste installatie in de VAE voor het opwekken van energie uit afval, is het emiraat hard op weg om de eerste afvalvrije stad in het Midden-Oosten te worden. Als dit doel voor totale afvalverwijdering is bereikt, wordt de Al Saj\’ah stortplaats in het emiraat overbodig. De stortplaats wordt dan definitief gesloten en afgedekt volgens internationale regelgeving, milieuwetten, geotechnische veiligheidsnormen en rehabilitatieprocedures. De coalitie bestaande uit BEEAH, Masdar en SEWA zal de stortplaats omvormen tot een zonnepark, duurzame schone energie opwekken, het landgebruik optimaliseren en een economisch en ecologisch voordelige oplossing bieden voor het probleem van gesloten stortplaatsen.

Zijne Excellentie Abdullah Abdul Rahman Al Shamsi, directeur-generaal van de Sharjah Electricity, Water and Gas Authority, gaf commentaar H.E. Abdullah Abdul Rahman Al Shamsi, directeur-generaal van de Sharjah Electricity, Water and Gas Authority (SEWA), zei: “We zijn vandaag zeer verheugd met de aankondiging van het baanbrekende project gericht op het omzetten van de Al Saja\’a stortplaats in een zonne-energiepark, in samenwerking met BEEAH Group en Masdar.”

Al Shamsi benadrukte dat de aankondiging in lijn is met SEWA\’s visie om energiebronnen te diversifiëren en schone en hernieuwbare energie op te wekken.

“Deze aanpak is in lijn met de overkoepelende visie van Zijne Hoogheid Dr. Sheikh Sultan bin Mohammed Al Qasimi, lid van de Hoge Raad en Heerser van Sharjah, om onze natuurlijke hulpbronnen veilig te stellen voor toekomstige generaties. Het emiraat Sharjah boekt vooruitgang in de juiste richting onder zijn richtlijnen en visionair leiderschap, en baant de weg voor een veelbelovende toekomst voor zijn inwoners. Deze gezamenlijke inspanning is gericht op het bereiken van milieudoelstellingen en het waarborgen van de oprichting van duurzame energiebronnen”, zei hij.

Khaled Al Huraimel, Group CEO van BEEAH, zei over deze mijlpaal: “Door onze visie op duurzaamheid te combineren met ons leiderschap in groene technologieën, pionieren we met innovaties in schone energie en verleggen we de grenzen voor een hogere levenskwaliteit. Door middel van geïntegreerde oplossingen voor afvalinzameling & , recycling, terugwinning van materialen en de omzetting van afval naar energie, hebben we in Sharjah het hoogste afvalverwijderingspercentage in het Midden-Oosten bereikt en zullen we binnenkort 100% afvalverwijdering bereiken in het emiraat: dit zal leiden tot de sluiting van stortplaatsen. Dit van stortplaats naar zonneproject is een ideale oplossing voor het hergebruik van afgedekte stortplaatsen en sluit de kringloop voor afvalbeheer, terwijl het de mogelijkheden voor hernieuwbare energie van de VAE uitbreidt via nieuwe zonne-infrastructuur. Deze baanbrekende oplossing draagt niet alleen bij aan het koolstofvrij maken van afvalbeheer, maar heeft ook het potentieel om de overgang naar schone energie te versnellen en doelstellingen op het gebied van klimaatactie en duurzaamheid te ondersteunen. Door onze samenwerking met Masdar en SEWA zijn we verheugd om de kracht van samenwerking, innovatie en leiderschap te stimuleren om de doelstellingen van de VAE voor een schone energie, netto nul toekomst, te bevorderen.”

Met een innovatieve, unieke benadering van het hergebruik van lege stortplaatsen, zal het \’van stortplaats naar zonne-energie\’-project meer dan 68 hectare land transformeren in zonneparken, met een totale energieproductiecapaciteit van 120 MW. Er worden fotovoltaïsche zonnepanelen geïnstalleerd op de Al Saj\’ah stortplaats, die vlakbij het hypermoderne afvalbeheercomplex van de BEEAH Group ligt.

Mohamed Jameel Al Ramahi, Chief Executive Officer van Masdar, zei: “Masdar is toegewijd aan het vinden van innovatieve oplossingen voor hernieuwbare energie. Door het optimaliseren en hergebruiken van land dat anders ongebruikt zou zijn gebleven, en door samen te werken met onze partners BEEAH en SEWA, bevordert dit project de energietransitie en ondersteunt het de nulafvalambities van Sharjah, voor een schonere, groenere toekomst.”

Door strenge milieumonitoring en saneringseisen worden gesloten stortplaatsen wereldwijd vaak geconfronteerd met herontwikkelingsproblemen. Door de locatie terug te winnen voor zonneparken zorgt het project voor een gesloten kringloopeconomie, terwijl het sociaal-ecologisch leven in het gebied wordt hersteld en het landschappelijk potentieel wordt verbeterd door een vegetatieve bedekking. Het gebied zal worden ingericht met inheemse en inheemse planten die groen toevoegen en de esthetische en duurzame waarde van het project vergroten. In de buurt van het nieuwe zonnepark zal ook een innovatie- en leercentrum worden opgezet om bezoekers te informeren over de kenmerken, de voordelen en het belang van het project.

Tijdens de COP28 hebben meer dan 100 landen toegezegd de wereldwijde capaciteit voor hernieuwbare energie tegen 2030 te verdrievoudigen, met als doel het aandeel van fossiele brandstoffen in de wereldwijde energieproductie te verminderen. Als voorstander van de belofte heeft de VAE het voortouw genomen in de inspanningen om de energiesector koolstofvrij te maken. Tegen 2031 willen de VAE 30% van hun totale energiemix uit schone energiebronnen halen en hun capaciteit voor hernieuwbare energie verdrievoudigen tot 14 GW tegen het einde van het decennium. Met baanbrekende oplossingen voor schone energie heeft de BEEAH Group de overgang van de VAE naar alternatieve energiebronnen ondersteund. Eerder deze week, tijdens COP28, kondigde BEEAH zijn samenwerking aan met Chinook Hydrogen en Air Water Gas Solutions om \’s werelds eerste supergroene waterstoffabriek op commerciële schaal te ontwikkelen. Voortbouwend op het succes van een onlangs in gebruik genomen demonstratiefabriek in het Verenigd Koninkrijk, zal de voorgestelde faciliteit groene waterstof produceren uit vast afval, in een koolstofnegatief proces met een van \’s werelds laagste productiekosten.

Vorig jaar huldigde de Emirates Waste to Energy Company, een andere BEEAH-Masdar joint venture, de Sharjah Waste to Energy Facility in, de eerste afvalenergiecentrale in de VAE. Deze installatie verwerkt 300.000 ton afval per jaar, produceert 30 MW schone energie, vervangt 450.000 ton CO2-uitstoot en voorziet 28.000 huizen in Sharjah van energie.

 

Over de BEEAH Group

BEEAH Group is de toonaangevende expert op het gebied van duurzaamheid en digitalisering in de regio en staat bekend om baanbrekende milieu-innovaties en slimme oplossingen voor steden die klaar zijn voor de toekomst. BEEAH Group erkent duurzaamheid en technologie als de pijlers van een moderne economie en heeft geïnvesteerd in een uitgebreide, volledige strategie voor de toekomst. BEEAH Group is actief in de sectoren afvalbeheer, duurzame energie, technologie, advies, onderwijs, transport, vastgoed en gezondheidszorg. De bedrijven van de BEEAH Group leggen de lat hoger voor de kwaliteit van leven in de regio en blijven toonaangevend op het gebied van duurzame, slimme oplossingen en helpen landen in de regio bij het creëren en uitvoeren van hun routekaart voor een maatschappelijk verantwoorde toekomst. De groep is momenteel actief in de VAE, Egypte en KSA.?Ga voor meer informatie naar beeahgroup.com en volg ons op LinkedIn, Instagram, Facebook en X (voorheen Twitter) @beeahgroup

 

Over Masdar

Abu Dhabi Future Energy Company (Masdar) is de kampioen op het gebied van schone energie in de VAE en een van de snelst groeiende bedrijven ter wereld. Het bedrijf bevordert de ontwikkeling en toepassing van hernieuwbare energie en groene waterstoftechnologieën om wereldwijde duurzaamheidsuitdagingen aan te gaan. Masdar is opgericht in 2006 en heeft projecten ontwikkeld in meer dan 40 landen, om hen te helpen hun doelstellingen op het gebied van schone energie te bereiken en duurzame ontwikkeling te bevorderen. Masdar is gezamenlijk eigendom van Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), Mubadala Investment Company (Mubadala) en Abu Dhabi National Energy Company (TAQA), en onder dit eigendom streeft het bedrijf naar een portfoliocapaciteit voor hernieuwbare energie van ten minste 100 gigawatt (GW) in 2030 en een jaarlijkse productiecapaciteit voor groene waterstof van maximaal 1 miljoen ton in datzelfde jaar. Contacten: Neem voor mediavragen over Masdar contact op met: [email protected]

Ga voor meer informatie naar: http://www.masdar.ae en connecteer: facebook.com/masdar.ae en twitter.com/masdar